Google+ Followers

Monday, February 6, 2017

LIM GUAN ENG BUAT KERJA GILA




LIM GUAN ENG MUNGKIN TIDAK PERLU WANG YANG BANYAK UNTUK BAYAR HUTANG. 



# Hari ini,  Zaid Ibrahim pun sasau juga,  join DAP




Penulis yang sering membuatkan pemimpin parti keramat meroyan bentan pun ada juga. 


APA SUDAH JADI DENGAN MELAYU. !!!



33 comments:

  1. APA SUDAH JADI DENGAN MELAYU. !!!

    Melayu yang sudah DIDEDAKKAN dah tak boleh bangun . Tak macam dulu . Dulu bebas berkata2 . Sekarang , DEDAKMAN "fly kite" pun tak boleh . Itu pasal dia suruh orang lain 'go fly kite'. Benang2 DEDAKMAN dah berat melekat dengan minyak BIJAN . Dah tak boleh "fly kite" . Ibarat mati pucuk.

    Moral of the Story ?
    JANGAN jadi DEDAKMAN.
    MELAYU TETAP JADI MELAYU DAHULU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedakman Fly Kite memang tak boleh. Dia selalu mengarut. Makan dedak Najib.

      Delete
  2. SAH KD...... SAH. Patutlah ada sekali tu KD kata kehidupan kat PEN jauh lebih baik.





    Sah lidah penyambung suara DAP...... nak kata apa lagi. Itulah KD kini.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal apa plk kena takut dgn dap...?penyamun ko tk takut plk...kaki samun dn songlap asalkn dia melayu takpe..kita sokong..kikikikikiki๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Ž

      Delete
    2. Sokong pendapat ted manoff

      Delete
    3. Yang diorg penyambung lidah mca..gerakan + mic lg....smua dlm satu saff dgn penyamun..setia xpki otak

      Delete
  3. Wahai suharli anjing najib,
    Biaq sokong org yang amanah, janji ditepati and Tak curi duit rakyat and paling penting Tak susahkan rakyat !!!
    Walaupun dap...sokong umno parti rasuah and parti jilat najib bangsat buat apa ?
    Hang Tak pa Lah, anjing najib and hang makan duit haram...kami Tak Mau and takut pada Allah suharli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong pendapat di atas.

      Skandal 1MDB begitu besar, begitu bankyak hal tersembunyi, laporan Juru Audit Negara pu di OSAkan. Sampai bila pun tak boleh selesai, melainkan bila sampai ke mahkamah tertinggi di negara ini.

      Memang belom sampai di mahkamah di Malaysia. Siapa kata tak akan sampai di suatu masa nanti?

      Delete
  4. Selagi mahkamah x jatuh hukum bersalah maka sesorang tidak boleh dihukum bersalah... bila mamak nak bawak dan saman di mahkamah.... klu bab membatuapi kan orang laen... mamak mme champion. ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole ke bwk ke mahkamah???????takut awal2 kena reject jer. .....hahaha

      Delete
    2. Macammana nk saman laporan pac pun di OSA kan....huhuhuk..

      Delete
    3. Bila Najib dan Peguam Negara Pandi dah tak peganag jawatan, 1MDB tentu akan di bawak ke mahkamah.

      Mintak majoriti rakyat lingkupkan Najib dan Umno/Bn di Pru14 lah.

      Boleh gunakan istilah lingkup atau tombangkan bila berkaitan pilihanraya.

      Delete
    4. Smua org dh nmpk salah aih...hang sorg ja nmpk betui. Negara luaq siap ambik tindakan dah...hampa nasib baik ada balaci ataih yg cover...klu x dah lama melingkup

      Delete
    5. Smua org dh nmpk salah aih...hang sorg ja nmpk betui. Negara luaq siap ambik tindakan dah...hampa nasib baik ada balaci ataih yg cover...klu x dah lama melingkup

      Delete
  5. 1.38 awat hang nie bahalol sangat?
    nak bawak ke mahkamah ???
    tak dan sampai mahkamah, either kena simen dalam tong drum or AG kata tak ada case....kan kan kan ?
    ooi, bukan semua rakyat malaysia bodoh macam hang nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca lah komen aku di 3:20:00 PM di ataigh.

      Delete
  6. http://novandri.blogspot.com/2017/02/suruhanjaya-siasatan-diraja-rci-skandal.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JcvMw+(Dr+MiM)&m=1

    link atas ade 2 video berkaitan dng vodro 1mdb betkenaan najib dan video BMF berkenaan kematian syuhada Jalil Ibrahim yg ditemui syahid semada menbongkar penyamun yg senang gampang 7 keturunan..... klu tak puas ati tokong ...LKS.. mamak kutty.. Daim.. Bobou... jidin... kudin dan.macai bodoh bodoh mamak boleh saman segera blogger yg dedahkan kes forex dan bmf.... act now.....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurahara jiwa nampak..Terdeaak Sgt dah ke?But laporan polis la dol.. Kalau rasa ko Betul Sgt.

      Delete
    2. 438 tuh bunyi macam Fly Kite punya orang, pendedak Najib.

      Awat nak suruh depa saman blogger. Suruh Najib saman Sarawak Report, WSJ, NYT, DoJ USA lah.

      Tak berani nak saman kot. Nanti Hakim suruh jadi saksi, kena soal macam2 dek peguambela hingga keluaq lain skandal kot.

      Delete
  7. http://novandri.blogspot.com/2017/02/suruhanjaya-siasatan-diraja-rci-skandal.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JcvMw+(Dr+MiM)&m=1

    Link tu ada video 1mdb dan fitnah serta hujah yg jelas dijawab... dan video Kes BMf kes kematian as syahid Jalil Ibrahim... kes pertama bailout billion ringgit yg mrngorbankan nyawa org tak berdosa.... dami kroni dan anak beranak penyangak yg senang mcm gampang 7 keturunan.... klu tak puas hati sila saman blogger yg siar kan .... jidin.. boboi... LKS.. tokong.. kudin.. mamak sila buat laporan polis dan saman... Act Now... mamak dan penyangak mana mau lari haaahhh....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xlari pun.
      Yg lari tu jho low dgn geng src

      Delete
    2. Yg skrg pnye kes ni menyusahkan rakyat tau x...

      Delete
  8. Dlm video tu Lim Kit Siang bapak segala tokong bersatu cakappppp ooooo... BMf adalah skandal kewangan terbesar dlm dooonia.... skg buat bapak u turn paling besooo dlm dooonia...

    ReplyDelete
  9. Video yang ada dalam blog MIM (mengong ) tu tak perlu tengoklah.Dulu penyokong kuat Tun kini bila dah dapat sebuah van dan dedak terus pusing 360 darjah.Dasar dajal sial.....

    ReplyDelete
  10. Dlm video pertama pasal 1mdb... tan seng giaw cakapppp ... bukan mak boboi mamak yg cakappp.... Tan Seng Giaw cakap najib x terlibat... klu tak puas ati gak ... saman tan seng giaw trus.... kikikikiki...amacammm....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat nak suruh depa saman blogger. Suruh Najib saman Sarawak Report, WSJ, NYT, DoJ USA lah.

      Tak berani nak saman kot. Nanti Hakim suruh jadi saksi, kena soal macam2 dek peguambela hingga keluaq lain skandal kot.

      Delete
    2. DoJ kan dah saman....siallll...smpi la ni tak saman saman... tak ke babi namernyer tuhhh..

      Delete
    3. Doj nk saman buat apa.
      Doj kalau kt msia jdk jabatan peguam negara.
      Ada dgr peguam negara nk saman org?
      Peguam negara buat pertuduhan dimahkamah.

      Kenapa bodoh smp mcm tu skali cacai najis ni?
      Disebabkan najis xsaman saman walapun dh berpuluh selasa depan, cacai yg bodoh jdk biol

      Delete
  11. Anon 7:09:00 AM...kau baca tak kenyataan apek tu selepas itu?....kenyataan beliau telah diputar belitkan oleh media pro Najib!!.....

    ReplyDelete
  12. Mengata LIM GUAN ENG BUAT KERJA GILA ni membalun DAP ke? Tak sokong Pakatan harapan - PPBM, PKR, DAP dll ke?

    Dah makan dedak Najib ke? Sejak bila? Apasai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kd sokong bersatu la beb, buat apa sokong dap. bersatu makan dedak dap ke? kalau tidak tak perlulah terhegeh2 nak kamcing tak tentu pasal dengan dap. eh, mungkin awak tahu bersatu memang makan dedak dap, sama macam yang sedang amanah nikmati sekarang. betul ke? kalau betul bagi tau le...

      Delete
    2. dolu dolu masa mahathir jadi musuh politik dia, kes bmf dan forex adalah kes kewangan terbesar dalam donia karya cipta mahathir pm malaysia. kini bila dah comolot dan dakap rapat baik punya, bila orang soal balik kenapa dia dah tak mau cakap pasal forex dan bmf tiba2 jadi marah. bukan marah sebab diingatkan tentang bahana forex dan bmf mahathir tetapi marah kenapa suruh dia ingat balik....kuang! kuang! kuang! apa punya tur la ini apek!!!

      Delete
    3. Alah...puak bijan ni saja nak alih topik..yg org ckp skrg xnak jwb, yg nak dckp bnda yg dh lepas. Bahana dulu mmg salah, tp xdelah nyusahkan org smpi mcm skrg.. nak jatuhkan sapa bnda dh lps? Ni yg nyusahkan org skrg ni ptt dcantas. Jatuhkan tun pun nk bt apa, bukan dia ada kuasa pun...ke puak bijan ni tkt sgt smpi dh mcm2 crta lama dikorek. Xkan tkt kat org nyanyuk?

      Delete