Google+ Followers

Tuesday, January 10, 2017

KETEGASAN MUHYIDDIN DIGERUNI LAWAN

Ketegasan Muhyiddin tanpa berlengah dan kompromi dalam soal perform dan prestasi Srikandi dengan memecat Anina serta merta sangat tepat.





Tindakan pantas telah mematikan isu sampingan ciptaan pihak lawan dan menunjukkan walaupun bercuti ke eropah,  Muhyiddin masih bertugas dan fokus dengan parti.

Ia juga direstui oleh Tun dan menasihat anina secara berhemah.

BERSATU masih satu dan stay fokus.

17 comments:

  1. My personal observation as a non west malaysian muslims living in malaya for the last 35 years or so.

    Umno survives because of

    1. rural malays

    2. nationalist muslim malays in the era of Tunku, Razak, Hussein and Mahathir albeit some imperfections

    3. true malaysian chinese and indian support for the past 4 ex premiers.

    4. support by sabah and sarawak state governments

    BERSATU has to work extra hard to convince the rural malays that the party is working with and for them.....not against them. Look at Felda...do not exploit the settlers but rather convince them and get them to participate in agreeing to certain directions to save the nation

    As for the chinese and indians, my interactions with them seem to indicate they are willing to dump MCA and MIC in the next pru14 for a better nation

    In terms of leadership, BERSATU must show the sincerity and commitment of leaders to achieve a winning formula before capturing Putrajaya. The road map must be achievable, practical, measurable and supported by all parties. All opposition leaders must have a common stand to win.

    With regard to Sabah, work closely with shafie and never go there to split further and weaken the opposition front. In the case of Sarawak, send emissary to see adenan. Adenan is not healthy but work with Johari and the local chiefs like masing, uggah and others. Take out sabah and sarawak and umno is dead.

    ReplyDelete
  2. Kikikiki.... bersatu dah berapa juta keahlian setakat ini...?
    Boboi punya cito cito taknak jdi pembangkang nk jadi pemerintah .... so suma dinasour lunyai yg dah brambus dari umno kena la kerja sampai mati demi boboi dan mamak.... tahniah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang awak meroyan Knp?...setiap pemimpin ada arahtuju... Kecuali puak puak makan dedak...halal haram tolak tepi janji poket penoh

      Delete
    2. Tak paham aku penagih2 dedak ni...pendapat AnonymousTuesday, January 10, 2017 4:10:00 PM punya la bernas dan logik. Kira deserve high level punya rebuttal ler tapi aleh2 puak2 ni masuk komen mcm baru pekena gam kayu. Laloook semacam je. Tapi aku paham sebab nak join kelab bijan kena jadi bodoh bengap dan kesetiaan kena 101% and above kalau ikut standard zahid komedi.

      Delete
  3. Umno sanggup berkubur demi najib sbb tu kerja dah jd mudah..

    ReplyDelete
  4. Blog kuat merapu menipu syok sendiri fitnah makanan hari2.

    ReplyDelete
  5. Tegas? Tetiba jadi lebih 'lembut gigi dari lidah' atas isu UEC tue kira tegas la yer?

    ReplyDelete
  6. Sorang tunjuk tegas sebab rasa macam masih lagi TPM,sorang lagi tunjuk tegas sebab rasa macam masih lagi PM.
    Dua dua masih nak jadi hero....takut2 nanti jadi from hero to zero.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok lah nanti..siapa zero..poket pun zero..haha

      Delete
  7. yes they will becom hero to zero. Kenapa Presiden tidak mengeluarkan kenyataan? Parti tu ada Pengerusi sahaja kah? Membisu nampak TS Muhideen....

    ReplyDelete
  8. Tegas sebab tak layan dedakians..

    ReplyDelete
  9. Masih menunggu KETEGASAN TSMY untuk SAMAN Raja Petra yang takwa TSMY ada hubungan sulit dengan bini orang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PDRM pun tak mampu bawa pulang malaun tu. Jadi biar dia mati reput sendiri.

      Delete
    2. Orang bodoh saja yang layan Raja Petra ni..buang masa

      Delete
  10. En saiful,

    Layak ke penyokong MO1 bercakap pasal saman? Saman hari selasa pun tak selesai2 lagi..tu pun en saiful masih menyokong MO1..

    ReplyDelete
  11. tegas sangat, sampai seteru dalaman parti bersatu kecut telur. khairudin dan ainina, gandingan mantap dalam kem mahathir-mukhriz dah kena. jangan anggap presiden bercuti ke eropah kerja tak buat ye. kerja memantapkan kem sendiri dalam bersatu sentiasa 24/7 on....hahahaha.
    betul tajuk yang kd tulis tu.

    ReplyDelete
  12. Eh saiful Azmi Husin kamu tengok ke TSMY bust hubungan sulit dengan bini orang tu??...atau kamu ni dok dengar cerita2 orang je??...bila orang sembang pasal Raja Petra ,kamu pun sebok nak sembang....aku nak tanya hang,apa hang kenal ke siRaja Petra gila tu??...hang tau ka dia tu Raja putar alam,semua kesah yang berlaku disini semua dia yang tahu dulu walau pun dia tinggal nun jauh diLondon!!....TSMY sengaja tak mahu saman sebab beliau sedia maklum Raja Petra tu sebenarnya gila jadi buat apa dok habiskan duit sia2 dan dok layan orang gila ??...

    ReplyDelete