Google+ Followers

Tuesday, January 3, 2017

ISTIGHFAR DAN BERDOA SEMOGA PENCURI DITANGKAP



"Sepatutnya saya bersara 2018, ada lagi dua tahun tempoh perkhidmatan, tindakan ini diambil kerana saya rasa kecewa dan berdosa sangat dengan 30 juta rakyat Malaysia"

"Saya tidak mahu berbohong dengan diri sendiri, rasa amat berdosa kalau saya masih berkhidmat kerana agama kita secara jelas melarang kita untuk cenderong kepada kezaliman dan ketidakadilan...cenderong pun tidak boleh apatah lagi terus berkhidmat"

Fakta kes:

Kes SRC International ini bermula apabila pemindahan wang dari Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) ke RC RM4B.

Kemudian SRC: 
Transfer duit ke Gandingan Mentari RM50J.
Transfer ke Ihsan Perdana  RM46J

Diikuti:
Ihsan Perdana Transfer ke akaun peribadi Najib RM42J
42J digunakan untuk membayar 2 kad kredit peribadi

Ini hasilnya                                                                 








 Kenapa SPRM yang bersusahpayah menafikannya dan tidak tuan punya badan sendiri. 

19 comments:

  1. Ingat Scorpene ingat Altantuya dan C4

    Ingat 2 Akuan Sumpah ingat Bala dan Heart Attack

    Ingat Ambank private banking ingat Najidi dan taxi driver

    Ingat Draft Charge Sheet ingat Kevin Morais dan tong dan simen

    Ingat Petrosaudi ingat Justo Xavier dan penjara Thailand

    Ingat SRC ingat Bahri dan persaraannya

    Semoga Bahri dilindungi Allah swt dan selamat dari malapeta serupa altantuya, bala, najidi, morais dan justo xavier.





    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat Program Haji 1MDB ingat pergi haji percuma dengan wang curi

      Ingat Haji 1MDB ingat haji malboro

      Delete
    2. Good reminder bro....however ingat PAU2016 si Penyangak-Penyamun-Bugis dengan so proud telling the dUMNOs that 1MDB sent 1200 every year for haj and umrah....like his bloody own money bank!

      And now you see when its from looting the guy ie PM01 did it without shame....splurging and sharing the loot but himself taking the big chunk.....

      Did you see that?

      SRC to Gandingan Mentari
      4 Million is somebody's cut..

      Gandingan Mentari to Ihsan Perdana another cool 4 million went to someone.....

      Could this be the reason why

      1- Nik Faisal Ariff Kamil

      2- Suboh Md Yasin

      Both technically still SRC Intl Directors...are living the good life in hiding?

      Can you guys see what I am seeing @ 4 million a piece you can spend a lifetime MIA-Missing In Action? Apa lagi kalau rumours is Indonesia is where these accomplices domiciled.....?

      And 42 million as the biggest share of the loot has been admitted by PM01 that indeed it found its way into his PIRATE's Account, oopps meant to say PRIVATE's Account but these 2 are the same anyway you look at it.

      Yet you still find some screwed-up brain-mashes still trying to prop the bugis-thief up?

      What an arse and donkeys these people are unabled to see the differences between Theft & Donations & Gifts & CORRUPTIONS!

      Delete
  2. ingat , ingat, ingat dan ingat. hehehehehehe

    ReplyDelete
  3. Selain dari kepala dia..... apa yang kita lihat terang?.... jawab swnsiri jika sesekali nanti kamu terbaca siapa sebenarnya si Bahri ni..... persoalkan intergriti dia selepas ini..... persoalkan keadilannya... persoalkan niatnya..... aku memilih untuk inilah manusia hipokrit.... korang ... terpulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apapun latarbelakang bahri, dia tidak merompak wang rakyat.

      Apapun latarbelakang suharli. Sekadar penjilat fan makan defak tempias duit 1MDB, suharli tidak merompak duit rakyat.

      Anda berdua lebih mulia dari najis.

      Delete
    2. Suharli,

      Kamu jangan fitnah, aku kenal bahri. Dia bukan malaikat apa lagi penyamun macam najib. Saya pernah bertugas dalam ACA dulu. He may have some skeleton in the cupboard but not what you think of him. So jangan cuba fitnah, ok?

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Makanya... kamu tidak kenal batang tubuh manusia bernama Najib..... mengapa begitu mudah memperkatakan sesuka hati mu seolah2 kamu mengenalinya secara peribadi (kawan tujukan juga kepada kelompok kamu)..... so jangan juga menaburkan fitnah ok. Back to Bahri, Ask him about KIST..... I don't know but insist for some explaination... sebab aku tidak mengenali dia sepertimana kamu mengenali Bahri.... is it fair?

      Delete
    5. Kenal batang tubuh Najib?

      Ia tiada kena mengena dengan fakta 42m wang SRC masuk ke dalam akaun Najib dan dibelanjakan macam duit peribadi.

      Sejak bila orang-orang yang tetiba ada wang yang tak boleh dijelaskan sumbernya boleh lepas pendakwaan hanya dengan berkata "saya tak tahu bgmn wang ini boleh ada dalam akaun saya"

      Kalau betul kes 'tak tahu' sudah tentu dia pulangkan wang tu immediately selepas menyedarinya dan bukan belanjakan wang itu.

      Ini isu pemimpin mencuri duit dari sykt yang dimiliki rakyat kesemuanya, ia isu awam dan bukan isu peribadi Najib.

      Tak perlu mengenali Bahri, Najib atau Apandi. Fakta di atas sudah cukup untuk membuat kesimpulan Najib adalah penyamun dan Apandi adalah pengkhianat.

      Kedua-duanya akan mendapat apa yang mereka tuai.

      Delete
    6. Jika begitu... tolong bsgitau saudara di atas.... salah apa untuk saya mengayakan bahri hipokrit dan tidak boleh di percayai..... sekarang untuk mempercayai bahri adalah hero rakyat malaysia.... suruh dia jawab kes KIST dulu.... tsk boleh jawab maka tidak harus rskyay menerima tuduhan bahri..... nak tau juga betul ker lenggok bahasa kertas siasatan bahri tu american english... tetmasuk peruntukan undang2nya.... since when?

      Delete
  4. Satu daripada Anjing2 UMNOnok!!!

    Ingat SUHARLI MASROP!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes confirned anjingngok. Suharli....tahniah

      Delete
    2. Kasi puas hati..... buat dajal2 red bean army.... tq.

      Delete
  5. Apa pun alasan najib dan anjing2 nya, kerajaan kleptokrat Ni mesti dihapuskan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul....Upin & Ipin pun boleh nampak kleptocracy nihhhh!

      Delete
    2. Ya..ya..ya... tunggu muhyidin keluar bersatu yek..... korang akan melopong tak lama lagi.

      Delete