Google+ Followers

Tuesday, January 17, 2017

RAKYAT DAH TAK SABAR NAK PAKAI IRIZ


21 comments:

  1. menteri dan pegawai MO1 ini kalau sekali keluar kenyataan..kaw kaw punya
    org sewel pun pening mau pikir...heee

    ReplyDelete
  2. apa apa yg keluar dari mulut pemakan dedak from najib memamng harami...
    najib adalah pencuri duit rakyat and pm paling bangsat sekali dalam dunia nie !!!

    ReplyDelete
  3. Br1m dah u turn.

    Yg tak u turn lagi cuma niat utk mengkayakan anak2, kroni dan diri sendiri.

    Proton iriz dari sumber br1m pun nak spin. Apa salahnya beri br1m utk wang muka iriz? Boleh gak dapat pendapatan sampingan buta uber atau grabcar.

    Menuduh Najib merompak tapi sampai hari ini sumber masih kita wsj dan sr. Mana bukti?

    Kononnya pegawai2 bank yg didapati bersalah di singapura adalah antara bukti, ada tak disebut 1mdb, Najib dan jho low secara khusus?

    Ada tak disebut kesalahan dari 1mdb, najib atau jho low? Yg disebut cuma kesalahan pegawai2 bank buat urusan tanpa kebenaran. Ada disebut duit ti dicuri dari mana2 pihak? Yg disebut membuat keuntungan secara sembunyi.

    Yg ada sebut pun tentang 1mdb dan jho low....."dikaitkan" & "dipercayai"....siapa yg mengait dan mempercayai??? Pun tak berani sebut. Sampai sanggup menipu dan petik nama rosmah sebab terdesak.



    Cukup2 la jilat lendir dan kahak si mamak dan ahli bahlul kait nya......

    KAHKAHKAHKAH.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keris,

      Apa nama dadah dedak yang u ambik tu? Boleh share info...saya nak juga.

      Thank you, keris steam

      Delete
    2. Tun x pernah pun u turn pasal BRIM..

      Korg yg ckp tun u turn sebab x mbaca kenyataan tun smpai abis..

      Jika baca smpai abis pun.. X faham..

      Jika faham pun.. Korg buat2 x faham.. Tue yg kata tun u turn..

      Sebab tue jela modal yg korg ada..

      X gitu keris berayon..?

      Hehehehehehe..

      Delete
    3. Keris guna DEDAK campur BIJAN .Terus mabuk Ketum

      Delete
    4. Bukan xnk lawan hujah mangkok berayon ni.
      Tapi tabiat dia lepas berak tinggal.
      Dia bukan nk hujah yg benar, sekadar nk pusing cerita.
      Berbeza dgn suharli walaupun kantoi banyak kali dia xmenggunakan akal, biasanya dia reply jgk.

      Delete
  4. Tidak ada istilah U-Turn dari Mahathir kalau baca ayat sampai habis.

    Lain kali kalau bapa (dah arwah) hantar pergi belajar, baliklah dengan ijazah, bukan sekerat jalan, mengaji tak habis.

    Tu pasal tunai, saham dan unit pun tak tahu bezakan.

    Dan pesan pada Hid, kalau jadi saksi, bila jumpa benggali jangan klentong kata jumpa pak arab.

    ReplyDelete
  5. Menteri yg ada hari ni fikir tembolok ja. Samalah pengikut dan pendedak2 mereka. Makan dari hasil curi hak2 rakyat.

    Konon beli Iriz boleh buat modal aset untuk dapat pndptn melalui pemanduan uber. Tak cerdik punya jawapan.

    Ni mesti kes tak boleh jawab hujah Tun dan Pro-Tuns beza beri joran dan beri ikan. Maka diberi jawapan ngok guna BRIM beli kereta.

    Terlupa beza joran dan Iriz. Iriz perlu dibayar instalment dan kos maintenance. Silap haribulan kereta ditarik, kena hambat bank dan jatuh bankrap pula.

    Ni ada plak cadangan kapcai tak boleh masuk KL. Apa sangatlah kapcai tu.

    Nampak sangat mereka hanya pentingkan tembolok dan nak nyahkan orang-orang miskin daripada 'menganggu' mereka. Sampai ke peringkat kalau mereka guna jalanraya tak nak ada orang miskin halang laluan mereka.

    Bila bagi BRIM canang serupa duit warisan keluarga mereka dan hina orang konon kalau mereka tak bagi BRIM orang akan susahlah. Hakikatnya mereka yang letakkan kesusahan tu di peringkat mula melalui GST dan potongan2 peruntukan kesejahteraan rakyat.

    Muka tak malu dan betul-betul celaka mereka ni (maaf guna perkataan keras tapi rasanya kena dengan maksudnya, kalau guna lembut nanti maksud tak sampai pulak).

    Tapi dah tak lama dah mereka ini pun. In shaa Allah. Aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik Joe Doe

      Hidup Bersatu!!

      Delete
  6. KD,

    Setakat level irwan siregar buat komen lawak tak apa biasalah......DEDAK membawa "tradisi biasa TERPAKSA"

    Namun cabar mencabar antara ruler johor (pretty new in terms of inheriting and running the state) vs ex-malaysian premier (who had led the country and placed her in world map for 22 years) berkesudahan seperti berikut:

    ‘I DO NOT WANT TO LOWER MYSELF’: AFTER THROWING CHALLENGE, JOHOR SULTAN NOW BACKS OFF FROM TALKS WITH MAHATHIR, CITING WISH TO PUT ‘THE PEOPLE FIRST’

    Apa komen Steadyaku47 pasal the spat between the above two,

    "After all it was the assaults by another Sultan of Johor on Gomez that gave Mahathir the excuse to go head to head with the Royals. Bila lagi for another Sultan of Johor to go head to head against the same Mahathir to right any wrong the Johor Sultan might think have been perpetrated by Mahathir upon Johor Sultans and the other brother Sultans way back in the early 90's".

    Those with critical thinking may interpret this encounter/s....have a nice day

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya takut berdebat sebab empty vessel kata blogger steadyku47.

      itulah the difference between a statesman and an inherited ruler

      Delete
    2. or one has somenthing to hide and the other has nothing to hide :)

      Delete
  7. Kalu pasai BRIM,ni..kan lebih tepat kalu Title Topic ditukar jadi:
    RAKYAT DAH TAK SABAR DIKONKEK LAGI.
    Memang kerajaan Klepto idiots UMNuBeEnd patut dibakusampahkan asap.

    ReplyDelete
  8. suharli, keris, unknown, kejora (masih ada ke?) or what have you,

    boleh komen sikit di bawah

    WHY ARE UMNO, PUTRAJAYA QUIET? JHO LOW’S FAMILY FIGHT FOR NAJIB & CO’S 1MDB LOOT IN NEW ZEALAND – OWNERSHIP OF MEGA MILLIONS, LUXURY JET, PALATIAL MANSIONS TO BE HEARD BY AUCKLAND COURT ON FRIDAY.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye le....umno....mana umno
      umno kan bela bangsa, agama dan negara?
      umno kan bela semua bangsa, agama?

      umno tak nak bela malaysia dengan melawan DoJ untuk ambil balik hak kita?

      mustahil......
      dayus......

      Delete
  9. Menteri umno hari ni semua sewel...motor x bleh masuk bandar lah plak,perancangan yg sngt bagus...patutlah menteri tu muka sembab sbb otak xde.

    ReplyDelete
  10. Tok guru yg sllu buat u turn.... smpi padam.. skg tum mamak buat u turn kat roundabout.... kikikiki... u turn kat roundabout.... kah... kah kahh... tanda tanda dah dekat ssgt tuh.... alfatihah...

    ReplyDelete
  11. Penyokong2 Najib ni kebanyakannya bengong dan malas membaca.Bila Tun kata akan teruskan BRIM kalau Pakatan Harapan menang PRU 14 maka riuh rendahlah puak belah sana konon Tun dah U-turn.Tanpa memahami betul2 apa yang Tun maksudkan.Pendek sungguh tahap pemikiran meteka2 ini semua.

    ReplyDelete
  12. Tak nak beli IRiz kereta kecik, kemetot,bantut, nak letak set Golf kat dalam pun tak muat, BRim kali ni, aku nak booking Vellfire--------, tapi bulan-bulan macam mana pulak ye! apakata, bulan-bulan diberi macam RM623.00, Setahun baru 7,476.00 bukan banyak pun. Loan 10 tahun, habisla hutang vellfire aku.

    ReplyDelete