Google+ Followers

Sunday, June 4, 2017

PILIHAN MAHATHIR KERANA TERDESAK KATA MEREKA, BAGAIMANA MEREKA SENDIRI...

Aku tersenyum setiap kali ini tengok ada pihak meroyan sakan,  mencabar dan mendesak sungguh² PH namakan calon PM. 

Bila nama Anwar dicalonkan,  becok sungguh komen. 
Bila Mahathir kata mempertimbangkan... Lagi sakan mereka panik dan meroyan. 
Yang desak nak tahu pun mereka,  lepas tu kata PH  terdesak... Kesian kan

Setiap parti dalam PH mencadang dan memperkenalkan pilihan PM masing² sebagai tanda demokrasi untuk satu alternatif terbaik di kalangan mereka. 

Sangat kesian komponen BN malah umno sendiri pemimpin mereka diikat mulut kaki dan tangan dari mencadang siapa PM terbaik mereka,  bukan mencadang,  menyebut dan memikir calon lain pun rasanya tak boleh. 

Jika BN tidak mampu menyediakan calon PM yang lebih wibawa bagaimana mahu tawan hati rakyat untyk sokong dan undi (?)

Apapun jawatan Ketua Pembangkang selepas tewas PRU14 masih kosong,  BN memang perlu pemimpin lain masa itu sebagai Ketua Pembangkang,  Zahid,  Hishamuddin? Sudi ke tidak.. 




Agak agak berani tak mana mana badot cadangkan nama lain sebagai PM selain Najib... 


17 comments:

  1. Persoalan siapa dalam umNo yg sesuai jadi ketua pembangkang?
    Nak bagi jawapan takut lintang pukang.
    Bukan apa, selepas PH menang,
    Akan dibetulkan undang2.
    Apabila hukuman mendatang,
    Dalam uMnoBN ,mungkin tak tinggal seorang.
    Ke Sg.Buluh mereka dihantar pulang..
    Jangan lupa kunci harus dibuang.
    Jangan lagi Malaysia dibelengu petuakang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nauzubillah doa dalam ramadhan ini dari Pakatan Syaitan PH menang! Bala musibah besar kepada sejarah negara jika Pakatan Syaitan PH menang.

      Semuga Allah SWT pelihara negara ini supaya UMNO BN terus kukuh memerintah dan memperolehi MAJORITI besar lebih 2/3.

      Gelombang rakyat dan pengundi muda memilih UMNO BN semakin meningkat berbanding PRU13. Hasil kerja keras DSN dan Jentera UMNO BN.. rakyat semakin sedar penipuan watak-watak pembangkang seperti Lapiji.

      Saham mereka down teruk skrg.. berderet saman menunggu!

      Apapun realiti sekarang chap munge tengah ranap. Lepas satu negeri ke satu negeri ahli cabut lari.

      Program di Jerlun pun hambar.. lepas merasuah dedak di Wat Siam cari pulak masjid.. itu pun hambar..

      kasihan BOBOI.. daddy tamak.. anak lembap jadi mangse.

      kikikiki


      p/s: sape calon ketua pembangkang PH nanti? Jijah Kipas larat lagi ke?? Maderr mahu x jadi ketua Bangang?

      Delete
  2. kite kesah camne nanti MAder nak berlawan dengan pakatan..
    nk tumpang pakatan.. tapi nak jadi boss pulakk

    mader buta kayu xnampak ke Pakatan dh sebulan suara menunjukkan PLAKAD : ANWAR CALON PM..

    Mader buat pekak buat2 main telefon.. sekarang meroyang syok sendiri..
    sape nak undi dia jadi pii emm? phuiiiii.... uweeeekkk!!!

    ppbm sedang mereput..ahli beribu dah cabut larii.. macai mcm ko tgh syok lagi.. dedak bungkus merah dah low budget!

    kakakakaka!

    ReplyDelete
  3. setakat kurang 6% ekor Lalat Ehnain dan ulat Kiuseben buat sibok blog orang.
    Blog sendiri haramkah,maikemut tv3 suku dll habis usang.
    Utusan dah jadi kertas jambang.
    Dubok2 kikiki datang sini ulang2
    Tulisan tak laku, maki orang.
    Muka penuh arang,
    Nak kata orang.
    Konon nak debat, lari lintang pukang.
    Bunyi nak saman,selasa tidak datang.
    Tin Milo kutip wang,
    Bila penuh wang hilang.
    Mungkar curi jadi petualang.
    UMNoBNPaS mapai dh masa utk dibuang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org gile syok sendiri mula meluahkan kata2 melalui posting..

      ko baru lepas minum air ketom ke?
      blog macai ni yg bersawang sbrnye kalo pelawat dr UMNO tak masok.

      kekekkeke

      #BuangPakatanHaprak
      #TolakPenyangakMader

      Delete
    2. 1126,
      Lalat dan Ukat memang suka datang sini. Sebab blog2 umnopas da usang busuk anak butir tahik low.
      Tapi yg datang tak diundang pun tak ramai fah..cuma yg ulang2., mc. kau tu.
      Kita faham, benang lendir ,memeang susah nk tegakkan..
      Apabila Allah angkat hijab mungkar, memang susah nak padam.
      Rakyat tak lagi pejam but satu mata macam dajjal ikutan kau tu.
      Semua bohong, putar kantoi, satu per satu. 1M alapetaka Dajjal Barua dipamirkan. Seorng demi seorng watak petualang dilondeh. mula dg Jho low, yang terbaru Shaft pie Adoila 9.5M. Berapa banyak kemtian..kevin najadi..Berapa watak tk timbul? Berapa kes songlap terdakwa diluar shj.
      Semua dalam rekod rakyat, walupun masih dipalam utk konsumsi Malaysia. Kau lupa..maklumat tiada sempadan, walaupun ditengah2 felda atau kg warga asli.
      Tapi sebagai 6% terakhir kau boleh cuba lagi, tapi dubok2 kiki mcm kau dah hampir pupus.

      Delete
    3. ape ko mencarut ni macai??
      94 parsentt yg bersawang..kah..kah kah
      mamak otsetbok pon dh tk mengampu macam selalu dh..

      DEDAK dah expired ke dh basi? kikikiik

      Delete
    4. 108,
      aku lupa. Ko mng tak amal demokrasi berpelembagaan. 94% tak bawa apa makna pun pd ko , sebab ko praktis sistem KleptoAkeristokarat BrahminAyahbetullah
      melayu Bangsat Islam Songsang.
      Teruskan lh bergelumang dlm najis mungkar.ada aku peduli?
      Mampos pi la ko.
      Tapi aku kesian sebab ko tak dapat berinyeraksi dinlog haramjadahka dan maikemmut ko tu.
      Utusan pun dah dibuat lap tahik low. Kesian, tapi apa nak huat, kan? Nasib lah hanya 6% baki Melayu bodoh lusoh mcm ko.

      Delete
  4. MO1 tidak gentar dengan pakatan pembangkang tetapi amat takut serta gerun dengan kebijaksanaan TunM. Jika ditakdirkan TunM dinamakan sebagai calon PM dalam pru14, maka akan hancur berderai seluruh jentera BN terutama sekali UMNO. Bezanya TunM adalah seorang pemikir berpengalaman dan mampu merancang strategi yang berkesan, manakala MO1 hanyalah seorang pembaca teks dan plan strategi di atas kertas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwekkk nk termuntoh aku dgr.. ditambah sembang TAKKABUR.. tahap dh taksub macam ajaran sesat Mahazalim!
      kalau Najib gentar dah lama tergolek mcm Nuor Ketom!

      TunMamak manusia busuk hati..
      1998 dia atur filem usung tilam berisi air benih musuhnya
      di hina musuhnya semau2 hati

      tp hari ini musuh yg dihinanya itu diambil jadi team untuk menjatuhkan PM.

      perjuangan atau pengkhianatan? SYAITAN yang DIKENALI oleh MADERR!

      Macai maih diulit khayal zaman tv1-tv2-tv3 diperkuda sebagai propa Maderr.. Uweeekkk!

      Delete
    2. Kondrad 107,
      Awas sikit cover ru. Nnt terbongkar rahsia yg ko kerja utk pihak CCP. Maharaja naga komunis tembok besar China.
      Baginda akan tambah peruntukan anak butir tahik low sekiranya dpt beli MAS, KLIA1 & 2.
      Lobai diminta berdoa kuat2 agar pembelin seteeusny berjaya juga. Melayu nodoh boleh kerja cleaner disitu nanti.
      Lu Ada faham?

      C.Peng
      Putayaya,
      Wilayah 63,
      NANYANG, PRC.

      Delete
  5. siapa ketua pembangkang BN, belum jawab???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ketua pembangkang BN kebanyakan dudok dalam Sg Buloh.

      Delete
  6. Sudah sudah la tu PH oooiiiiii....janganlah buta mata dan hati sangat oooiiii....Madey tu bukan larat sangat daaahhh..boboi lak ntah apa2 yg nak dr daddy...minta la belikan patung otromen ke..doremon ke...ni nk minta jadi PM Malaysia...yg daddy ni pulak ikutkan sangat...sudah sudahlah boboi and daddy yer...cer boboi ajak daddy tu rajin rajin masuk Masjid atau Surau...banyakkn ingat Allah kan bagus...kesian laaa kat daddy tu boboi oooiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun tak kuat ...
      mcm kaca pecah...
      lu jgn bimbang....
      komen lu manyak nampak susah hati...

      Delete
  7. orang paling tua sibuk nak jadi pm pulak....
    sudah-sudah la tu. kalau nak melawakpun jangan lebih-lebih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org tua pergi mampus ker?????
      Org muda asyikkk menjual???
      Jual aper?????

      Delete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..