Google+ Followers

Monday, February 6, 2017

PAS MENGAKU UMNO BAGUEH...

Siapa tulis (?)
Puak pendedak... 

Betui ka (?)
Betul,  Ada pemimpin PAS dah mengaku... 
Siapa (?)
Pemimpin pemimpin tertinggi mereka.. 

Itu tak u turn ke (?)
Koner sikit jer... 

Sebab apa boleh mereng sikit (?)
Ermmmmm... 


Ooooo
Ok ok ok


# maaf, aku tumbuk sambal hari ini,  tak ada idea nak menulis. 

19 comments:

  1. Dulu pas kata umno kapiaq
    Laa nie depa kata umno bagueh
    Pas hanya disanjong zaman Nik aziz Aja.....zaman Hadi waya....
    Bila pas nak saman SR pasai 90 juta ??? Hari selasa depan kot no ???
    Ataupun sama macam selasa yg najib pencuri duit rakyat janji tu...
    Hanya org yg bahalol dan bodoh Saja Akan sokong UMNO and PAS nie...

    ReplyDelete
  2. PAS KATA MEREKA BUAT KERJA IKUT ISLAM...PAS PUNYA ISLAM DEDAK ..DAPAT DEDAK 90J SEMUA HALAL..
    BERANI KE PUAK NI NAK JALANKAN HUDUD ,,NANTI TANGAN SENDIRI KENA POTONG..JUBUR SENDIRI KENA SULA..HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti samada tuan "AnonymousMonday, February 06, 2017 4:27:00 PM" ni kafir laknatuallah atau islam ......
      kalau islam, ketahuilah sedar atau tidak, komen nya itu telah menjadikan dia murtad kerana menghina dan mengejek ejek hukum hudud...untuk makluman, hukum hudud ni perintah ALLAH...bukan buatan dan ciptaan MANUSIA....paham ye..??

      Delete
    2. Rupanya 509 tak faham apa Yg diutarakan olih 427...bersubahat dgn pencuri perompak n penipu apa Kah hukumnya dlm Islam?

      Delete
  3. hari ni aku terbaca betapa seorang yang kini kata gagah mencari salah silap orang, rupanya zaman dia menjadi pm pun penuh dengan kebobrokan dan memunahkan duit rakyat. aku tak pasti siapa yang akan sanggah apa yang ada dalam link ini, tapi itulah yang kita perlu hadam. orang yang kata kini suci murni sebenarnya tangannya dulu bukanlah seperti yang didakwanya. dan dia tak pernah mengakui kesilapan dan kelemahan sebab ego dan rasa diri terlalu bagus dan mulia. bacalah untuk pengetahuan atau bacaan ringan;
    http://medan-info-kita.blogspot.my/2017/02/bila-pam-tandas-rosak-najis-pun-timbul.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah report kat SPRM?

      Delete
    2. anon 8:04
      balik2 soalan recycle "dah report kt SPRM".
      artikel berkenaan ditulis untuk mengulas kebejatan mengurus tadbir duit kerajaan. ulasan tertumpu kepada idea2 sombong bodoh pemimpin yang berkenaan menaikkan nama di mata dunia sedangkan realitinya menipu sahaja. contoh, beli MV Agusta untuk apa? proton nak bina kilang motosikal pulak ke? last2 jual dgn nilai 1 dollar (@rm4.50 pada masa itu). untung ke rugi? proton pulak semasa malaysia di bawah tampuk pemerintahan mantan pm tersebut telah membazir banyak duit dengan mengeluarkan model 'HAMPEH' seperti savvy dan juara yang entah apa2. saya pernah lalu di pekan, pahang (kilang pengeluaran proton)dan melihat sejauh mata memandang sejumlah kereta juara berwarna kuning yang tidak laku dijual! tidak membazirkah itu? tak tahulah kemana dilambung kereta berkenaan selepas itu kerana jika dijual kepada rakyat pasti masih banyak model kereta berkenaan di jalanraya malaysia. mungkin dijadikan besi buruk, siapa yang tau, ye tak...hahaha

      jadinya tak payah la asyik mengulang soalan yang sama, dah report sprm belum. saja nak bagi tau bahawa orang itupun sebenarnya adalah orang yang melesapkan begitu banyak duit rakyat, termasuklah spekulatif mata wang yang rugi berbilion ringgit. so, bila bicara bab politik, kena sediakan mental dengan cerita sepak terajang politik.

      Delete
    3. Bagus.. anda menentang pemimpin yg salah guna kuasa.

      Anda tidak perlu menyokong tun m.
      Anda perlu mendesak penguatkuasa menyiasat salah laku tun m.
      Dan anda juga harus menentang najib razak.

      Ayuh jgn jdk hipokrit mahupun bodoh.

      Delete
    4. Satu pandangan Yg bernas... Korek sedalam dalamnya samaada Yg lama sejak zaman PM pertama hingga kini.... Jgn pilih bulu

      Delete
    5. Diam menikus cacai najis

      Delete
  4. Ala .....biaqlah PAS pilih umno.
    Sekarang PKR & Parti cap b unga tak perlu lagi buang masa pujuk-pujuk PAS.
    Tumpukan perhatian memujuk pengundi di kawasan perdalaman dan juga
    di kawasan-kawasan FELDA.
    Orang kampong dan orang-orang FELDA semuanya dah celik akal.
    Mereka tahu what's going on.
    Mungkina da yang masih totok.
    Tak perlu gundah gulana, hidup memang penuh cabaran.
    Barikan PAS berkahwin dengan bilyawan kerana memang ramai pompuan
    terpesona dengan bilyawan..
    Siapa nak tolak tuah..........??????

    ReplyDelete
  5. Dh ada peruntukan baru la tu.
    Perbincangan bersama ppbm menghasilkan impak positif kepada kewangan pas.

    Dahulu penentangan terhadap umno kerana nasionalisme dan rasisme.
    Sekarang ada isu besar umno jdk baik.
    Oh hudud.
    Tp bukan presiden yg sama kata hudud hanya sebahagian kecil dari islam. Ada bnyk isu besar yg lebih utama perlu diberi perhatian.
    Mungkin sumber kewangan agaknya

    ReplyDelete
  6. Bosanlah...asik baca dari pemberi komen menjilat kahak yang sama.... sesekali nak gak nengok dalam ni ada 94 komen menjilat lawan 6 komen yang befani mengatakan bahawa 96 orang tu benak sampai perut... masih nak suruh sman lah... dakwalah ...sprmlah ke atas Najib.... dah siasat dah kan???? ... report mana report... takat kata report kena buang dan dakwaan tak sampai mahkamah lah..... orang tak belajor pun boleh cakap macam tu.... eh...bosanlah.... gebang lebey.....

    http://novandri.blogspot.com/2017/02/suruhanjaya-siasatan-diraja-rci-skandal.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JcvMw+(Dr+MiM)&m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee.. marahnya suharli.

      Kenapa takot nk berfikir?
      Abu kassim disuruh sakit dan cuti sakit.
      Najib buang gani lantik apandi. Kenapa suharli marah.

      Kes air sabah sprm yg dipimpin oleh pilihan najib kata no further action.
      Tp kenapa kes src dibawah abu kassim xkata no further action?
      Kalau xlengkap sprm xsubmit.
      Kalau xlengkap sprm xsubmit kali ke 2 dan merayu supaya dibawa kemahkamah.
      Kes khairudin repot polis kemudian polis tangkap dia dan didakwa dibawah akta SOSMA tuan hakim dimahkamah yg kata xde kes.
      Bukan peguam negara lantikan najib.

      Suharli jgn lah emosi.
      Bg lah komen yg berfikir.
      Awat takot ke?
      Sembang lebat mcm gagah perkasa..
      Tp asik lari je.
      masuk bakul angkat sendiri serupa najib desperate nk crk credit utk pentadbiran dia yg konon2 bagus.

      Delete
  7. Marah tu idak.... xuma hang fikir sendirilah.... takat 7-8 komen dari 5-6 org yg sama..... mana ada weight weiiiii...... takat cerita syok sendiri...apa kata kome pikir sikit jer .... Tun tak kisah di adakan RCI.... atau sebwnarnya Tak peduli pun RCI.... sebab tak sempat dah pun dia nak si dakwa dakwi.... rumah kata pergi kubur kata mari.... bertahanlah dia 20 tahun pun... takder mana dia kisah... paling klise dia akan kata.... Karut Ah.... saya tak der kena mengena.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7-8 komen dari orang yg sama bukan isunya.
      RCI tun m sokong.
      Adakah najib sokong RCI utk 1mdb juga. Dan diabperlu digantung tugas agar task force @ RCI xganggu spt yg berlaku sebelum ini

      Delete
    2. Isu ler..... sebab sembang macam blog ni hebat sangat. Biasalah blog penghasut...mana nak ada pengikutnya.... jangan tanya aku plak ngapa aku nyibuk kat sini sebab jawapannya adalah aku nak hasut seramai yg boleh supaya sedar yang tohmahan tu boleh makan diri.... itu pasal skg Tun punya giliran phla... sebab kita tak hasut pun org membenci Tun.... tapi sopak terkupas sendiri. Skrg Tun sendiri terkulat2 terpaksa ok untuk RCI sebab kalau dia bantah...makanya terlerai lah sudah satu persoalan. Kes 1MDB...ada sesiapa atau pihak yg gesa untuk RCI bagi isu yang sudah disiasat? Korang jer yg gesa. Tu yang 7-8 org tu.

      Delete
    3. Nk hasut supaya sedar tohmahan?
      Kekekekeke...

      Suharli dh jmp blum bisnes model mana digunakapai modal 1 juta pnjm 42 ribu juta.
      Lps jual aset masih berhutang lbh 50 ribu juta.
      Penyata akaun gagal diaudit.

      Terpampang jelas 1mdb company bermasalah dan suharli sendiri xmampu nk menunjukkan mana yg baik dr 1mdb.
      Justru itu dh sedar salah knp masih nk mnyokong?

      Anda berlakon mnyokong kerana prinsip tp dimana prinsip anda apabila tetap mahu menyokong kemungkaran yg nyata?

      Dgn tidak mngaku menerima elaun seolah suharli dipihak yg benar mahu berikan kesedaran.
      Tp kemungkaran dh nyata, suharli tidak mampu menjawab dan sedar akan kemungkaran itu tp masih berlakon tidak tahu apa. Terlalu bodoh utk mengatakan perjuangan anda ikhlas tanpa habuan.

      Delete
  8. http://novandri.blogspot.com/2017/02/suruhanjaya-siasatan-diraja-rci-skandal.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/JcvMw+(Dr+MiM)&m=1

    ReplyDelete