Google+ Followers

Friday, March 3, 2017

DEBAT TAK JADI : AJAK BERGULING

Hasrat Mufti Perlih Dr Asri ajak Hadi Awang untuk berdebat tidak kesampaian apabila keseluruhan kepimpinan PAS bersependapat dengan seribu alasan mak nenek.

Rakyat melihat kepimpinan PAS tahu Hadi tidak mampu, habis cerita, tutup kes. Apa sebok lagi nak bising².

Bagaimana ajak berguling di padang merbuk atau jalanraya (?)



Aku pun tak faham sangat le dengan puak PAS dan UMNO ni,  dah banyak kali dicabar berdebat oleh pembangkang. Macam macam alasan menolak. Kenapa tidak terima,  layan, urus dengan baik semua cabaran ini supaya lain kali mana mana pembangkang akan serik. 

Apabila menolak debat,  rakyat melihat sebagai takut dan ada buat salah.  



14 comments:

  1. Ok la tu..
    Awal2 dpt tepis.

    Dari pendekar tu, last min dtg org tua baling gelas xpecah dia pun cabut lari.

    ReplyDelete
  2. http://taipingmali.blogspot.my/2017/03/minyak-kita-milik-singapore-selama-ini.html?m=1

    link khas unyuk barua dan anjing pluralist yg bertuankan Singapore dan proksi DAP ..Spore tidak senang dengan Petronss dan Aramco Arab Saudi penapisan hub minyak di pengerang Johor bakal kehilsngan 60billion setiap tahun...anjing dan barua Spore PKR...Cap Bunga dan PAN.....


    jom


    UBAH & SIMEN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian 4:00, marah sangat tu, jangan layan anjing gila

      Delete
    2. Emm, Dap gak yg salah. Hadi yg minta tangguh Dap gak yg salah. Cuba kurangkan tgk TV3 tu. Harap pasal ekonomi jatuh tak salahkan Dap

      Delete
    3. 4.09 tu mental problem sebab makan dedak banyak sangat tu..dia cakap kat MO1 tu sbb asyik ikut cakap singapore je..sbb tu tanah KTM di tanjong pagar pun hilang...

      Delete
    4. Encik yg suka menyimen, awak maki cina mcm nak gila pun, dia org tetap jadi bangsa yg menguasai ekonomi kita. Pasal dia org rajin. Tak mcm melayu, kerja malas, gaji nak banyak. Bos yg saya ambil kontrak sekarang 4 org. 3 cina, 1 melayu. Dia jenis suka tlg melayu. Tapi banyak melayu yg kondem dia. Dia sendiri cakap, org melayu ni teruk. Saya mula bisness dari syarikat dia, dah masuk 5 tahun 4 bulan. Jadi pokok pangkal kalau nak jadi manusia, mula belajar jgn nak salahkan org lain kerana kita gagal. Study kenapa gagal. Salahkan org lain takkan membantu. Percayalah, saya pernah mengalami. Roger.

      Delete
    5. Kamu betul bodoh dan pengampu penyamun negara. Apa2 pun kamu tumpang sekaki, sama2 buat dosa macam MO1, last2 jadi penghuni NERAKA. Suka tak duduk kat sana, insya allah...pasti jika taubat.

      Delete
  3. Ooiii KD, tak de siapa pun suruh kau faham dg PAS dan UMNO.
    Diaorang sebelah mata pun tak pandang kau, sebelah telinga pun tak nak dengar kau.
    Tak payah la kau dok meroyan.
    Dah ada jawatan yg kau idamkan ke kalau pembangkang menang PRU 14 nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya paling tak suka karaoke, tu pasal tak pernah masuk, pernah org ajak, tak sampai 5 minit. Cabut. Dan saya ada dasar kerajaan yg saya tak sokong.Tu pasal Saya tak masuk blog yg pro kerajaan. Buat ape masuk, Terang2 akan disanggah dan nasib tak baik dimaki dek penyokong. Buat bagi dosa kat org buat ape. Jadi awak pun faham 2 la. Kalau rasa tak akan mati, kalau mati nanti masuk syurga terus kan je la. Takde sape yg rugi cuma diri sendiri. Setakat kena maki dlm blog tak boleh buat bengkel saya bungkus.

      Delete
  4. Cacai najis kata DrMaza wahabi penyesat umat islam.
    DrMaza baru sahut cabaran debat dgn presiden dia terus. Alih2 ustaz audi yg nk sekeh kepala dia dtg rumah da. Senyum2 sarap murtabak sekali.

    Adakah ustaz audi juga sudah jatuh wahabi dan mnyesatkan umat islam?

    ReplyDelete
  5. Ada baca kenyataan ustaz selepas dia ziarah Dr Maza siang tadi. Betul ke kalau org ghanu kata sekeh kepala maksudnya saya sayang awak. Mcm jauh sgt maksudnya. Kalau kawan2 cakap, cakap pun depan2 tu ok la jugak. Ni open gile tu. Depan public. Mcm nak tunjuk org ghanu ni bahasa kesat la.

    ReplyDelete
  6. alangkan pm najib pun cabut lari inikan pula lebai hadi..
    pemimpin pas cakap tin kosong.. ceramah kencang sambil kencing pengundi..
    dulu pernah ada pertemuan ustaz fadhil dgn tunM.. sekali tunM bahas dgn fakta k.o terus ustF.

    ReplyDelete
  7. Jika hebat sangat nak debat pi debat dengan Anwar dulu. Dia hebat berdebat. Jika ada Raja Lawak maka ada juga Raja Debat tajuk debat "Jika suka sama suka haram boleh halal "

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada raja lawak maka ada juga Raja temberang.
      Tajuk temberang "1MDB menjana pendapatan negara"

      Delete