Google+ Followers

Monday, April 10, 2017

BAWA PISANG.. JAGUNG.. TUN TERIMA JUGA??? TAK RASUAH KE TU



Political mileage atau nawaitu mana mana pemimpin boleh bermula sejak azali. 

32 comments:

  1. Umno pulak tak ulur tak jln..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul 300%..sgt2 tepat. tak ada sape blh nafikan

      Delete
  2. Itu Turn M berpuluh puluh tahun dulu, dulu lain sekarang lain. Dulu anti Cina sekarang kamceng. Dulu muda... sikalang sudah tua maaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO dulu bagus... berkerja utk bangunkan negara dan bantu rakyat.

      UMNO sekarang haprak, kerja songlap duit rakyat. Tak ada yg boleh percaya. Kerja utk kepentingan perut sendiri.

      Delete
    2. Waktu tu tak berkuasa.. sekarang nk kasi anak berkuasa .. kemudian dikuasai..

      Delete
    3. 10.15
      cubaan utk mengalih perhatian daripada penyamun 2.6b..mudahnye korang dikencing oleh MO1 dan geng2 dia..

      Delete
  3. Anon 10:33...Hidup kat Malaysia dah lama dah pun, gemok2 pulak tu sampai banyak nya makanan yg berlebih lebih. Rokok teh tarik tak pernah ada masaalah pun, lepak sana lepak sini, broomm sana broomm sini tak de sapa kencing pun.

    ReplyDelete
  4. bengap 10.15..kalau nak kasi naik anak dia..baik dia buat masa dia jd PM dulu..atau baik dia jilat pungkuk MO1 smpi licin supaya anak dia leh naik...

    ReplyDelete
  5. Salam. Jadi lah manusia yang ada mata dan hati yang tulus kepada kebenaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu manusia munafik. bertopeng syaitan.
      kebenaran pala hotak ko penjadi pentaksub mamak madei penyangak 22 tahun. manusia sekular anti Islam yg pura2 berselinding atas nama parti melayu!

      Delete
    2. Najib bagaimana pula? Hadi?

      Delete
  6. Byk melayu era skrg.
    Extreme gelaknya ,spt maharaja lawak
    Extreme melamunnya,spt drama tv
    Extreme kutip point,agama dilakon.
    Extreme jati ,sbb disumbat media sehala.
    Extreme pandangan, mata satu.
    Ehhhh?! Dajjal pun mata satu daaa

    ReplyDelete
  7. Masa ko baby ko citer mcm ko tu laki mak ko.. mmg sial cerita menipu.

    Ko tahu sgt ke cerita Maha Klinik si madei tu. tiu zaman bila satu hal.. zaman dia menyamun bukan zaman dia buka klinik Maha lagi.. BODOH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BODOH!!!APA YG TUN MENYAMUN? Najib MENYAMUN tu betul

      Delete
  8. si nana haris ni jenis menipu terus terkantoi. boleh pulak dia ingat apa yang berlaku masa baby. kenal pulak tu dengan tun.... boleh kenal pisang kenal jagung. aduyaiiii, ni baby sangat bijaksana bijaksini bijaksitu maaa...pembohong kuat sungguh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mungkin tak ingat sbb dia baby..tp mak bapak dia ingat...dan diceritakan kat dia..itu pun susah nak paham ker

      Delete
    2. ooo ko pun sama2 ade ngn bapak baby bengap ni jgk yee...oo mcm tu skripnya.. ada dia ckp mak bapk die yg citer x??
      mmg air kencing satu minggu punya HANCENG!! ceehh!

      Delete
  9. MACAI yg jadi BARUA DAPig jenuhlah nak buat U-TURN



    PKR DAH BUAT "U-TURN", RAFIZI PUN "TUTUP MULUT"!!!

    AIDCNews – 09/04/17 –Bimbang kesan PKR dilihat menolak Rang Undang-undang (RUU) Akta 355 dan usul putus tahaluf siyasi yang bertalu-talu dari kawasan PAS seluruh negara, penasihat parti Keadilan itu, Anwar Ibrahim membuat perutusan dari penjara Sungai Buloh.

    Anwar berkata PKR tidak pernah menghalang RUU355 atau pindaan Akta 355 secara prinsip, tetapi yang dikesalkan sikap Speaker Dewan Rakyat yang menghalang RUU itu dibahaskan.

    “Datuk Seri Abdul Hadi (Awang) dan Datuk Takiyuddin (Hassan) menerangkan di Parlimen bahawa rang undang-undang pindaan kepada Akta 355 (RUU 355) bukanlah percubaan untuk melaksanakan hudud dan jaminan diberi RUU 355 ini tidak terpakai kepada yang bukan Islam sebab dilakukan dalam kerangka Perlembagaan Persekutuan.


    bersambung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terang2 jadi syaitan penentang dalam Parlimen.. tiba2 mereka boleh cakap TIDAK menentang pulak lepas melihat kegerunan ugutan PAS utk bertanding di 90 kawasan

      penegcut bacul rupanya Pakaton.. genang je lebih mcm nk runtuh gunung!

      last2 U-turn. so mcm mana skg nk sokong dapig bagi green light ke??

      Delete
    2. Umno sokong ke?...depan melayu je kata sokong...depan MCA...mic..gerakan n sarawak? Kecut n mengalah!!! Siapa Yg Yg bapak u turn? Ini masih ada kuasa lagi tp takut pd kapir...

      Delete
  10. Mamak Kerala dah semakin pudar.. biawak tua yang hilang taring!


    POPULARITI MAHATHIR MENURUN DENGAN AMAT MENDADAK

    Populariti blog milih Negarawan ulung, terkenal, termahsyur, terhebat seantero dunia bima sakti bernama Mahathir iaitu “Chedet” telah jatuh dengan amat ketara sejak 2015 apabila beliau mula secara terbuka menggunakan blog untuk menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak.

    Pada bulan Julai 2015, blog beliau mencatatkan pada kedudukan 63,802 di peringkat dunia dan 403 di peringkat Malaysia sebagai yang paling banyak dilawati di pembaca.

    Apabila disemak pada 2 hari yang lalu, fakta ini telah jatuh dengan amat mengejutkan apabila ia mencatatkan penurunan kepada kedudukan 263,179 di seluruh dunia dan 2,764 di Malaysia (turun lebih daripada 2,300 tangga kedudukan).

    Walau bagaimanapun penafian yang cuba Mahathir atau para penyokong setianya sebut di media sosial, namun catatan fakta daripada kedudukan jumlah pembaca dan peminat karya-karya idea Mahathir melalui laman blog “Chedet” telah membuktikan kepada kita hakikat sebenar penerimaan rakyat terhadap Mahathir.

    Apatah lagi pada ketika ini Mahathir dilihat terlalu terdesak mahu terus berkuasa walaupun dalam pakatan pembangkang dan terus menerus mahu membalas “dendam” terhadap Perdana Menteri membuatkan sudah ramai yang tidak lagi meminati bekas Negarawan itu.


    Mahathir harus sedar, ia mungkin bermula dengan keputusannya untuk menjadi semakin mesra kepada DAP seolah-olah mematikan penyokongnya dan membuatkan para peminatnya dahulu kini telah bertukar kepada “bukan peminat”. –Tv14

    ReplyDelete
  11. Penurunan pengunjung blog Tun bukan disebabkan sokongan terhadap Tun berkurangan tetapi ianya disebabkan terlampau banyak timbul blog2 baru yamg karut marut ,dan sudah menjadi tabiat orang Malaysia terutamanya orang Melayu suka dengan berita yang karut marut....

    Yang jelasnya sokongan terhadap perjuangan Tun sefikit pun tak pernah bdrubah malah semakin bertambah!!....Tun tetap dikasihi oleh rakyat jelata ,terutamanya bagi mereka yang cerdek pandai dan mengenang budi!!.....

    ReplyDelete
  12. Anon 6.05 setakat memberi alasan untuk menyedapkan diri sendiri. Selagi Turn M kamceng dg DAP akan menurun dan menurun lah popularati nya.

    ReplyDelete
  13. Apalagi boleh la pru cepat..umno mvam bole menang. Peluang keemasan ni...rakyat pun dh senang barang dh turun.minyak turun. Gst dh cancel.rumah dh jadi murah...ruu 355 tu pas punya la..umno jgn perasan .kalau pru nnti pas menang banyak kerusi dari umno takkan hadi nk jadi timbalan bodo sangat kerpas camni..klau takkan tun madey dh takda kepentingan dh nk burukkan dia eelantaklah siapa yg caya tun tu tal betul memanj bingai kena bukak sejatah balik..org buta pun tahu tun m hebat.kalau pas menang banyak pun tkpa jnj9 matlamat trcapai ..betkuburnya umno..takat pkr.bersatu pas anytime bole bwak joint bentuk krajaan...nasib pan .umno terumbangambing .harap 1mdb saman singapore pasal suka main tudihtuduh..dkt jer.sebelah johor jet..fukir umno sharizat.abuar musa.sharil.samad.kj..sakit kepala..

    ReplyDelete
  14. Anon 6.31...pelik sangat ke Tun kamceng dengan DAP?....apahal pulak Najib yang dok jadi orang suruhan MCA dan GERAKAN tu??... ada beza ke diantara mereka bertiga tu? Pada aku ikhlas aku cakap sekarang ni DAP lebih dilihat ikhlas kalau nak dibandingkan dengan kawan2 kamu yang dua lagi tu.

    Kamu lihatla realitinya weh,jangan asyik jadi pak turut yang bodo lagi busok hati.

    ReplyDelete
  15. Kalau ada yang memuji kebaikan Mahathir.. Apa masalah pada yang busuk hati sangat tu..

    Ceritalah pula kebaikan pemimpin kamu..

    Itu pun bodoh sangat nak berbalah, takkan kalau dah makan dedak cerita simple mcm tu pun sampai nak bermaki hamun..low class lah pecacai najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro 728 apa lg Yg ada pd pemakan dedak?maki hamun menyumpah tu je Yg tinggal...PM n menteri mereka pun takut Nak berdebat inikan pulak pemakan dedak gred rendah... Faham jelah...

      Delete
  16. Anon 19:00 apa yg bodoh sangat. Perbezaan antara DAP dan MCA pun tak tahu ke. Ideology MCA adalah berasaskan kpd nationalist,ideology DAP berasaskan kpd communism.
    Ini lah masaalahnya bila orang tak merasai kekejaman komunis maka tak tahu lah dia bahaya nya DAP. DAP masih menyimpan agenda tersembunyi nya untuk memusnahkan orang Melayu.
    Strategi nya sekarang berbaik baik dahulu dg orang Melayu sehingga mereka lupadiri. Sebagai contoh Turn M merupa kan orang Melayu yg sudah mula lupadiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 407, kau akgirnya buta asyik baca utusan dan pekak asyik tengok tv3

      Konsep komunis pun kau tak tahu dan nak samakan dengan DAP,

      Konsep tamak haloba dan menyamun hak rakyat yg perlu diperangi

      Delete
  17. Anak MASROB....mana dia??? Nek TempekGila....mana??? 3% ahli dungu dUMNO jer kat sini ekkk?!

    ReplyDelete
  18. bodohnyandia ni
    mamak melalak sampai ketua waktu nak mampus sebab duit menyangak tulah
    Proksi dia dh kencing sama mamak sbb dah takde kuasa.

    ReplyDelete
  19. Melayu sama melayu gaduh. Yg rugi melayu. Haa gaduh2..lebih baik korg jg anak2 d rumah. Aku tengok anak melayu skrg ni dh mcm org kapir. Punca ny apa? Sb melayu gaduh sama melayu yg rugi yg hancur yg rosak akhlak anak melayu. Yg untung sapa? Cina la MCA DAP.

    ReplyDelete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..