Google+ Followers

Sunday, January 22, 2017

DALANG DAN PENGKHIANAT SUDAH DIKENAL PASTI..

Mungkin itu satu kesimpulan awal yang boleh dibuat.



PAS yang kini berada di kekuatan yang maksima,  King Of Maker dan mampu menang semua kerusi yang ditandingi mungkin terhalang oleh Pakatan Harapan,  BERSATU atau umno.

Dengan perkhabaran gah,  akan juga bertanding di kerusi yang ada calon DAP, sudah pasti PAS begitu yakin non-muslim boleh menerima mereka lebih lebih lagi kerana telah  berjaya mengagih agihkan limau mandarin kepada kaum Cina di Kuala Terengganu baru baru ini.

Dengan lebih banyak play safe dan "Diam Bijaksana" dalam isu 1MDB,  GST,  MKN,  forest City,  Look China Hutangi sudah tentu satu satunya isu hidup mati PAS sdalah menjuarai RRU355 yang akan dibawa dijaja ke seluruh pelusuk negara sebagai wira.

Setakat mana RRU akan diluluskan oleh Parlimen kalau pembentangan seterusnya akan dibuat oleh kerajaan BN belum pasti,  apakah akan ditangguh lagi.

Apakah umno akan mengutamakan parti simpanannya dari parti tetap komponen BN yang lain (?)

Jangan sampai jadi cerita pak pandir melawan urus,  yang dikejar tak dapat yang dikendong keciciran atau dalam peribahasa moden, The Return Of Maker as King Of Beggar.


# Pesanan kepada Nik Abduh,  Mahathir mungkin sedang mensucikan dosa atas kesilapan masa lalunya dengan kembali berada di landasan yang betul,  menolak umno.

PAS di era Nik Aziz, 20 tahun cuba menolak umno tetapi gagal dan hari ini apakah Nik Abduh tidak terasa mengkhianati perjuangan bapanya sendiri dengan menyokong umno.

Bermaruah sangatkah Nik Abduh dan PAS dalam isu 90 juta sehingga ke hari ini bayang saman pun tak nampak (?)
Sucikan diri terlebih dahulu sebelum boleh duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan Mahathir.

Fikir fikirkanlah.






20 comments:

  1. Bukan nik abduh saja, semua pimpinan pas kecuali tuan, adalah bahalol and biol belaka.
    dulu umno kafir , laa nie jilat umno !!! tuuiiih....malunya ada pemimpin pakai lepai tapi sokong pencuri.
    tak nak kerjasama dng Dap tapi kat selangor duduk and kerjasama sekali....sekali lagi ...Tuuuiiiihhhh !!!
    depa ingat rakyat bodoh macam depa kot ? teruskan wahai pas kena kencing dng umno ok....
    bila nak saman SR on 90 juta ??? or tunggu hari selasa macam najib pencuri ???
    ingat rakyat bukan bodoh macam pas and ahli ahlinya !!!

    ReplyDelete
  2. Nak sokong yg dituduh pencuri yg smpi skg tsk ada tuduhan mencuri dimahkamah atau nk srkongkol pluralist.murtad... syiah..DAP evanglista komunis .. lgbt dan gay


    lu fikir la sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Sebuah keluarga tak percaya bapanya seorang perogol.

      2. Isteri dan anak2nya langsung tak percaya kecuali seorang anak perempuannya

      3. Walaupun maklumat disebar serta dengan bukti2nya sekali.

      4. Namun pihak polis menafikan ianya fitnah

      5. Anak2 dan isterinya menafikan kecuali anak perempuannya yang seorang.

      6. Hari ahli keluarga minta mana mana bukti....mana tuduhan....

      7. Dengan izin Allah swt, anak perempuan yang percaya bapanya adalah merogol lari dari rumah mengadu pada sesaorang yang beliau mengandung anak bapanya sendiri.

      8. Setelah dipereiksa dan DNA diambil, sah bapanya telah merogol anaknya sendiri.

      9. Justeru ramai mangsa2 rogol tambil kehadapan

      10. Polis yang dulu pertahankan bapanya mula ambil tindakan. Marah pada anak dan mangsa2 lain.

      11. Ketika itulah mereka baru sedar. NAMUN SEMUA DAH TERLAMBAT. NASI SUDAH JADI BUBUR.

      12. Anak2 dan isteri baru berkata, napa tak ada tuduhan dulu, tindakan mahkamah dan lain2......

      13. Menyesal sokong perogol. Semuanya dah terlambat.

      Moral of story....fikirlah sendiri

      Delete
    2. Lain nk dbanding dgn pengutip derma seko ni.

      Yg menyokong adalah dibayar utk sokongan.
      Kebenaran dan kebatilan itu urusan lain.
      Tuntutan hidup adalah keperluan utama.

      Delete
  3. PAS kata partinya isle...adakah parti isle mengkafirlan sesama muslim?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle buat hukum hudud hanya untuk orang isle saja?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle mempertahankan penyamun kleptokrasi?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle terima rasuah?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle mengkhianati rakyat dan negara?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle menyslahgunakan agama isle untuk tujuan politik?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle telah tonjolkan diri sebagai pembela agama?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle ni NATO (NO ACTION TALK ONLY)?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle suka mungkir janji nak saman SR?

    PAS kata partinya isle...adakah parti isle menjilat kembali ludahnya pada parti untuk macai najib only/umno?

    Pernah saya berdiskusi dengan orang agamawan yang apolitical dan pijak pada bumi yang nyata. Komennya PAS bukan part islam, hanya guna islam sebagai modal untuk air liurkan unsuspecting members. When najib lies, thr party equally lie tohis members. Najib tried hard to hide 2.6 bil, PAS equally attempted hard tohide 90 mil dedak. So birds of same feather flock together.......

    ReplyDelete
  4. Katanya dah kuat....apa la sangat ada pada pas...

    KAHKAHKAHKAHKAH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuatlah sangat...batuapi...😜😝

      Delete
    2. Ted,

      Orang macam keris berayon, ingin kita lihat keadaannya jika ditakdirkan selepas pru14 ada kerjaan baru. Imagine a drug addict left without supply of drugs to get high..... but then too late to save....

      Delete
    3. Yaa..pas nii tukang kacau saja pada pru14..3 penjuru hanya beri kelebihan pada bn dan nii lah yg diharap pm najib.. 90juta hanyalh gula2 utk hadapi pru14..nii semua wayang tamil saja..😚☺πŸ˜‹πŸ˜‚

      Delete
  5. Dulu..

    Pencacai2 makan dedak haram macam keris berayon dok tuduh SR dan WSJ pasal fitnah la...tipu la...agenda yahudi la...cuba baca balik komen2 depa semua tu waktu isu 1mdb mula2 didedahkan esp isu wang masuk akaun peribadi mo1..

    Kemain lagi depa tuduh kita semua memfitnah..

    Akhirnya terbukti semua yg diperkatakan adalah benar belaka..pencacai2 pemakan dedak macam keris berayon bila nak mintak maaf? Itu pun kalau ada maruah la..ke maruah pun dah hilang? Sebab syok sgt melantak sumber haram...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maruah Keris Berayon aka Buah peler Berayon maruahnya ada di duit Dedak Haram 1MDB!!

      Delete
  6. Assala Bro,diharap semua ahli PPBM teruskan bekerja untuk kemenangan PRU 14.Kita terima saja apa -apa hinaan,kutukan dan makian namun kita mesti bersabar demi mencapai kejayaan di PRU 14 nanti

    ReplyDelete
  7. http://theunspinners.blogspot.my/2017/01/sebab-judi-haram-maka-azmin-zuraidah.html?m=1

    link atass.... fuyooo tahniah rakyat selangor darul pluralist. ... melayu selangor dah ada gangster besar... pengaruh filem syamsul yusof... tajuk wayang AKU BOHSIAL .... klu gangster melayu ni lawan tembak tembak dng gangster cina... wa baru support lu broookk .... bukan belasah pemandu lori .. puiii..!!

    Assmin mak.lampir bisu pasal gangster melayu bohsial nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Betul... Kat Selangor memang ada Gangster besar, duduk pun kat Sungai Besar. Bawah belaan UMNO & MO1. Bernama Jamal Jamban. Kawan baik hang.

      Delete
    2. Rilex bro!!

      Kau jangan layan sangat si Anon 7:54 pm sialan musibat agong tu!!!

      Delete
  8. Keris berayun Ni spesis yg tinggal 6.6% yg zahid komidi kata tu.. merayau cari tempat nak merapu.. Mykmu dah tak laku takde org baca..Pastu kau pembangkang tulis,semua tak keluar..Syok sendiri..Ini spesis haramjadah yg ketua penyamun tu kata..

    ReplyDelete
  9. Setuju dengan Tun M

    Sudah masanya PAS ditinggalkan.

    In shaa Allah PPBM dan rakan2 sekutu akan menang kali ini semua menyelamatkan negara ini dari menjadi padang jarak padang tekukur akibat diratah oleh MO1 dan konco-konconya.

    Aamiin.

    ReplyDelete
  10. Lagi kes pelik bin ajaib.Parti Pas sekali lagi dipelawa oleh Pakatan harapan bagi menyertai gabungan mereka didalam menghadapi pru ke 14 dgn meletakkan beberapa syarat.Sepatutnya didalam situasi begini parti Pas lah yg meletakkan syarat kerana mereka diperlukan dn mereka tidak menawarkan diri sementelahan parti Pas telah beberapa kali menolak hasrat Pakatan Harapan yg diterajui tun Mader.

    ReplyDelete
  11. Aloh,Nik Abdoh ni siapa??..terkenal sangat ke dia ni??...orang Kelantan sendiri pun tak berapa nak kenal dia ni!!....pendek kata tak berapa cerdek laa....sian dia ni perasan cerdek sangat!!.... konon melebehi kecerdikan Tun Mahathir...woi!!....sedarlah diri tu sikit, celah kuku Tun pun tak sampai....ada cermin ke kat rumah ? tolong telek sikit ya....

    ReplyDelete
  12. nik abodoh...iman tk.dot diwarisi, kuah tumpah longkang. Sama 90j kali jilat api neraka, dan 90j kali mamah taek low

    ReplyDelete