Google+ Followers

Wednesday, January 25, 2017

BOLA ITU BULAT



19 comments:

  1. Musang tak boleh jaga reban ayam.
    Merang tak boleh jaga kolam.ikan.
    Org Politik (dan Penyagak takharus bagi pegang amanah jaga harta dan duit.
    Byk sgt contoh lagi...guna akal, maka nampak, Insyaallah.

    ReplyDelete
  2. Penyamun tempat nya di lokap bkn diputrajaya..atau pun diketereh..

    ReplyDelete
  3. tak kira siapapun, janji berjaya, bijak & jujur & amanah....

    ReplyDelete
  4. Pencuri tetap akan dikenang sebagai pencuri walaupun eh mati kesian kt cucucicit. Muka tk tahunk letak mana Harta banyakpun tak guna kena kutuk jr la...amboi

    ReplyDelete
  5. Lantik je la Lim Teong Kim...dan geng2 yg sewaktu dengannya mcm Serbegeth Singh. Dah muak la nengok anak2 raja dan politician2 pegang persatuan sukan nie. Susah sgt ke mau setel menda mudah nie....abis mengarut bolasepak skrg gara2 ikut kepala puak2 yg opportunist ni. Silih berganti pulak tu. Sukan nie bukan semata2 passion individu tapi kena ada kepakaran dan pengalaman jugak.

    ReplyDelete
  6. Lantiklah Ahmad Bashah MB Kedah Dia tak buat apa pun pasukan Kedah boleh jadi juara.

    ReplyDelete
  7. Betul tu Ahmad Bashah tak payah dia buka mulut atau arah itu ini cukup dengan dia jeling-jeling je maka semua pegawai,pengurus sehingga ke juru latih dan pemain akan buat kerja bagai nak rak.Semua nya takut pada dia.Itu lah hebat nya MB Kedah ni hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahmad basah jeling2 tu tanda da ngantuk la...

      Delete
  8. Semua calon tu xlayak.
    Org paling layak adalah datuk seri najib.

    Ketika ramai kelab@pasukan kekurangan dana utk membayar gaji pemain, maka mmg logik dan bernas memilih datuk seri najib.

    Beliau adalah pakar dalam mencari derma. Manakala anak tiri beliau pakar dlm menerima hadiah berupa duit.
    Harap2 dgn selesai isu kewangan, bola sepak malaysia akan lebih wasatiyah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak setuju datuk seri najib dilantik presiden FAM. Nanti dia akan buang si Apek goalkeeper tu dgn rosmah dan striker safee sali dgn jh low. Silap2 nanti dia la presiden merangkap jurulatih, kapten, linesman dan referee. Jgn harap la player2 lain dpt gaji sebab semua duit kena samun. Paling risau nanti zahid komidi jadi defender sebab atas padang dia kena make sure bola yg dirembat kena kepala dia dulu sebelum terjah ke rosmah dan diluar padang kena defend "derma" hasil samun gaji pemain2 dan sponsor2. Tapi kalau nak letak matlamat world cup masa 2050 aku sokong jugak la sebab selaras dgn TN50 dgn syarat rosmah dan najib mesti dlm senarai kesebelasan utama walau kerepot mcm mana pun demi kesinambungan aktiviti2 menyamun.

      Delete
  9. CT Nohalija sila masuk ... comment skettttt....

    ReplyDelete
  10. Aku baca dalam berita harian Khairy mendauhului.....nampak sangat sukan la ni bercampur dengan politik kotor!!... siKhairy ni pernah kalah timbalan presdent FAM, tetapi sekarang bila dah jadi Menteri umno boleh jadi nombor satu pulok!!...cukup2lah rakyat Malaysia woih jadi bodoh kepada puok2 bangang nih!!...

    ReplyDelete
  11. Sokong anon 48.00 AM seratus peratus......hehehe...

    ReplyDelete
  12. http://chedet.cc/?p=2422


    link kat atas link cedet.... pencacai mamak kitty spt budak suman.... joe harry... joe longkang... pomen bawah pokok dan penjilat mamak.kutty..... kalau tak betul sila saman CIA.....mintak budak pembancuh kopi kidin.... matthiad dan usam peergi ke USA skg buat rrppt dan saman CIA...

    dlm repot tu lansung tak nuatakan kes bunuh audit jalil ibrahim berkenaan kes BMF....kenapa meddey lansung tak mention pasal kes bunuh tsb.... bufak suman pluralist mintak tolon jawab.... ct nohalija pun boleh komen.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syian cacai yg seko ni.
      Dh la xramai, tu pun ramai yg meraban.
      Xbaca ke cai doc cia tu?
      Cia xjmp pun direct connection between BMF and mahathir.

      Isk..isk..isk...
      Mane ramai xlari.
      Mastermind asik tipu cacai je. Ade yg xtahan asik kena tipu je.
      Tinggalah sisa yg xtau apa sekadar nk elaun sahaja.

      Delete
    2. Nk sebut psl apa cai.
      Kena bunuh kt hongkong. Yg siasat polis hongkong.
      Dibicarakan dan dijatuhkan hukuman dihongkong.

      Tapi apa pasal altantuya kena bunuh?
      Kenapa polis suka2 nk bunuh org? Bukan polis biasa, unit utk berkhidmat utk pm dan tpm.
      Dari mana dtg duit utk upah polis bunuh altantuya.

      Delete
  13. Anon 5:12:00 AM
    Yang pasti kamu ni orang kelantan.Aku nak tanya kau....buat apa Tun Mahathir nak pergi saman CIA,sedangkan kes tersebut dah lama selesai dan orang2 yang bersalah telah pun didakwa.Kamu seekor je yang bangang ketringgalan kereta api,tak tahu cerita dan tak tahu apa yang kamu sokong.Inilah tahap pemikiran kamu yang sebenarnya selama ini....kamu sebenarnya tak tahu apa2 ,selama ini kamu hanya jadi pak turut saja!!.....sebab itulah komen kamu macam orang gila...

    ReplyDelete
  14. Nape cedet tak sebut pasal arwah jalil ibrahim yg mati dibunuh....5.45 mangang x bleh jawab... mungkin ct noalija jawab sketttttt..........

    ReplyDelete
  15. 600, ko mesti.sedang mabok minuman kincin lobai walunta. Apa yg sitinpun ko kait ni, ko gatai punai kot?

    ReplyDelete