Google+ Followers

Thursday, December 22, 2016

KENAPA TUN DR MAHATHIR BELUM DIDAKWA..

SIASAT SUDAH..
DAKWA DAN BUKTIKAN TUN BERSALAH...
Ini boleh menamatkan sokongan rakyat kepada Tun...

Tuduhan yang Tun buat ke atas Najib sangat obvius,  direct,  termasuk kepada beberapa pihak lain..

Semuanya mencalar integriti, dipersenda rakyat termasuk antarabangsa,  menjurus kepada hilang kuasa,   kenapa diam (?)





# beberapa pihak yang diutuskan untuk bantu jawab pun balik dengan tangan kosong dan hidung berdarah. 
Kritikan mereka - Tun Dr Mahathir jawab secara spontan, bebetapa jam selepas itu,  tak simpan lama berminggu,  berbulan atau bertahun nak jawab. 

Tuan punya badan yang menjawab pun sekadar berani di depan audience sendiri dan jawapan balas Mahathir selepas itu,  tiada lagi response. 

PAU yang tidak langsung ada usul gesaan siasat,  dakwa dan hukum Mahathir petanda akar umno tidak solid menyokong kepimpinan cuma tidak berani luahkan. 





35 comments:

  1. Why quiet?

    My answer is deception revealed or truth made known enlightens...

    Telling a lie will cause fear to grow stronger.

    The choice is obvious.....keep quiet like a mouse

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut kerana salah.....
      Takut ke mahkamah
      Takut kesah2 penyamunan terbongkar
      Ingat tdm tangan kosong?

      That is pretty obvious.
      Never underestimate a proven veteran leader.

      Delete
  2. Laaaahaiiii ..... kikiki.... mamak maha mega batuapi tahap dewa yg patut saman 1mdb... slama ni suma yg dijadikan bahan batuapi dah kantoi teruk...alahaiii nk spinnn bila nak kantooii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau hari ini laporan odit negara dibebaskan dari osa, besok mahathir dan ramai lagi akan saman 1mdb.

      Jangan sembang kencang, ada berani.

      Delete
    2. Saya sokong. Mereka semua nie pakai tangkal bodoh..Cuba sarankan agar kerajaan Malaysia mengambil tindakan civil untuk merampas 25 juta dari apa yang Yeo Jiawei dapat dari komisen pemindahan wang haram di Singapura. Tidak kah kerajaan berasa bertanggung jawab untuk mendapatkan kembali wang ini semua? Mana ada warga Malaysia yang cintakan negara yang tidak ingin agar wang itu dipulangkan ke Malaysia? Cuma spesis bapak sepuloh saja yang menafikan masaalah yang dicetuskan oleh 1mdb. Hai kecik2 tanak mampos sudah tua susahkan rakyat Malaysia si bahlol2 siputar alam ini.

      Delete
    3. 4.11
      Dulu suami si umi aida dah report pasal 1MDB ni saudara..tapi kena tahan bawah SOSMA. yang paling best sekali dengan peguam dia kena tahan..macam mana nak report kalau org yang report kena tahan...asal luar dari UMNO kena panggil mamak..dlm UMNO tak de mamak ke?

      Delete
  3. Mana berani saman sbb semua yg dikata betul..Yg dok menyalak tu anjing2 najib yg tak tau apa2 pun.. Menyalak utk dpt tulang2 basi je.

    ReplyDelete
  4. http://medan-info-kita.blogspot.my/2016/12/letih-tun-dr-m-serang-najib-penat.html?m=1

    malas nak tulis panjang klu layaan puak barua yahudi pluralism murtad nih..... ko org baca jer la link atas tuhhh.... ponek dah.... tak dapek nak nolong barua2 nih....kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar maki makian anon 6:16, org buta seumur hidup pun tahu dia sokong siapa... Sama golongan, kaki kencing.

      Tak perlu lah buka dan baca link golongan munafik ni.

      Delete
  5. Ari ni dalam sejarah.... kuih cucuq badak yg asli sudah dijumpai.... besooo ... lemak berperisa longkang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 9:00, setakat tu je tingkat kebolehan awak berfikir dan berhujah.

      pengikut jamal, setakat jamban je lah mentalitinya..

      bila nak insaf

      Delete
  6. Fear is a vital response to physical and emotional danger—if we didn't feel it, we couldn't protect ourselves from legitimate threats. But often we fear situations that are far from life-or-death, and thus hang back for no good reason.

    Does that answer your question KD,"kenapa diam"?

    ReplyDelete
  7. Atas alasan nk turunkan najib maka kena bersekongkol dgn juara rasis, juara anti Islam, pembuli melayu dan penyokong lgbt apa yg aku boleh dapat? Aku masih berpegang kpd kata2 mahathir bahawa kit siang adalah bahaya dan licik. Walau mahathir dah langgar kata2nya, aku tidak. Biarlah aku ke hulu tidak ke hilir tidak sebab prinsip aku bukan perlu berkawan syaitan utk kalahkan pencuri. Sesat lagi menyesatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sebab alasan nak turunkan najib..dia tak de nasihat najib ke? dia tak de tanyak najib ke? ingat program nothing to hide..siapa yang hide..siapa yang tak de telur..sebab pe TSMY, MM dipecat? dia org tak tanya ke najib..yang dok burukkan DAP ni UMNO je..yang dok tanam kebencian terhadap DAP ni UMNO je..asal sebut DAP, rasis..UMNO tak rasis ke?

      Delete
    2. Bro siapa juara rasis. Siapa yang buli melayu kalau bukan UMNO sendiri..takut kan melau pasal DAP yang Cina komunis nak masuk tak fikir ke?

      Delete
    3. 7.17,

      Atas alasan nk turunkan najib maka kena bersekongkol dgn juara rasis,

      SAPA JUARA RASIS….CINA DAP RAKYAT MALAYSIA KE NEGARA CHINA KOMUNIS?

      juara anti Islam

      CINA DAP RAKYAT MALAYSIA? NEGARA KOMUNIS CHINA LAGI TERUK SEHINGGA ORANG ISLAM BERPUASA PUN DILARANG

      pembuli melayu apa yg aku boleh dapat?

      CINA DAP RAKYAT MALAYSIA TAK PERNAH BULI MELAYU. MELAYU NAJIBLAH BULI MELAYU
      dan penyokong lgbt

      TAK PERNAH DENGAR ORANG2 INI SOKONG LGBT KECUALI NGOS BERKAITAN. TAPI AZALINA ITU
      JANTAN KE BETINA?

      Aku masih berpegang kpd kata2 mahathir bahawa kit siang adalah bahaya dan licik. Walau mahathir dah langgar kata2nya, aku tidak.

      BETUL MAHATHIR BERKATA DEMIKIAN. TIDAK DINAFI. INI ISU NEGARA DIROMPAK NAJIB DAN

      RAKYAT MENANGGUNG KERUGIAN. INI BUKAN ISU POLITIK LAGI…ISU RAKYAT DAN NEGARA

      Biarlah aku ke hulu tidak ke hilir tidak sebab prinsip aku bukan perlu berkawan syaitan utk kalahkan pencuri. Sesat lagi menyesatkan.

      KAMU MUNGKIN TAK BERKAWAN DENGAN SYAITAN TAPI BERSEKOKONGKOL DENGAN NEGARA KOMUNIS CHINA, PENYAMUN NAJIB.

      Kalau kamu betul sayangkan Malaysia, berrealitilah, berkebebaranlah dan berfaktaklah

      Wallahuaklam

      Delete
    4. 7:17

      Syabas bro. Teruskan usaha.

      Mereka makin layu nampaknya

      Salam perjuangan

      Delete
  8. Replies
    1. 7.26
      penyokong tegar pencuri..

      Delete
    2. 7.26,

      kena kaji latarbelakang akademik kamu....kalau level tadika....kami faham, tak per

      Delete
  9. Sekarang ni kalau ada yg lebih teruk dari DAP, kita nak sokong siapa?

    ReplyDelete
  10. Buat pe nak saman mamak yg dah tua tu? Si mamak sendiri mengaku dia tak ada bukti. Paling pedih si mamak sanggup jilat ludah dia balik.

    Yg bodoh penjilat si mamak...sama2 jilat lendir dan kahak si mamak dengan lahapnya....

    kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan,
      masalahnya bukan melayu, cina, india atau campuran antara kaum.
      yg bermasalah adalah pelakon ali baba.
      semua orang tahu, cuma atas dasar kepentingan peribadi mereka menyokong pemimpin sedia ada walau hati pemimpin tiada siapa yg tahu.

      Delete
    2. Keris Berayon,

      Buat pe nak saman mamak yg dah tua tu?

      >>>>>Saya cabar mana ahli umno yang berani saman mahathir! Penakut…cakap bukan main lagi<<<<<

      Si mamak sendiri mengaku dia tak ada bukti.

      >>>>Siapa mahu dedah bukti luar mahkamah, sapa? Orang yang kurang IQ barangkali berbuat begitu….seperti anda<<<<

      Paling pedih si mamak sanggup jilat ludah dia balik. 

      >>>>Mahathir sememangnya pernah kata ini dan itu pada LKS. Namun itu isu kepartian. Isu sekarang ius negara di ancam penyamun, hutang dah berbillion yang TERPAKSA dibyar oleh rakyat malaysia kamu dan anak cucu cicit kamu! Ini isu negara..soal jilat menjilat tak timbul. Yang timbul macai2 najib jilat buntut najib demi dedak ada…nak bukti shahrir, ahmad maslan, ermiety dan lain2.<<<<

      Yg bodoh penjilat si mamak...sama2 jilat lendir dan kahak si mamak dengan lahapnya.…

      >>>>Yang bodoh adalah najib dan macai2nya, takut cina DAP makan babi rakyat malaysia namun menjilat pemakan BABi CHINA KOMUNIS TANAH BESAR…pas tu mintak nyawa/hutang untuk bayar hutang 1MDB….tak malu ke? Tak ingat negara ke? Tak ingat kepentingan anak cucu cicict ke? Gunalah akal yang ALLAH bagi<<<<

      Wallahuaklam

      Delete
  11. Kris u re awesome. ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kris memang hebat kebodohan awak.
      Geng awak awak pendedak di singapura sudah didapati bersalah walaupun tanpa bukti kahkahkahkah..

      Makan duit haram mana nak nampak bukti yang halal

      Delete
  12. Yg buat kerja orang lain yang difitnah orang lain...tak ke mangang namernyer tu.... vavi ngang mangang kan tak jauhhh.... kikikikiki...

    ReplyDelete
  13. Pengerusi, penasihat dan menteri kewangan orang berbeza ke..
    Penyamun penyangak perompak memang nama tak sama tetapi boleh jadi orang yang sama..

    Duit kena curi, cakap tak tau
    Duit masuk akaun cakap tak tau
    Semua tak tau, hang pi mana...

    ReplyDelete
  14. Asal bukan umno,pas aku sokong walaupun calon dia seekor Babi.

    ReplyDelete
  15. Keris Berayon

    cuba jawab soalan ini,

    DARIMANA DANA YANG DIMASUKKAN KE DALAM BSI SINGAPORE?
    SAPA PUNYA DABA?
    MENGAPA YAK, YVONNE DAN YEO BERSALAH DALAM KES MONEY LAUNDERING, FALSIFICATION OF DOCUMENTS AND TAMPERING OF WITNESSES?

    Ingat, beberapa tuduhaan yang lain akan dibuat pada tahun hadapan

    jawab dan jangan tak jawab. tak jawab anda sesungguhnya tak layak dalam blog ini kerana keruang grey matter. jangan alih tiang gol. jangan caci maki....jawab setepat yang betul

    ReplyDelete
  16. Just wonder where is khairy. Mukhriz had recently exposed a bombshell of him writing a letter of resignation allegedly not in favour of najib's LIES viz 1MDB, only to be hijacked by Zahid. Apart from KJ's secretary responding that KJ is still in the government, not a word from him. STILL APPRAISING THE SITUATION, KHAIRY?

    ReplyDelete
  17. This KJ has wasted people's money when he was awarded with overseas schlorship if he keeps on showing this rubbish quality of golden silence.

    ReplyDelete
  18. Kenapa yak yeo ditahan sbb depa semua pegawai bank yg tak ada intigriti.... tu pun tatau..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4.22,

      Yeo, yak, yvonne bukan tak ada integriti tapi di made used and abused by jho low untuk kebas duit 1MDB? Kalau itu awak tsk tahu, sah macai najib nak alih tiang gol. Duit 1MDB najib yang lulus masuk akaun jho low. Hujungnya najib tetima 2.6 bil...

      Melayu menipu dan menyamun pandai, mengira tak pandai macam 4.22...

      Delete
  19. Nampak gayanya hanya Unknown yang boleh dianggap masih bertahan dalam blog ini walaupun isu2nya banyak ulangan seperti tv3. Kejora, keris dan other najib macais are completely extinguished walaupun masih coba bangkit dengan isu lama yang dah dijawab beserta bukti yang nyata apatah lagi dengan 3 bank officer BSI singapura dah didapati bersalah, dijel dan didenda

    Unknown pula cuba nak perlekehkan john doe dan dato rahman jpc namun effectively neutralised. Itulah auta tak boleh kalahkan fakta, beza antara si prmakan dedak dan mereka yang tahu hukum halal dan haram.

    Moga justo mula reveal his story of 1MDB caper di switzerland secepat mungkin

    ReplyDelete