Google+ Followers

Friday, March 31, 2017

SHAFIE SUDAH BERSEDIA DI SABAH

Kesedaran di kalangan rakyat untuk menolak umno sudah mencukupi pada dasarnya,  Pakatan Harapan boleh menang pilihanraya dan menjadi kerajaan.

Tulisan mempertahan MO1 dan kerajaan sekadar memenuhi formaliti jawatan masing-masing asal jangan sampai dilihat tak buat kerja.  Begitu juga penulis dedak @ blogger bangang terus menulis untuk memenuhi kepuasan boss walaupun hujah sekadar angka dan berlegar kepada copy paste yang berulang ulang sesama blog mereka.

Menceeitakan soal agenda, projek atau apa sahaja TIDAK AKAN MEMADAM SKANDAL 1MDB dan BEBAN KOS SARA HIDUP YANG TINGGI.

Pakatan Harapan sekarang berada di landasan yang betul, mohon didaftarkan dan akan diikuti dengan satu logo dan satu manifesto.
Jika ia dapat dilakukan dengan lancar, psrkara perkara lain seperti pembahagian kerusi menjadi lebih mudah.

Cubaan lagaan dan memperlekehkan kepimpinan pakatan pembangkang sudah sampai ke penghujung,  tidak berkesan.

Debat debat yang bakal diadakan (samada jadi atau tidak)  sekadar menyerlahkan lagi kebenaran dalam perjuangan.

Jika semenanjung sudah dalam siap sedia perubahan,  Sabahans tentu lebih lagi.


Berbeza di area anwar,  kebangkitan terasa di kalangan penyokong tetapi tidak bertebaran di kalangan rakyat kerana kemunculan keadilan pada masa itu adalah perjuangan peribadi,  membebaskan anwar. 





23 comments:

  1. Tak payah lah nak kelentong. Parti lain pun dah bersedia jugak. Common sense la, dah nak dekat dg PRU 14 semua parti dah bersedia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parti Umno standby untuk di kuburkan dengan batu Nisan cara tan rasuah & pencuri

      Delete
  2. Jgn syiok sendiri...

    Org Sabah masih dengan BN

    Shafiei...tak nampak berwibawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita faham perasaan para penjilat bontot Jibon

      Delete
    2. Lancau lah yang nampak tak berwibawa ialah MO1 & Jho Low pengecut.....!!

      Delete
  3. 6% pujuk diri 94% taakooot.

    ReplyDelete
  4. Sapie.... sekitar semporna nampak galak ler.... masuk jer LD... tawau.... and furthur up... kritt...kritt...kritt....kritt...kritt.....

    ReplyDelete
  5. Kenapa teman cakap gitu?... hangpa nengok kat logo parti oyn dah cukup..... logo adalah arca perahu lepa.... atau lepa2.... perahu ni cuma org kat semporna jer agung2kan..... kat tempat lain naik bot biasa jer.....

    ReplyDelete
  6. orang dah maju ke depan dah KD. berckp psl investment berbillion2 dr china, arab saudi, perancis dan yg terbaru india, psl kejayaan msia keluarkan dr rakyat dr korea utara, selamatkan tebusan dr philipine terrorist. byk lg la kejayaan akhir2 ni. kejayaan najib yg putus2 dgn izin allah.
    yg hang plak masih dok berckp MO1, 1mdb yg ko sendiri pun tak pasti, mahathir bla bla. hang ni mmg ke belakang betul. pemikiran tu tak maju2 sampai la ni:)

    ReplyDelete
  7. Kalau mau harap undi2 orang2 tua Saluran 1 & 2 ..ada harapanlah untuk bn.

    Tetapi kami pengundi2 muda sabah tidak berkenan dengan bn lagi..tunggu dan lihat

    ReplyDelete
  8. Suharli,

    I am a sabahan melayu muslim. We know sabah better than you orang malaya. So STFU...

    Jilatlah rosmah dan najib sehingga anti climax...tapi jangan menyesal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabahan ya.... sabahan sebelah mana?.... kinabatangan KK.. ranau... atau sebelah rumah safie apdal....

      Delete
    2. Suharli

      Kalau tak tahu sabah, get lost. We know what is best for us. Malaya is not Malaysia. STFU

      Delete
  9. Sabah for sabahan
    serawak for serawakian...
    suharli lu pi jilat bontot ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alarrrf takat org yg sama sebelhm ni sokong PKR.... nak kata apa.

      Delete
  10. Saya pun di saluran 1 & 2 tapi tak akan sokong BN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni contoh orang tua meroyan. ada la benda yang tak dapat tu...

      Delete
  11. Setuju dg Anon 3:02:00 AM, dalam diam2 Anon 2:36:00 AM sapu semua yg di beri percuma oleh BN sampai dah tua pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh,,,apa yg diberi tu hak milil harta benda...tu semua hak rakyat...tak salah nak amik....

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Tang nak sapu kata hak rakyat... tang soal benegara nak ngaku sabah for sabahan.... patutlah hidup tak berkat.... asyik nak memberontak jer....

      Delete
  12. Jangan jadi bodoh bangang.....bukan semuanya hak rakyat. Salah kalau asyik ambil barang free je bukan usaha sendiri. Kalau saya bayar income tax dan GST pun saya tak rela duit saya tu diberi kepada rakyat macam Anon 4:27:00 AM.

    ReplyDelete
  13. Najib dan Menterinya senantiasa memberikan jawapan untuk menutup kegagalan pentadbiran kerajaan UMNO

    ReplyDelete