Google+ Followers

Wednesday, August 2, 2017

SIAPA YANG MAKAN RASUAH SANGAT JELAS

Dalam pengurusan krisis mahupun melakukan sesuatu termasuk membuat beberapa saranan, teguran,  dakwaan,  Tun sangat berdikari,  berpengetahuan dan bertanggungjawab,  tidak semborono dan lebih penting dari itu bersedia membuat penjelasan lanjut,  menjawab samada spontan,  segera dan sangat bernas. 
Semuanya dalam kawalan,  lebih ariff untuk menguruskan pertikaian. 

Tidak perlu pecacai,  tukang jawab,  tukang ampu,  tukang sokong,  tukang tepuk, tukang sorak, tukang angguk,  tukang temberang,   saksi bohong,  saksi temberang,  pemakan dedak, pecacai,  penjilat dan sebagainya.. 

Tidak lari dari wartawan,  tidak lari dari debat, tidak lari dari siasatan malah mencabar untuk disiasat,  ditangkap,  didakwa,  dipenjara. 

Orang sebeginikah yang makan rasuah, gila kuasa,  gila nak jadi PM? 





# Perjuangan untuk mencari kebenaran tidak perlu takut,  tidak rasa terdesak, tidak perlu maki,  tidak perlu sumpah laknat.

44 comments:

  1. Kit siang pernah ajak berdebat, dia kata mcm budak sekolah.
    Husam musa ajak berdebat, dia suruh pi cari yg sama umur. Anwar, mat sabu tok sah ceritalah ajak tun berdebat, tapi hampehh.
    Bila umur dah 92 tahun, ada hati ajak org berdebat. Dah lamaaa daaaahhh.

    ReplyDelete
  2. Elok sgt madey jd top dog dlm PH, makin cepat lingkup PH. Mcm dah tak ada org lain dlm malaya ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kamu rasa TDM tidak layak kenapa begitu risau gayanya! Adakah kamu akan memilih ph?

      Delete
    2. Belum dpt Putrajaya dah berkelahi. Bila dah dapat nanti tak taulah nak jd mcmana negara ni. Mcm biawak berebut bangkai agaknya. Mungkin lebih teruk dari umno, mungkin.

      Delete
  3. Tun tanak la berdebat style kampung atau petaling street punya standard. Mau debat buat mcm hardtalk mcm BBC ler...ada fakta2...bukan politik pusing sana sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo...sekarang nak style tu pulak, masa mat sabun dan Anwar Ibrahim cabar dulu, tak de pula beritahu nak debat style tu. Kalau jenis keling tu, keling jugalah. Berbelit belit ckp. Tu belum mabuk lagi..

      Delete
    2. Bodo la lu Anon 8:38:00 AM...maksud dia style standard debat low class mcm zahid jawa atau najib lanun bugis yg terpekik terlolong sampai bersembur air liur....mcm kebanyakan ahli2 politik pujaan kau. Contoh fakta2 bodoh mcm si najib punya claim 2.6 billion tu tok arab bagi...atau zahid jawa kata mahathir a/l kutty...atau sebingai2 bebudak muda umno yg speaking london bila ada reporter amoi speaking tanya apasal demo dan bangang2 tu terkedek2 nak balas speaking mcm budak tak sekolah....err..rrrr..to kotex la...malay...kotex...hahahaha. Patut la melayu2 serupa nie senang kena kencing dgn najib....bodoh tahap gaban.

      Delete
  4. Tidak perlu pecacai, tukang jawab, tukang ampu, tukang sokong, tukang tepuk, tukang sorak, tukang angguk, tukang temberang, saksi bohong, saksi temberang, pemakan dedak, pecacai, penjilat dan sebagainya..
    YANG INI BELAH AMENO JE YG ADA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg hang sebutkan tu semua dah pi kat PH.

      Pakatan Haramjadah.

      Delete
    2. 8.31..terimalah kenyataan..tak pyhlah nak nafi..dah didepan mata pun..jgn tunjukkan yg diri kita tu vangang..tuhan bg otak..pakai

      Delete
  5. ameNO dah panas punggung beb...rupa2nya PM dan TPM 2x5..,juta2 masuk..pas tu dua2 tak jawab

    ReplyDelete
  6. Zahid wak tongkol jawa pendatang gen-2 mula naik kepala buat hal kt tanah air orang Melayu kita. Fitnah dahsyat jawa ni sengaja dibuat bagi semua Melayu gadoh ikut taktik pecah & perintah. Bila ramai attack, wak jawa ni menyorok terkencing mcm sissy girl. Nasib baik ada 'anjing' kurap lapar 30 hari tak makan terlepas dari kurungan menyalak-nyalak mintak seketul tulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintak tulang apa beb? Tulang babi ke? Tulang babi utk top dog.

      Delete
    2. macai madey double standrd
      mereka boleh je laknat org
      kutuk org hina etc

      tp bile org lain buat bnda yg sama pd berhala hidup mereka, madey terus mereka cari Tuhan utuk pura2 'alim'..pura2 ooo itu dose.. xbaik .bla2

      mase mereka buat benda yg sama..xdose ke? ini org panggil talam 10 muka!

      mau percaya lagi ke madey? kuat u-turn/ tipu

      Delete
  7. Apa beb beb? Lu JASA boleh mintak tulang sama itu jawa mulut senget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hrp esok lusa mulut kau pun senget, malah lebih teruk.

      Delete
  8. Kepada anon yang gemar melaknat dan kemudian mencabar laknat itu ke atas saya dan cabaran itu telah saya sambut.

    Harap maklum bahawa saya masih di sini dan masih tidak berlindung di sebalik anon.

    Jom kita kira 3 malam bermula malam ini.

    Mudah2an kebenaran itu muncul di dalam 3 malam ini agar yang lain-lain berpeluang untuk memilih jalan yg sebenar-benarnya jalan yang benar.

    Aamiin ya robbal-a'laamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Tuhan saya Allah S.W.T bukan 'berhala' ditaksub beranam Mahathir Mohamed LAKNATULLAH atau penganut-penganut sembahan kata2nya.. pengungut2 Mahathir LAKNATULLAH r yg memakai pakaian orang-orang Munafik yang di Laknat Allah SWT.

      Semoga Allah SWT menunjukkan kebenaran-Nya pada kamu wahai John Doe, kamu rasa bongkak megah menjadi talibarut perosak negara agama dan bangsa kemudian kamu cuba 'potray' makhluk LAKNATULLAH.. Mahathir Mohamed s/o Kutty Isekender sebagai 'insan mulia'?

      Wahai John Doe LAKNATULLAH.. kamu bercakap benarlah kerana Allah SWT sebelum Allah SWT menunjukkan sesuatu yang menyebabkan kamu MENYESAL hingga hari Qiamat!
      Kamu bercakap benarlah siapa sebenarnya Mahathir Mohamed LAKNATULLAH dan bagaimana wataknya semasa memerintah negara selama 22 tahun.. berapa ramai yang dibunuh keranannya berapa ramai yang sengsara kerana kezalimannya berapa banyak wang negara dirompak dihanguskan dan penyamun-kroni di lahirnya begitu banyak sehingga skrg ia menjadi 'benteng' konon atas nama kleptokrasi

      Wahai talibarut Mahathir, John Doe LAKNATULLAH.. kamu ialah makhluk yang JAHIL MUROKAB lalu kamu berlagak 'tawadhuk' kunun-kunun untuk memukau dan psiko orang yang membaca kunun2 kamu juga 'baik suci' macam 'potray' Mahathir Mohamed LAKNATULLAH.. sedangkan watak kamu selama ini tak henti-henti memaki hamun menghina memfitnah pemimpin UMNO, Najib Rosmah apakah Allah SWT tidak nampak?

      Dan wahai John Doe LAKNATULLAH.. kamu munafik yang berpura2.. dan usah kamu perkudakan nama Allah SWT atau Agama untuk menipu.. sedangka kamu cuba mengungut Tuhan Yang maha Esa pula secara tak langsung.. APA 3 HARI?? Siapa kamu nak letak tempoh 3 hari?

      Org yang bersumpah atau apa2 jua laknat berserah pada Allah SWT berapa minit kah jam kah hari kah tahun kah atau di Mahsyar kah itu semua kuasa dan kehendak Allah SWT..

      Khurafat apa yang kamu sedang amal dan tunggu ini wahai John Doe LAKNATULLAH?

      cakap? apa dia ni 3 hari? khurafat.. sesat lepas tu mengacah2 macam filem hantu..

      sehingga malam keberapa pun Hanya Allah SWT Maha Berkuasa menentukan Kehendak-Nya Pembalasan-Nya bagi golongam yang Munafik yang berpura dan zalim ini!

      Inilah rupa2 macai Mahathir Mohamed LAKNATULLAH. mereka boleh bertukar-tukar topeng.. semoga kamu John Doe dan Mahathir LAKNATULLAH akan menerima pembalasan Allah swt.. mengajar manusia menghina ulul Amri membelit, menghina pemeritah dan kamu tak belajar Agama kenal Allah kamu cedok2 pakai kopiah lagak alim seperti Mahathir Mohamed LAKNATULLAH mengutuk menghina Peguam Negara baru2 ini.. seolah2 dia jadi tuhan pulak!!

      John Doe LAKNATULLAH

      Mahathir Mohamed LAKNATULLAH!

      Aminn ya mutakkabir ya alim ya azeez ya robbal Alaim semoga Ya Allah Yang Maha Mengetahui Lagi Maha Berkuasa, patahkan dan musnahkanlah kekuatan dan pengaruh serta dakyah jahat Mahathir Mohamed LAKNATULLAH bersama kumpulan mereka yang tak henti-henti mencetuskan permasalahan pada umat Melayu dan Islam!
      ALLAHU AKBAR!!
      ALLAHU AKBAR!!
      ALLAHU AKBAR!!

      Delete
    2. John doe penungang agama.jual agama demi dedak

      Delete
    3. Apalah kau ni, guna Allah utk cover ego peribadi. Hati hati jgn sampai akidah rosak ke tahap point of no return.

      Delete
    4. john doe sesat..demi dedak.

      Delete
    5. Cabaran kamu aku sambut.

      Biar kita lihat siapa yang sebenarnya sedang dilaknati Allah.

      Mudah2an kebenaran itu sangat hampir.

      Aamiin.

      Delete
    6. Tambahan:-

      Ketahuilah bahawa apa saja yang bakal berlaku di dalam masa terdekat ini, sesungguhnya Allah tidak menganiaya hamba2Nya sedikitpun melainkan hamba2Nya itulah yang menganiayi diri sendiri.

      Sekali lagi diulangi, cabaran kamu itu aku sambut.

      Delete
    7. Kepada AbdillahWednesday, August 02, 2017 9:57:00 AM...abis la kau kali ni...ingat menda2 laknat ni bleh buat main2 semata2 membenarkan yg terang2 mungkar? Kalau lah kau ni berakal skit mmg tak berbaloi menzalimi diri sendiri....najib tetap kenyang atas kebodohan manusia taksub mcm kau yg buta mata buta hati sampaikan hitam pon kau nampak putih.

      Delete
  9. Takyah harap harap. Tak guna. Kita semua patut bersatu ajar anak jawa pendatang gen 2 ni ikut rule. Jangan menyorok mcm sissy girl lepas attack tak tentu pasal. Walaupun ramai Melayu dh x sokong umno, tp masih ramai respect pada Nazri Aziz. Nazri ni kepala samseng tp berani counter one by one. Masih ada rasa respect. Ni jawa xde telur lari menyorok antar henchmen divert buat kacau. Tak gentleman punya jawa.

    ReplyDelete
  10. Tiba2 penyembah Madir s/o Kutty menjilat PAS?

    aikk.. apa sudah jadi?? ayooyooo.. u-turn lagi ka??

    ReplyDelete
  11. Manusia mana boleh disembah? Lu tuduh TDM keturunan keling tp sendiri komen byk guna phrase keling. Ramai betul keturunan keling dlm JASA kihkihkih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keling atau India Muslim lain tak sejahat Mahathir Laknatullah!

      India Muslim lain mentaati pemerintah dan tidak buat khianat sejahat Mahathir LAKNATULLAH!. Mesti ada sesuatu yang tak kena dengan susur galur keturunan Mahathir Laknatullah ini sehingga begitu JAHAT dan ZALIM sifatnya seperti yang di sebut oleh Almarhum Ust Fadzil Noor satu masa dahulu!

      Setelah di sebut diperingati oleh DS Zahir baru tersedar selama ini Mahathir Laknatullah menghina bangsa Melayu dengan panggil bodoh. Menghina bangsa Melayu dengan macam2 ajaran termasuk rasuah dan penyelewengan, pecah belah dan tamak kuasa!

      Mahathir Laknatullah telah memperkudakan parti UMNO khususnya org Melalyu seawal zaman Tunku Abdul Rahman masih hidup lagi.. di laga-lagakan Melayu dihasut dan di rosak Melayu supaya menjadi biadab dan tidak menghormati pemimpin kecuali ketika dia menjadi pemimpin sahaja msti ditaati

      UMNO dan Melayu dirosakkan Mahathir sekian lama. Lahirnya S46, PKR, kerana tamaknya dan zalimnya makhluk keji bernama Mahathir Laknatullah!

      Umno beri tempat padanya walaupun dia beradarh keling kerala, tapi dikhianati UMNO. Dipakai UMNO dan org melayu untuk dia kekal berkuasa 22 tahun. lepas tu merompak menyamun secara 'terhormat' untuk mengkayakan anak-anak dan keluarganya, cina-cina kafir yang kini penaja kepada pemusnahakan negara bangsa dan Agama.

      Sekarang setelah berjaya ahli umno ditipu mengenai Pak Lah dan 'geng tingkat 4' ciptaan rejimnya, kini sekali lagi org Melayu mahu dihian dibodohkan menjadi kurang ajar pada pemimpin, iaitu Najib.

      Tak henti-henti serangan, sabotaj sehingga melibatkan kuasa asing dilakukan demi bencinya pada Najib. Dia langsung tidka bercakap benar tetapi terus menipu dan berbohong bedar dengan watak-watak berubah2 untuk memperdaya orang-oran yang bodoh dan malas berfikir waras!

      itulah Mahathir Laknatullahalaih! Semoga org2 yang mendokongnya dan taksub padanya juga akan menerima LAKNAT Allah Taala. Semoga selamatlah bumi Malaysia ini daripada cengkaman Mahathir s/o Isekander Kutty LAKNATULLAH dan Pakatan Harapak ini! Semoga dengan Qudrat dan Kekuasaan daripada ALLAH SWT menumbangkan dengan penuh hina Pakatan Harapan dan Rejim Mahathir LAKNATULLAH Parti Bersatu Penipu Melayu ini!

      Jangan seinci pun bumi Malaysia ini dibenarkan dikuasai oleh banga Kerala Laknatullah dan Pakatan Harapan ini. Kambalilah Malaysia tenang dan aman dibawah pemimpin yang benar-benar ikhlas pd Allah dan Rasul-Nya untuk membela rakyat bukannya kroni dan penyangak seperti berlaku di zaman Mahathri LAKNATULLAH!

      Aminn ya Robb!

      Delete
    2. Ya Allah Ya Tuhanku,

      Tunjukkanlah kebenaran dan kebesaranmu siapakah yang sebenarnya yang sedang kau laknati.

      Adakah yang melaknat itu atau yang dilaknat.

      Yang melaknat itu telah pun diberikan peringatan tetapi ia tetap sombong dan terus-menerus melaknat orang lain.

      Sesungguhnya Allah tidak menganiayai manusia sedikitpun melainkan manusialah yang menganiayai diri mereka sendiri.

      Delete
  12. Blog pemecah sesama agama dn bangsa..mtk blog ni di gam oleh skmm

    ReplyDelete
  13. Skmm mohon ambil tindakn.buat kerja jgn mkn gj buta

    ReplyDelete
  14. Skmm patut block IP address cytro JASA buat kacau n fitnah kt serata alam cyber Malaysia.

    ReplyDelete
  15. admin blog ni letak muke madey dn nek semah tu mcm membygkn madey akan naik jd pm semula..? gile..huh mintak dijauhkan Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkan nak letak muka engkau pula

      Kikikiki

      Delete
    2. Bangang 10:21...buka GobBlog sendiri lepas tuh taruh ler muka kepala hatok kau!

      Delete
  16. "Orang sebeginikah yang makan rasuah, gila kuasa, gila nak jadi PM?" Jawapannya ya.....dia memang pandai jawab sebab semua jawapannya adalah utk kepentingan peribadi dan keluarga. Kita tunggu keputusan RCI Forex samada dia jujur atau tidak...kalau dia tak nak tunggu juga, kita tak paksa....dia boleh jalan daaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bengong sarilemon, yang penting bukan pandai jawab tetapi kejujuran dan kebenaran dapat memberi jawapan yang segera dan betul.

      Kalau penyamun tentulah dia mengambil masa berbulan untuk menjawab

      Delete
  17. To the anonymous that invoked LAKNATULLAH this and that...you're walking on thin ice and you're still being arrogant? Small wonder people make you guys out to be DONKEYS.

    A gentle reminder, you don't earn that LAKNATULLAH to easily dispense at your wish, it will bite you hard before you know it. Don't say I did not warn you?

    To the bros/sis (John Doe especially after your dare to accept these goons' challenge) fighting to right all the wrongs that is going on within and without the country, I say, persevere and TRUTH will PREVAIL. We're seeing even the DONKEYS are feeling the HEAT that they could not talk some senses except spewing curses and expletives.

    Just a little snippets to PONDER :

    https://assets.documentcloud.org/documents/3866723/1MDB-Justice-Dept-Complaint-June-16-2017.pdf

    Why I should linked the DOJ latest June 2017 filings regarding 1MDB? I bring you these...,

    " FOREIGN LAW BASES FOR FORFEITURE

    942. Misappropriating public funds by a public official is a criminal offense
    under Malaysian law, as enumerated by the Penal Code of Malaysia, including but not
    limited to sections 403 (dishonest misappropriation of property), 405 (criminal breach of
    trust), 409 (criminal breach of trust by public servant or agent), 166 (Public servant
    disobeying a direction of the law, with intent to cause injury to any person (including a
    company)), 415 (cheating), 418 (cheating with knowledge that wrongful loss may be
    thereby caused to a person whose interest the offender is bound to protect), and 420
    (cheating and dishonestly inducing delivery of property); and the Malaysian AntiCorruption
    Act 2009, including sections 16, 17, and 23. Copies of these laws are set
    forth in Attachment B.
    943. Bank fraud is a criminal offense under Malaysian law, as enumerated by the
    Penal Code of Malaysia, including but not limited to section 415 (cheating), 418
    (cheating with knowledge that wrongful loss may be thereby caused to a person whose
    interest the offender is bound to protect), and 420 (cheating and dishonestly inducing
    delivery of property). "

    You look at the above...these people even looked into and uphold OUR LAW of THE LAND ie. MALAYSIA!

    Pada yang hendak rujuk go see PENAL CODE - LAWS OF MALAYSIA (Act574) a little over 310 Pages long. The DOJ filings around 250 Pages. Not only DOJ stops there, they make references to Swiss Laws, U.A.E Laws, Singapore Laws...

    What is the point of all these? Well, just like the final appeal that Anwar failed, the rakyat accepted it but foremost, Anwar faced the music. Much to the same chagrin, if Najib and Jho Lo and the BOD of 1MDB had been brought to court, even if these people are vindicated in the Court of Law of The Land in Malaysia (despite being dubbed 'Kangaroo Court'), the rakyat will have no choice but to accept it and, life goes on and we would not have been in such a situation that we bicker as in this KD's forum.

    Then again how do you talk some sense into the DONKEYS' head?

    MLN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear bro MLN,

      I did not hesitate at all to accept the laknatullah challenge by the said goon, As I am confident that I am on the right side.

      And since he too seems so confident that he is actually on the right side, then let Allah decides.

      "Mereka itulah orang-orang yang berada di atas petunjuk drpd Tuhan mereka, dan mereka itulah golongan yang menang".

      But I do fill pity for him because he doesnt seem to understand the real cost of his action.

      Please bear witness that the laknatullah challenge came from him without any provocation from me. He himself has decided to melaknat Tun M and me without any challenge from me. Later when the laknat comes to the real yang dilaknat he could not say that I challenged him and he just accepeted the challenge. He, his family and his friends shouldn't blame me As I did not challenge him to play the laknat game. Furthermore there was not a single doa from me to Allah to laknat him or anybody else for that matter. I just accepted the doa laknat against me As a challenge for Allah to decide between him and me who is the real yang sedang dilaknati.

      He has been duly warned.

      Like what u have said, the truth shall prevail. Hope it happens As soon As possible so that other innocent people may be saved.

      To almighty Allah we seek help.

      Delete
  18. 5 hari kena hambat.
    ipic dh adu mahkamah akn sebat
    Dah geletar,apa nk buat?
    Media mesti kasi tutup rapat
    Maka BOND CUCU diolah cepat.
    Memang lahanat.

    Tahek Low Jibby Low yg rembat.
    Kabinet reput tahek low disumbat.
    7 keturunan laknat sefut keringat.
    A9Q7 tahek low terus dijilat.
    Mereka tahu mereka subahat.

    Lobai Mufti pejam mata hati rapat.
    Melayu baki Umno Pas patut taubat.
    Sengkek iman kalau taat.

    Cucu marhaen yg tanggong berat,
    Tahek Low yg makin likat.

    MINDANYA DIKUNCI,
    AKAL DIPADAM,
    DEFICIT IMAN TAHAP KRONIK...
    APAKAH MELAYU ISLAM BODOH SANGAT?


    Realiti Mantra Lelaki Hebat.
    Tepuk Dada... Tanya kote kuat
    Yg WAHID, Nafsu mesti hebat.
    Bab kahwin, cukup minat
    Ikut hati nk tmbah 3 bg jadi empat.

    Sembang letup,cawan pun terangkat.
    Sekali bini tengking,kain pun dia lipat...


    Tun Fan

    ReplyDelete