Google+ Followers

Friday, December 30, 2016

TV3 DAN UTUSAN KENA BAWA PI BERUBAT...

Utusan dan TV3 sedang mengalami kemerosotan pembaca dan penonton sekaligus merentap kewangan mereka.
Kalau dari segi perniagaan,  ia sudah gulong tikar,  tetapi siapa yang menyelamatkan... 

Situasi ini menyebabkan kebebasan dan adil sebagai modal utama sudah tiada,  mereka kena ikut telunjuk boss penyelamat... 

TV3 dan Utusan ada pilihan untuk tidak dicucuk tali hidung sekaligus meningkatkan semula jumlah pembaca dan penonton dengan drastik tetapi tidak berbuat demikian kerana kepentingan pucuk pengurusan untuk terus ikut telunjuk. 

Kalau kita tanya kenapa?  Dan kalau kita tahu jawapannya? Itu menunjukkan kita jujur kepada kebenaran dan fakta. 

Tetapi kalau kita masih berbohong, beralasan,  mencari salah kepada orang lain, samalah kita sekandang dengan pengurusan tv3 dan utusan. 

Tanyalah diri sendiri kenapa? 

6 comments:

  1. Dulu "harakah" dan "suara keadilan" dituduh publish berita fitnah dan putar belit. Saya memang tak baca. Sekarang i say the same thing to um dan bh dan nst....all thrash news.

    Last time i watched news on tv1,2,3 was about 2 years ago. Crap news, misleading reports.

    Alternative news is best albeit verification and confirmation.

    To me, let these um, bh, nst and tv3 die a natural death. No well informed citizens read and or watch these media anymore. Full of untruths and mere propaganda

    ReplyDelete
  2. Mengikut definisi suharli masrop.
    Menyokong tidaklah perlu kebenaran.
    Sekadar percaya apa pemimpin cakap.
    Cukup sudah sifat2 manusia apatah melayu.
    Melayu dilarang berfikir menggunakan logik.

    Tp malangnya rakyat malaysia ramai tidak berfikir seperti suharli masrop.
    Kerna itulah rating tv3 menurun.
    Bukan salah tv3 mahupun propaganda si goebbels kecil, tp salah rakyat malaysia yg suka sgt pikir dan logik.

    ReplyDelete
  3. Rasanya dah 5 tahun aku tak baca utusan. Berita tv 1,2 dan 3 aku dah dekat 3 tahun tak tengok. Bukan taknak tengok tp bila tahu berita tu diedit dan banyak sangat olahan terus jadi meluat. Aku jenis yang baca semua news termasuk wsj, guardian dan sr. Dari vomit baik tak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tv 1 baca berita bunyi syair daa...
      tv 2 baca, sekali bunyi keling mabuk todi..
      tv 3 baca, asyik masuk suku..masuk suku..

      Delete
  4. Kami dan kwn2 dah lama x tgk tv3 suku ni..bkn ada berita sgt pun..mengampu je lebih. Utusan jgn carilah..dah lama x jual disini..dah x lakupun

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete