Google+ Followers

Saturday, May 31, 2014

Belum Sampai 24 Jam diistihar kalah, Dyana Menghilang...

Ada sesiapa dapat maklumkan di mana Dyana berada sekarang...??

Selepas dikenalpasti rapat dengan Perkasa...
Selepas didapati berbohong dan berputar lidah beberapa kali...


Apakah nasib Dyana sama seperti dulu..


Masih Setiausaha Politaik Ahli Parlimen Gelang Patah..
atau jadi babu belakang rumah Lim Guan Eng?

^ Saya cuba didik dia jadi seperti Mukhriz, tetapi apabila membesar dia jadi gundik Apek ^

Bagaimana pula dengan APEK..
Kebenaran kepada Ahli DAP Perak...Lim Kit Siang Diktator Dan sombong Dengan Strateginya......
LIM KIT SIAL BERUNDUR. BERSARA...HAHAHA





Next time, kalau nak letak calon Melayu, Aspan Alias pilihan terbaieeekkk !!!

Apahal Ustaz Kazim merengek pulak...

Dalam satu ceramah, ustaz ini meluahkan kesalannya kerana menolak pelawaan najib sebagai ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO kerana penolakan itu disebabkan kecaman dan serangan fizikal yang dibuat ke atas keluarganya dan penolakan itu juga menyebabkan dia hilang peluang untuk mendidik dan memberi kesedaran Islam kepada anak2 sekolah dari Perlis sampailah ke Sabah seperti yang diminta oleh Najib.

Apakah bermaksud ustaz ini sedia menimbangkannya semula jika Najib masih memberinya tawaran?

Luahan ini banyak memberi kesan yang kurang baik kepada ustaz ini berdasarkan ulasan-ulasan di dalam beberapa blog, lebih2 lagi di blog pro pembangkang !!

# awal-awal lagi dah 'flip flop' ustaz ini !!!

Apakah tanpa jawatan Ustaz Kazim tidak dapat mendidik dan memberi kesedaran kepada anak2 sekolah selaras kemampuannya.

Apakah sebelum ini sekolah2 berkaitan buta Islam dan you are the only man yang boleh memulihkannya??? too much lah ustaz..

Realitinya, UMNO hanya nak pakai title you, pengaruh u..tetapi bukan you yang bagi term and condition.. the rest, do what i say, dont do what i do.. akhirnya lenyappp...

Untuk maklumat ustaz, jangan terasa riak dan terasa popular..tak perlu bandingkan dengan satu lagi ustaz pak lawak masjid, dengan ustaz yang wardina kritik hari tu pun, populariti you masih jauh.

NIAT USTAZ BAIK TETAPI JANGAN OVER...

BN Bungkus..

KEMASKINI 8.48MLM
BN BUNGKUS DAP DENGAN TISU TANDAS !!!




Tengku Razaleigh pun sudah memberi nasihat kepada Umno — “Buck up or lose out in the next general election” dan “Hell will break loose if leaders lose control(lihat tajuk-tajul berita, atas)

Apabila sesuatu kawasan majoritinya cina - jangan harap satu keajaiban !!!

akhirnya politik negara kini lebih jelas selepas prk teluk intan atas keputusannya mengesahkan hanya dap yg telah membuka jalan pertama dan d only party yang mampu menumbangkan umno dan bukannya atas kekuatan melalui pas atau pkr spt yg dijangkakan.

ertinya juga, walaupun melayu memilih pas atau pkr sebagai alternatif kpd umno, ianya tetap tidak dapat menumbangkan DAP

dap hanya akan lemah jika sebahagian penyokong pas dan pkr kembali kepada parti asal mereka - umno.
 ini sukar berlaku kerana dap telah berjaya menyemai sikap anti-umno yg keterlaluan sepertimana umno menyemai rasa benci dan takut kpd dap sejak 13mei 1969 hingga 2002.

orang melayu terutama generasi baru sudah lupa peristiwa 13 mei, mereka kini memelihara singa di dalam rumah sendiri !!! Mereka lupa inilah singa yang membaham ibu ayah atok nenek mereka dahulu. AMAT MALANG Dato' Haron tidak diberi kebenaran menjadi PM SEHARI.


dengan kepimpinan umno yg pupus pemimpin dan terlalu bergantung harap kpd one man show najib - umno dijangka tidak mampu melakukan perubahan besar, pendekatan berani atau sesuatu agenda yang lebih berkesan. mereka bukan sahaja tidak punya cara untuk menyelamatkan nasib parti malah nasib mereka sendiri pun belum tahu kecuali sebahagiannya mengakayakan diri sebanyak mungkin sebelum kehilangan semuanya.

selepas ini kita hanya akan menyaksikan kesilapan demi kesilapan di pihak kerajaan yg menyakitkan hati terutama gelagat menteri yg menguruskan kementerian masing2...hassan malek adalah contoh pertama antara rentetan demi rentetan yg rakyat akan ditontonkan.

mengembalikan tun dr mahathir sesuatu yg mustahil, mengundurkan najib atau menggantikannya dengan muhyiddin sudah tidak membantu. mengharapkan kj umpama menyerah labu kepada tikus. sekadar mempercepatkan kehancuran.
umno tersepit dalam botol kaca - melihat kelemahan sendiri dan dilihat lemah tanpa punya daya untuk mengatasinya


# GAGAL MEMANG BUKAN SATU YANG MUSTAHIL UNTUK BN TETAPI BERAPA PERATUS MELAYU YANG UNDI BN ADALAH GAMBARAN JELAS DMASA DEPAN PENGARUH UMNO KE ATAS ORANG MELAYU !
.

Friday, May 30, 2014

Luahan Pengundi Adalah Yang Paling Tepat...

klik you tube, taip teluk intan....lim kit siang dihalau penduduk melayu..itu vedio you tube yg paling favourate...seterusnya pilihlah..pelbagai. Paling lawak DAP menafikan dihalau.. bangang betul apek tu, you tube tu bukan ada tanda cap mana2 parti untuk berbohong...

Dalam banyak2 tu yg paling menarik, komen seorang penduduk tempatan...yang kurang lebih katanya : ..orang melayu yg join DAP adalah pengkhianat...kalau tak sokong BN pun, joinlah PAS atau PKR....join DAP memang tak ada akai...:

PAS DAN UMNO SOKONG Hudud Mati di Teluk Intan !!





SAMADA PILIH BN ATAU DAP - HUDUD DIMATIKAN DI TELUK INTAN DENGAN SIKAP DAN GELAGAT YANG BIJAKSANA DARI UMNO DAN PAS !!!

SELEPAS INI (APAPUN KEPUTUSANNYA) UMNO DAN PAS AKAN 'LAGUKAN' SEMULA HUDUD... tak lawak ke ni? atau biadap mempermainkan hukum Allah, boleh dijual beli digadai semata-mata undi dan kuasa dunia...

Kenapa tiada ketegasan seperti DAP yang menolak hudud walaupun mungkin Melayu tidak undi mereka?

Orang Lama Tanya Orang Teluk Intan

Satu email diterima:

Masih adakah Madrasah Ehsaniah tempat ulama Sheikh Salleh Minangkabau yang banyak menabur bakti untuk umat Islam di Teluk Anson ??
Madrasah tersebut terletak berhadapan dengan tokong cina di belakang Public Bank.... wassalam 


ORANG LAMA

# apa kaitan pertanyaan ini dengan pilihanraya di Teluk Intan ?

Thursday, May 29, 2014

Teluk Intan: Melayu dimana?

Di mana untungnya Melayu kalau Dyana DAP menang atau Mah Gerakan menang?

Di mana keperluannya? Pertambahan Melayu di Parlimen atau pertambahan kerusi BN di Parlimen?

Mah nak dilantik jadi Menteri kalau menang ! Dyana dapat apa kalau menang !

Mah kalah - UMNO gelabah - MCA sukahati
Dyana kalah - DAP berpecah - Lim Kit Siang ditempelak !

Tuesday, May 27, 2014

jika umno lemah. kenapa pembangkang risau...

Jika umno dikatakan lemah. Tiada harapan pru14. Kenapa pembangkang tidak membiarkan umno terus lemah dan melakukan kesilapan demi kesilapan?

Kenapa umno terus diserang hebat. Apa ketakutan sebenarnya pembangkang ke atas umno yg sudah kemah itu.

Bukankah umno dan bn sudah hilang dua pertiga majoriti. Bukankah pembangkang mendapat undi popular yg lebih dari bn. Jadi. Kenapa nak dirisaukan lagi?


Bukankah pembangkang melaung laungkan rakyat sudah benci. Bukankah umno sudah dicelakan. Jadi kenapa harus bimbang lagi...

Hari ini sepatutnya pembangkang sudah boleh relax goyang kaki sehingga 2018...boleh tempah kot baru nak duduk putrajaya...

Kalau umno itu rasis...kenapa perlu DAP bertungkus lumus nak hiaskan diri dng calon boneka melayu. Bukankah lim guan eng. Lim kit siang itu juga melayu atau sekurang-kurangnya mereka sangat sayang melayu. Love Islam...

PAS juga tidak perlu berpura-pura nak laksanakan hudud..kita boleh terima dan faham itu permainan PAS...kenapa perlu nak hilang undi atau terpaksa keluar pembangkang semata-mata kerana hudud....yg penting perkongsian kuasa d putrajaya..dan kalau kena percaturan. Hadi boleh jadi PM...itu bukan mustahil.

Kalau hadi jadi PM. Tiba-tiba PAS kata rasuah itu halal. Itu bukan sesuatu yg mengejutkan...pemberian tanpa paksaan dibolehkan...tidak tutup aurat tetapi pakaian tidak sexy kira dah ok..inilah specialnya PAS, boleh ubah-ubah..




Sambung lain kali...

kita dah terlebih mkn babi

Semua coklat keluaran kapir ada unsur babi?

Semua produk makanan keluaran org kapir disyaki ada unsur babi?

Pihak yg bertanggungjawab jika lalai dalam tugas juga dlm kategori babi.

Kita kena ambil tindakan dan fikir sendiri!

Monday, May 26, 2014

Rampasan Kuasa Tentera di Thailand..Malaysia patut belajar

Rampasan kuasa oleh Tentara di Thailand bukan satu perkara luar biasa malah selalu dikaitkan dengan keamanan yg lebih terjamin.
Sudah tentu baju merah baju kuning tidak lagi cuba tunjuk kepala batu kerana bom tangan dan senjata peluru tentera lebih keras.

Lebih menarik,..negara asing hanya membuat kecaman sederhana!
Agaknya apakah reaksi negara asing ini jika perkara yg sama berlaku di Malaysia? Mungkin Singapura negara pertama yg akan bercakap???

Ketegasan teringgi amat sangat adalah milik Tentera Thailand dan ketakutan serta kepatuhan pemimpin politik terhadap tentera thailand, sangat jelas - tidak berdetik pun keengkaran.
Apakah ATM memilikinya...atau setara dengan Menterinya sekarang?

Jika dilihat kpd keberkesanan ISA yg sudah dihapuskan, lain2 undang2 dilihat tidak setaraf keberkesanannya. Rampasan Kuasa atau yg lebih rendah dari itu boleh dilaksanakan juga jika keadaan memerlukan. Setakat ini tidak.

Pemimpin politik sekadar bermain api kecil...ada seekor dua...itu taraf bomba boleh selesaikan.....yg parahnya kalau api itu terlampau hingga terpercik menjangkiti rakyat.

Apa yg patut kita belajar?

Jika negara di satu bangsa dan satu bahasa boleh berlaku rampasanmkuasa, bagaimana pula di malaysia yg ada pelbagai bangsa dan pelbagai bahasa dan ugama? Jika keistimewaan itu tidak dihayati, digunapakai, diingsti,,disyukuri...sudah tentu ia satu kemungkinan ke arah itu.

Mungkin ada yg terlupa?

dyana tercemar daporks... kenapa ulama diam?

Apa nak tulis pagi ni...

1. no wonder perangai anak2 remaja sekarang ni liar semacam, semuanya berpunca dari mkn coklat babi cadbury? coklat lain mcm mana - kalau kilang taukenya cina dan kapir - lu fikirlah sendiri. Aiskerim? tu satu lagi dah lama disebut - setakat ni bukan ada ke tidak ada tetapi sudah didedahkan belum kajiannya.

Kebiasaan moral yg runtuh juga dikaitkan dengan kurangnya pendidikan Islam ! Bagaimana pula yg sudah terlebih didik seperti Jakim senfiri..moralnya sama dengan pengkhianat Islam... Bagaimana moral Ketua Pengarah KKM...ini lagi kepala dan segala punca pengkhianat umat Islam... Menterinya sama specis racial sial nasty rayer..pariah.

budaya letak jawatan sebagai tanggungjawaban bila nak praktik? letak jawatan memang tidak menyelesaikan masalah tetapi yg menggantinya kelak tahu nasib dia pun akan sama kalau buat masalah...mungkin depa tunggu kepimpinan melalui teladan, elok kalau najib mulakan.

2. ram karpal menang secara celaka..bapanya dulu mampus sebab kecelakaan juga..mereka akan jadi keluarga celaka laknatullah jika tidak mendapat hidayah, aminn..

3. Dyana di Teluk Intan..dilema bagi pengundi Melayu... samada terus memberi undi kpd pembohong, penipu yg sama kuat putar alam mentornya lim kit sial...ingat dyana..ingat cadbury..hadi dah keluar fatwa politik...tak wajib ikut.

Fatwa Islam sebenar bagaimana, kenapa ulama diam!!! Tolong bercakap benar...
apakah Islam tidak ada penyelesaian dalam hal ini?

Sunday, May 25, 2014

AMARAN KPD PEMUDA UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN .

Haramjadah ini kesal !
Haramjadah ini dan sewaktunya di Malaysia komited dengan undang2 dan peraturan di Malaysia...
celaka sial ( di malaysia pun  ada jenis ni ) memahami sensitiviti umat Islam negara ini
Menteri kesihatan sama jenis sama pariah estate rayer simpan dan sembunyikan fakta...
Jadi anda semua maafkanlah cadbury k...
Jangan boikot - nanti anak cucu hilang kerja kalau kilang hangus..
Jangan mengamuk...duduk diam dalam rumah, memadai tersengeh..
Biarkan pemimpin liberal minta maaf senyap2....

Jakim apa cerita? Salah cop? salah tengok?
Menteri Jakim...tak rasa bersalah? Tak rasa berdosa....kalau seronok, peganglah jawatan tu seumur hidup.

Pegawai Jakim! Cuba tengok duit gaji tu buta ke celik, halal ke haram...

kita semua? dah termakan ! Dah kena tipu dengan cap....
kita semua? dah termakan ! Dah kena tipu dengan dap
( dap dan cap tak banyak beza pun )

Makan le lagi, makan banyak2....

Calon BN Teluk Intan upset!?

Calon BN dari Gerakan ,Mah Siew Kong mahu bertanding secara berhemah mengikut polisi dan bukannya serangan peribadi.

Adusssss..siapa yg terasa ni?

Saturday, May 24, 2014

hisham dan lubang cacing berpisah tiada...

Defence Minister Hishammuddin Hussein has demanded to find those responsible for Umno Youth’s violent protest at DAP’s headquarters this week and those who threatened to burn it down.
“I will advise them to investigate. Don’t go on emotions, probe as deep as possible to find out who the perpetrator was,” he said, adding that it is not proper for Umno Youth to threaten arson.

seperti irama dan lagu, kalau lubang cacing tiada, pincanglah hishamuddin...

Sesuatu Yang Pemimpin Muda Kena Belajar Dari Dyana....

AnonymousSaturday, May 24, 2014 12:58:00 AM
Yang sibuk-sibuk mengkritik "&%^$# *$*&#@ " UMNO, pi lah bertanding kat Cawangan, Bahagian kamu. Dah menang, pi lah lawan "$%" kat Pemilihan Agong nanti.

Kalau setakat jadi baruah bawahan, tak payah lah cari glamor kat blog.

Jika anda seorang ahli parti, dalam masa yang sama menjadi seorang pecacai yang ingin mengagungkan pemimpin, dan pemimpin anda tidak boleh dicela tidak boleh dikritik tidak boleh diburukkan walaupun nyata buruk - itu bererti anda tidak layak berada dalam parti tersebut, anda hanya layak jadi pecacai seumur hidup kepada pemimpin tersebut. Ajaklah juga pemimpin tersebut berhijrah ke parti idamannya.

Sekurang-kurangnya belajarlah dari keikhlasan dyana !!


'Jiwa saya tidak sesuai dengan UMNO' - Dyana Sofya
Desperado at Pilihan Anda - 1 day ago


TELUK INTAN - "Saya bukan tidak pernah untuk mendekati Umno, tetapi apabila saya sertai program mereka, acap kali tarikan parti tersebut tidak sampai kepada saya,"






Friday, May 23, 2014

kj - kan dah kena! !!!

Ramai dah yg minta Kj minta maaf secara terbuka...

Ramai dah yg minta Kj kawal budak2nya...

Semua ini akan jadi reda secara terhina jika Kj keluarkan arahan supaya anak buahnya membisu dan membeku  sebarang tindakan dan Kj sendiri dengan kesal amat sangat mohon maaf secara terbuka.

Atau sebenarnya Kj lebih bijak dari itu?

wait and see lah...


'Saya ulang sekali lagi, UMNO celaka' - Rayer
Desperado at Pilihan Anda - 1 day ago

PULAU PINANG 23 Mei - Setelah menegaskan tidak akan menarik balik dan memohon maaf di atas keceluparan menggelarkan UMNO sebagai celaka, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Delima, RSN Rayer sekali lagi menunjukkan kebiadapannya apabila mengulangi




KJ MOHON AMPUN DAN MAAF KPD DAP KERANA SIKAP BODOH @ &%#*?÷ PEMUDA UMNO WP YG MENYERANG IBU PEJABAT DAP KUALA LUMPUR

KEMASKINI LAGI:

permohonan maaf secara senyap oleh kj ditolak dap dan mahu kj tunjukan ada teloq mohon maaf secara terbuka... siapa  berani bertaruh 10 sen?  kj akan mohon  maaf secara terbuka atau tidak?

COMPARE DENGAN PARIAH TU YG TIDAK AKAN MOHON MAAF KINI ISU TERTUMPU KPD SIKAP C &%+*# kJ


KEMASKINI:


Berdasarkan perkembangan semasa, minta kawan2 yang tidak buta sejarah atau pakar genetik/biologi...minta kaji dna ketua pemuda umno samada darahnya lebih melayu atau bangladeshi..?


KEPADA MEREKA YG INGIN MEMBERI PANDANGAN TERHADAP KJ! TOLONG GUNAKAN BAHASA YG PALING SOPAN SESUAI DENGAN IMEJ HARVARDNYA???




POSTING ASAL:

u all ulas le sendiri... semak le kot2 aku tersilap.

best dan bangga kan...???!!

RSN Rayer cabar minta dihukum...

Paria ni tidak mahu memohon maaf kpd UMNO dan ORANG MELAYU kerana menggelar diri mereka itu C.E.L.A.K.A

Apa maksudnya?
Dia tidak melakukan apa2 kesalahan, jadi kenapa perlu minta maaf?
Bukan semua org umno atau melayu marahpun!
PKR dan PAS tidak menunjuk pun bantahan.
Kalau ada org umno dan melayu marah, pun apa yg mereka boleh lakukan?


Thursday, May 22, 2014

shahrir samad disekolahkan... isu hong leong bank

selepas beberapa hari umno dicelakakan oleh pariah estet..setakat mana umno uruskan secara setimpal untuk dijadikan pengajaran tidak pula diketahui keberkesanannya dan kini terbuka kepada penilaian umum...

dalam isu seperti ini tanggungjawab lebih kpd setakat mana peranan pemuda, kj dan soldadu2nya... sejarah yg bermula di era paklah hingga sekarang, sekadar menyaksikan mereka hanya jadi jaguh di laman sendiri....tak mustahil berulang.

hatta jika pun kj gagal, janganlah pula mengharap sesuatu yg "keras" dari najib dan muhyiddin...silap haribulan tindakan umno pulau pinang dianggap bukan mewakili umno!!!

dalam ketika yg sama shahrir samad dan umno jb juga menangguhkan demonstrasi terhadap hong leong bank selepas disekolahkan...carilah maklumat lanjut

jika ada sebahagian melayu terus merasa sukacita apabila umno dicelakakan, maka itu lebih menggambarkan kesilapan dan kelemahan umno itu sendiri, mereka menghina parti dan bangsa mereka kerana hanya setakat mampu duduk dan lihat, wait and see...

jika umno sudah di celakakan, suka atau tidak dalam masa yang terdekat, pkr dan pas juga akan menerima nasib yang sama di tangan DAP, wait and see...penyokong mereka jangan suka sangat atas apa yg berlaku kpd umno, nasib mereka akan sampai selagi mereka bernama melayu dan Islam..

Wednesday, May 21, 2014

ajar kebiadapan DAP secara kurang ajar..



kita harus berbangga saudara kita di pulau pinang sudah bangun dan mengamuk di atas kebiadapan mereka menghina bangsa melayu, jika masih mahu terus mengusik Islam, silakan...

di dalam Islam ada syahid, ada fisabilillah..DAP mungkin perlu ditarbiah dalam bentuk fizikal.

namun akan ada juga nanti kedapatan bangsat2  melayu yg akan menyalahkan rakyat yg bangkit mempertahankan atau/dan menyalahkan parti tertentu.

ini bukan soal parti, tetapi soal jati diri bangsa dan ugama! jika mereka tidak diajar, mereka akan melampau now dan selamanya,

tepuk dada tanya selera!!!!

Tuesday, May 20, 2014

Dyana boleh memberi satu pengajaran dan pukulan maut kpd lim kit siang...

apakah DAP sudah mula terasa tersilap langkah mencalonkan dyana yg semakin gelabah dan hanya terpinga senyum kosong bila di aju bertubi saolan maut dari para wartawan politik yg nyata lebih matang darinya.

dyana kononya diselamatkan, tetapi secara aib oleh lim kit siang dng merampas micophone darinya merupakan satu penghinaan dan menafikan keintelektualannya. Penat sungguh dia belajar law di uitm tetapi ijazahnya tidak mampu menyelamatkannnya.

nyata dyana tidak mempunyai kekuatan ilmu politik sebenar untuk layak dipilih sebagai calon hingga menafikan hak ramai lagi ahli DAP yg sebelum ini bertungkus lumus berjuang di dalam DAP. Dyana harus menang untuk menebus kesilapannya menerima pencalonan ini kerana jika tewas, seluruh ahli DAP akan mengutuknya kerana membawa sial dan malapetaka kepada DAP kerana kawasan psrlimen tersebut lebih mudah dimenangi jika calonnya seorang cina DAP.

Tidak mungkin majoriti pengundi cina penyokong DAP akan memberinya undi semudah itu kepada seorang calon Melayu yg mentah dan tidak layak. Bagi mereka Melayu sampai kiamat tidak akan sebijak cina lebih2 lagi mereka tahu dyana ada dna/umno -  itu sangat merbahaya.

memberi dyana menang bererti menambah lagi satu undi di parlimen untuk menyokong hudud PAS -  lebih baik undi calon BN yg pasti tidak akan menikam dari belakang kepentingan cina.

belum terlambat untuk diana menarik diri secara terhormat, jangan jadi calon yg nampak 'bodoh' dan sengaja dilembukan lim kit siang secara remote.

semoga dyana masih diberi peluang oleh Allah untuk dikurnia hidayah.

Monday, May 19, 2014

Bila kali terakhir bangsa malaysia bersyukur


  • 4  bulan lepas MH370 hilang - mudahnya melayu berprasangka hebat
  • 3 bulan lepas Bomoh1Malaysia demonstrasi - mudahnya melayu bertengkar
  • 1 bulan lepas benggali mati -  hebat melayu bertekak
  • 1 bulan lepas soal pembentangan hudud - melayu bincang sampai tangguh, belum tahu penyudahnya..
  • 1 minggu lepas mad said hilang jawatan - hebat melayu berkonspirasi
  • Hari ini DAP letak calon umpan - wanita melayu muda - melayu akan bergasak lagi !!!!
“Sejarah membuktikan bahawa orang Melayu akan mudah terpedaya dengan taktik seumpama itu".-Tun Dr Mahathir )


Pernah kah setiap bulan atau setiap hari setiap masa   kita dengar atau lihat cina bergasak soal politik,ekonomi, pelajaran, bahasa, budaya atau dan segala kepentingan cina mereka sehingga menjadi rugi dan kurang.

Bukankah mereka selalu bersatu hati apabila sampai kpd isu kepentingan kaum mereka!

harapannya gambar dibawah cukup menyejukkan mata 100% tetapi realitinya sekadar potensinya 3%  peratus kerana melayu mudah seperti di atas...







Sunday, May 18, 2014

Dari sudut strategi - UMNO awal2 lagi dah termakan umpan DAP..

Dyana Sofea tidaklah jelita tetapi 'adalah rupa' mula mencipta nama selepas dilantik setiausaha politik Lim Kit Siang dan mendaki naik selepaskan dinamakan sebagai calon DAP untuk Parlimen Teluk Intan. Mungkin selepas ini akan jadi trend kepada Ketua-Ketua Parti untuk menjadapatkan 'jelitawan' sebagai setiausaha mereka dan menamakan sebagai calon pilihanraya pada masa yang sesuai.

Sebelum ini mereka sudah menamakan isteri anak menantu dan mungkin masih belum cukup hingga perlu menamakan setiausaha sendiri dalam satu himpunan kroni ! Mungkin selepas ini tukang kebun, driver kalangan pemimpin DAP akan turut terpilih.

Ini bukan amalan luar biasa, semua Pemimpin Parti menggunakan kaedah yang sama, menamakan setiausaha  mereka sendiri melangkaui calon2 lain yang lebih berkelayakan. Mungkin Saiful Bahari sahaja yang kurang bernasib baik atau tidak menunjukkan kesetiaan yang cukup seperti Azmin untuk dicalonkan oleh Anwar.

DAP terus melancarkan strateginya dengan memperalat dan mencalonkan Dyana yang MENTAH politik semata-mata untuk memastikan Pemimpin Melayu dan Islam yang BERPENGALAMAN terus bercakaran sesama sendiri, kali ini bukan setakat bergaduh soal bangsa dan kesetiaan tetapi kepada ugama dan keimanan. Melayu akan diperlihatkan sebagai tidak bersatu, mudah diceraikan beraikan antara satu sama lain dan keimanan orang Melayu terhadap Islam sangat rapuh, subuh beriman petang bertukar kepada kapir dan malamnya pula sebagai munafik.

UMNO dan PAS meletakan kepentingan politik masing-masing mengatasi ugama dan bangsa mereka sendiri. Tidak ada kompromi dalam ertikata kerusi dan jawatan. Mereka lebih sebok menjaga hati musuh Allah. 

UMNO tewas awal kepada strategi DAP dengan meletakan calon Gerakan ( DAP SUDAH TAHU UMNO TIDAK PUNYA KEKUATAN UNTUK KETEPIKAN CALON CINA DENGAN MELETAKAN CALON MELAYU UMNO @ CALON MELAYU GERAKAN)  dan tidak boleh tidak terpaksa mempertahankannya dan sudah tentu PAS hidup dan mati akan mempertahankan calon DAP semata-mata itu pilihan yang lebih baik walaupun calon tersebut tidak sokong hudud dan tidak menutup sebahagian auratnya. 

 "We support Dyana not because of her beauty, but her principles,” PAS’ Datuk Husam Musa told the crowd of hundreds.

“But if she is not only principled, but pretty as well, that is a bonus,” he added followed by cheers from the crowd, with one man shouting “Itu lagi bagus!” (That is even better).

PRINSIP DYANA MENOLAK HUDUD DISOKONG OLEH HUSAM?



DAP begitu yakin majoriti pengundi cina akan tetap sokong calonnya walaupun Melayu sementara UMNO mengharapkan majoriti Melayu terus sokong calon cina yang dicalonkan oleh Najib.

Syabas kepada DAP kerana menggunakan sepenuhnya akal fikiran mereka untuk melaksanakan tipudaya terhadap musuh abadi mereka yang terus leka, perasan kuat - Melayu dan Islam.

Jika pengundi Melayu dan Islam sudah tidak geli lagi dengan calon boneka Melayu DAP,  itu adalah petanda awal DAP sudah boleh berdikari untuk menawan Putrajaya dan partinya layak menjadi Perdana Menteri yang dikuasai tanpa boleh dipersoalkan lagi.

Siapa yang lebih 'puppet' - Sharizat atau Dyana



Sekurang-kurangnya Dyana hanya baru bermula dan belum lagi 'diperalatkan' atau 'dibonekakan' sepenuhnya tetapi bagaimana dengan Sharizat yang sudah 'bergelumang'

Add caption
Sewajarnya Wanita dan Puteri UMNO harus rasa tercabar dan bukannya memandang remeh calon tersebut kerana anggapan dan pandangan ini akhirnya 'makan diri' dan memalukan.

Apa pula pandangan Ketua Pemuda UMNO !!!
Ini bukan pertandingan dalaman UMNO membolehkan tangan ghaib untuk campurtangan.. 

Mana dia suara Puteri UMNO - ujud lagi ke sayap tu..

DAN SIAPA YANG AKAN BERTUNGKUS LUMUS UNTUK CUBA MEMENANGKAN CALON GERAKAN TERSEBUT ???


.....

DAP's Teluk Intan candidate Dyana Sofya Mohd Daud ‎today hit back‎ at Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, saying that the ‎latter's belittling remarks against her were testament to Wanita Umno's failure to promote women in politics.
"The statement by Wanita Umno head Shahrizat Jalil that my candidacy is simply a show by the DAP is indicative of the failure of Wanita Umno in promoting its own members into positions of leadership in the party and in government.
"Instead of lauding DAP for the courage and the political will to field me, a young Malay woman in a seat traditionally contested by a Chinese representative from Barsian Nasional, Shahrizat Jalil has instead belittled me and DAP‎," Dyana said in a statement today.
‎"It is precisely this sort of negative attitude that originates from BN woman leaders that has constantly robbed women of opportunities to lead in this nation."
Yesterday, Shahrizat ‎expressed pity towards Dyana for allegedly being unaware that she was a puppet being used by the DAP to grab power.
‎But Dyana said today DAP‎ honoured all women and recognised that women had to take on a bigger role in the government to balance out male-female representation.
"(And DAP) does this by being bold enough to nominate more and more female candidates in every election.  Women’s role in politics should not be confined to playing second fiddle, serving food and drinks to party workers and visiting voters in their houses, dishing out goodies."
She said DAP‎ had promoted youthful candidates regardless of race and gender in previous elections, pointing to Teo Nie Ching and Liew Chin Tong in 2008, Zairil Khir Johari, Kasthuri Patto and Alice Lau in 2013.
Dyana also refuted Shahrizat's claim that Umno had brought her to where she was today, and said that‎ the credit instead laid with her mother and family.
‎"I ask that she learns from my mother, who is an Umno member, but has realised that my candidacy by DAP heralds a breakthrough for young women in politics, especially for young Malay women, who have long been held back by an inflexible, patriarchal structure in Umno.
“I owe who I am today to my family and to my mother, to hard work and to the personal decisions which I have made along my life," said Dyana.
She said if she had chosen a path similar to Shahrizat's instead of joining DAP in 2011, it would be impossible ‎for her to aim to enter Parliament as the representative for the people of Teluk Intan and if elected, to be the youngest MP in Parliament.
"Datuk Shahrizat Jalil and Puteri Umno should not belittle my intelligence and my ability to tell the difference between BN, which protects the interests of the rich and powerful, and DAP, which protects the rights of ordinary Malaysians, regardless of race, religion or creed.
"The party has nominated me precisely because I strongly believe in the ideals of justice, equal opportunity and good governance," said Dyana.
Dyana, who is the political aide to DAP stalwart Lim Kit Siang, is taking on veteran leader Datuk Mah Siew Kong of BN, whose candidacy was announced yesterday.
Mah, who is Gerakan president, won the seat in the 1999 and 2004 general elections but lost to DAP's M. Manogaran and Seah Leong Peng in 2008 and 2013 by 1,470 and 7,313 votes respectively.
The seat fell vacant after Seah died from cancer on May 1, triggering a by-election in a constituency that includes 23,301 Malay voters‎ (38.6%), 25,310 Chinese voters (41.9%) and 11,468 Indian voters (19%).
DAP, which makes up one-third of the opposition pact, had been trying hard to prove its detractors wrong by fielding more Malay candidates in the last general election to broaden its appeal.
But its decision to field Dyana has sparked criticism from Umno, including party mouthpiece Utusan Malaysia, which claimed her candidacy ‎would only leave her dejected and worthless to the party.

Dyana also became the victim of a smear campaign that includes pictures of her in skimpy underwear, in a move that analysts say is an attempt to show she was not a "real" or "good" Malay. – May 18, 2014.



Ananah? Mananah? Hananah? Hadaqah? Basaqah? Syadaqah?

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : “Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah”.

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.


2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.


4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna,
Pertama, wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.
Kedua, dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.


6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja

Friday, May 16, 2014

kenapa najib mungkir janji?

1. najib mungkir janji untuk hadhir ke majlis perkahwinan anak mad said?
2. cuti umum untuk rakyat terengganu hadhir ke majlis tersebut? @ sempena terengganu dapat mb baru?

mungkin salah faham lagi kot antara mad said dengan najib? tak apa - lepas ni masih boleh bermaaf-maafan - kira selesai !!!!


Terkini/Kemaskini


Suara Talibarut - Ketakutan Amat Sangat DAP dan PKR

Sesuatu yg hampir kiamat akan dirasai oleh DAP, PKR dan sesetengah pemimpin PAS sendiri ialah jika adanya persefahaman dan persepakatan UMNO dan PAS dari segi politik atau untuk berkongsi kuasa samada di peringkat negeri atau persekutuan  terutama yang akan membawa kesan PRU14.

Ini patut dihalang sama sekali- Ini tidak wajar berlaku.



y

Thursday, May 15, 2014

mca jadi barua dap..

walaupun sebelum InI pas dan anwar dIanggap sebagaI lembu yang dIcucuk hIdung oleh dap kInI lembu bengong komponen bn pula menjerat dIrI sendIrI untuk jadI barua dap.

apabIla dap bImbang penentangannya secara langsung ke atas pas berhubung perlaksanaan hudud akan menyebabkan pas marah dan keluar darI pakatan haram akan merosakan semua straegInya maka dap terpaksa membIsIkkan kpd mca untuk bertIndak mendesak  menghalang umno darI setuju dengan hudud pas.
terbaru dengan bIadabnya mca mInta pm ambIl tIndakan ke atas menterI umno yg menyatakan sokongan  terhadap pembentangan hudud pas.

mca mahu kredIbIlItI najIb dIlIhat murah dan rendah walau darI sudut mana sekalIpun..jIka najIb ambIl tIndakan kpd pemImpIn umno tersebut najIb akan dIbencI oleh majorItI melayu dan sekalIgus pas akan meNjauhkan dIri. jIka najIb dIam
 org cIna akan terus bencI umno.. mca cuba menaIkkan nama dI kalangan kaumnya dng mengamal strategI dap - RASIS.

umno harus berhatI hatI dan mula melIhat mca lebIh merbahaya darI dap!#!!!






Wednesday, May 14, 2014

Jangan tak percaya UMNO akan terus maju jaya

Dalam politik, belakang tabir, mastermind sangat penting, UMNO patut lega dalam memiliki dua briltliant seperti ini... Pemimpin Tertinggi Kanan UMNO dan Majlis Kerja T
ertinggi UMNO just sit and relax













era paklah ini mastermindnya...brilliant and genious..



xInI pula belum sempat jadI  mastermInd dah kena tendang...












moral of the story najib/md said..

adegan politik umno terengganu bersama najib dan ahmad said walaupun hanya beberapa jam tetapi pasti terakam begitu lama dalam    benak fikiran org melayu yg mudah lupa.

begitulah uniknya politik melayu umno sama seperti hang tuah yg masih setia kpd sultan walaupun sudah dihukum bunuh.

kita boleh anggap drama baik, kita boleh anggap md said dibeli, kita boleh anggap md said diugut, 1001 anggapan tetapi itu sudah tidak menjadi penting kerana penyelesaian sudah dicapai dng cara mereka.

moral of the story - ini memberi peluang kita menilai!!!!

ini yg md said terlupa buat...


Tuesday, May 13, 2014

Isu md said remeh - TOLONG BERI PERHATIAN KPD SAYA!!


kemalangan ciput pun sampai pengarah komunikasi pkr nak maklumkan secara rasmi kpd dunia, kenapa? untuk apa? minta nyawa? minta simpati? lu siapa?
patutnya kemalangan masa obama maghi hari tu...kot obama mai melawat !!!!!!

tidak pula dimaklumkan bagaimana malangan berlaku, disondol, menyondol, langgar  tiang atau bergaduh kat umah
Agaknya pemimpin2 melayu mcm anwar dan najib dah tak ada idea nak urus negara kecuali nak popular dan kontroversi.

Yang Pecat Md Said bukan Najib...

yang pecat md said bukan najib? md said kena pergi disebabkan janjinya pd masa itu kerana kegagalan 2/3 majoriti? buruk sangat ke prestasi md said berbanding dng najib sendiri? bukankah paklah juga janji sepenggal dng mahathir?

selepas setahun, buruk sangatkah prestasi md said hingga surat akujanji itu tidak boleh diabaikan atau dilanjutkan? bagaimana prestasi najib sendiri selepas setahun, bukankah lebih koyak? kalah di kajang jadi bacul di bukit gelugor dan belum tahu di teluk intan..jadi jurucakap kpd mca mengumumkan bn tidak bertanding?

selepas mengetahui isi surat md said, siapa sebenarnya yg melobi dan tidak sabar-sabar. Kalaulah md said tu kaki bodek najib mcm kj (contoh shj)..surat tu mungkin nasibnya di tong sampah.

setakat yg aku sedar (tolong betulkan jika silap atau diluar kesedara...) najib belum memberi apa2 ulasan yg bernas, logik dan rasional (rasanya memang dah tak ada alasan rasional pun...) berhubung perletakan jawatan md said dan angkat sumpah mb baru yg tergesa-gesa.

yang memberi ulasan adalah timbalan presiden dan naib2 presiden yg sedang bertungkus lumus untuk membersihkan nama najib.

kalau najib punca angkara seperti dakwaan md said - kenapa menyorok tanpa berani ke depan? masih dlm sindrom kehilangan mh370?

md said bertindak betul !!!! Siapa Yang Lebih Tahu Hal Ganu?

terlalu awal untuk memberi ulasan berhubung tragedi umno terengganu kerana keadaan masih tidak menentu samada kerajaan negeri dibubarkan atau diserah kpd pas, samada benar 3 dun termasuk md said akan menarik balik pengunduran ahli umno.

apakah semua ini hasil dendam tok ayah yg lalu, geng idris jusoh kembali berkuasa atau kesilapan pengurusan konflik yg masih lemah di bawah kepimpinan najib.

ada juga cubaan mengheret nama Sultan Terengganu apabila politik kotor mereka terdedah.

hanya md said dan najib yg lebih tahu dari semua yg lain dalam semua perkara, kita perlu dengar penjelasan mereka, sudah tentu tidak ada mengaku kesilapan sebaliknya menuding jari.

kalau berpendapat tindakan najib betul, sudah tentu md said tidak kurang betulnya juga.

apapun - najib semakin hilang kredibiliti, tidak lagi dihormati di kalangan pemimpin dan ahlinya?

hari tu mca membuat keputusan tidak bertanding bukit gelugor mendahului pegumuman najib sebagai pengerusi bn (najib dah jadi tukang cakap shj) dan sekarang md said menidakkan kebijaksanaan najib secara terang-terangan.

najib sudah jadi lialibiliti kpd umno? atau sekurang-kurangnya jadi bahan lawak atau basahan anwar.

Monday, May 12, 2014

Najib failed walaupun saolannya mudah..

Pertanyaann kepada Najib: Siapa yang mengujudkan masalah kepada negara? Rakyat atau kerajaan?
plus saolan di atas dan jawapan dibawah SERTA tiada calon BN di bukit gelugor kerana kuasa Pengerusi BN sudah tidak berfungsi plus lain2 apakah anda tidak terkesan bahawa negara sedang mengalami sindrom PM yang paling lemah...
aku tabik mca kerana berani menafikan hak dan mendahului pengerusi bn dalam membuat keputusan mahu bertanding atau tidak sekaligus najib hanya jadi tukang cakap...mana KJ yg selalu jadi burung terkukur najib....

aku cadangkan umno dari parti politik lebih baik tukar jadi n.g.o !!!