Google+ Followers

Wednesday, May 17, 2017

MAT OVER YANG OVER.... RAMAI YANG MELENTING NI

Insiden Mat Over menampar David Teoh adalah sesuatu yang lebih over berbanding dengan David yang over. 

Dalam majlis yang santai PM dan Pegawai Keselamatannya lebih bersedia dengan pelbagai ragam audien. 
PM sebagai politician yang matang, provokasi David Teoh sangat ringan. 
Lebih cantik jika PM dapat handle kegelojohan David.

Tindakan Mat Over menafikan sikap marhaen PM berdepan dengan rakyatnya sendiri,  kalau nak ketat protokol,  buat aecara formal,  bukan santai. 

Who is mat over yang over??? 

Rosyam Nor bukan moderator yang sesuai dan berpengalaman untuk mengendalikan majlis yang berbau politik,  provokasi dan propa.

Banyak lagi majlis yang lebih panas seperti yang dianjurkan Sinar Harian dapat dikendalikan dengan baik oleh moderator yang berpengetahuan dan pengalaman. 

Demi mengaut publisiti dengan menggunakan public figure, memang majlis itu mendapat perhatian dalam istilah dicemari keganasan.  


# oh ye,  kalau nak dipolitikan,  boleh juga.. Dah ramai tularkan, dikaitkan bangsa dan parti yang dilemparkan kepada David,  berbaloikah.. 

40 comments:

  1. Orang kata budi bahasa budaya kita. Budaya melayu tak sama dengan budaya cina malaysia. Tu kira david dah berbahasa sangat dah tu kalu ikut budaya cina, tapi budaya melayu melihatnya kasar bangat. Berjubah, berserban, berkopiah, berjanggut tapi perangai buruk , cakap kasar, maki hamun dan curi duit lagi teruk daripada kelakuan david teo depan pm najib.

    ReplyDelete
  2. Mat Over boleh sekaki dengan Zed Zaidi .
    Bodek tak kena tempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau pun bodek Madey juga.

      Delete
    2. itu belum lagi budi bahasa China PRC.. rasanya pegawai keselamatan pun tak terkawal..

      Delete
    3. Tp naJib syg china PRC

      Delete
  3. Cerita nya hanya mengenai David Teo dan Mat Over tapi Anon 12:59 AM yang melalut sampai sebut orang berjubah berlebai ape hal ni. Itu lah dengki iri hati tahap kronik.

    ReplyDelete
  4. Tak setuju dgn tindakan Mat Over tapi David Teoh bersikap kurang ajar dgn PM Melayu kita.

    Datang majlis orang jagalah adab dan budi kita. Dua-dua pihak bersalah tapi kejadian itu takkan berlaku kalau David Teoh x cari gadoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 203, kau dah tengok vedio belum.. Bila masa david cari gaduh, provokasi mulut perkara biasa apabila moderator/pengacara gagal menyelaras audien..ia boleh diselesaikan


      Tetapi tindakan over mat over secara fizikal mengeruhkan keadaan.

      Mat over ini pernah berlari masuk ke dalam padang dan memukul pemain bolasepak apabila anaknya juga seorang pemain direbahkan. Apa punya mental tu?

      Delete
    2. Merompak Berbillion billion Dolar tak kurang ajar ka???

      Delete
  5. Cakap pun bole kena tumbuk..serupa zaman batu la

    ReplyDelete
  6. Zaman batu ke zaman babi ke kafir kurang ajar dah over kat Malaya ni. Tak kira Mat Over dari parti mana, lu jantan bro. Wa sokong

    ReplyDelete
  7. ADA JUGA MELAYU TAK SEDAR DIRI BELA CINA TAK GUNA TU...CINA SINGAPORE BERANI KA BUAT MACAM TU KAT PM DIA?

    DAVID MEMANG HARAM JADAH BIADAP...MELAYU BODOH DAN BANGANG JA YANG BOLEH TERIMA BANGSA SEPET DOK PROVOK MELAYU DALAM MAJLIS YG 90% MELAYU.

    MUJUR MAT OVER TAMPAR, LAGI BAGUS BUBUH PENERAJANG BG DIA RETI BAHASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu UMNO ini dah ikut jejak JAMAL JAMBAN . MaCAM GANGSTER
      Sungguh menyedihkan

      Delete
  8. Melayu UMNO memang terbaik. Kalau aku, pijak pijak je. Melayu tak ada maruah memang lah sokong Anjing & Babi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU BRO

      ANON 6.09 SPESIES PENCACAI TAKDA MARUAH

      Delete
    2. Memang UMNO Melayu terbaik dah macam ANJING DAN BABI

      Delete
    3. Anjing Dan Babi = Dogs And Pigs = DAP, Melayu tak ada maruah memang sokong DAP lah macam Anjing Dan Babi.

      Delete
  9. Melayu ramai berani le

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak lelaki melayu tulen, walaupun 90% bukan melayu...tetap hadapi demi maruah... bukan macam ko...kote mcm tikus.... tok mudim terpotong lebih ni...

      Delete
  10. Tak sehaluan politik biasalah ..bertekak pun biasa.
    ..tapi kalau dh sampai bertumbuk macamkira perangai macam budak budak.macamna nk borak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Politik Samseng dan politik tak matang.

      Delete
    2. sembang keyboard warrior boleh korang sembang....

      Delete
  11. Biasa la tu.Orang yang kena tumbuk tu dia memang dah bersedia untuk ditumbuk.Kalau tdak masakan dia buat perangai macam tu.Lagi satu yang menumbuk tu pun bukan nya orang lain sama-sama geng dia orang jugak.Entah-entah mereka sebenar nya sedang buat penggambaran kot.Mana lah tahu peluang bersama PM bukan nya datang selalu maka kesempatan ini digunakan oleh mereka sepenuh nya untuk buat aksi drama.Puak-puak artis ni bukan boleh percaya sangat pun.

    ReplyDelete
  12. Minda cetek. Baru Provokasi sikit, dah melempang orang.

    ReplyDelete
  13. Minda cetek. Baru Provokasi sikit, dah melempang orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perkara kecil saja,,tak perlu tampar seseorang,,lebih-lebih lagi depan mata PM,,boleh bawak berbincang,, Mat Over nak cari makan bukan begitu caranya......!!

      Delete
  14. Melayu beradap bertamadun lanun. Islampura

    ReplyDelete
  15. alamak bro, kuatnya melatah. yang menampar dan yang ditampar dah berdamaipun. yang korang komen pro-kontra dengan pelbagai persepsi merepek apa hal? hilang pertimbangan adalah perkara agak normal. hilang sabar dengan apa yang dipertontonkan juga agak biasa. yang penting adalah penyudah kepada peristiwa. terus berentap? terus bermusuhan? atau perdamaian? david teo dan mat over memilih berdamai, oleh itu kita sama2 hormati keputusan tersebut. jangan dipanjang-lebarkan lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama Akhsia TV3 belum habis lagi, En.Anon 5.32.
      Sekarang ada NGO Melayu umno, berdemo depan ofis Metrowangsa,
      menuntut David Teo dipenjarakan sebab menghina PM Kelpt yang
      terkenal pelusuk alam menipu duit rakyat berbillion-billion.
      Cina sengkek tak berbudi bahasa tulah tempat retis Melayu cari makan.
      Tak malu ke berdemo, membesar-besarkan benda yang takda.......????


      Delete
    2. apa yang aku dengar, dia tak puas hati dengan rosyam nor sebab tak pandang bahagian dia duduk..dia ambil microphone sbb nak tanya PM..tak de dengar dia cakap pe pun pasal PM tp kena lempang..patutnye moderator kena pandai kawal..bila jadi macam tu, keluar le pasal isu perkauman, terutama dari puak2 umngok yang rasis dan samseng..ptt org yang tampar patut ditahan, patut minta maaf..

      surah Al-Ash

      Demi masa
      Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
      Kecuali orang2 yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan2 dengan kebenaran serta berpesan2 dengan kesabaran

      Ingat pesan Allah

      Delete
    3. anon 8:44pm.
      sepatutnya anda ambil pengajaran daripada surah Al-Ash yang anda paparkan. surah tu untuk siapa sebenarnya? bukankah untuk kita semua?
      mana amal soleh anda?
      gelaran 'puak2 umngok' tu adalah lambang amal soleh anda?
      orang yang kuat beramal soleh tidaklah berusaha mencipta ayat2 condong kepada politik kepartian diri sendiri bila mengulas isu. isu melempang dan dilempang sepatutnya terkeluar daripada dipolitikkan tapi anda berusaha juga untuk menjadikan ia isu politik dengan bertujuan menghina. bukankah syurga dan neraka itu benar untuk semua orang?
      nak ke syurga kena buat macamana?
      nak ke neraka kena buat macamana?

      Delete
    4. Anon9:31, kalau umnongok, kena lah terima.. Kenapa pula kamu nak membela??
      Kalau sebut barua dapigs, baru kamu suka dan sokong?

      Al Quran untuk semua termasuk yang kapir, hak orang kapir pun Allah sebut dalam Al Quran

      Delete
    5. Kalau org umbo panggil macam2 gelaram kt pembakang tk salah la.tulisan kau ni tk salsh yg salah dia jgan dok salahkan sebelah pihak jer..kau nasihat la umno skali..kalau tak brenti la nk nasihatkan org ...itu semua poyo

      Delete
    6. Alamak macai Dog N Pig melompat la... semoga selamat berdiri republik selepas PRU14 dan seterus... Insha Allah.. Cuma dengan izin Allah SWT sajalah... LKS jd PM

      Delete
  16. Mat Over Mat Butoh angkat bodek harapkan dedak!!!

    Belakon pon macam taik!!

    Marah sebab David teo tak amek dia belakon!!!

    Mat Over boleh tukar nama jadi Mat Haram Jadah!!

    ReplyDelete
  17. Celakalah macai2 yang mahu menjahanamkan Malaysia dan menjatuhkan Islam di Tanah Melayu... Macai2 PH...Tolong ingatkan kat TDM pasai kontrak Sosial sebelum Merdeka... Jgn ingat nak senangkan anaknya hari ini, menyusahkan rakyat kemudian hari... Macai2 PH hari ini masih hingusan lagi tak biasa susah...

    ReplyDelete
  18. Admin klungMan...jgn dok provok melayu & Islam merendahkan maruah.... ingat hang juga akan masuk 7 kaki dalam tanah... ingat anak cucu cicit hang akan terima kesan akibat tersalah percaturan memilih perjuangan...

    ReplyDelete
  19. 9.31
    siapa yang mempolitikkan kes tersebut sampai buat laporan polis cakap DAP upah david teoh buat kecoh? ayat tu mmg utk ingatkan kita semua..tak kira parti pe pun..cybertroopers mana yang hari2 cakap pasal isu perkauman? sila hadam

    ReplyDelete
  20. Mat Over....you are over and out!

    ReplyDelete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..