Google+ Followers

Saturday, May 6, 2017

KEPIMPINAN MELALUI TAULADAN

video



Former President Barack Obama returns as an ordinary citizen his wife sent him to the market to buy some groceries for the house and some books. He stands in the row to pay the cashier. No richness and no corruption cases!

DIMALAYSIA PUN DAH ADA

11 comments:

  1. Pemimpin Pemimpin parti DAP adalah pemimpin yang boleh di ikuti kerana sudah lama menunjuk tauladan yang baik setaraf dengan Barak Obama. Pemimpin2 DAP suka tolong olang Melayu, tidak masuk campur dalam hal ehwal agama Islam. Tidak ambil bahagian dlm demontrasi jalanan. Dalam parlimen pun tersangat lah "behaved", berbahas secara sopan. Buat apa2 program pun dengan keutamaan tidak diberi kepada olang Cina saja.
    KEPIMPINAN DAP ADALAH TAULADAN TERBAIK sampai Turn M pun memberi pujian melangit.


    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga tu. tak ada pun pemimpin dap suruh solat 6 waktu atau kurang dari 5 waktu, tak ajar berpuasa pun cara hindu, tak larang pun umat islam pi haji dan umrah. tak ada pun yang minta umat islam kahwin cara cina atau kristian. demontrasi jalanan, semua orang buat, pemimpin dap buat sampai la ke pemimpin umno dan pas. tu kena faham bebetul. dalam parlimen, semua ahli parlimen buat kerja serupa, ada yang melalak, jerit dan maki hamun. tak baik tau hanya lihat perangai satu kumpulan tapi tak lihat kumpulan sendiri. pujian tdm kena lihat apa yang dipuji. jangan la tdm kata dap multi racist kita kata itu pujian melangit. memang pun dap tu pebagai kaum, tapi yang berkuasa pemimpin cina dah ahli cina ramai. salah guna kuasa ada di semua parti, ada parti tu beli undi untuk jadi pemimpin, tak salah ke? semua serupa ajer, tapi siapa yang kita nak pilih jadi pemimpin? yang korup, klepek untuk diri sendiri, penyokong rasuah. tak kira sapa pun, rasuah tiada kompromi untuk semua rakyat dari atasan hingga bawahan. rasuah bukan diambil tindakan untuk orang bawah, tetapi lebih keras terhadap pemimpin atasan.

      Delete
    2. Betul tu.. korup dijanji tersingkir. Yang belum tersingkir....bertaubatlah...
      sebelum tersingkir.

      Selamatkan Malaysia.

      6:44 So when they forgot that by which they had been reminded, We opened to them the doors of every [good] thing until, when they rejoiced in that which they were given, We seized them suddenly, and they were [then] in despair.

      6:45 So the people that co3mmitted wrong were eliminated. And praise to Allah , Lord of the worlds.



      Delete
    3. 6:45 So the people that committed wrong were eliminated. And praise to Allah , Lord of the worlds.

      Pastilah orang atas tak terlepas... kecuali yang bertaubat. Trust Allah.

      Delete
  2. Rasuah bukan telunjuk pada parti memerintah saja tapi juga pada sebelah sana.. jgn lupa skandal FOREX dan banglo terlajak murah tanpa swimming pool... hangpa dah pi tgk rumah Maharaja CM Penang Officer #1?...Hangpa semua sembang laaa..... Abis exco depa suruh angkut barang niaga peniaga-peniaga Melayu di Penang. Pirah...Macai2 diatas ni sembang lebih... Sikit2 depa nak hakis kedaulatan Melayu di Tanah Melayu... Depa tak kisah 100 tahun lagi pun tak pa utk perintah Malaysia..Janji jarah tanah Melayu sikit demi sikit... Guna bangsat Melayu untuk menjatuhkan orang Melayu sendiri. Labur duit untuk macam-macam projek, konon kesejahteraan rakyat... harga rumah RM400k mampu milik?? Hang org KL, Selangor, Ganu, Johor...ada hangpa kisah.. yg tau dalam kepala otak hg, TUKAR kerajaan... kerajaan negeri yg dibawah Pakatan Haramjadah yg contoh penipu masa PRU... Macam celaka... Admin boleh la tak susah hidup nak niaga... Org melayu Penang niaga tak masuk atas jln raya kena angkut..tapi pati Cina ni siap niaga atas parkir kenderaan berkupon pun, satu surat kompaun balaji MBPP tak keluaq (lokasi jalan Sungai Pinang hadapan Premis HONDA)... Satu apek siap letak tong putih bersimen di parkir kenderaan berkupon, booking tempat nak niaga tengahari (lokasi Hadapan Bank RHB Jalan Tan Sri Teh Ewe Lim)... Ada sapa nak keluaqkan saman? Nnt tak pasai2 kena maki dgn YB Jelutong The Taiko Samseng Jeff Ooi aka Tiger Jr pengganti Persiaran Tiang Org mati (Persiaran Kapal Singki)

    KEPALA OTAK LA HANGPA MACAI2 PAKATAN HARAMJADAH..... PI LA SURUH MAT SABU PIMPIN SOLAT BERJEMAAH.. ITUPUN KEPIMPINAN GAK....NNT DIA LARI KELILING MASJID...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 1244, tulis le lah apa yang patut, janji tulis... Hamg tolong baca semula apa yang hang tulis kot kot kalau hang faham semula..

      Mentaliti low class mcm ni memang jadi asset umno.

      Delete
    2. Ni..Anon 1254

      Saja nak tgk Macai2 PR aka PHaramjadah melompat..hihihihi

      Delete
  3. Anon 1254
    hg ingat metaaliti macai PHaramjadah tinggi sangat ka? Otak semput.. aku paham apa yg taip tapi aku tak tulis...bodoh.. Aset Mentaliti PR aka PHaramjadah... mau terus kencing... hg aku sama saja..cukup masa 7 kaki dalam masuk.... awat hg akan tongkat langit 1000 tahun lagi ka.. Sembang pasai kepimpinan konon... Awat Jeff Ooi tu samseng, bagus utk tauladan kepimpinan ka..?

    ReplyDelete
  4. Ni...suruh admin check balik time blog dia ni...la ni jam 4:20 ptg nak masuk asar dah ni.. bukan time tengah malam nak solat tahajud...

    ReplyDelete
  5. Hp masih baru, line pun clear, tak sangkut, jawab la. Jawab dlm marah2. Rilek la bro. Kita tak kisah cm penang masuk jel. Asal rasuah, dibawa ke mahkamah dan biarkan hakim yg tentukan, salah atau tidak, bukan ag yer. Kita tak kisah tdm ke mahkamah dan dijatuhkan hukum. Dah buat salah, kena la hukum. Tapi blm pi mahkamah ag kata ok, cam ner ye? Setakat cakap deras, tak jadi bro, sakit otak.

    ReplyDelete
  6. Anon 250

    Itu aku setuju pasai hang..cantikkk....

    ReplyDelete