Google+ Followers

Thursday, August 3, 2017

TAWAN PUTERAJAYA BERMULA DI JOHOR

(The Star) – Pakatan Harapan will field its heavyweights to contest in Johor for the upcoming general election, said a Parti Amanah Negara member.
The party’s deputy president Salahuddin Ayub said this was because Johor, which is a Barisan Nasional fortress, would be a game changer in Malaysia’s political landscape.
“We are confident that with the right strategies and approach, Johor will become a tight battlefield in GE14.
“Pakatan Harapan will give priority to our main figures to contest in the state during the election,” he said at a press conference at the Southern Chinese Press Club here Thursday.
He pointed out that in the previous election, PKR and DAP fielded their heavyweight candidates, which helped the Opposition to win several key seats in the state.

26 comments:

  1. Admin, masih ada simpan tak karikatur hihidung besar yg dihasilkan oleh kartunis zunar?
    Kalau masih dlm simpanan, sila kembalikan kpd beliau utk proses mengecilkan hihidung. Bayaran lumayan kpd sesiapa yg hantar balik kartun karikatur si hihidung besar tu. Rebutlah peluang keemasan ni. Juga terbuka kpd semua rakyat Malaysia, Singapura dan Indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. khairulryezall a/l osmanThursday, August 03, 2017 5:50:00 AM

      Mohon indon tuntut zahid komedi,kikikikikiki


      Hara😠pan

      Delete
    2. hehehe
      ko kutuk Zahid.. tu Din Jawa Pagoh pkwe Nika Gee tu ko nak buang longkang ke macai bodos??

      Delete
  2. Pusing kok mana pun UmnoBN juga la yang terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYA ALALH AMINN
      Jika kita berjaya patahkan serangan Mahazalim dan pakatan haprak pada PRU14 nnt.
      Tunggulah sinar sebenar kebijaksanaan DS Najib melaksanakan agenda rakyat akan elbih hebat

      ECRL antara projek sgt penting dan emas yg wajib kita pertahankan. Projek ini sepatutnya sudah lama di bina oleh Mahakutty..tp disbbkan dia adalah pm yg tidak utamakan rakyat. dia tak fikir semua itu..dia hanya fikir litar sepang F1 supaya anaknya boleh untung.. mana yg boleh kasi untung pd diri anaknya dn kroni!

      Delete
  3. Sembang 20 tahun lepas, betul. Sejak skandal taik julur rembat duit pinjam goldman sach yahudi zionis, sorry lah ramai generasi melayu x sabar nk kubur kan umno bn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fitnah memanjang
      satu kes pun tak lekat di mahkamah mana2 di dunia

      yg rempat dan kaki rompak tu skrg berada di celah kangkang kit sial dapig
      sama2 lah korang menjilat.. semoga UMNO bn menang 2/3 PRU14. Amin

      Delete
  4. Kluangman....apsal..tak sak idea dah nak merapu..Mahazlaim Mahafiraun, MahaCelaka Mahathir anak laki laki Iskander Kutty pujaan kau tak dak bagi idea....tak tau apa nak tulis..

    Bonggok Boddoh punya blogger sial..tuu lah kau minom banyak sangat ayaq pekat mani manikam si pukimak mahathir

    Semoga umur makhluk terkutuk mahathir panjang untuk dia sendiri dengan mata kepala butoh dia melihat kebinasaan seluruh kehidupan anak anak haram celaka./

    anak memali akan terus maki hamun kau mahathir sial orang tua kutuk haram jaddah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan sawan babi dia da datang balik...lari lari semua nanti tak pasal pasal berjangkit kat kita pulak.

      Delete
    2. Macai dah kena sawan babi

      Delete
    3. kah..kah..kah

      kluangsetan ni sengek dedak.
      jadi suam2 kuku je lah entry

      usung tilam satu dunia ditunjuk Nuar ialah kakiseks.. kotor..peliwat perasuah

      alih2 hari ini mahakutty angkt dia jd rakan setilam?
      tak ke BANGANG sgt?

      tolak tepi pasal Najib..tp pasal prinsip Mahakutty yg pelik ni

      macai tak pikir ke.. ini semua bangang???

      Delete
  5. khairulryezall a/l osmanThursday, August 03, 2017 6:25:00 AM

    [PAMER HARGA]Tiada Lagi Istilah "PM Jika Berminat", KPDNKK Akan Buru Peniaga Online


    Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dalam satu kenyataan hari ini memberi amaran kepada peniaga atas talian dan mana-mana web perniagaan supaya memaparkan harga barangan yang dijual dan maklumat produk dengan jelas seperti apa yang pengguna ingin tahu, lapor NST.

    Datuk Mohd Roslan Mahayudin, berkata tindakan ini adalah bagi melindungi hak pengguna Selain undang-undang sedia ada memaksa untuk peniaga meletakkan harga dan maklumat barangan sebelum transaksi dilakukan.

    Penguatkuasa KPDNKK akan memburu mereka yang mengiklankan produk di atas talian tetapi tidak meletakkan tanda harga barang dijual samaada sengaja atau tidak.

    Penggunaan frasa "PM saya, sis", "Done PM" adalah antara kata kunci yang membuatkan penguatkuasa dapat mengesan kepada peniaga gagal memaparkan tanda harga.

    Peniaga atas talian kini akan diperhatikan sama seperti yang dilakukan kepada peniaga konvesional yang lain dan hukuman akan dikenakan jika didapati melakukan kesalahan.

    Peniaga perlu mengikut Akta Perlindungan Pengguna 1999 dengan perlu memaparkan maklumat seperti berikut:

    *Harga perlu dibayar
    *Nama penjual atau syarikat
    *Nombor Pendaftaran Perniagaan
    *Maklumat untuk dihubungi seperti nombor telefon atau alamat atau emel
    *Keterangan produk
    *Kaedah pembayaran
    *Terma dan syarat
    *Anggaran masa penghantaran

    Individu yang gagal mematuhi lapan ketetapan yang disenaraikan oleh kementerian ini boleh didenda sehingga RM50,000 atau penjara tidak lebih 3 tahun atau kedua-duanya sekali.

    "Kami menguatkuasakan undang-undang ini setelah sekian lama memberi kelonggaran kepada peniaga untuk menyesuaikan diri"

    "Kami mahu pengguna dilindungi dengan lebih baik dan hak mereka mesti dilindungi dan mereka mesti dapat membuat keputusan pembelian selepas mendapat segala dengan maklumat yang dipaparkan termasuk caj tersembunyi."

    "Jadi, jika seseorang menjual kucing, sebagai contoh, dia mesti memaparkan harga yang mahu dijual dan tidak lagi berkata PM jika berminat."

    "Kami tidak mempunyai masalah dengan peniaga e-dagang yang lain seperti Zalora atau Lazada kerana mereka masih patuh kepada undang-undang yang ditetapkan." kata Roslan.

    Beliau juga menyatakan sudah lama masa diberikan, sekarang semua peniaga atas talian perlu memaparkan tanda harga.

    Roslan menggesa orang ramai supaya memberi bekerjasama dengan kementerian untuk memastikan para peniaga mematuhi undang-undang yang ditetapkan, jika ada terus hubungi bahagian penguatkuasaan di talian 1-800-886-800. - Siakapkeli.my

    SUMBER: New Straits Times
    celahgelegar at 8:33 PM

    ReplyDelete
  6. X heran nape xde sekor pencacai MO1 berani sebut nama budak cina gemok cib*ibi perasan nk target main dgn Miranda Kerr guna duit curi. Arahan dari no. 1 tak leh sentuh langsung takut backfire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x heran ke nape sampai skrg DOJ tak berani dan tiada stand untuk declare WHO IS MO1??

      macai dapig mahakutty tak nak ulas ke?

      Jho lo tu zikir ratib macai mamakkutty kan?
      sorry le kami xmau sesat Aqidah jd penyembah kutty jho lo

      Delete
    2. eerrr bukan ke rahmang dahlang da ckp hanya orang bodoh je tak tahu sape MO1...
      hehehe akibat terlajak bijak.

      Delete
  7. Khairul, biarlah mereka buat kerja membantu kerajaan menambah hasil negara dari denda yg dikenakan...bantu kerajaan bayar hutang demi rakyat.

    Semua dok pakat buru ikan bilis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hutang 2.5 billion utk selamatkan proton ke?
      Syed Mokhtar rilek je.. Najib yg kena..

      Delete
  8. 6,21
    akhlak hasil didikan umngok dicampur dengan dedak MO1..kau ingat org akan tertarik ke dengan umngok dengan cara kau tu dik??? Mari sama2 kita bertekad untuk jatuhkan MO1 bersama2 umngok dan BN..dia org dah makin riak, sombong sampaikan penyamun dianggap suci dan perlu dipertahankan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Allah SWT bersma2 org yang benar wpun 1 juta macai di upah utk bohong dn buat perang saraf..

      Penyangak dan penipu terbesar berada satu kumpulan dalam Pakatan Harapan@Haprak.
      pastinya PAS akan pecahkan undi mereka.. semoga chap munge akan hilang deposit berganda2 PRU14 nnti

      Aminn Aminn

      Delete
  9. Kpdnkk cuma ikut arahan orang politik utk protect company besar mcm zalora, alibaba dsbg. Peniaga2 online bagi ancaman pd jualan online retailer. Dlm bisnes kecil, memang satu kelaziman penjual dan pembeli nego harga yg dpersetujui bagi urusan jual beli. Sprm patut siasat org2 politik dlm KPDNKK sama ada terima sogokan dr company2 besar ni yg untung cecah bilion2 setahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fitnah lagi
      aku rasa sistem tu zaman Mahakutty
      sbb itu Mufti yang halanh pertandingan Ratu Cantik di pecat! tak pasal2
      lepas tu kes Memali.. tak pasal2 dibunuh org yg duduk di pondok pengajian

      belum lagi cerita arahan2 ghaib lain oleh mahazalim

      sbb itu Allahyarham Ust Fadzil Noor mengatakan Mahathir akan melihat semula kezalimannya satu masa nanti

      Delete
  10. Blog ni sama mcm..berdiri dpn cermin bkk seluar pusing blkg n tgk cermin...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih lyn je lah
      macai2 sakit otak panik. Mahakutty dh panik

      hari2 dia buat statement pelik2.. belit2. u-turn

      apa lagi macai dedak 10x bengong le.. panik!

      habis tiang gol diubah.. satu pun tak masok

      kekekekeke

      Delete
  11. Aku maafkan mereka yang terkesan akan kebenaran tulisan di blog ini hingga hilang akal, semoga diberi petunjuk dan hidayah.

    ReplyDelete
  12. Rasa terhibur tgk usaha sia2 dr crew JASA membela tuannya. Taik julur rembat duit pinjaman goldman sachs, sampai ari ni x berani attack budak muka ba*i tu. Prime directive dari no. 1 takut terbukak floodgate wakakakaka....

    ReplyDelete
  13. Kesian crew JASA cari point acah-acah doj x berani declare sape identity MO1. Ego dah jadi core system dlm akidah. Najeeb MO1 takut tgh tgk jam pasir bila nk abis jatuh. Masa curik bukan main berani joli sakan, bila dh kantoi peringkat international adalah 2-3 jing terlepas menyalak buat bising bunyi mcm satu batallion nk pegi perang. Special sungguh najeeb MO1 ramai pihak nk 'jatuhkannya'. Nama riza Aziz dh kena petik maka kita tahu siapa bapak tirinya.

    ReplyDelete