Google+ Followers

Monday, April 3, 2017

PEMBANGKANG, KHALID SAMAD - APALAGI LAH DIA ORANG NI NAK..

Aku pun pelik le perangai pembangkang ni,  asyik komplain pasal gst, harga petrol naik,  inflasi makin tinggi dan kos saraan hidup yang menyepit.

Memang le yang dicakap tu betul.. 

Tetapi apabila kerajaan melalui mahkamah dengan kerjasama PDRM dan Peguam Negara menghukum mereka yang sekadar "bergurau dengan Khalid Samad" di perkarangan parlimen dengan kadar terendah RM100, pembangkang terutama Khalid Samad masih membantah. 

Bukankah itu kadar terendah yang tidak membebankan rakyat yang mungkin mereka mereka itu hanyalah orang kampong, nelayan atau petani. 

Tahniah dan syabas ke atas PM Najib,  antara hadiah istimewa 8 tahun pemerintahannya yang cemerlang terbilang gemilang.

Kalau boleh,  meminjam kata Adenan Satim, perintah sampai kiamat. 

28 comments:

  1. Kalau aku buat agak2, berape kene. Aku takde bapak menteri, kawan menteri, keluarga menteri, berape bulan kena belayar. Atau tahun.

    ReplyDelete
  2. Perintah sampai kiamat? Tun tak terasa?

    ReplyDelete
  3. Tun ingat org lain. Tu yg dia bagi kat pak lah. Dia tak bagi kat anak dia.

    ReplyDelete
  4. Aku hairan betul dg KD ni, mahkamah yg jatuhkan hukum Najib pulak yg disalahkannya. KD kau lawyer kan, proses biasa ada lah kalau tak puas hati dg hukuman yg dijatuhkan... buat lah rayuan....minta dijatuhkan hukuman 5 tahun ke, 10 tahun ke barulah Pembangkang puas hati.... kan kan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca betul2 kes tu..dikatakan...mereka dituduh bawah Akta yang lebih rendah..yg hukum maksimum denda RM100..sepatutnya mereka di tuduh bawah Akta lain yang lebih berat....siapa yang menentukan mereka di dakwa bahawa akta mana2? AG kan? AG tu orang sapa?

      Delete
    2. Ni pun satu mangkok ayun, hakim tu jatuh hukum mengikut jenis pertuduhan yg dikenakan oleh pihak pendakwa ,dalam kes ni dari Jabatan Peguam Negara yang satu dunia dah tahu tentang kehebatan dia punya boss membersihkan Jibon dan 1MDB - tak lain dan tak bukan world class AG grada AAA - Apandi Ali.

      Delete
    3. aku tak hairan dengan penyokong MO1..anon 7.54 telah membuktikan tahap dimana dia org berada..baca tak habis, hanya untuk menyokong MO1, sanggup membodohkan diri..kena 100 je denda walhal nak tumbuk ahli parlimen..kalau le pembangkang nak g tumbuk ahli parlimen BN, silap haribulan kena dakwa bawah SOSMA

      Delete
  5. Kemudian Tun suruh paklah turun najib ganti? Kemudian Tun suruh najib turun siapa ganti? Pasti bukan calun dari BN. Calun Ppbm? Siapa dia?

    ReplyDelete
  6. Alahai sweetnya stattment ko pomen. Macam gula sekilo campur garam selori.

    Kalau tun serahkan pada anaknya nampak sangat kronisma, klepotrisma, kerepotrisma dan macam2 nisma lagi.

    Pak lah dan Najib hanyalah bacu loncatan mathadir untuk menaikkan anaknya.

    Bila gagal tu ler yang meraung dan memekak seantero dunia.

    Jangan tak tau.... Semua dah nampak permainan politik TUN.

    TUN dah CHECHMATE kan diri ya sendiri.

    Satu Malaya ok dah nampak game plane TUN.
    JANGAN MARAH SIBUK KEBELAKANGAN NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Are you still alive. (Tak betul abaikan).

      Delete
    2. Dlm kabinet bayangan takde pulak nampak.anak dia. Kenape, dah jadi nujum plak nak meramal bagai. Tgk dulu. Mcm baca dlm mastika dulu. Shamsiah ape tah name dia, tak ingat. Dia kata Eh Shahidan(wartawan). Jgn dgr cakap org.

      Delete
    3. Cencaluk kalau dari Melaka - budak suruhan Ali Rustam lah ni, patut berbau taik...

      Delete
  7. Kenapa Tun nak tetapkan semuanya? Bukan kah ahli umno da buat pilihan?

    Apa yang Tun fikirkan dan apa yang ingin Tun tetapkan ?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembung turun harga. Subsidi dikembalikan. Gst dihapuskan. Lagi Aaa. Ape aaa. 1mdb bayar sendiri. Lagi pikir sendiri.

      Delete
    2. Nama smart pomen tapi bangang..sume nak free nak subsidi apa hasil nya mangkok...suruh belajar malas dah besar bangang menyusahkan org jer..

      Delete
    3. Setelah berhari hari menunggu terjawab sudah ape die smart. Tahniah la ye. Hadiah mintak kat Bos. Rasenye skop angkat simen kot. Tahniah la ye. Dan nampak name saye lepas ni buat tak nampak la ye. Tak suke borak dgn org asik nak marah.

      Delete
  8. Salam Bro. Sangat sadis pandangan tu. Haha TERBAIK.

    ReplyDelete
  9. KD,

    This time your article has class.

    Keep up good work

    ReplyDelete
  10. http://taipingmali.blogspot.my/2017/04/mahathir-jangan-lari-i-will-follow-you.html?m=1

    link atas... nazri cakap.... mamak don't run haahh.... I will follow you.... mamak is nothing to me... kah kah kah... barua Singapork@DAP mamak yg selalu sabotaj ekonomi don't run run haaahhh....!!!

    ReplyDelete
  11. Yang jual tanah kt komunis bukannya dap tapi umno. Yg bagi anak tiri billion enjoy kt us bukan dap tapi umno .yg buang subsidi bukan dap tapi umni.yg buang deb bukan dap tapi umno.yg jual saham felda sampai jahanam bukan dap tapi umno.inflasi tshun ni naik bukan keja dap tapi umno. Duit tsk laku kt luar bukan keja dap tapi umno. Sukasuka pakai duit mara sampai rugi bukan dap tapi umno...macam ni banyak hal pun masih nk sokong gak nampak sangat .bingai.bodoh.lembab dan pengotor nampak sangat bangangnya orang umno..bangabangbangbang umnobangang

    ReplyDelete
  12. Pengerang Aramco dan Petronas mrnyebabkan Singapork kehilangan hasil 60 billion setiap tahun 5% dari KDNK Singapork sudah hilang .. fores city bandar yg hampir sama spt pelaburan Sime Darby di Barrister London menjana 4 billion pendapatan setiap tahun..lyanas penjana pendapatan 4 billion setiap tahun... ECRL satu pelaburan menjana 30 billion setiap tahun bila pelabuhan di melaka dan pelabuhan di Kuantan Pahang siap nnti akan mrnjejaskan 20 billion setiap tahun pada pelabuhan d Singapork... semua disabotaj oleh barua2 Singapork@DAP ... sabotaj ekonomi yg menjana pendapatan keseluruhan 50 billion setiap tahun membuka peluang 500,000 pekerjaan meningkatkan pembangunan sub bandar di sekitarnya... barua Singapork@DAP tidak senang dengan perkembangan ekonomi di Malaysia... masa utk barua dan anjing Singapork dihapuskan PRU 14 ini....


    ubah & simen

    .. jom lancarkan kempen...

    ...BERAMBUS SINGAPORK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crita macam bagus jer..inflasi naik.duit jatuh.5oo ribu graduan mengangur.harga getah sawit jatuh...crita gah reality hampeh.tak yah sampai berbuih mulut crita fakta dia tk da..kalau takat ada harta nk jual nk nampak gah samalah macam pak pandir yg cakap pabdai tapi bangang...turunkan harga barang dulu tu keja paling senang umno kena buat kalau tk jangan crita pazal petronas la .pelabuhan la level tu tinggi sangat..lagi satu audit report 1mdb mana? Dh bertahun tunggu ni..crita pengerang ni tunjuk bukti dulula singapor rugi...sebab apa tau yer ker pm kita lebih bijak dari pm sibgapre rasanya terbalik

      Delete
  13. Razah baginda dapat 30 juta komisen urusniaga kapalselam dia keja dgn najib atau dia keja dgn syarikat kapal selam tu ker? Heraaankan.....
    Pelaburan arab la .pelaburan cinala kdcoh satu negara konon bagusla sebenarnya rakyat tak mahu tahupun yang rakyat nk tahu apa brnda lagi nk naik lagi yg diorang nk tahu bila barang nk turun...raja arab ker pelbur cina ker diaorang takmahu tahu pun tk penting pun...agaknya apa yg nak naik lepas ni yer? Tuunggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umno dh reput. Debat lari yg macam org bodoh nazri aziz gak meroyan bila debat tk jadi .malu ooo..tk tahu nk jawab apa dgn tun...yg heran takda sapr nk backup dia..umbo lagi kutuk dia ada la..menteri lain dok buat tak tahu jer kesian dia sorang2 jer hadap tun madey .pembakang krtawa. Umno gelak..musuh politik dalam umno cakap padam..but anyway tahniah datuk at least you got ball rather than your boss..tkda telooor

      Delete
  14. Sepanjang mamak 22 tahun berikan contoh harga barang turun....haega minyak turun .... tol turun sepanjang 22 tahun berkuasa sebelum jadi barua dan anjing belaan Singapork@DAP...?

    ReplyDelete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..