Google+ Followers

Monday, January 2, 2017

APA KAYU UKURNYA UMNO SEMAKIN DITOLAK

Atau tang mana umno dikatakan makin diterima rakyat (?)

Sudah tentu ada petanda..

33 comments:

  1. http://theflyingkick.blogspot.my/2017/01/dengan-488-buah-syarikat-milik-mahathir.html?m=1


    488 buah syarikat anak maha mega batuapi tahap dewa meddey kutty.... marina gereja ajer ade lebih kurang 60 buah company. ....yg ke 2 terkaya di dooonia selama 22 tahun menjarah... bailout lagi....puiiiii...








    kimamak sungguh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh! The flying kick ko baca? Laman blog yang buat berita tanpa bukti.

      Yang ini ko ada baca?

      http://m.malaysiakini.com/news/367753#

      Berita yang memang tak akan disiarkan dalam Utusan & TV3 ko tu.

      Delete
  2. So what.??? Pegi la cekup kalau salah...kuasa kt najib skrg...setakat sembang kosong parpukari mabuk todi tu tak payah laa...blogger cari makan je barua tu

    ReplyDelete
  3. Mintak mamak saman blogger tu la.... ada brani...ikan bilis jer bkogger takkan tulur pun masuk lam.perut.. kikikiki..ada brannn...?

    mvm isu banglo lajak laris sampai la ni tokong tak berani nak saman... blogger yg sama tu...

    mcm blogger bongok macai meddey banyak blogger kuat fitnah dan jafi batua batuapi adu domba yahudi penjajah.... mcm putramerdeka lansung tak bersiaran lagi... sbb tak masyukkk lagi... agreement dah tamat.... takkan nak jagi batuapi free... takkan nak buat dosa free.... mana maunyerrr....

    blogger yg terbaik brani dedah sampai tokkng pun tak saman... skg mintak sibatuapi mamak pulak yg saman.... ulang skali lagi ada brani...?

    ReplyDelete
  4. The subject matter is whether there is any indicator as to umno's continuing and or wanning of support. So do not deviate from the topic of discussion.

    For me, the reality is umno and all component parties in BN with exception of sarawak are experiencing a big DROP especially amongst the working and informed group. But of late sarawak based component parties were strong in their statement that umno is a no go in sarawak. Chief adenan is unpredictable....najib cannot play play....you you

    ReplyDelete
  5. No need divert the isu la weeiiii.... tak kan mamak tak brani nak saman blogger yg siar 448 company anak beranak meddey.... tak kan bloggrr ikan bilis pun tak brani nak saman.... tulur ada ....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3.11,

      Have you read the book by barry wain on mahathir? Blogger's revelation of 400 odd companies is nothing compared to barry's book, yet mahathir tak kesah. I remembered tdm's argument. To this day no one lodge a report to authorities on alleged wrongdoings. Why...untruths remain untrue. Was there any doj's civil or criminal suit on mahathir? NIL...why?

      Mahathir is not a litigant crazy like others. Waste of time and money especially all these allegations after he had retired. He has said many times, bring him to court than we argue the case.

      Najib is different. HE IS EXISTING PM.

      Saya pun kalau ada 1000 companies... who cares.....why nak saman? Oramg bodoh saman for nothing...



      Delete
  6. 22 tahun melantak 448 company nilai beratus billion ... tak cukup mintak bailout lagi.... haramjadah... nak saman blogger bilis pun ...itu tulur ada dalam suda dudukk ....!! camno nak saman 1mdb nihhh.... sah dah tua bangka champion batu api dan adu domba ajerr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya takde orang percaya pun list yang ko bagi tu. Aduhai buang karan aje lah. Sapa nak percaya kat blogger bilis pun? Kau ni bangang ke bengong?

      Delete
    2. apa kata kau buat aje laporan polis dan sprm pasal perkara tu
      takkan la setiap kenyataan manusia mcm kau tun M nak saman
      satgi kau kata dia bela hantu pun kau cabar dia saman jugak ke
      akai ada ka
      pui

      Delete
    3. Kejora @ Suharli Masrop..

      Hari itu member seperjuangan ada mengatakan pentadbiran Najib hanya mampu...
      - Kos hidup naik tak henti-henti..
      - Dividen asb turun..
      - Minyak naik lagi..
      - Peruntukan kesihatan dan pendidikan turun..
      - Hutang negara makin mencanak naik dgn lajunya..
      - Menteri2 cuti2 overseas, ada mengeteh di London, ada nyopping ke Australia..

      Saya pula masih menanti jawapan mu...
      - Apa Najib bina hingga hutang negara dah mencecah 800 bilyon, dan duit UMNO berapa yg masih ada sejak Tun tinggalkan RM2 bilyon....?????
      - Apa manfaatnya GST & 1MDB kpd rakyat?

      Saya akan terus tuntut & menanti jawapan kamu.

      Delete
    4. Maaf...saya tidak perlu layan pun. Jawapan kamu dah dengar....alasan yang kamu nak cari... buang masa.

      Delete
  7. 3.58

    Kamu ada bukti salah laku?

    Barry wain menuduhnya dalam bukunya pun tak ada bukti. Kalau kamu ada bukti, silakan. Kalau tak ada, sama taraf harussaini, asyraf dan shukri serta jamil dan fathul....HIPOKRIT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..dah berperang dengan Mufti pulak. Suka ngko Le labu kalau ngko rasa hebat sangat.

      Delete
    2. Wah..dah berperang dengan Mufti pulak. Suka ngko Le labu kalau ngko rasa hebat sangat.

      Delete
  8. Saman blogger buang masa jer....lepas satu fitnah keluar lagi satu...blogger2 dedak nie mana makan saman....maklum la ada boss2 umno jaga. Sekurang2 nya dlm kes najib org pegi saman dia...report polis terhadap dia...ada najib saman balik??? Atau berani pegi menjawab kt mahkamah??? Sekurang2 nya Tun M dah banyak kali cabar suruh bawak mahkamah kalau ada kes2 seleweng masa zaman dia dulu. Lagi best org tua tu sudah takde kuasa...apa pasal najib tak berani??? Pigidaaaa

    ReplyDelete
  9. Kikikiki... saman blogger buang masa....atau itu tulur besooo suda kasi duduk itu dalam perut.... kikikiki... champion jadi batuapi jeerr....champion adu domba kikikikiki... alahaiiiii....

    ReplyDelete
  10. Walau 1000 company TDM ada, beliau x menyusahkan rakyat. Najib....???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia kenyang ke atau rakyat kenyang?

      Delete
    2. Ted Manoff..
      Hari itu member seperjuangan ada mengatakan pentadbiran Najib hanya mampu...
      - Kos hidup naik tak henti-henti..
      - Dividen asb turun..
      - Minyak naik lagi..
      - Peruntukan kesihatan dan pendidikan turun..
      - Hutang negara makin mencanak naik dgn lajunya..
      - Menteri2 cuti2 overseas, ada mengeteh di London, ada nyopping ke Australia..

      Saya pula masih menanti jawapan Kejora...
      - Apa Najib bina hingga hutang negara dah mencecah 800 bilyon, dan duit UMNO berapa yg masih ada sejak Tun tinggalkan RM2 bilyon....?????
      - Apa manfaatnya GST & 1MDB kpd rakyat?

      Apa kata anda bantu Kejora @ Suharli Masrop menjawab soalan yg masih tak terjawab?

      Delete
  11. DOK KATA UMNO NAK BUNGKUS, PARTI DOK CELARU TAK MAU CERITA...BAGITAULA BERAPA BILION AHLI PARTI BUNGA????

    SAPA NAK JADI PM, SAPA NAK JADI TPM???? DECLARE LA KALAU BERANI?????CAKAP MACAM TAIK

    ReplyDelete
    Replies
    1. umno ada 3 juta pun bukan semua akan bg undi kat bn nanti
      hang tggu la

      Delete
    2. Engkau la yang bodoh piang! Dok menyebuk kat laman blog org nak menggangu bacaan org lain dengan statement kimak ko.

      Baca ni: http://m.malaysiakini.com/news/367753#
      Mungkin sebab ko banyak sangat baca Utusan & nonton TV3 menyebabkan ko tak tau apa yg terjadinkat luar tu.

      Delete
  12. Apa yang hampa dok meraban ni.Kalau stock dedak dah habis ucapkanlah kata2 pujian kepada najib ka rosmah ka mesti dpt stock baru.

    ReplyDelete
  13. Kikiki..1000 kompany klu ada x nyusah rakyat... kikiki .. akai ade ka... bailout ratus billion bailout x nyusah rakyat.. kikikiki... anak pandai niaga... untung depa depa satu kroni sapu... bila rugi rakyat bailout sbb anak pandai berniaga.... kahhakkkpuiiiii....

    ReplyDelete
  14. The best solution untuk mangkuk hayun di sini, jangan layan komen mereka, anggap macam anjing menyalak tak cukup dedak, ignore them..

    ReplyDelete
  15. Heboh pertumbuhan ekonomi malaysia 4% dan menjadi mimpi bagi negara barat.
    Dengar hebat bunyinya..
    Tapi untuk pertama kali dalam sejarah Institut Kemahiran Mara (IKM) menghentikan pengambilan pelajar untuk seisi 2017.
    Memang melayu dah jadi pak kadok, menang sorak kampung tergadai.

    ReplyDelete
  16. IKM diganti drngan institut kemahiran tinggi mara alahai... itu pun nak sspinnnn.... negara nak krmahiran tinggi... tak guna klu ada dua skali klu functionnya sama.... adoooiiii iii bodoh dungu macsi medey ada 448 kompani nihhh.... IKM sekarang sama taraf dng kolrj vokesional yg sediada.... alahaiiii bodohh ... asal nnpk isu trus na kaut... mcm WSJ bawa berita fitnah maka terkinja kinja macai mamak kaut.... perangai x lernah ubah.... puiiiiii... nak saman blogger bilis pun tak branii.... tulur beso suda duduk itu dalam perut....

    ReplyDelete
  17. Sia sia jer mak dia bagi nama joe harry.... mangang tak sudah.... buta isu semasa... klu otak jenis taik fitnah... adu domba dan batuapi.... DAP suka ssgt specis mcm ni...senang cucuk idung

    ReplyDelete
  18. Keris berayun dah habis idea ke? 2-3 Kali dok sebut yg sama je?

    ReplyDelete
  19. apa pun orang kutok tun Madey,
    sejarah 2.6 B x kan berubah..
    bagilah jawapan dan pencerahan.

    ReplyDelete
  20. Atau mungkin berita ni:
    http://www.themalaysianmirror.com/umno-selangor-bergelora-lebih-seribu-ahli-keluar-parti-masuk-bersatu/
    Sebagai pengukur kekuatan UMNO sekarang?

    ReplyDelete