Google+ Followers

Tuesday, January 10, 2017

APA KATA BEKAS ANAK BUAH KETUA POLIS NEGARA SELEPAS BERSARA



Seorang polis trafik telah bersara dan menjadi imam.
Dalam khutbahnya yg pertama, beliau naik ke mimbar dan berkata :

“Wahai sidang Jumaat yg dimuliakan!!
Perbaharuilah lesen taubat.
Pakailah tali pinggang taqwa.
Perlahankanlah kelajuan maksiat.
Pastikanlah kawasan liputan niat.
Bersihkanlah jentera dalaman
Patuhilah isyarat-isyarat al-Quran.
Memandulah di atas jalan Allah.
Sesungguhnya di hadapan kalian roadblock (pemeriksaan).
Hindarkanlah daripada mendapat saman yg senilai neraka!!!.

# Kata2 yg sangat tepat hasil daripada pengalaman


................................................................

Malaysia adalah sebuah negara yang degil. Rakyat mahu mengadu bahawa kerajaan adalah korup tetapi mereka begitu mudah dimanipulasi kerana kekurangan pendidikan dan memilih untuk kekal dalam penafian dan tidak mahu menerima kebenaran. Kita tidak pernah mengakui masalah yang sebenar dan menyatakan isu sebenar untuk menjadikan negara ini lebih baik.

SUMBER: (?)

18 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Tunjukkan la bukti... bagikan faktanya... saman la ke mahkamah segera.... terpekik terlolong mcm orang gila pun tak guna satu sen punnn....puiiiii

    saman jangan tak saman.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak saman siapa? Boleh bagi tau?

      Delete
  3. Apa kaitan pembukaan khutbah dengan negara degil dan pemimpin korup ni....
    KD dah tak boleh baca dengan jujur ker????.... kenapa menunding jari kehadapan sedangkan sekali imbas pun khatib igh menyeru untuk kita muhasabah diri...... sah memang busuk hati hati sampai keperut...... percaya ini bukan KD yang dulu ni..... yg ini main hentam keromo jer.....Cuba Lagi.

    ReplyDelete
  4. Negara juaga akan mendapat berkat jika tiada pemfitnah.... pengadu domba... dan pengkhianat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ko...🙊🙊💩

      Delete
    2. Negara akan mendapat berkat selagi mana mnyokong yg benar, menyanggah yg mungkar.
      Namun seketul dua yg berlakon berfikir dan menggunakan akal mnyebabkan pemimpin zalim perasan diri disukai

      Delete
    3. ted manoff dah mula terasa...... baru sedar aelama ni kenyang menghasut dan memfitnah..... bawak2lah banyak2 keinsafan.... Cuba Lagi

      Delete
  5. Ted ko dah kentut ker blom....? gi kentut dulu la.... prooooottthh asrghhh lega......

    ReplyDelete
  6. Nak menuduh kena la ada bukti ditangan. Mcm sprm, polis, tuduhan disertakan dengan bukti hasil siasatan. Kalau tak ada bukti, jangan tuduh. Kalau bukti ditangan orang lain, biarlah orang tersebut yang membuat tuduhan. Jangan asyik guna ayat saya dengar atau hearsay. Berdosa menuduh tanpa bukti. Yang ada bukti pula berdosa jika menyorokkan bukti.
    Semoga negara kita terhindar daripada longgokan fitnah dan persubahatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju.

      Yak mengaku salah, kena jel dan denda adalah fitnah....tiada bukti

      Yvonne mengaku salah kena jel dan denda adalah fitnah....tiada bukti

      Yeo didapati bersalah kena jel dan denda adalah fitnah....tiada bukti

      Esok 11 jan, jens kena 16 pertuduhan di mahlamah di singapura adalah fitnah.

      BETUL TAK 4.47????

      Delete
  7. Kenapa panas melenting? ada yang termakan cili ke?

    ReplyDelete
  8. Kd, jgn manipulasi. Cuba tanya hati, apa rasanya setelah post bahan di atas. Ada rasa marah? Rasa puas hati? Perli yang mengena? Gembira kerana dpt mengenakan org? Ini semua nilai negatif yang sgt disukai oleh iblis.

    ReplyDelete
  9. JingJilatJuboJibby mmg diupah alih bawa lari tiang dan sodok sisih kepanasan tahi low terasa didubur tuan2 Umnubeend. Mereka tahu tapi lebih sedia buat kerj NAFI Mungkar. Itu kerja mereka.
    Kerja Rakyat yg dizalim, NAHI mungkar, dan sentiasa mendoakan penjenayah dan perombak dilaknat Allah.

    Tapi tetap kesi pada anak bini laki emak bapa, keluarga JingJilatJuboJibby yg terpaksa makan dedak tahi low yg harami. Puak Lobai PIs pulak dh mula ketagihan kuah Taik low..lahi kesiaan tu.

    ReplyDelete
  10. Salam agak menghairanka. Kemana perginya PUTRA MERDEK lama tak nampak POST

    Dah dapat petunjuk ke aku nampak setengah tahun lepas bukan main bantai NAJIB dan kerajaan BN semenjak kes Anina terus senyap dia

    ALhamdulillah dah kurang satu PEMFITNAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tangan dia dh kaku mulut dia dh birat..agaknye ler kikiki!

      Delete
  11. Putra merdeka dah tak.bersiaran sebab 1 jer agreement fitnah 1mdb dah tammat... dah tak masyuk lagi tiap tiap bulan ... takkan nak buat dosa fitnah free free ajer... takkan nak buat membatuapi dan mengadu domba free free ajerr... kikikiki 20k tiap bulan x masyukkk... so tutup siaran lerrrr...

    ReplyDelete
  12. Mana-mana parti sama jer bro. Kalau ph ambil alih negara sekalipun belum tentu negara akan jadi lebih baik

    ReplyDelete