Google+ Followers

Sunday, January 1, 2017

STATUS HAJI

Seorang pencuri telah menggunakan duit hasil curiannya menghantar jirannya mengerjakan haji.

Apa status (?)

Jangan komen cakap orang politik k..
Komen sebagai layman..

21 comments:

  1. Apakah tuduhan yg mengatakan sesorang pencuri sudah di bawa ke mahkamah...?
    apakah yg di tuduh sudah di jatuhi hukuman bersalah oleh mahkamah...?
    Sudah adakah pertuduhan dan dibawa ke mahkamah. ..?
    Adakah anda bersetuju sesorang yg belum dijatuh hukuman oleh mahkamah dianggap sudah bersalah...?

    gilo ko apo...?





    kikikiki....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apakah tuduhan yg mengatakan sesorang pencuri sudah di bawa ke mahkamah...?

      TUDUHAN SEMEMANGNYA SUDAH SEDIA MAKLUM NAMUN YANG BERTANGGUNGJAWAB DIJALANKAN TANGGUNGJAWABNYA. MENGAPA GANI DISACKED?

      apakah yg di tuduh sudah di jatuhi hukuman bersalah oleh mahkamah...?

      TUDUHAN DAN KERTAS PERTUDUHAN SEMEMANGNYA SUDAH SEDIA MAKLUM NAMUN YANG BERTANGGUNGJAWAB DIJALANKAN TANGGUNGJAWABNYA. MENGAPA GANI DISACKED?

      Sudah adakah pertuduhan dan dibawa ke mahkamah. ..?

      TUDUHAN DAN KERTAS PERTUDUHAN SEMEMANGNYA SUDAH SEDIA MAKLUM NAMUN YANG BERTANGGUNGJAWAB DIJALANKAN TANGGUNGJAWABNYA. MENGAPA GANI DISACKED?

      Adakah anda bersetuju sesorang yg belum dijatuh hukuman oleh mahkamah dianggap sudah bersalah...?

      BERSETUJU BELUM DIHUKUM BERSALAH KERANA TUDUHAN DAN KERTAS PERTUDUHAN SEMEMANGNYA SUDAH SEDIA MAKLUM NAMUN YANG BERTANGGUNGJAWAB DIJALANKAN TANGGUNGJAWABNYA. MENGAPA GANI

      gilo ko apo...?

      NAH SEKARANG SAPI GILO?

      SOALANNYA MENGAPA DISACK TRANSFER DIRETIRE PEGAWAI2?

      MENGAPA AHLI PAC DITUKAR

      MENGAPA INVESTIGATION COMMITTEE DISBANDED?

      MENGAPA LAPURAN AG DIOSAKAN?

      MENGAPA TAK BERANI SAMAN DOJ, SR?

      So Anon 6.51, if you cannot have simple answers, then you are dumb as dumber. Mata, telinga dan mulut srngaja dibuta, dipekak dan dibisu konon nak bela pecuri yang belum dihukum mahkamah....Allah tahu dedak yang kamu makan itu....haram kah halal. You answer to Allah yoursrlf. Tahun baru ni masih bodoh....ingat ada sedikit kepandaian rupannya terus bodoh....melayu jati? Melayu penyamun? Bela bangsa, agama dan negara...my cock

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Tak salah kalau nak sack tali barut atau apa ajer term untuk pengkhianat. Naper nak kata yg kena sack tu tinggi intergriti ker?.... bukan ker itu manusia yang korang maki hamun siang malam dulu masa kes terdahulu ????? Satu lagi dalam PAC bukan ada wakil korang ker?..... heran aku manusia ni..... maksud aku manusia kelompok kamu ler... bab flip flop memang juara.... Beb.... apa cerita dengan Tiga orang yg dah bersara tu beb.... senyap ler plak.... bukan ada komplot ker. Malas nak cerita jelas2.... sebab cerita yg jelaa sebelum ni pun korang kaburkan.

      Delete
    5. Suharli,nak argue jangan berdalih dan alih tiang gol . Nampak dangat macai berbayar

      Delete
    6. Tang mana kalih fiang gol?.
      .
      Menyasor dah kotang ni..... budak2.

      Delete
    7. Nah 2.6 sen..lari jauh.. bebudak lagi

      Delete
    8. Kejora @ Suharli Masrop..

      Kamu tetap ku jejaki & tuntut. Cerita dulu....

      Apa Najib bina hingga hutang negara dah mencecah 800 bilyon, dan duit UMNO berapa yg tinggal ada....?????

      Apa manfaatnya GST & 1MDB kpd rakyat?

      Delete
  2. dapat haji apa tak tahu la sebab pahalanya pemberian Allah. yang pastinya syok pi haji free, orang lain kena bayar. duit punca mana tak kisah, asalkan dapat pi haji free dan tak payah tunggu giliran. potong semua giliran. sapa yang untung tak akan kisah termasuk aku punca wang dari mana. tapi bila diberi akal, maka kenalah berfikir dan berdoa. sebabnya nampak orang muda jer kat parlimen hari tu yang pi haji 1mdb tu. tapi free itu tutup semua akal untuk berfikir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lah macam tu..... tak terkesan pun golongan orang lain InshaAllah. Kita tidak tahu urusan Allah dlm memberi peluang atau rezeki kesana. Lain kali nengok tv... nengok siapa yang pergi.... kamu mungkin tersilap sangka yang muda tu mungkin petugas atau pengiring dari tabung haji. Ramai bwtul ramyat malaysia ni yg busuk hati.... sampai bab ibadat pun nak irihati. Cukup2lah.

      Delete
    2. Bila najib nak saman WSJ??!!

      Delete
  3. Apa pula status anak beranak pergi haji dengan duit bailout.... status bailout bukan pertuduhan atau jatuh hukum dsbnya.... bailout tak perlu bukti dan fakta ternyata sudah bailout... duit bailout haram... hasil kekayaan negara diguna utk kroni dan anak beranak... syarikat orang lain banyak yg bangkrap dan muflis sbb bukan kroni dan anak beranak..?

    ReplyDelete
  4. Kes 1MDB nie senang je nak selesai...tubuhkan suruhanjaya diraja sebagai non-partisan party utk siasat. Sapa2 pun takan boleh dispute hasil siasatan yg berkecuali...baik pihak najib atau pun pihak Tun M. Najib ada berani??? YES or NO je jawapan yg aku expect drp semua org. Aku expect puak2 mkn dedak lepas nie akan bagi jawapan merapu dgn seribu satu alasan termasuk la kononnya kes2 seleweng Tun M dulu smpai 100 billion kenapa takde RCI...hehehehe

    ReplyDelete
  5. Gani setahil disack (baca bersara ) meroyan... tun saleh abbas disack depa semua diam..... tuhan bayar cash apa yg dibuat depa depa dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba citer sikit naper gani kena sack?

      Cuba beri sebab naper salleh abas kena sack?

      If you cannot, go to hell. I am now a practising lawyer aged 60, apolitical and former AG staff in the 80s. I d

      Delete
  6. DOJ menipu kot. Kebetulan saja sama USD681Juta yang masuk dalam akaun MO1 dgn RM2.6Billion derma tok arab pada Najib. Kebetulan pula ada tok arab yang jadi rakan seleweng dalam kes 1MDB namanya Khadem Al Qubaisi

    ReplyDelete
  7. Kan ke bodoh namenye mintak saman DoJ.. sedangkan DoJ yg dulu nak saman dlm kes 1mdb... akai letak mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau yang bodoh. DoJ tak pernah saman 1MDB tapi saman sivil forfeiture adalah untuk jho low, riza dsbnya.

      Nak berdiskusi, sedia fakta bukan auta.

      Delete
  8. Takkk payah nak gebangggg laaa.... dah saman ka blommm...puiiii

    ReplyDelete