Google+ Followers

Tuesday, May 30, 2017

PEMIMPIN UMNO HANYA BERCAKAP SEHALA

Dalam beberapa group whatsapp umno dan proumno terdiri dari pemimpin,  bekas pemimpin dan pegawai jasa dan komunikasi kementerian yang sudah tentu berperanan menyampaikan maklumat bertaraf "harum manis" dan "angin syurga".

Secara jelasnya walaupun semua itu masih ahli umno,  sayang umno tetapi sebahagiannya tidak membutatuli sokong kepimpinan sekarang yang membawa maksud berpotensi untuk tidak mengundi umno atau bn bergantung kepada isu semasa atau calon.

Sesuatu yang jelas,  pemimpin ini copy paste info atau memberi pandangan mereka sendiri tetapi puratanya dalam bentuk sehala. Apabila diberi komen,  dikritik,  dipersoal,  ditanya 99% membisu,  tidak memberi respon.

Mereka sekadar nak tunjukkan pada boss dah buat kerja,  sendiri tak faham isu dan lebih jelas mereka yang kononnya bertaraf pemimpin takut untyk berhujah,  takut dimalukan dengan fakta sekadar propaganda.

Copy paste maklumat yang disampaikan sebenarnya sampah dan akar umbi termasuk pemimpin bahagian dan cawangan tidak akan menerima bulat bulat info dangkal dan temberang.

Nyata umno makin dimakan anai anai kerana pemimpin lari dari memberi jawapan,  takut berhujah dan hilang integriti.

Mana mana yang cuba berhujah,  dianggap pro pembangkang,  Ada Kat nsur sindiran dan ugutan tetapi hujah tidak berjawab juga.  Lebih lucu,  ada yang mempromosi diri sendiri.. Ada yang teringin jadi calon, ada yang teringin jadi MB..

Di sesetengah group,  Ketua Bahagian, Exco Negeri, Ketua Penerangan Negeri,  Pengarah Komunikasi dikritik secara membina tetapi masih membisu (?)
Kalau mereka tiada jawapan,  bagaimana pemimpin setempat dapat menjawab persaolan ahli dan orang sekelilng..

Walaupun BERSATU seperti terkena sindrom dan jangkitan ahli keluar parti tetapi secara diam dan sudah lama,  umno juga sedang mengalami..

1 comment:

  1. Sebab ni semua nak sehala sgt, SENANG KAUTIMMMM..

    Sumer pun China sudah beli ka?

    1. Malacca Gateway- China
    2. Johor Iskandar Development -China
    3. Forest City -China
    4. CAREY ISLAND KLANG -China
    5. EAST COST RAIL LINK -China
    6.Bandar Malaysia -China
    7.High Speed Rail HSR -China
    8.Impression MALACCA - China
    9.EDRA ENERGY - China
    10.Sutera Harbor KK -China
    11. Birds Nest -China
    12. Durians -China
    13. Tourism-China
    14. Aquaculture-China
    15. Palm Oil -China
    16. Naval Patrol Boat -China
    17. FELDA GLOBAL VENTURE -China
    18. ALIBABA DFTZ regional hub -China
    19. PROTON- China
    20. SHELL-China
    21. KEDAH integrated fisheries terminal -China
    22. KUANTAN MSIA-CHINA IND PARK -China
    23. Kedah Rubber City -China
    24. NAVY NAVAL 50 vessels ugrade -China
    25. ROYAL MULU SARAWAK -China
    26. Lumut Maritime Terminal Perak -China
    27. Alor Gajah Power Plant -China
    28. Impressions Melaka - China

    Very soon the Malay Youth will be begging for job from China.

    Ketuanan Melayu ditukar ke KETUANAN MO1....sad is an understatement!!!

    This are what happened when you supported a thief

    ReplyDelete