Google+ Followers

Saturday, December 3, 2016

1MDB SUDAH BERJASA



Setiap tahun hantar 1200 imam dan ketua kampong pergi haji..
1200 x RM10,000.00 = RM12juta / tahun

Sungguh bongok siapa yang tak pandai kira dan tak faham-faham lagi




24 comments:

  1. Meroyan lain macam je kd sejak kebelakangan ni. Caci nesta dh bertukar kata perli. Teringin nk pegi haji pakai duit 1mdb ke... kan ke makan hasil 1mdb kau umpamakan makan dedak. Malu pulak nanti. Tapi orang kata dedak tak najis tapi babi sah2 najis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedak duit haram...kerna punca Dr yg haram

      Delete
    2. Memandai-mandai jer kamu ni..... kelak nanti pandai-pandailah kamu menjawab di akhirat.

      Delete
    3. Sudah terang LG bersuloh... Syarikat rugi Bolih memberi sedekah pulak... Bayarhutung to dulu...bayar zakat...

      Delete
  2. 12 juga tu yang hujung2 aja dari 42 billion tu. Kalau sup ekor 42 billion tu isi yg 12 juta tu kuahnya tu pun yg kat dasar mangkok.Fikir2 kan sendiri.

    ReplyDelete
  3. Apa yg cuba di gambarkan pada photo di atas tu?....... mcm usaha mengagungkan individu jer.... tanya satu jerlah...... kenapa menjunjung DAP kini......

    ReplyDelete
  4. Apa yg cuba di gambarkan pada photo di atas tu?....... mcm usaha mengagungkan individu jer.... tanya satu jerlah...... kenapa menjunjung DAP kini......

    ReplyDelete
  5. Itulah politik ni pelik suharli masrop. Selama puluhan tahun satu watak tu kata dap ni rasis, benci melayu benci bumiputera benci Islam dan macam2 lagi. Tiba2 je bertukar watak seolah tak semena-mena dap sudah berubah jadi sangat baik dan sayang melayu suka Islam. Semuanya berlaku sebab watak tu declare menjadi musuh umno. Orang ini jujurkah? Kalau bukan jujur dgn orang rasanya dgn diri sendiri juga tidak jujur. Semuanya kerana dendam kesumat dan kemarahan yg tidak terkawal. Mogs watak tu insaf dan lari daripada sibuk hal duniawi memandangkan umurpun dah lanjut. Dah ramai yang lebih muda dpd umur beliau sudah meninggal dunia.

    ReplyDelete
  6. Penyamun disanjung,yg cuba menyelamat dihina..melayu umno bodoh sampai bangang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sanjung sgtpun. Berpada2 dlm menyanjung org dan berpada2 juga mencaci mencerca org. Kena ingat der, kita ni akan menanggung apa yg kita buat. Bila dh habis hayat nanti, dh xde sapa dah nk tolong. Silap2 amal baik kita ganjarannya berpindah kpd org yg kita cerca semasa kita hidup. Masa tu pastinya nafsu amarah dan dendam semasa hidup bertukar kpd menyesal dan mohon utk hidup semula bagi memohon maaf. Aku ingatkan aje, nafsu amarah tak membawa kebaikanpun. Biarlah otak menguasai nafsu, bukan nafsu mengawal otak. Jangan diikut rentak lawan sebab bila dh mati sendiri sendiri kena tanggung. Dorang buat dorang la tanggung. Ko buat siapa nak tanggung?

      Delete
    2. Nak menyelamat? Menyelamat dari apa? Mantan tu dh selamat dh pun. X payah la nk selamatkan umno mcm dia kata dulu.Dia kan dh declare musuh umno. Dia dh ada parti bunga, jagalah jangan sampai jadi 'macam umno'.

      Delete
    3. Siapa la nak selamat kan umno.org asli pun tak nak umno.yg nak diselamatkan salah Malaysia.bodoh org umno ni tak faham bahasa.

      Delete
  7. sama sama kita lenyapkan umnobn dalam malaysia nie
    najib pencuri kita humbankan masuk dalam
    menteri makan dedak kita nak tengok lepas nie sapa nak bagi depa makan

    ReplyDelete
  8. Aik..itu hari Kluang Man restrict comments untok team member saja. Sekarang dah open balik. Restrict open. Restrict open. Perlu jiwa besar sikit lah Kluang Man. Macham CTS. Isu sat buka sat tutop ni tanda tak steady. Belajar dengan reality lah Kluang Man. Tak rugi. Alah bisa tegal biasa.

    ReplyDelete
  9. Ungkapa nak humbangkan Umno,nak penjarakan mahathir,nak penjarakan najib,nak penjarakan setiap Perdana Menteri dah biasa sangat dah kita dengar ia itu sejak dari dulu-dulu lagi.

    Itu semua sebenar nya hanya lah gambaran emosi yang tak terkawal yang terbit dari perasaan benci akibat dari pengaruh dan hasutan sebelah pehak.Ia berpunca dari fikiran beku yang tak mampu berfikir dan hanya mahu menerima maklumat mudah dan berbentuk menarik.

    Justeru itu segala fitnah dan adu domba akan menjadi begitu mudah ditelan.Sebab itu ungkapan2 sebegini tidak pernah pun menjadi kenyataan kerana ia nya hanyalah sekadar bentuk pelepasan perasaan yang tidak disokong pun dengan apa-apa bukti.

    ReplyDelete
  10. Lanun Bugis Najib cabar Tun M supaya menyaman Barry Wain,penulis buku "Malaysian Maverick....". Buat apa Tun M nak buat kerja sia-sia. Barry Wain dah meninggal dunia sejak tahun 2013lah. Bodoh punya idea Najib - the most corrupt PM of M'sia.

    http://www.thestar.com.my/news/nation/2013/02/05/veteran-journalist-barry-wain-author-of-malaysian-maverick-dies-in-singapore/

    ReplyDelete
  11. Kamu tu yang bengap. Najib maksudkan saman ketika Buku tu diterbitkan. Nape le IQ Anti Najib ni rendah sangat.

    ReplyDelete
  12. Kuang Diamond....dah senak perut doh minom ayaq lendir mahathir kot....apsa topik dah tak mengancam!.Citer pasai najib pie bubuh gambar haramjaddah tua kutuk mamakkkutty mahathir?

    ReplyDelete
  13. Penjilat Najib bangsat@penyamun@penyangak dah masuk
    Org yg sama Aja....tapi dok tukar Nama
    Bangsat macam Najib jugak Lah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wala wey...tolong sikit der, aku masuk sini dgn gaya tak sokong mahathir, tapi bukan orang yg sama dgn lain2 pengkomen yg meluat dgn mahathir. ko je perasan begitu sebab isi perut ko penuh dengan nanah dendam dan kebencian. tak tahulah di akhirnya nanti siapa yang akan sebenarnya menjadi bangsat. orang yg kau tuduh bangsat atau kau sendiri menjadi bangsat.

      Delete
  14. oh ya, kasi respek sikit sama abang kd. sudah kasi komen2 from non-member masuk blog. itu hari, member saja boleh komen, maybe sakit telinga turun ke hati atas komen2 yg berat mengutuk tun mahathir. brader kd, lu sudah kasi warning, sendiri tulis sendiri tanggung. kalau ada lebih2 mengutuk, sendiri cipta dosa sendiri tanggung la. thank you brader kd, biar sakit telinga, panas di hati tapi tugas blogger memang kena ready dgn respon bertentangan.

    ReplyDelete
  15. Malangnya Barry Wain tak sempat nah dedahkan 100 billion tu dalam bentuk apa?,,, Kapal terbang ke, kapal mewah ke, hartanah kat mana, lukisan ke, bikin filem ke, labur kat pulau ke, masuk dalam akaun peribadi ke atauu bla!bla! bla!

    ReplyDelete
  16. Memang susah nak menegakkan benang yang basah.

    ReplyDelete
  17. Curi duit pastu buat haji.
    He.he.he

    Demi agama bangsa dan negara.
    Kikikiki

    ReplyDelete