Google+ Followers

Saturday, November 19, 2016

JANGAN BUAT ANALISA TEMBERANG MARANG KERAPPU

Di tadika,  cikgu mengajar budak budak apabila selesai sesuatu perkara, hendaklah dibuat satu analisa atau post mortem.

Analisa tersebut hendaklah jujur kerana ia penting bagi strategi masa depan.

BERSIH kena buat analisa,  kenapa anggaran 500,000 penyertaan tidak tercapai,  apakah benar ramai membatalkan niat penyertaan kerana menjangkakan Tun tidak hadir (?)


Baju Merah kena buat analisa,  kenapa yang hadir sekitar 500 orang sahaja yang berkicau di Padang Merbok.
Apa sudah jadi dengan arahan Perhubungan Negeri Negeri mengerahkan ratusan ribu ahli membantu Baju Merah dengan persediaan bas+baju+makan+minum+tunai (?)

Buat analisa prestasi sendiri,  pemimpin jangan tongong dan bahalol untuk sebok selak kain orang,  kain sendiri terlucut.






# Pemimpin jangan buat perangai machais,  copy paste lendir kahak berulang ulang, bersepah sepah di merata blog semata mata sesuap dedak.
Alhamdulillah di sini tak ada macam tu,  kecuali seorang dua.

7 comments:

  1. Artikel terbaek dr pemakan dedak madey kutty n lim kit siang.

    ReplyDelete
  2. tun m lose....soros n dap wins...
    jilat ludah sendiri ajer kerja tun and gang pribumi planet of the apes

    ReplyDelete
  3. Kesian.....gambaran awal pru 14 dah nampak....kahkahkah...sama je macam pru sarawak dan 2 prk la jawapnya....

    Bye bye mamak....selamat jalani hidup impian tak kesampaian ya...tolong sampaikan pada si mamak....kahkahkah...

    ReplyDelete
  4. bersih 1.0 tun kata perhimpunan haram
    bersih 2.0 tun kata perhimpunan tidak berperlembagaan
    bersih 3.0 tun kata perhimpunan cina nak tumbangkan kerajaan yang dipilih rakyat
    bersih 4.0 tun kata, "eh, nak joinlah sekejap".
    bersih 5.0 tun kata, "baik aku jadi leader"...

    apa orang kata, if u can't beat them, join them...betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..... betullah sangat. Sibuk kata kulit muka najib tebal.... tak perasan kulit muka dia lg tebal.

      Delete
    2. Hahahaha..... betullah sangat. Sibuk kata kulit muka najib tebal.... tak perasan kulit muka dia lg tebal.

      Delete
    3. Nasi baik Tun M tak buat perkara yang sama macam yang dibuat oleh MO1 & Jho Low............!!

      Delete