Thursday, June 23, 2016

WAN AZIZAH GAGAL IKUT JEJAK HADI

Perjuangan membebaskan Anwar sudah tinggal menjadi agenda peribadi Wan Azizah dan anak beranak.

Parti dan Pakatan Harapan sudah tidak layan cerita basi Anwar dan lebih tumpuan yang diberi kepada movement yang dibuat oleh Tun Dr Mahathir memparahkan lagi emosi Wan Azizah.

Cabaran Wan Azizah supaya Tun menyertai mana mana parti pembangkang seperti meludah ke langit (?)
Apakah Anwar sendiri ahli PKR (?) dan mana datangnya jawatan menyandang Penasihat (?)

Wan Azizah juga harus sedar Tun Dr Mahathir bukan gila, mabuk dan kemaruk kuasa seperti Anwar untuk bertanding di pilihanraya, perjuangan Tun seperti missi Deklarasi Rakyat sangat jelas, singkir Najib dan beri kuasa itu pada orang lain yang sesuai....

Oleh itu cabaran dan permintaan Wan Azizah kepada Tun tidak lebih daripada mengikut tkehendak telunjuk orang lain....
Tentunya Wan Azizah sanggup lakukan apa sahaja, mungkin bukan dedak tetapi tentulah "kebebasan anwar"....

Wan Azizah sedar jawatan Presiden yang dipegangnya sudah tidak ada kekuatan, musuh yang paling dekat adalah Timbalan Presiden yang menguasai Selangor.
Terlajak jolok, semua akan terbogel. !!!

Wan Azizah juga tidak mempunyai kekuatan untuk membawa PKR mesra UMNO seperti yang dilakukan Hadi.
Apa yang boleh disumbangnya ialah memburukan Tun Mahathir di kalangan Pakatan Harapan.

Kesian dan malangnya ia tidak diperdulikan.


# ada pihak dlm PKR menafikan Wan Azizah ada membuat cabaran tersebut.


35 comments:

  1. Anwar Al Jub dah tak masuk buku lagi. Kalau dia bersama Tun nak dapatkan Njib di ganti, ada news value nya. Bila dia tak mahu buat gitu, apa nak pedulikan dia, bini dia, anak dia lagi. Biar dia merengkut dalam jel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula.....ANWAR AL-JUB memang bodoh, tak tahu guna peluang yang terbuka.
      Cuba dia sokong DEKLARASI RAKYAT, orang takkan pikir dia berjuang cuma nak jadi PM.
      Sekurang-kurangnya, orang akan hargai dia.
      Blog-blog pun akan puji dia.
      Kalau menang di Sg.Besar, lagilah banyak keuntungannya.

      Delete
    2. Setuju. Pendapat tu tepat sekali. Tapi kena teruskan kempen Selamatkan Malaysia.

      Delete
  2. funny conclusion .. the truth is Madey were the one fail big time. Opposition was disintegrated even without Madey stupid DR movement since DSAI jailed in prison. The fact that matter madey referendum of DSN leadership on 2 PRK was clear, what a sore loser !!

    Protun should just leave madey alone ... let madey enjoy is retirement life peacefully or else go fly kite !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jing Projibo, your interpretation is not only funny but also skewed, your eyes squinted or juling, eh? The referendum would have been won if Mr Cash Is King had not used cash, spent millions to bring Taiwanese singer, sacks of rice, electrical goods etc given out to voters, people said.

      You condone corruption, Jibo/1MDB ar being investigated for corruption and money laundering in 7 foreign countries, Malaysia is now among the most corrupt countries in the world. You should do your bit to bring about a just, less-corrupt society and abandon Jibo.

      Delete
    2. Projib people are blind, or are all-seeing but choose to be blind, close their eyes to the corruption and money laundering that Ajib been accused of and perceived, including in seven foreign countries.

      They are blinded by self interest. Wanting dedak, mostly. The Jing Projib in here and notorious in other blogs, too, is obviously a paid mercenary. Could be directed by and paid from the PMO. Often only accusing, not defending Najib with facts and sensible arguments. Because they don't have the facts and arguments to use. Merely denying, saying named info source and such nonsense. refused to acknowledge the meaning of bukti and evidence also. Pathetic.

      Delete
    3. Bodoh cakap sore loser. Siapa yang kalah masih boleh bersuara. Di mana mana di dunia. Najib mesti undur atau di gantikan. Kalau tak, UMNO/BN bungkus di PRU14.

      Menang PRK bukan makna tsunami Cina tak boleh berlaku lagi. Dan tsunami Melayu pulak, sebab Najib tak menolong Melayu, ketepikan DEB dsb nya.

      Delete
    4. Dia tolong Melayu - dia, bini dia dan anak tiri dia. Berbilion masuk ekaun bank depa.

      Delete
    5. "sacks of rice, electrical goods etc given out to voters" -

      Singapore Straits Times pun tenyeh Najib jugak dalam laporan depa:

      " .. overseas investigations into 1MDB, including by the Monetary Authority of Singapore, are still ongoing.

      .. Campaign funds are typically used to print flags and T-shirts, feed and house campaigners, and buy bags of rice and home appliances to be given to voters. No one knows for sure how much political parties spend on their campaigning.

      Mr Najib's younger brother Nazir Razak gave some insight into the campaign sums involved.

      He said in April he helped disburse US$7 million (RM28 million) just before the 2013 GE to "party machinery".

      Tapi yang tu tak cerita pasai RM4.2 bilion masuk ekaun Najib.

      Delete
    6. skewed ? its actually your mind is skewed full of madey bullshits ... go foy kite !!!

      Delete
    7. mmg full of shits protun mind ni ... ikut sedap jer tuduh .. aku mmg tak makan dedak ... tak minat pun... cukup rezeki Allah SWT beri ... korang mmg bangang nak dengar cakap madey ex-pm 22 years yg mmg korup compare to DSN current PM yg baru 6 years run office ... madey to bapak koruptor ... bapak kroni !!!

      my rational is simple .. i support 100% madey during his tenure 22 years as PM coz he has power to make things happen ... now retired so sayonara, no body cares ... now DSN is the current PM, hence i support 100% too ... DSN will continue to make things happen as PM ... whatever wrong doings PM had done... must be proved through in court of law else its just fitnah/tohmah .. plain simple ... that how madey survived 22 years ... that how any PM will survived no matter how long in office ... dont like that reality then go fly kite !!!

      Delete
    8. Ceh... tak ngaku pemakan dedak konon.

      Come on la Mr Fly Kite, the fact that you are a pemakan dedak is as obvious As Jibby having billions in his account laaaa..

      If anyone believes that u r not a pemakan dedak, than that someone must have believed that Madonna died a virgin.

      I bet u dare not sumpah murka saying that u r not a pemakan dedak. To make it easier for you let me start first.

      "I hereby bersumpah di atas nama Allah I have not been paid a single cent nor given any benefit, be it in cash or kind, for posting my comments here and elsewhere. All my comments are made clearly for the sake of saying the truth, in the interest of agama bangsa dan negara. If I lie than murka Allah is on me, immediately and forever. In the name of Allah I say that this sumpah though written shall be binding on me as though it was made verbally."

      And if someone else got dedak to pretend to be you just for the sake of posting d sumpah, than in the name of Allah I pray that that sumpah shall bind you as though it was u who say d sumpah.

      Well Mr Fly Kite.. I bet everyone here is waiting to read (hear) ur sumpah that u r not a pemakan dedak.

      Berani kerana benar. If u r really not a pemakan dedak just do it.

      Delete
    9. Ceh... tak ngaku pemakan dedak konon.

      Come on la Mr Fly Kite, the fact that you are a pemakan dedak is as obvious As Jibby having billions in his account laaaa..

      If anyone believes that u r not a pemakan dedak, than that someone must have believed that Madonna died a virgin.

      I bet u dare not sumpah murka saying that u r not a pemakan dedak. To make it easier for you let me start first.

      "I hereby bersumpah di atas nama Allah I have not been paid a single cent nor given any benefit, be it in cash or kind, for posting my comments here and elsewhere. All my comments are made clearly for the sake of saying the truth, in the interest of agama bangsa dan negara. If I lie than murka Allah is on me, immediately and forever. In the name of Allah I say that this sumpah though written shall be binding on me as though it was made verbally."

      And if someone else got dedak to pretend to be you just for the sake of posting d sumpah, than in the name of Allah I pray that that sumpah shall bind you as though it was u who say d sumpah.

      Well Mr Fly Kite.. I bet everyone here is waiting to read (hear) ur sumpah that u r not a pemakan dedak.

      Berani kerana benar. If u r really not a pemakan dedak just do it.

      Delete
    10. Setuju dan sokong pendapat john doe. Si Tonjol itu mesti tak berani punya. Tarak bola. Mcm boss dia. Tak berani sue WSJ.

      Delete
    11. Pendirian apa yang kata support masa ada power aje? Tak pedulikan korapsi dan money laundering yang 7 negara luar pun dah siasat. Dahtu ganti boss SPRM dengan orang Pandi di AGC. Tentu lah nak tutup siasatan 1MDB dan berbilion masuk ekaun peribadi.

      Badan badan penasihat SPRM mesti bertindak. Di seru bertindak. Betulkan keadaan. Selamatkan Malaysia dari korapsi dan money laundering.

      Delete
    12. John Doe... i will use my own word dgn senang hati saya bersumpah dgn nama Allah SWT bahwasanya saya tak menerima apa jua bentuk upah bayaran utk menyokong DSN, BN dan UMNO dan menentang mana2 pihak yg nak meruntuhkan nya ... org macam saya ni ramai .. cuma mungkin ramai yg tak aktif dimedia online ... saya aktif bila ada masa sahaja .. tak percaya then go fly kite !!

      Delete
    13. Tu dia..amek ko John Doe..sumpah berbalas...ko nak buat apa sekarang Johnny? Jangan ko buat kerja gila pi bersumpah second time pula dengan nama Jibril a.s. ganti nama Allah sudah la..

      Delete
  3. Azizah & Anwar.. dah tak relevan dalam politik masakini... Sesiapa yg masih bersama mereka..adalah tergulong ahli politik bentat..tak menjadi dan scrab.. tak bolih dikitar semula..Sebaiknya mereka pergi cari kerja... saja.

    ReplyDelete
  4. "Wan Azizah sedar jawatan Presiden yang dipegangnya sudah tidak ada kekuatan" -

    Mana masuk akal nya pendirian Azizah. Kerajaan Selangor di Pimpin PKR. Tapi dia dan Fizi nak sabotaj Azmin Ali yang sangat pening kepala memegang telor dalam sudu, bak kata omputih, asyik nak jatuh pecah bila PAS tak sokong lagi, contoh nya. Kena siku dek DAP yang masih geramkan PAS tak habis habis.

    Anwar Al Jub marahkan Azmin bersama Tun Mahathir aritu, suruh Fizi goncangkan gomen dia, tuduh korapsi, mintak pompuan dsb nya, hingga tersipu sipu bukan main Exco PKR Elizabeth Wong yang dulu di gambar hampir telanjang salepas beromol dengan bofreng dia.

    Kalau Al Jub suruh PKR bersama Tun di PRK yang lalu, silap silap Najib dah jalan tempang kekalahan dua dua calon dia. Bodoh punya Al Jub.

    ReplyDelete
  5. Korang geng protun lawan geng pkr al jub kami tk kesahpun..lawan dn terus berlawan..Najib still mr.cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib memang Mr.Cool, jaguh kampong.
      Kamu sedar tak, Najib keseorangan, sendirian berhad.
      Ada mana-mana pemimpin dunia datang melawat Malaysia atau ajak
      dia datang melawat negara mereka.........?????
      Forum-forum dunia pun kalau dia nak join kena bayar, macam forum ekonomi Arab dulu.
      Pelabor asing pun takda masuk Malaysia - buktinya BSKL kosong.
      Index naik turun kerana local fund managers diarahkan masuk BSKL,
      kalau tak senyap sunyi. Naik 2 sen, turun 10 sen!!!!!
      Duit berbilion dalam akaun Najib bak gunung.
      Setinggi mana pun gunung, hari-hari kena kikis, lama-lama rata juga.
      PRK dah berbelanja 10 juta, PRU mungkin kena lebih daripada 1o BILLION
      sebab nak beri BRIM, nak bayar ketua-ketua bahagian dan cawangna buruk-buruk rm50K. Kalau dah 300 orangX50 ribu dan berapa banyak kena pakai duit..............????
      Belum lagi duit untuk diisi dalam envelope, beli kain batik, beras, gula dan barang-barang eletrik!!!!!!
      Jangan harap nak songlap duit rakyat, rakya tpu semakin terhempit.
      Kalau ekonomi tak berkembang, macammana rakyat nak simpan duit..........?????

      Delete
    2. kih kih kih minah songel punya fakta dan logika tahap jamban ... go fly kite !!

      Delete
    3. Mr.fly kit.....KAU DAH GERUN KE............??????
      Bila rakyat dilatih menjual UNDI, mereka akan jual kepada pembeli yang sanggup bayar. Ko ingat cuma UMNO saja yang mampo beli undi ke..............??????
      Tengok di Peneng dan Selangor.
      Pejawat Awam diberikan bonos 1 setengah bulan, kenaikan gaji 2X setahun, alaun sara hidup dinaikkan dari rm180 kepada 300 - ko ingat kaki tangan kerajaan Persekutuan puas hati ke dengan bonos rm500????................HEHEHE.
      Besar peranannya pejawat awam ni. Mereka akan mempengaruhi orang kelilingnya, taw.
      Di Selangor dan Peneng, kami tak perlu bayar cukai pintu. Di Selangor, air percuma.
      DAP & PKR pun tengah kumpul duit - bersedia untuk beli undi.
      Orang kata, lulus jarum, luluslah kelindan.
      Cina paling ramai di BSKL, taw.
      Masing-masing dah melabor beratus ribu. Duit mereka terbeku di situ sejak 2 tahun kebelakangan ni. Hari ni je, Index BSKL dah jatuh 16 points.
      Pelabor runcit tak masuk kaunter yang berkaitan INDEX - itu kerja local fund managers. Kalau semalam naik 10 sen hari ni jatuh 34 sen, berapa banyak dah TH, EPF, ASB dan bank-bank terpaksa menghadapi kerugian............?????
      Kerugian mereka melibatkan bayaran DIVIDEN dan bonos kepada penyimpan.
      Bayangkan kalau ASB dan TH bayar bonos cuma 5% - baik keluarkan duit, simpan kat bank-bank asing atau bank pesisiran pantai.
      Pikir-pikirlah ya.
      Duit, macam mana banyak pun kalau hari-hari dikikis, lama-lama kering.
      Kalau membangunkan negara guna otak, negara maju dan rakyat pun membangun.

      Delete
    4. Cik Minah penuh logic. Jing Projib penuh tahik.

      Delete
    5. dah reply john doe ... accept it or else go fly kite !!

      Delete
  6. saya anak kelahiran Pekan n pernah sarankan kubu kuat ds najib ini d gempur .
    setakat ini tiada siapa yg sudi menyahut nya.

    ds najib adalah 'anak' yg baik pd satu ketika dahulu. amat sedih sekali dia hilang pedoman n terela d 'rasuk' olih 3 ta - 'tahta,harta n wanita'

    sudah terlewat utk kembali k pangkal jalan. serupa lah mcm insan yg tlh terjebak dgn dadah yg amat merbahaya/berat - sukar utk mencari ubat/penawar.

    sementara itu Malaysia terpaksa lah terus ujud saperti orang yg lumpuh kerna tlh d serang olih angin ahmar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik ke dia? 8 tahun di England, balik, dia kata di Pekan dia cakap Melayu pun kekok. Buat hal dgn 1MDB dan berbilion masuk ekaun dia, pemikiran dia pun dah kokak.

      Delete
    2. apa yg sdr kata kan adalah benar. d England dia menuntut d 'public school'(sekolah exclusive) n bergaul bebas dgn anak2 kenamaan inggeris. itu lah sebab nya kalau kita lihat dia amat selesa bila berinteraksi dgn pembesar2 Negara terutama nya drpd Eropah n USA. he was a happy go lucky lad n also a bit 'naughty'.

      epitaph nya (kata2 kenangan) mungkin berbunyi saperti berikut " a probable statesman that lost his way thru greed".



      Delete
    3. Ada orang kata emak dia sendiri pun kata Najib tak bagus jadi PM. Mana tak nya, RM4.2 bilion masuk ekaun nya, RM1 bilion masuk ekaun bini dia, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia.

      Kalau sebahagian dari ekaun dia untuk beli undi, apekedarah nya yang berbilion masuk ekaun bini dan anak tiri dia?

      Nak di carutkan, hari ini hari Jumaat.

      Delete
  7. Sori lah rahman, tak setuju. Dia bukan statesman pun, sebab berbilion masuk ekaun dia dan famili, takda beri penerangan yang memuaskan hati rakyat pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap fahami nukilan saya betul2 eg perkataan 'probable'.

      dlm bahasa melayu ia nya berbunyi lebih kurang saperti berikut 'seorarang yg sedang menuju k taraf negarawan tetapi sesat d tengah jalan kerna tamak haloba'

      Delete
  8. Jing Projibo 8:04:00 PM mengarut mengata orang korap, tak ngaku pun RM4.2 bilion masuk ekaun Najib, RM1 bilion masuk ekaun bini dia, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia. Dah gila bayang, tahi Najib pun di kata nya wangi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengata ... dah mmg korap ... go fly kite !!!

      Delete
  9. Di sini pun Jing Projibo kena hentam bertalu talu. Sekali dia masuk berduyun komen komen ngentam dia. Sian. Tapi he deserves them.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa dapat hentam sana sini... kena buang dari parti adalah ... go fly kite !!

      Delete