Google+ Followers

Tuesday, May 23, 2017

PEMBANGKANG BERGOLAK, BERGELORA RIBUT TAUFAN PUN BN TETAP AKAN TUMBANG..



Pemimpin dan parti politik pembangkang mungkin belum ada kata sepakat dalam beberapa perkara tetapi matlamat mereka sama, tewaskan umno di PRU. 
BN bukan sahaja berhadapan dengan pembangkang tetapi berhadapan dengan rakyat yang sudah celik politik,  inilah cabaran sebenar,  lebih lebih lagi majoriti rakyat sudahpun mempunyai pendirian dan keputusan. 

BN mungkin nampak stabil tapi setakat mana pemimpin mereka ada integriti,  dah lama rakyat perhatikan.. 





43 comments:

  1. Ribut taufan di Riyadh sekarang adalah Lanun-Penyamun-Bugis tak dapat brrrrrselfie dengan Donald Trump....dah selfie dengan Raja AlSaud, dengan Obama eh eh errr kenapa ekkk Trump buat tak nampak si Lanun semacam halimunan!

    Jap lagi anjing salak Lanun-bugis bangun ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjing pun ciptaan Allah SWT... mengata anjing kpd manusia lain tapi ko sedaq tak ko tu sebenar yang pertama keluaqkan salakan anjing... Maka muhasabah diri sikit.. nanti tak pasal-pasal langgar tiang trafiklights... Selamat sambut ramadahan...

      Delete
  2. mahathir lebih popular, tapi akhirnya nanti najib akan menang. sama macam majalah time tulis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majalh TIME tu TUHAN ke yang menentukan masa depan.....???
      Time sama macam peramal politik di Malaysia, cuma meramal
      berdasarkan HEARSAY.
      HEARSAY semua ckp BN akanmenang besau sebab PR berrgolak.
      Yang bergolak tu cuma TROPJAN HORSES berebut jawatan.
      Oran gmengundi kerana popularity mereka ke.....????
      SIAPA MEREKA yang tuntut itu ini, aku tak kenal.
      Yang aku kenal cuma TUM DET, MAHYIDDIN, SYAFIEE AFDAL & RAPFIJIK.
      Lain-lain, WHO ARE YOUsssssssssssss............

      Delete
    2. woi cik minah, kenapa sentap sgt ni? aku ikut rentak macam kd ulas le dol!!!
      ke ko ni jenis sondol tak tengok tempat. cuba teliti bagaimana cara kd ulas berdasarkan tulisan dalam majalah time tu. apa babit tuhan bagai ni. tak paham tapi tunjuk bijak sama dgn BEBAL!

      Delete
    3. WHO are Yuysssss............??????
      I don't give a damn what u think.
      Penganalisis memang peramal, dia b ukan Tuhan.
      So, WHAT..................???????

      Delete
    4. Cik Minah dapat saka Nek Tempoyak ke? Tanya jer....k?

      Delete
    5. Mcamana nk menang najisb .sanggup ker dia berdebat nk pdrtahankan diri dia.trump tu dulu pun berddbat untuk naikkan populariti tu sebab dia menang..kt arab trump pandang sebelah mata jer negok najisb ..got no ball....mana mau letak muka beb..

      Delete
    6. apapun kehebatan najib..kedah akan kembali semula kepada pembangkang.

      Delete
  3. Setuju dengan sindiran berikut....angkat Musa Hitam pecah Musa Hitam,angkat Ghafar Baba pecat Ghafar Baba, angkat Anwar Ibrahim pecat Anwar Ibrahim, angkat Abdullah Ahmad Badawi pecat Abdullah Ahmad Badawi, angkat Najib sekarang nak pecat Najib. Perlu ditambah dengan kemungkinan2 berikut selepas PRU 14....mungkin angkat Mahyuddin pecat Mahyuddin, angkat Mukriz pecat Mukriz. Satu saja yang sedikit berbeza .... angkat Lim Kit Siang ampu Lim Kit Siang.
    Itu lah yang dikatakan Turn M's management style.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Pecat! Pecat!........PECAT...!!!
      Lee Kuan U kata, I will get up from my grave kalau ada orang
      sesuka hati nak ubah dasar yang dah ditetapkan.
      Nasib Tun masih hidup, so dia pecatlah sesiapa yang bangang.
      Dia nak the best fo Malaysia.
      Kalau Pak Lah tka memandai ubah dasar yang dah ditetapkan,
      hidup kita aman sejahtera sampai sekarang.
      Takda masalah pun.
      Tambah jelah mana yang kurang.
      Tengok Singapura, siapa pun naik dasar tetap berjalan.
      Takda tin kosong yang nak gendang, AKULAH ORANGNYA.
      Hadahari, I yemforyerk.

      Delete
    2. Nusa hitam $#!!... memang tk bole pakai...

      Delete
  4. Dalam PRU 14 nanti.... yang akan paling teruk tewas adalah PPBM dan PAN.... satu kepastian. Yang lain belum pasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PPBM & PAN tak perlu nak kompang - MENANG! MENANG! MENANGGGGG!!!
      Sampai masa, KUN FAYAKUN!
      Allah maha mengetahui, siapa yang benar dan siapa yang bersalah.
      Yang penting BERUSAHAAAAA - NEVER GIVE UP!
      ALLAH akan sentiasa membantu bangsa yang kuat berusaha.
      Allah melaknati pencuri, penyamun dan mereka yang kuat menipu.

      Delete
    2. PPBM dan amanah akan kuasi kedah.. hanya 1 parlimen utk bn..hhh

      Delete
  5. Yg tumbang tu di Putrajaya ke? Feh kompiden beno miker yob... Kita tunggu je ye.. Kalaulah BN tetap pegang ptjaya tu teman nak jengok blog miker ni hari pertama lepas keputusan umum, nak nengok apa komen miker, meroyan ke, udah gantung diri ke hape ke. Kompiden miker mmg 1st class punya yob!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK.....Setuju!
      Hari pertama lepas announcement keputusan PRU14, kita
      bertemu di blog KD - tak kiralah SIAPA YANG MENANG.
      Cuma aku harap, mu akan muncul kalau BN kalah dan NAJIB OUT!!!
      Aku memang nak tengok dia diheret ke mahkamah, dibicarakan
      macam apa yang terjadi kat Suharto, Hosni Mubarak, dll.
      Dia terbaring pun, usung juga, awak ke mahkamah.
      Dia menyebabkan kita dan anak cucu memikul bebanan hutang.
      Semua orang tahu, kalau BN memang, for sura GST AKAN NAIK.
      Wan Jijah ramalkan naik 9% tapi aku ramalkan 13%!!

      Delete
    2. lahhhh!!! kalau bn menang kau setakat nak jadi peramal jer....
      ingatkan nak puasa setahun ke, berkhemah depan parlimen sepenggal ke....
      nak ramal gst tak payah la tunggu lepas pru. sekarangpun boleh apa. ramal aje la, lepas pru nanti gst akan naik jadi 2 x ganda daripada ramalan kau. betul atau tidak peduli apa, setakat ramalan aje kan.....

      Delete
    3. Cik Minah, sebelum ada GST lagi ko dah bayar SST 16% (6% utk Goverment, 10% masuk untung peniaga Cina) tanpa resit SST. Sekarang semua perniagaan daftar GST 6% cuma nampak di resit ajer, ko melalak mati kucing mati anak... pergi belajar sikit. Peniaga melayu tak pandai guna SST 16% mcm CINA...Sebab Melayu tertuhankan Allah SWT.. bukannya tokong... Dan ingat setiap pemimpin yang dilantik pasti akan diuji sebagai keimanannya kepada Allah SWT. Seperti ko kata KUN FAYAKUN... Setelah susah payah kemerdekaan negara dengan DOA para ulama dan laungan Azan... Insha Allah, Malaysia akan terpelihara..

      Delete
    4. Tak pa dulu sst ker apa ker..tapi jangan sampai barang naik macam gst..sst tun ..gst najiv..sst rakyat tkda hal..gst najibs rakyat marah..kira tun champion again..najib korang pikir sendirila .inflasi 4% bahaya tu...

      Delete
    5. Aku Melayu...Dulu SST ko masih budak lagi...80an-90an.. mmg SST rakyat takda hal sebab tak tertera di resit bayaran... Turn M mmg champ songlap duit BNM utk forex...hahahaaaa... Barang naik? Sapa manipulasikan harga? Sapa uar-uarkan "harga suda naik", pasai minyak naik? lagi GST maaa... Nak tanya ko!! Ada pernah dengar bila harga minyak turun, "Hari ini wa kali special price sbb kelajaan suda kasi harge minyak turun.." Ada?

      Delete
    6. 6.56
      SST 16%..tapi kalau harga RM10, bayar RM10 je..GST mmg le 6%, beli barang RM10 kena tambah lagi..betul tak? aku pun hidup zaman SST le. mana cakap2 menteri yang pusing 1 malaysia cakap bila GST diperkenalkan, harga barang akan jatuh. mana? tipu je tu..

      Org cakap najib songlap duit 1mdb sbb ada bukti. bila ko sebut tun m songlap duit BNM untuk forex, nak tanya ko, masuk akaun mana? pe no akaun? masuk melalui TT ke bank in kat kaunter? sila jawab? jangan tin kosong je bro..Forex bukan kes kecurian. Forex kes kerugian. sila hadam. sanggup ye ko bodohkan diri demi MO1 tercinta. cai cai

      Delete
  6. Selemah lemah pembangkag ia tetap memberi kebingungan, igauan dan mimpi buruk untuk Najib tetapkan tarikh pilihanraya.

    Kerja keras dan kebanyakannya masuk bakul angkat sendiri pwtanda betapa cemasnya nereka menghadapi pembangkang.

    Jika Tun masih bersama umno, mungkin mereka tidak secemas ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah la kata najib/bn aje yang cemas. semua cemas beb. ppbm (parti paling banyak masalah) tak cemas ke? situasi di perak dah cacamarba, itupun tidak cemas? jangan angkuh beb, biasanya orang yang kata pihak lain tu cemas, dia nak aleh isu je. eh, siapa yang terkini letak jawatan tu ye? katanya ppbm ni lebih mengamalkan kronisme berbanding parti2 lain. betul ke atau apa.....
      dah macam itupun masih nak kata najib/bn yang terlebih cemas... tengok cermin dulu beb, muka siapa lebih pucat.

      Delete
    2. Mcamana nk menang banyak scandals..suruh pm korsbg debat la.kesiab korang mati2 pertahankah dia bagi la alasam macam 2 tapi
      Semua ker laut..suruh dia berdepan la asyik lari jer..bila lari dh tentu org cakap salah..kesian korang...pm korang pernah cakap ug yg 1mdb tu telus bila rugi 50 b terus dia osa acc...korang ingat rakyat pikir apa.?bila dia buat mcam tuYang cerdik tu ramai mesti pikir something wrong tapi dlam masyarakat mesti ada yg dunggu gak. Yg dunggu ni la yg skarang tnga dok back up dia .janji asyuk.tetap setia pada.pahlawan terkenal tkda telokor...

      Delete
  7. UMNO/BN tidak cemas, pembangkang yang lebih riak macam dah kuat sangat. PPBM sekarang ini yang di lihat lebih masuk bakul angkat sendiri. Menjelajah ke seluruh pelusuk kampong tunjuk kuat tapi tak kuat kuat. Jumlah yang berduyun duyun menghadiri program PPBM tidak boleh diterjemahkan sebagai mendapat sokongan. Dah tabiat orang Malaysia suka menghadiri perhimpunan.... kalau nak kalah, kalah juga.
    TIDAK bingung, TIDAK igau dan TIADA mimpi teruk.
    Itu igauan admin sorang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul beb, aku setuju. kalau dekat pasar malam tempat orang jual ubat, berbondong2 orang tengok keletah si penjual ubat. akhir kalam ubat tak banyak manapun yang dijual. ada la sebotol dua. begitulah juga senario jelajah ppbm tu....orang nak tengok, bukan nak isi borang jadi ahli. in shaa Allah tak kemana juga akhirnya...

      Delete
    2. tunggu pilihanraya..bwk byk2 bersabar..jgn dok gelabah sgt..bila org g ceramah, cari ahli, korang cakap gelabah..yang puak2 ko hari2 post pasal DAP, kristian, untuk takut2kan org, bukan korang ke yang mengelabah. pe2 pun umngok le paling rasis, bersifat perkauman..

      Delete
  8. Cik Minah 12:17 AM dan 12:41 AM ooii...bangang tak bangang PM2 selain Turn M....Cik Minah boleh menikmati kehidupan di Malaysia ini aman damai pun, tak kebuluran pun, sihat walafiat pun, boleh makan angin ke hulu ke hilir dengan aman pun.
    Ape masaalah sebenar dg Cik Minah sorang ni...penuh dg ayat2 dengki iri hati. Cik Minah, anak cucu banyak hutang ke.... kalau PH menang nanti, suruhlah kerajaan PH tanggung je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunjungi blog kd untuk apa kalau dah kuat, biar le kd meroyan sorang2..
      Idea nak tulis pun tak ada cedok balik idea kd.. Apa le punya sakai otak hampa ni..

      Blog mykemut berapa pengunjung? Blog rocky bru apsal tak open lagi, tak tahan kena acreww

      Kalau kuat, blog kuat dan terbuka..
      Zahid kata 6.3%..puak ni le kot

      Delete
  9. NAJIB BERJAYA PERBAIKI KELEMAHAN DAN KESILAPAN SEPANJANG 22 TAHUN TUN MAHATHIR JADI PM

    Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Tan Sri Annuar Musa berkata Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak telah memperbaiki dan membetulkan banyak kegagalan yang dilakukan oleh Tun Mahathir Mohamad sepanjang 22 tahun Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri.

    Jelas beliau, antara yang dilakukan oleh Datuk Seri Najib adalah memperbaiki hubungan baik dan menyelesaikan masalah air dengan Singapura.

    “Saya cakap ini berdasarkan pengalaman dan saya pernah ada dalam kabinet semasa pemerintahan Tun jadi saya tau… saya kena beri pengakuan.. saya ada bukti dan saya tidak cakap kosong.

    “10 tahun dalam kabinet saya tahu bagaimana masalah diplomatik Malaysia Singapura. Masalah air, tanah, keretapi dan sebagainya yang semua tidak selesai di zaman Tun, ianya diselesaikan di zaman Najib mengikut acuan Datuk Seri Najib. Begitu juga dengan hubungan baik dengan Arab Saudi. Di zaman Najib la hubungan antara dua negara ini berada dalam peringkat terbaik sehinggakan King Salman boleh melabur si sini.

    “Malah banyak hubungan politik antara negara yang selama ini Tun tidak berjaya buat tapi Najib berjaya lakukan,” ujarnya ketika berceramah dalam program Jelajah Penerangan UMNO peringkat negeri Kelantan di tapak pasar malam Cerang Ruku, Pasir Puteh di sini, baru-baru ini.

    Tambah Annuar, masalah hubungan diplomatik antara Malaysia dengan Britain, China, Amerika dan beberapa negara lain juga turut berjaya diselesaikan oleh Datuk Seri Najib.

    Dalam program yang sama beliau turut melahirkan rasa gembira kerana walaupun hujan lebat namun kehadiran orang rami memenuhi kawasan ceramah amat menggalakkan.

    Orang ramai tidak berganjak sehingga habis sesi ceramah malah meminta Annuar untuk tidak berhenti bercakap.

    Annuar yang ditemui selepas program mengulas, apa yang terjadi ini menunjukkan bahawa rakyat Kelantan sudah semakin sedar bahawa Barisan Nasional (BN) adalah sebuah parti yang terbaik dalam membela nasib rakyat.

    “Walaupun negeri Kelantan diperintah oleh Pas namun kita tidak pernah meminggirkan rakyat negeri ini.

    “Dalam membantu rakyat tidak perlu pandang politik fahaman mereka… tidak kira mereka sokong siapa, kerajaan akan tetap bantu tanpa diskriminasi,” ujarnya lagi. -MediaUMNO

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiki dengan menyamun, songlap duit ke? adakah dengan memotong subsidi, mengurangkan biasiswa, memperkenalkan sistem cukai yang menjerat rakyat bermaksud membaiki? adakah biasiswa yang banyak diberi untuk rakyat dianggap sesuatu yang perlu dibaiki? adakah dengan menambah hutang negara bermaksud membaiki? adakah dengan menjual aset berstatus hak milik kekal dianggap membaiki? umngok2

      Kerajaan yang baik adalah kerajaan yang mendahulukan rakyat. hasil kerajaan yang dapat, digunakan untuk membantu rakyat. kerajaan bawah MO1 adalah kerajaan yang gagal. Gelaran2 seperti Kleptokrasi, worst asia's finance minister, rank kedua dalam dunia sebagai negara yang korup adalah satu gelaran yang baik? adakah berita2 negara lain melaporkan ttg perbelanjaan pemimpin negara yang berjumlah berjuta2 untuk membeli belah adalah satu berita yang positif?

      Delete
  10. Sudah sudah lah Turn M...... realitinya kalau kita ada cerita buruk pasal orang, orang pun ada cerita buruk pasal kita.
    Kalau kita buka cerita buruk pasal orang, orang akan buka cerita buruk pasal kita.

    ReplyDelete
  11. Tajuk artikel ini pun susah nak difaham...di mana logiknya
    Satu organasasi yang dibadai ribut dan taufan ,tiada k/sama,berlainan tujuan mampu mencapai kejayaan....pendapat orang betul ke atau biol/bodoh sombong
    Saya rasa ini lah akibat terlalu percaya mainan persepsi dari realiti,mula mula membuat pembohongan,lamax sendiri percaya pembohongan itu sebagai penyedap hati...

    ReplyDelete
  12. Siapa yang sedapkan hati siapa?
    2.6b dlm akaun pwribadi.. Rekod itu tidak boleh lagi dipadam..

    Anytime.. File buka semula

    ReplyDelete
  13. Kalau tak logik, kenapa pendedak meroyan sakan?

    ReplyDelete
  14. KD tak ade alasan lain, bila disanggah dikatanya "pendedak meroyan". Lack of professionalism.

    ReplyDelete
  15. 2.6 Bil dah diperjelaskan olih pihak Arab Saudi masuk dlm akaun PM..
    Susah org yg mentaliti dah suntut.
    Memang lah tak bolih padam rekodnya
    Kalau tak puas hati saman la.ni berbuih mulut dan berlumut jari menaip suruh PM saman pihak DOJ,ASWJ,SR...jgn pandai cakap aja..jawab knp tiada siapa drpd pembesarx dan cai Oppo saman megenai 2.6 Bil
    Nak recyle tak pakai otak
    ASWJ dah akui 2.6 Bil memang dari Arab Saudi,begitu juga pihak Australia.. .Ngong betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 7:17, boleh ke duit masuk akaun peribadi PM (?)

      Kabinet pun tak tahu, awalnya tidak mengaku, lepas kena songket? Baru mengaku derma..

      Baki pulang baik? Mana rekod transaksi?

      Mahathir dah saman? Mahkamah kata PM bukan penjawat awam..
      Bila pula JPM diswasta?

      Lawak tak?

      Delete
    2. 7.17
      dijelaskan melalui surat sekeping tu ke? cakap je tu..bukti mana? masuk dari akaun no pe ke akaun MO1..nak tahu je..

      cai ni tak hadam rupanya..ada org g report pasal 1mdb kena tangkap bawah SOSMA..nasib baik mahkamah lepas. tp AG tetap nak dakwa jugak..

      dedak byk sgt kot..penyamun pun diangkat..alahai..

      Delete
  16. 7.17
    ASWJ dah akui 2.6 Bil memang dari Arab Saudi,begitu juga pihak Australia.

    sila kasi link atau dokumen berkenaan @ sekadar cakap kosong. aku dah google tak de pun

    ReplyDelete
  17. 7.17 yang hang dok layan puak-puak tu buat apa.Otak dan mulut dia orang tu dah di set dah untuk berfikir dan berkata macam tu.Biar lah mereka dengan ratib mereka.Mudah mudahan ratib 2.6 billion tu boleh membawa mereka masuk syurga.

    ReplyDelete
  18. Riuh rendah kata lawan tetap lawan,lawan balik la keputusan Hakim tu.Bila Hakim bagi keputusan berpihak Cai Oppo,puji habis
    Dulu apa saja ASWJ tulis semua betul,skrg apa hal tak percaya,minta bukti,dulu hal 1MDB tak payah bukti,hanya ASWJ kata..from reliabe sources,those familiar with the case,dah telan bulatx
    Hipokrit of the highest Order...Nuts

    ReplyDelete