Google+ Followers

Thursday, December 29, 2016

BN MENANG RAKYAT SENANG

Pagi tadi semasa melalui sebatang jalanraya utama yang sederhana panjang di Johor,   di kiri kanan juga pembangunan sederhana dengan beberapa deretan bangunan yang baru disiapkan (antara 2-3tahun).

85% sudah dipenuhi dengan pelbagai aktiviti perniagaan dan 3.75% darinya  peniaga orang Islam.

Di celah celah bangunan itulah,  di depan kaki lima bangunan dan di bahu jalan sepanjang jalan,  bangsa ku sangat aktif berniaga dengan warung dan pondok uzur yang akan diterbangkan angin bila bila masa atau atau jadi mangsa Majlis Perbandaran.

Itulah nasib dan kemampuan bangsaku.

Di Negeri Johor tanah tumpah darah kelahiran umno. Apa khabar di negeri lain.

Cuma sedikit suasana kelainan di Kelantan,  Kedah dan Terengganu.

Bagaimanapun pembangunan baru di negeri negeri tersebut mula dibanjiri kaum kerabat MCA dan DAP.

Bukan salah umno,  bukan salah pemimpin umno yang leka dengan velfire dan alphard, bukan salah Tun Dr Mahathir,  nukan salah DS Najib, bukan salah 1MDB,  bukan salah BRIM,   tetapi salah pengundi.

BN MENANG RAKYAT SENANG.


Era Najib,  slogan yang lebih tepat,  mulus ...
BN Menang. Barang Naik... 



28 comments:

  1. BN menang rakyat senang kalau pemimpin dia seperti Tun M..Tun Hussein..Tun Abdul Razak..Tunku Abdul Rahman.

    ReplyDelete
  2. Tapi kita Ada pemimpin yg rasuah, Cuci duit rakyat, penyangak, queens control, penyamun and banyak lagi Kalau nak list down....
    Rakyat tersiksa kerana pm and menteri umno makan dedak....kena get and cost living naik mendadak...
    Tapi menteri umno minus teh tarik kat London Guna duit rakyat and enjoy wt their families.
    Bawak bangang sorang dua fr Peruda umno and parti pas u turn and Tak Ada credibility.

    ReplyDelete
  3. Hadiah tahun baru assmin cukai tanah pertanian naik 200%....

    ReplyDelete
  4. klu pembangkang menang, KD boleh jamin semua ni berubah?? jgn mimpi la KD oii.. berangan je la buleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekurang2nya kita tahu terbukti BN sekarang menhancurkan negara. Bukan BN zaman TunM.

      Pembangkang menang sekurang2nya ada kemungkinan ok.

      Delete
  5. BN kalah rakyat susah.... betul fakta dibpulau pinang dan selangor.... lu fikir la sendiri...

    ReplyDelete
  6. memang rakyat akan senang bila BN menang

    Bersyukur dapat kerajaan BN

    Nak harap pembangkang, makin teruklah negara Malaysia

    ReplyDelete
  7. 4.34
    senang macam mana tu? zaman sebelum najib, aku beli barang RM10, bayar RM10..zaman najib, beli barang RM10 kena tambah 60 sen. Zaman sebelum najib, pelajar2 banyak dapat biasiswa. Zaman najib jumlah biasiswa dikurangkan. zaman sebelum najib, hutang negara dalam 300b. Zaman najib hutang negara hampir 700b..zaman sebelum najib, tak de scandal curi duit. zaman najib 1 dunia tahu duit 1mdb telah kena curi..zaman sebelum najib, tak de sorang pun isteri PM diberi highlight kerana shopping. Zaman najib, isteri dia (kononye 1st lady), bershopping berjuta2 ringgit...zaman sebelum najib, kerajaan byk tanah di KL. Zaman najib, tanah kerajaan dijual..
    kat mana untungnye ye...

    ReplyDelete
  8. Susahnya hidup di zaman najis....

    ReplyDelete
  9. Negara dah bangkrap ka blommm..?

    ReplyDelete
  10. Anon7:04:00 AM
    Buat masa ni Negara hampir bengkrap dah ,dan akan bangkrap tak lama lagi!!..

    ReplyDelete
  11. Bosan kalau melayu umno nie dah buta hati buta mata...realiti skrg keadaan tidak seperti dulu semasa zaman Tun M. Kutu2 umno nie bagi komen seolah2 mcm takde apa2 walhal terang2 keadaan makin kronik akibat dipimpin oleh org yg kurang bijak, merapu serba serbi, perasan mcm bagus dan tak peduli asalkan berkuasa. Perangai melayu nie biasa la...mabuk kuasa...gila glamer..sekali panggil Yang Berhormat terus lupa diri...dan paling best songlap duit tu dah kira perkara biasa drp boss2 kat atas smpai la kuli2 batak yg tak kisah asalkan kenyang nasi bungkus dan dpt duit kopi 50 ringgit. Rakyat pulak ada yg bising masa mula2 je tapi sekali sudah dapat gula2 umno pangkah jugak parti yg dah bawak bala selepas era Tun M. Aku pernah gak tanya bebudak umno cawangan nie tak risau ke boss2 korang korup dan mcm aku dah agak jawapan standard kuli2 kaki ampu nie...lantak la asalkan jgn makan sorang dan paling penting jgn bagi cina perintah negara. Bodoh bingai walhal boss2 diorang jugak bertepuk tampar dgn cina nak dpt "komisyen" project...diorang2 kt bawah dpt habuk jer.

    ReplyDelete
  12. Ya ke,sejak dulu lagi aku dengar negara dah bengkrap bila masa pulak di tukar akan bengkrap tak lama lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangkrap akhlak
      Malu nak mengaku melayu Islam Malaysian
      Ah long cari siang malam
      Tak berani travel di negara tertentu

      Delete
  13. alahai...sudah2 la menangisi nasib kononnya sekarang hidup susah. cuba buka mata sikit dan reflek balik 20 tahun hingga 10 tahun ke belakang. masa itu di jalanraya sibukkah dengan kereta2 besar dan mahal seperti sekarang? ketika harga gula seringgit masa tu, tak pernah aku dengar ada yang kata MURAHNYA harga gula! ketika harga rokok 70 sen, perokok masih sebut harga rokok mahal. berapa purata pendapatan individu masa tu berbanding sekarang? tak payah hipokrit bagai la weh! kalau sekarang susah, dulupun susah juga. perbandingan mudah, apa yang kita ada 10 tahun lepas adakah berkurang berbanding apa yang kita ada sekarang? jawapan itu adalah mekanisme menjawab persoalan susah dulu dan susah sekarang. 90% persoalan adalah hipokrit, hanya pura2. lebih telus pengemis di jalanan berbanding rakyat yang pandai menulis di keyboard tetapi berpura2 papa-kedana.

    ReplyDelete
  14. Dulu bangkrap... skg nak bangkrap... terbaru bangkrap akhlak.... klu mudah ssgt lupa kira bangkrap jugak... blom yg bangkrap iman dan akidah mcm pluralist murtad... liberalist gereja... kan kan kan... layan puak bodoh mamak tak leh nak emo ssggt... kikikiki..

    ReplyDelete
  15. Memanglah masih belum bankrap. Sebab apa? Sebab kutip GST dan perah rakyat untuk bayar hutang yang menggunung tu.

    Lepas tu jual hartanah dan aset2 strategik negara kepada negara luar, buat hutang tambahan bayar jangka panjang untuk bayar hutang.

    Bukan setakat perah rakyat yang bernafas sahaja, yang belum lahir pun ia telah perah.

    Dalam pada dok buat benda2 gila ni pun 80% pendapatan negara diguna untuk bayar gaji sahaja. Hanya 20% untuk pembangunan. Sebab tu semua perbelanjaan kepentingan rakyat terpaksa dipotong.

    Perbelanjaan suka2 penyamun dan menteri2nya dikekalkan dan malah ada yang naik pun.

    Lubang dikorek makin dalam. Pada masa ia mahu panjat kelak barulah ia tahu ia sudah tak mampu panjat lagi. Ia tak peduli pun sebab yang membuat kerja penggalian adalah rakyat. Ia hanya duduk berseronok memberi arahan dari tebing sambil bersyalalala.

    Masih belum bankrap hanya disebabkan rakyat dikerah dan diperah untuk melangsaikan hutang-hutang yang ia buat untuk bersayalala dan menabur dedak kepada penyokong peliharaannya.

    ReplyDelete
  16. Orang yang bankrap akhlak sahaja akan zalim pada rakyatnya dan kelepek duit rakyat.

    ReplyDelete
  17. Bangkrap akidah iman dng bersatu pluralist murtad dan iman....



    negara. bangkrap ka blom ni..? Bila lagi nnk bangkrap nihhh..bila ni... bilaaa lagi.?... kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. soal akidah, jangan sembarangan tuduh..
      balik ke diri sendiri..
      tuduh orang murtad jatuh murtad ke diri sendiri..

      perkahwinan bubar..dah jadi zina
      dapat anak..anak luar nikah
      seketurunan..

      perbezaan politik jangan sampai jadi jahil dan hilang pedoman

      Delete
    2. Haa ni dh fatwa baru nih dimana cakap seseorg murtad boleh jatuh talaq pulo!

      Delete
  18. Terbukti

    1. Darah mengalir dalam badan dari sumber makanan haram boleh menjejas pemikiran rasional manusia

    2. Ulama zaman sekarang tak bercakap pasal ajaran agama tapi pangkat, wang dan kuasa

    3. Melayu sekarang bukan melayu yang dulu.

    4. Umno bukan parti melayu tapi organisasi mempertahankan presiden penyamun

    5. PDRM, MACC, AG sekarang hanya gah pada nama namun realiti lembu didedak

    Lailla hailla anta subhanakainni kuntuminazzalimiin

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
  19. Anon 7:44, kau ni memang jahil..
    Kalau kau murtad kerana menuduh orang lain murtad.. Perkahwinan terbatal dengan sendirinya, tak perlu talaq lagi.
    Persetubuhan sudah jadi zina

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. Keris berayon adalah anjing najib !!!
      Terlampau banyak makan duit haram...otak hang pun dah jadi macam najib bangsat !!!

      Delete
  21. Duit bailout haram sebab dimakan oleh anak beranak dan kroni... no wonder ada anak yg gi gereja...ade yg liberalist dan pluralist. ...brim di beri pada rakyat dari kekayaan negara... hukum pluralist adalah haram jatuh kafir dan murtad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apabila baillout, ribuan pekerja dapat diselamatkan dari diberhentikan dan menjejas sistem keluargaan.

      Antara pekerja itu adalah keturunan kamu.. Adakah mereka makan duit haram dan jadi kafir dan murtad.

      Delete
  22. Bailout kroni dan anak beranak.... bagaimana syarikat yg bukan anak beranak dibiarkan bangkrap dan pekerja diberhentikan.... mamak lansung tak tolong.... zalim ...

    ReplyDelete