Google+ Followers

Tuesday, August 22, 2017

PENGAKUAN YANG SANGAT MENGEJUTKAN..





# Berundurlah jika tiada kuasa atau kembalikan subsidi petrol.
Kerajaan umno sudah tiada cerdik pandai dan jangan lagi kita berketuakan pemimpin muflis daya fikir.


64 comments:

  1. Yg naik 16 kali, yg turun kau tak kira berapa kali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik atau turun pun dia mengaku tak ada kuasa..

      Cukuplah kalau berundur sekali..semua masalah selesai..

      Enough is enough - teringat kata kata TMJ

      Delete
    2. Harga kesyukuran. Pro Pakatan Pro DAP. DAP anti Melayu & anti Islam. Awas lah

      Delete
    3. 5.43...umno dah takda kuasa bershukorlah... Awas kerajaan China kominis

      Delete
    4. Apa dah korang semua..
      Betullah tu murni dari hati najib.

      Yg berkuasa sebenarnya adalah suami beliau.
      Rosmah permata

      Delete
    5. Shah... tak payahlah nak buat cerita karut yg kononnya pro pakatan tu anti melayu dan Islam.

      Pi Penang dan Selangor bukak mata besar2. Kat Penang tiada surau fan mesjid yg ditutup... bahkan hampir semua mesjid sekarang ni aircond. Waktu BN memerintah hampasss... cakap saja besar.

      Sekarang ni di Penang dah ada arahan mufti azan 2x untuk subuh.

      Jadi Shah...tak payah buat andaian ala umno utk menakut2kan orang. Tambah dosa buat fitnah aje.. nampak sangat macam katak bawah tempurung. Zaman 70an dan 80an boleh la buat mcm tu.

      Delete
    6. Kat Melaka pun dah banyak je masjid even surau pun dah aircond. ko pulak tak belajar sejarah Singapura ke? memula memang la bagi, macam bisnes apek2 gak. dah dapat pegang kuasa, baru le tahu tinggi rendah langit tu. nanti tetiba lak keluar fatwa tiada kewajipan azan guna pembesar suara kerana zaman nabi tak buat. kaki spin dengan macai pakatan berpisah tiada

      Delete
  2. Jibon cuma ada kuasa menyonglap dan menutupi penyonglapan. Mari kita sama-sama rentap dia dari persada kuasa.

    PM paling hampeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya bila PRU tak pernah menang. Sembang je lebih. Kau tau sbb apa PH payah nak menang? SEBAB PEMBANGKANG MALAYSIA BODOH. Kalau cerdik, dah lama kerajaan BN lingkup.

      Terimalah hakikat bhw PEMBANGKANG MALAYSIA MEMANG BODOH.

      Delete
    2. Bro anon,

      Pls get ur facts right. PRU 13 I was with BN and so was KD and so was the grandmaster himself, and so were thousands others.

      Sekali air bah besar sudah pasti bentuk muka bumi akan berubah.

      Delete
    3. 'Kuasa menyonglap dan menutupi penyonglapan'

      Bagus ayat tu. Teringat la pulak kisah-kisah BNM Forex, MAS, Perwaja, BMF, IPP dll semasa 22 tahun tu. Cerita-cerita tu memang dah lama tapi duit-duit tu tak akan habis macam tu aje kot. Banyak jumlah yg terlibat!

      RCI BNM Forex pemangkin ke arah pengembalian wang negara/rakyat.

      Delete
    4. Zaman Kleptokrasi akan musnah seketika lagi......!!

      Delete
    5. Betul tu... dah 3x helah dia buat nak tangguhkan RCI BNM forex tapi tak berjaya! Aku rasa dia la sebenaqnya Raja Kleptokrasi.

      Delete
  3. Hey Najeeb! Harga minyak dunia jatuh, kau pulak naikkan! Mangkuk punya UMNgOK!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time harga jatuhlah kita kaut untung lebih sikit, apalah bahlol sgt meniaga.

      Delete
    2. Paul Baggio tendang arah ke gol sendiri ke. Tak takut dipanggil bangang oleh MO1 ???

      Delete
    3. Mangkuk cam korang jer yg bangga jadi UMNGOK dan ex-UMNgOK!! Semua mangkuk party sekular!

      Delete
  4. Hei ,Paul Bagio ngigau ko atas ni!....ke doh dapat seru dari ALLAH terus tobat...kihkih.

    ReplyDelete
  5. PUTRAJAYA 21 Ogos 2017: Suruhanjaya Siasatan Di¬raja Untuk Menyiasat Kes Kerugian Akibat Urus Niaga Mata Wang Asing oleh Bank Negara Malaysia (BNM) diberitahu oleh Bekas Pengurus Akaun BNM kerugian yang dicatatkan oleh BNM itu dinyatakan dalam laporan urus niaga mata wang asing bertajuk Accoun¬ting Treatment of Losses Arising from Active Reserve Management yang disediakannya. Jumlah kerugian yang dicatatkan adalah:

    pada 1988 dan 1989 berjumlah RM3.031 bilion

    pada 1991 hingga 1994 berjumlah RM31.516 bilion.

    Kesemuanya kerugian berjumlah RM34.547 bilion.

    Bayangkanlah jika pada tahun 1994 RM34.547 billion itu didepositkan di dalam simpanan tetap dengan kadar 5% setahun. Pada tahun 2017 ini wang yang terkumpul itu sudah mencapai angka melebihi RM95. 000 billion.

    Kalau diagihkan kepada orang yang berpendapatan RM4,000 sebulan katakanlah jumlahnya 3 juta orang. Setiap orang akan mendapat RM32,000!

    Ataupun diperuntukkan untuk subsidi minyak. Mungkin minyak RON95 kini hanya berharga RM1.00 seliter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen terbaik...senyap terus macai pakatan...muahahaha

      Delete
  6. PUTRAJAYA 21 Ogos 2017: Suruhanjaya Siasatan Di-raja Untuk Menyiasat Kes Kerugian Akibat Urus Niaga Mata Wang Asing oleh Bank Negara Malaysia (BNM) diberitahu oleh Bekas Pengurus Akaun BNM, kerugian yang dicatatkan oleh BNM itu dinyatakan dalam laporan urus niaga mata wang asing bertajuk Accounnting Treatment of Losses Arising from Active Reserve Management yang disediakannya. Jumlah kerugian yang dicatatkan adalah:

    Pada 1988 dan 1989 berjumlah RM3.031 bilion

    Pada 1991 hingga 1994 berjumlah RM31.516 bilion.
    Kesemua kerugian berjumlah RM34.547 bilion.

    Bayangkanlah jika pada tahun 1994 RM34.547 billion itu didepositkan ke dalam simpanan tetap dengan kadar 5% setahun. Pada tahun 2017 ini wang yang disimpan itu sudah pasti mencapai angka melebihi RM95.000 billion.

    Kalau diagihkan kepada orang yang berpendapatan RM4,000 sebulan ke bawah katakanlah jumlahnya 3 juta orang. Setiap orang akan mendapat RM32,000!

    Ataupun diperuntukkan untuk subsidi minyak. Mungkin minyak RON95 kini hanya berharga RM1.00 seliter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooops... RM95.0 billion itu adalah 36 kali ganda RM2.6 billion yang dikatakan disonglap oleh DS Najib yang belum tahu kebenarannya. Tunggu saja hasil siasatan DoJ! Nah... pasti tersembul siapa pelaku sebenarnya.

      Delete
  7. Selepas BNM kehilangan lebih RM30 bilion dalam FOREX, BNM telah diminta untuk menjual kepentingan MAS dengan nilai RM8 sesaham sedangkan harga pasaran adalah RM3.50 sesaham untuk membuat keuntungan serta-merta pada tahun 1993. Ini dilakukan untuk menutup rahsia kerugian BNM dalam FOREX. Sejak itu MAS rugi. Sebelum itu BNM adalah pemegang saham terbesar di MAS dengan 32% saham.

    Rugi lagi….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak itu MAS mengalami kerugian dan terpaksa memberhentikan ramai kakitangannya.

      Siapakah yang zalim dan siapakah yang dizalimi? Layakkah 'orang itu' dipilih semula untuk menjadi pemimpin?

      Ada otak gunaaaaa,
      Ada mata lihattttt,
      Ada telinga dengarrrrr...

      Delete
    2. Minta maaf tanya..BN mmg ada pegang share dlm glc ke atau khazanah nasional...sbb mcm pelik aje

      Delete
    3. 6.34
      antar RUGI dengan CURI banyak beza..kerugiaan selalunye melibatkan perniagaan. Lepas ni kita buat RCI FGV pulak.syarikat tu pun rugi jugak..boleh?

      Delete
    4. Rugi yang disengajakan dan dirancang adalah satu bentuk penipuan dan pencurian. Ia melibatkan dana negara/rakyat yang sangat besar jumlahnya.

      Adakah kerugian itu merupakan penyamaran untuk menyamun wang rakyat? Sama-sama kita tunggu hasil siasatan RCI BNM Forex.

      Delete
  8. "Jangan ungkit kisah lama".. Mantan Pm 22thn memperbodohkn pengikut dia yg dia tau akn selamanya bodoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah mantan PM bodoh... Dan pengikutnya akan selamanya bodoh.. Patutlah PM skrg lg bodoh sbb pengikut mantan pPM jugak dulu.... Apala bingai oyak ko

      Delete
    2. DS Najib seorang yang bijak sebenarnya! Kalau dia bersuara membantah salahlaku Tun semasa Tun berkuasa, sudah pasti beliau akan dicantas seperti apa yang terjadi kepada DS Anwar.

      Sebab itu yang tabah, tenang dan sabar seperti DS Najib akan menang. InsyaAllah.

      Delete
    3. DS Najib risau gak masa tu...Ops Lalang...sape masih ingat...zaman tu kan ada ISA

      Delete
  9. Mas mula rugi sejak kroni dia tajudin ramli ambilalih. Yg terpaksa dukung biawak hidup sampai laa ni sapa? Lepas tu senang je salahkan pengganti.

    ReplyDelete
  10. Jika pada tahun 1993 TNB dibenarkan menjana tenaga eletrik sendiri 100%, sudah pasti TNB dan Petronas tidak kerugian hampir RM100 billion untuk membeli tenaga eletrik dalam kadar tarif yang tinggi dan memberikan subsidi yang tinggi daripada/kepada IPP-IPP.

    Jika kerugian RM100 billion ini dicampur dengan kerugian BNM Forex, Negara/rakyat kini ada tambahan wang berjumlah RM195 billion.

    Jika jumlah wang ini, RM195 billion, diagihkan kepada orang yang berpendapatan RM5,000 sebulan dan ke bawah, setiap orang akan mendapat RM39,000. Jika purata umur mereka ialah 35 tahun dan mereka menyimpan wang ini dalam Tabung Haji dengan keuntungan 6% setahun selama 20 tahun. Pada umur mereka 55 tahun, simpanan itu sudah menjadi RM103,000. Tambahan untuk wang pencen mereka!

    Atau jika RM196 billion ini digunakan untuk subsidi minyak. Harga RON95 kini mungkin hanya berharga RM0.60 sahaja.

    Tetapi akibat ketidak-cekapan akibat kurang ilmu ekonomi kerana bukan bidang dia, atau ada unsur percanggahan kepentingan, atau mungkin sengaja untuk mencipta 'cover-up' untuk kepentingan diri-sendiri, keluarga atau kawan-kawan rapat. Rakyat marhaen dan negara mendapat kesannya.

    Cheers.

    ReplyDelete
  11. Menegejutkan! kehilangan RM30 billion wang negara dalam permainan forex adalah bersamaan dengan 22 peratus GDP masa itu yang berjumlah RM135 billion tapi malaysia masih tidak muflis.Tapi aneh nya hutang 1mdb yang berjumlah RM27 billion atau bersamaan dengan hanya 2.0 peratus GDP yang berjumlah RM1.32 trilion tahun 2016 telah diwar-war keseluruh dunia bahawa malaysia akan muflis....hihi selamba saja membodohkan rakyat malaysia terutama nya yang bodoh-bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengejutkan! 1MDB tak bermasalah tetapi laporan PAC diOSAkan & laporan audit sykt disenyapkan bertahun2. 1MDB tersalah byr kpd Ipic palsu tapi 1MDB tak tuntut kembali bayaran tu. Sebaliknya sanggup melalui timbang tara untuk bayar ansuran kepada Ipic
      sebenar. Bodoh tak?

      Delete
    2. Walaupun laporan PAC diOSAkan, PAC turut dianggotai oleh 5 wakil dari pembangkang. Cuba rujuk kembali apa yang Tan Seng Giaw ulas tentang hasil siasatan PAC.

      Delete
    3. Arahan kepada 1MDB untuk mendepositkan wang ke Aabar BVI datangnya daripada IPIC/Aabar PJS sendiri. 1MDB mempunyai dokumen berkenaan arahan itu dan memang bersedia berhadapan dengan IPIC di LCIA. Tetapi IPIC sebagai pengadu telah menarik balik kes itu dan menyelesaikan kes itu secara terus dengan 1MDB.

      Delete
    4. Habih buat apa Dato Sri Najib minta tunggu siasatan PAC selesai. Pastu diOSAkan pulak. Ulasan Tan Seng Giaw tak memadai.

      Dah salah bayar, kenapa tak tuntut balik duit tu. Boleh pulak nak sakit2 kepala bayar lagi pastu. Ayoyo.

      Delete
    5. Tunggu la hasil siasatan DoJ. DoJ kan telus, berwibawa dan berkuasa.

      Delete
    6. PAC tak telus, berwibawa dan berkuasa ke hingga perlu diOSAkan?

      Ada tak kena ke laporan PAC tu hingga perlu tunggu siasatan DoJ pulak?

      Delete
  12. Betul...betul...

    Sebab khadam-khadam Raja Mendeliar ini bukan hanya dibelenggu lehernya dengan rantai tetapi juga jiwa dan minda mereka.

    Jangan maree ye... nanti cepat tuha dan kena jual!

    ReplyDelete
  13. Bodoh la penyokong ph dgn blog ni.. Tau nk murah je. Igt proses myk Kat blkg rumah korg.. Apa lg korg nk siamang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logik ke orang gila kuasa tak ada kuasa..
      Nak tergelak

      Delete
    2. Logik ke seorang yang telah diberi peluang selama 22 tahun untuk memerintah negara yang hanya berjaya memberi kekayaan kepada anak-anak dan kroni-kroni melalui projek-projek 'daddy kasi' dan perjanjian konsesi yang berat sebelah selama puluhan tahun lamanya diberi peluang sekali lagi untuk memerintah!

      Aduhhh... gawat ni!

      Delete
    3. Logik ke... bapa tiri PM, anak tiri tiba2 jadi jutawan yg sumber kekayaan dia tak tau dari mana. Alih2 nama Msia dibabitkan sekali. Lagi gawat, PM tak gemar dah ke Eropah & US.

      Aduh... Maluuuu!

      Delete
    4. Lagi tak logik anak2 PM 22 tahun kaya-raya dlm masa yg singkat. Dikatakan ada kaitan dengan 488 buah syarikat! Mak oooiii.

      Cer tengok balik dan dengar dgn teliti video-video ceramah Anwar, Rafizi dan Mat Sabu. Mat Sabu siap hempas2 lagi mikrofon tu.

      Delete
    5. Logiklah tu, ada sykt yg tak terlibat dgn money laundering.

      Delete
    6. penyokong madey logik ke laut...muahahaha

      Delete
  14. Orang yang sudah tidak ada kuasa tapi masih ingat macam berkuasa dan kini pula ter gila-gila kan kuasa.Itu yang rakyat gelak sangat-sangat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat mana? Yang malang tu ka?
      Jangan gelak kuat sangat, takut tersembur dedak dalam mulut tu..

      Delete
    2. Lebih baik makan dedak drp makan taik

      Delete
    3. Betul tu anon 9:27.

      DS Najib berkongsi dengan ramai rakyat marhaen, berjuta-juta orang.

      Yang seorang tu cuma anak-anak dan kroni-kroni saja.

      Delete
  15. Allah tak akan tolong kepada makhluk yang banyak menggunakan nafsunya untuk mohon pertolongan. nak mintak menang dalam pilihanraya tapi hati kekal busuk dan mencari-cari kekurangan orang untuk diungkit dan dipertontonkan. Allah bukan seperti hamba malah penguasa kepada hamba. jangan perasan boleh arahkan Allah begitu begini. kalau nak sesuatu, sucikan hati, ikhlas dan jangan ada sekelumit perasaan ujub, riak, takjub pada diri dan kumpulan sendiri. ada begitu dalam kalangan pengkomen blog ni? tak kiralah anda dalam group mana...pro atau kontra..

    ReplyDelete
  16. Pihak FBI sudah mula berbincang dgn Presiden Jho Tahek Low. Senarai segala bukti dan money trail sudah lengkap. Ini termasuk serpihan tahek yg terpercik pada pihak Lobai2 koncin.

    Sudah pasti ramai sekali kumpulan perancang, pengangkat, pelahap,penyonglap,dan penjilat anak2 butir Tahek Low akan tumpas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drp tahun lepas lagi cakap dah cukup bukti, dakwalah cepat. Tangkaplah cepat. Aku dah tak sabar nak tengok mo1 masuk jail.

      Doj, fbi bodoh sangat ke? Buat kerja terhegeh-hegeh, lembab. Lembam ke diorang tu semua?

      Delete
  17. Kita tunggu saja hasil siasatan DoJ. Lagipun isteri McCabe ada menerima dana daripada Clinton Foundation.

    ReplyDelete
  18. Simpati dengan Najib.
    DIA MEMANG TAKDA KUASA MENURUNKAN HARGA MINYAK.
    Kuasanya cuma MENAIKKAN HARGA MINYAK..............HAHAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minyak yg turun sebelum ni adalah disebabkan Rafizi menggunakan kuasa vetonya. Harga minyak dunia juga pernah turun bila diarahkan oleh Rafizi.

      Delete
    2. Kalau Cik Minah duduk berdekatan sempadan Malaysia-Singapura, atau Malaysia-Thailand, atau Malaysia-Indonesia. Boleh la isi/beli minyak di negara-negara tersebut. Murah! Amat murah...

      Delete
  19. Kalau cik minah tak puas hati dengan 11.47 pm pergi tanya rafizi sendiri cepat-cepat.Dia pun dah tak lama dah

    ReplyDelete
  20. Hehehe... Cuba renung sejenak je dn xpayah fikir dalam dalam.. " bukan says yg menggunakn ISA utk menahan musuh musuh politik saya tp megat junid yg terlalu berkuasa saat tu..Dia yg menahan ISA utk semua musuh musuh saya..Saya xde kuasa masa tu.. Saya cuma berkuasa utk membilionairekn anak anak saya.. Yg lain pain tu..jgn ungkit kisah lama..jgn ungkit kesalahan saya.. Saya ni maksum..x percaya??? Cuba tanya pengikut pengikut saya..Mereka tu yg bodoh dn bebal..sampai sekarang pun mereka akn berguling guling dn berpencak silat utk merelakn diri mereka utk terus dibodohkn oleh saya..mereka cuma nk saya berkuasa kembali..mereka rela dizalimi..biarlah anak anak saya dn kroni saya diberi kuasa semula utk terus merembat hasil negara..22thn tu blum cukup..bagi LA can utk saya lebih membodohkn pingikit2 bingai saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 104, tulisan awak ueekkk.. Loya
      Meroyan

      Ada masalah jiwa ke ni, pi berubat

      Delete