Google+ Followers

Friday, April 21, 2017

SUMPAH JAWATAN? SENDIRI PUNYA SUMPAH? ORANG LAIN PUNYA SUMPAH? YANG KENA SUMPAH!!!


# Yang dapat Samsung Galaxy C9 Pro, jangan lupa aku janji dan sumpah setia. 

16 comments:

  1. Yang lagi UTAMA.
    Kebersamaan dengan Rakyat, yg bayar gaji.
    Kesetiaan pada AMANAH dan TUGAS.
    Ok, sudah! Bos dah arahkan. mulakan dengan-
    TANGKAP DAN BICARAKAN BAWA JHO TAHIK LOW.
    SEGERA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, sudah! Tak perlu risau2 sangat. Lebih baik berlomba2 cari rezeki... anak isteri nak makan.

      (2:284 )   To Allah belongs whatever is in the heavens and whatever is in the earth. Whether you show what is within yourselves or conceal it, Allah will bring you to account for it. Then He will forgive whom He wills and punish whom He wills, and Allah is over all things competent.

      6:44 So when they forgot that by which they had been reminded, We opened to them the doors of every [good] thing until, when they rejoiced in that which they were given, We seized them suddenly, and they were [then] in despair.

      6:45 So the people that committed wrong were eliminated. And praise to Allah , Lord of the worlds.

      Delete
    2. Dapat wahyu dari Tuhan ke? Atau memang itu selama ini harapan tuan untuk dijadikan modal nak jatuhkan pm?

      Delete
  2. Siapa pulak yang macam sesumpah? Tak lain tak bukan adalah... Haprak.

    ReplyDelete
  3. jutaan pengundi malaysia juga bersumpah.. jika pm gagal mendakwa jho taek low di mahkamah maka tiada lagi undi untuk kerajaan bn. sumpah semerah padi..

    ReplyDelete
  4. Sumpah dan taat setia pada Allah tak cerita ke...

    Allah suruh amanah, bercakap benar, mencegah kemungkaran.

    Mana yg nak dulu kan...sumpah pada Allah yg dibuat setiap hari sekurang2nya 5 x sehari atau sumpah kerajaan korup.

    ReplyDelete
  5. Selepas sumpah menyumpah Lanun Bugis bersumpah akan beri habuan hasil dari menyamun 1MDB berbillion dolar

    ReplyDelete
    Replies
    1. AnonymousFriday, April 21, 2017 5:35:00 PM
      Dapat wahyu dari Tuhan ke? Atau memang itu selama ini harapan tuan untuk dijadikan modal nak jatuhkan pm?

      Delete
    2. Tak perlulah andai mengandai.... tuan badan je yang tahu. Pinjam kata2 kawan kita...

      Perak Man20 April 2017 at 03:43
      Ramai orang berbagai pendapat
      Cerita sebenarnya tuan badan yang tahu

      Delete
    3. Bukti bersepah kalu diam, dikura syubahah wal Mungkaruni Al Kincun (Kencing Lencun).
      Faham tak faham nasib ko la 6.04

      Delete
  6. sumpah dah termakan sumpah. hari ini masuk parti bunga semalam lagi dah resign. pelik bin ajaib. tapi memang banyak benda pelik berlaku sejak dua menjak ni. ada ke patut lepas keluar parti bunga, nak saman presiden pulak. sah, mesti orang ni telah kenyang 'dedak' ni... dedak dedak dedak, akhirnya parti bunga mabuk dedak...

    ReplyDelete
  7. Dipetik dari blog mymassa :
    " Dedahan terkini dalam buku bertajuk "DAP BAHAYA KEPADA MELAYU DAN ISLAM DI MALAYSIA" oleh kumpulan think-thank AIDC.
    Pendedahan mengejutkan bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Yuen Yuet Leng membayangkan bahawa komunis telah membantu parti parti politik pembangkang termasuk DAP untuk memenangi sebilangan besar kerusi pada PRU 1969.
    Menurut rekod, salah seorang pengasas DAP, Chan Kok Kit dan veteren parti Chian Heng Kai telah ditahan ISA selama 57 bulan dari 1976 - 1981 kerana didakwa terlibat dalam Communist United Front (CUF)."
    Turn M tak tahu ke subjek ini, sebagai PM terdahulu bukan tak tahu kut, atau buat buat tak tahu.
    Dah dikatakan DAP tidak boleh dipercayai, mungkin sehingga sekarang DAP masih menyembunyi agenda agenda tertentu yang boleh merosak kan Melayu dan Islam.
    Yang Melayu dan Islam yang bersekonkol dengan DAP....masih rasa keenakkan dedak DAP ke?

    ReplyDelete
  8. Terimakasih Fikir (Think THANK) ada sebut yg ahli BN, MCA dh broker abis khazanah pd komunis Tongsan ?
    Siap jadi DUTA khas katanya?
    Betul kah?
    Siapa yg jual, lelong hak, ambil hutang ah long byk2 tu?
    Siapa kena bayar kelak?
    Bukan semesti bersifat ant gumen, tp minta jasa baik 746 dan Terimakasih Fikir (Think Thank) ulas tambah sikit bab penting diketahui ni?
    T.kasih/Tank

    ReplyDelete
  9. Anon 1:16 PM...... tolong tulis dan guna bahasa yg orang senang faham ya. Bahasa awak tunggang langgang macam tak lulus mata pelajaran Bahasa Malaysia dlm SPM pun.





    ReplyDelete
  10. Soalan dipermudahkan pada levek 434.
    MCA sebuah komponen
    BN dh jd broker jualan khazanah pd China Komunis Y/N ?
    Siap jadi DUTA khas PRC. Y/N?

    Soalan subjektif:

    Siapa yg pegang amanah dan kuasa jual, lelong hak, ambil hutang ah long yabg Bilyon2 tu?

    Siapa kena bayar pada 2035?

    minta 434 Think 'Thank' cuba jawap tgk. Faham soalan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tank You (Kolam Anda). Tau pulak laari mangkok ni haha!! thank hehe

      Delete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..