Google+ Followers

Friday, July 14, 2017

BUATLAH PUSINGAN U KE JALAN YANG LURUS

Marilah kita sama sama berusaha dan berdoa agar umno tewas di PRU14, selamatkanlah pemimpin dan ahli umno serta penyokongnya dari kemungkaran kepimpinan mereka yang mengkhianati perjuangan asal umno. 

Selamatkanlah mereka dari rasa megah diri,  bongkak dan sombong konon kuat dan mustahil dikalahkan. Sesungguhnya umno juga bersifat baru,  akan mati. 

Selamatkanlah juga ilmuan ugama di kalangan mereka yang terpesong mengikut nafsi upah dan kemewahan harta benda.

Ya Allah,  bukalah pintu hati mereka yang di amanah kuasa untuk berani menjalankan tugas secara jujur membawa penjenayah ke muka pengadilan. 

Berilah keinsafan kepada mereka yang menzalimi rakyat sebelum azab menimpa kerana sesungguhnya doa rakyat yang dizalimi sangat makbul. 

Ya Allah,  kurniakanlah  petunjuk dan hidayah,  kembalikanlah (u-turn) mereka ke jalan yang benar, mendapat redha dan keberkatanMu. 

Buntukanlah perancangan jahat mereka dan balasan yang setimpal kepada mereka yang mengejek ngejek akan nasihat ke arah kebenaran. 


Berilah kekuatan kepada kepimpinan baru kami untuk bersatu,  bersikap adil dan amanah. 

Sesungguhnya Allah,  engkau Maha Mendengar dan Maha Berkuasa semesta alam.  Kun fa yakun,  Engkau kata jadi,  jadilah. 

Aamiin. 





# Kalau setiap hari ada seorang pun yang kembali bersama kita pun sudah cukup bersyukur. 

17 comments:

  1. Kaki u-turn berdoa supaya menang pru14? Semoga puak2 u-turn ini akan melingkop dengan izin Allah kan

    ReplyDelete
  2. Bapak kepada kaki U-TURN.....tahu kan...kan.

    ReplyDelete
  3. Terkinja2 puak ni konon dh nmpk jln ke Putrajaya.konon dgn tertubuh pkatn berharap blh dh pukul mati umno.kesian org tua tu Korg bg harapn palsu.kikiki

    ReplyDelete
  4. Betul Anon 7:18 PM......kesian orang tua 92 tu, bersengkang mata sampai awal pagi kerana sikap berdengki sesama manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MO1 musibat sekali lagi takut menyahut cabaran Tun M untuk bertemu di acara "Nothing To Hide 2.0"
      Inikah yang di katakan najib sebagai negarawan?? Negarawan taik kucing..!! Orang tua 92 tahun pun Najib gerun,,ini membuktikan MO1 memang tidak syak lagi mentekedarah wang negara dan rakyat....!! Benaweh betul MO1

      Delete
    2. Woi bingai..najib pm..tak perlu layan mamak..hanya mantan dah bersara .

      Delete
  5. Celaka2 inilah kononnya lebih berkuasa dari Allah....6.19pm,7.08pm,7.18pm dan 7.22pm. Anda adalah iblis yg dizahirkan dgn segala kesombongan dan kebodohan menerima yg jelas salah serta bersekongkol dlm menyembunyikan kejahatan,pecah amanah serta menipu.

    ReplyDelete
  6. Anon 7:32, jangan buang masa dan tenaga fokus yg minoriti dan engkar. Golongan ini mesti tinggalkan juga di umno untuk tunjuk contoh kepada generasi akan datang, jangan lenyapkan terus spesis dan dna perosak ni.

    Abu Jahal pun Allah tinggalkan dan tidak diberi hidayah masuk Islam.

    ReplyDelete
  7. Anon 7:32 PM......meroyan nampak!!!

    ReplyDelete
  8. #pru 14 Najib gagah umno gah

    ReplyDelete
    Replies
    1. MO1 musibat sekali lagi takut menyahut cabaran Tun M untuk bertemu di acara "Nothing To Hide 2.0"
      Inikah yang di katakan najib sebagai negarawan?? Negarawan taik kucing..!! Gagah kepala hotak kau jambul....!!!

      Delete
  9. Tolong sinaraikan calun calun PM "just in case" kalau PH menang PRU 14. Kalau di ikut kan survey secara "random"...Mat Sabu TAK LAYAK ( sebab parti dia baru je dan kalau menang PRU 14 pun, berapa kerusi sangat),LGE dan LKS TAK LAYAK ( sebab mana boleh olang Cina jadi PM Malaysia), Mahathir, Mahyuddin dan Mukhriz pun TAK BOLEH ( alahai, PPBM pun baru sangat ditubuhkan ahli pun sikit je dan kalau menang PRU 14 pun,berapa kerusi sangat), Anwar.. paham paham le sebab disebelah tirai besi. Wan Jijah.... tak de taring tak de gusi... dok asyik dengar cakap laki je, bukan keputusan dia sendiri pun.
    Yang dok berangan sakan... Azmin.
    Last..last bertikam lidah sama sendiri dan HARAPAN pun hancussss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10.23 sebok benar dengan hal orang

      Takkanlah pemimpin PH bodoh macam pemimpin umno, lain tanya lain kawab, ajak debat lari.

      Delete
    2. kah3 cam chief dia jugak yang buduuuh tu dgr orang tua tu da standby tunggu dia,dia terus sawan....

      Delete
  10. Eehh... eehh sebelah sana pun sama dok asyik sebok dg hal orang. Teropong sana teropong sini, gali sana gali sini kesilapan sebesar kuman pun disensasikan. Masa ni lah nak tunjuk pandai rujuk ayat Quran le hadith le sebab nak menegakkan benang basah. Orang itu syirik orang ini syirik orang itu munafik orang ini munafik.
    Hal hal berkaitan dengan DAP kafirun diam pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 1115, kalau bukan Al Quran, kau nak ikut dan rujuk mana?

      Kalau tak doa? Ingat kau pandai sangat ke?

      Yang pasal DAP, dia kafir sudah termaktub hukumnya, kau nak ubah ke?

      Delete
  11. Pusing pun berpada pada la..
    Mahathir.anwar.kit siang.mat sabu. Guan eng zizah..
    Hipokrit gila kot.. agak2 ler..
    Sokong pemimpin hipokrit.mcm diaorg ni.. hmm jahanam la negara

    ReplyDelete