Google+ Followers

Saturday, October 7, 2017

CIKGU, CIKGI, PENJAWAT AWAM, MOKCIK² FELDA KATA U CAN RUN BUT U CANNOT HIDE


24 comments:

  1. Replies
    1. Jadi, apa salah nya?

      Awat hang tarak kata lain dari 2 patah? Bankrap akai ka?

      Tulaigh meaningful komen la, Mamat. Contribute to the discussion expected to be done on the blog post.

      Macam aku buat di bawah nih.

      Delete
  2. "PENJAWAT AWAM" tuh makna nya PUBLIC OFFICIAL ka? Macam Najib ka?

    Memang dia tak boleh lari. Bekas PM Ukraine, Lazarenko, pun di hambat dek DoJ USA, di heret ke mahkamah USA atas tuduhan "misappropriation of state funds and money laundering" hanya berpuluh juta US dollars ja. Lagikan yang "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" billions of US Dollars.

    Depa dah kenal pasti sejumlah US$4.5 billion, dah sita asset sipolan2 berkenaan berjumlah US$1.7 billion", sekarang dok pusatkan perhatian ke atas "siasatan jenayah" ke atas 1MDB.

    Betul kata Mokcik2 FELDA - tak boleh lari punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.30 Kau dh ketandusan isu ke? Macam sawan babi yg berulang ulang je kau dok putar isu basi yg telah dijawap byk kali. Dh 3 thn la macai.. isu ni kau putar kitar berjoget siang malam. Ape kebendanya siasat tak abis abis ni? Kau tuduh dh bertahun tahun la macai.. Tp xde satu court pun yg dakwa DSN... Ce bgtau court mane? Tennis court? Badminton court? Atau Food Court dlm kandang dapigs??? Kesian kau ni cai.. Otak masih mengecut selama 3thn ni..

      Delete
    2. 3.29 suruh najib tanggalkan imuniti kebebalan politik sebagai PM.

      Lakukan sepertimana Tun, rela disiasat, sebagai contoh RCI forex, Najib takut apa? Laporan PAC, jabatan audit di OSA kan kenapa?

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  3. Macai ulang skrip doj. Projek Doj dh tamat. Madey tgh pening nk main projek baru..Fmt plak balun 1 billiun rasuah dapig.. Org gile ke tak yg bnda tk mustahil sbb mmg madey tgh menggila nk jd boss blik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu dulu, drama belum selesai lepas ni INSHA ALLAH akan dapat balasannya. Rakyat tak harapkan DOJ tapi yang pasti balasan itu akan sampai juga. Tipulah, bohonglah, juallah sementara boleh lepas ini, kita akan lihat balasannya. INSHA ALLAH balasannya akan sampai di dunia lagi.

      Delete
    2. 2.55 Macai PH ni mane ade otak utk berfikir. Balaci Puak Harami ni akn telan semua yg kluar walau kahak hijau sekalipun dr ketua Puak Harami mereka tanpa perlu guna akal...
      Nk hina Rasulullah..? OK he
      Nk hina Hukum Allah..? Rilex je
      Nk Murtad..? Silakan
      Nk Fitnah..? Dialu alukn
      Sokong Umno..? Haram dn Neraka
      Sokong Dapigs..? Wajib dn Syurga
      Ini la keja macai PH tanpa mereka sedari kerana akalnya yilek...

      Delete
    3. 3.41 sebagai contoh pesta arak, kat johor pun ada.

      Delete
    4. 2.25 Ko yg buat2 gila kot, org tua umur 92 tahun jadi PM? dia dah cakap jadi penahsihat aje

      Delete
    5. 4.24 Boleh percaya ke ape yg Atok Tua 92 tu bersabda??? Macai terlebih bebal je yg percaya pd manusia yg melakukan kerja kerja syaitan utk menyetankn musuh musuh politik beliau. Tak mustahil pd hari ini juga kerja kerja syaitan turut dilakukkn terhadap Najib. Lebih advance lg kali ni kerana Atok Tua 92 ni benar benar bersenggama dgn syaitan utk melaksanakn agenda menyetannya..
      Bukan aku yg kata ye.. Tp Atok Tua 92 yg buat pengakuannya di blog beliau.. Syaitan yg direjam..

      Delete
    6. Tak ada siapa nak lantik orang tua jadi PM tapi yang pasti Najib perlu disingkir dannlepas ni RCI 1MDB akan menyusul. Mari sama-sama merealisasikan RCI 1MDB dan RCI 'Cash is King'.

      Delete
    7. Anal 5:16. Mmg power bahasa yg di pakai..bersabda...bersenggama dgn syaitan...perghhhh, tinggi ilmu tu. Ustaz lepasan mana agaknya sitikus mundok ni!

      Delete
    8. Inilah pendusta agama yang sebenar-benarnya pendusta agama.

      Menggunakan kalam orang yang konon sayangkan agamanya tapi tak mampu pun untuk meletakkan dirinya di bawah laknat Allah sekiranya ia berdusta.

      Hakikatnya pengecut dan bacul. Bukan saja muncul anon tapi melaknat pun di sebalik anon. Sembaang..

      Kalau tajuk KD kata u can run but u cannot hide, tapi saya pula berkata yang sebaliknya.

      U can hide behide anon but u cannot run away from what has been promised to liars like you.

      It will happen, not immediately but definitely.

      Delete
  4. Pihak pelahap Taek yg terpaksa kunjung blog anti klepet.Bukan sebaliknya.
    Puak caiklepet yg terpaksa dtg sini.
    Apa petanda2 tu? Siapa yg masalah sekarang.
    1. Tiada pengunjung diblog penjilat Umnobnpas.
    2. media sehala dah makin jumpa dead end 60 tahun RAHMA....END.
    3. Usaha memintas kecambahan minda Rakyat yg sudah mekar kembang kearah kesejerahteraan yg haq.
    4. Keyakinan bahawa Allah sudah berkali memberi petunjuk. Dan pihak UmnoBnPas disuntik kebodohan dlm setiap percubaan menafi haq.
    5. Faktor konon kecairan Agama dan Bangsa berlaku sekira tak pilih Pas BN dan UMNo.
    6. 60 tahun dah cukup masam reput.
    Rancang lah , karang lah dusta domba selagi mahu, itu hak UmnoBNPas.Buli lah, Uli lah semahu.
    Rakyat juga ADA dan TAHU Hak sendiri. Tak kan ini jadi keytakutan pulak?
    Islam tak pakai Paderi.
    Iman tiada parti.
    Melayu perlu kembali jati.

    Rakyat Yakin pada kuasa Allah bahawa yg Mungkar bakal Musnah, Malah sanggup dilaknat. Berani keran benar.
    Itu JanjiNYA....DIA kan berhak?
    Apakah maki hamun, carut ganggu, pecah botol sudah cukup utk gugat kuasaNYA.
    Bodoh ada tepinya..melainkan pada UmnoBNPAs..ianya melimpah.

    ReplyDelete
  5. Saya nak sentuh sikit mengenai penjawat awam kerana saya biasa berurusan dengan mereka, antara kelemahan2 yg perlu diperbaiki oleh kerajaan persekutuan selepas PRU 14, tak kisah lah siapa yg memerintah antaranya adalah saperti berikut :
    1. Bila mengadakan mesyuarat dengan pihak luar, pegawai kerajaan tidak menepati masa. Dalam surat jemputan kata mesyuarat bermula pada pukul 2.30 ptg tapi sehingga pukul 3.00 ptg pengerusi mesyuarat belum pun lagi masuk ke bilik pejabat.
    2. Masih berlaku bila kita bertanya mengenai sesuatu perkara, maka kita akan dirujuk kepada A, A pulak kata bukan bawah dia, ditolaknya kita ke B, B pulak kata si C yg in charge.
    3. Terlalu banyak waktu rehat/makan. Sebelum pukul 8.00 pagi breakfast, pukul 10.00 pagi minum. Pukul 12.30 thari dah keluar untuk lunch, pukul 3.00 ptg minum sekali lagi.
    4. Kadang kadang waktu pejabat bermula pukul 8.00 pagi tapi pukul 8.30 pagi masih kat cafeteria.
    5. Kalau waktu cuti sekolah lagi le, ada yang bawa anak ke office. Mula le si anak tu merayap ke sana merayap ke sini kat dlm office tu.
    6. Dalam bulan puasa lagi meriah , yg diutamakan adalah jualan kain baju,kuih muih untuk persiapan raya.

    Kalau begini cara nya, cukup le kut dengan gaji yg diberi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa PM? Najib...nak salahkan Tun depa dah besara.

      Delete
    2. Sapa yg bntuk pejawat awam selama 23 tahun?? Yg belum pencen dr zmb penyangak tu jd pm tu lah skrg ni dicekup mkn rasuah bersepah2. Nk pemcen lg 2-3 hari.. Najib baru ambil pemerinthn 8 thn.. Si penyangak tua tu dh legasikan selama lbh 23 tahun.. Hg je bodoh percaya lg dgn mahafiraun, bkn aku yg kata pgayr dan Mat Sabun PAN yg bg gelaran tu

      Delete
  6. Benar ia belum tamat. Apabila ia tamat pihak yang bathil itu pasti telah pun lenyap.

    Saya telah pernah bersumpah laknat bahawa di bawah Najib, UmNo telah menjadi parti pengkhianat yang sebenar-benarnya pengkhianat.

    Setakat hari ini semua macai A9 tidak berani pun menyangkal sumpah laknat saya dengan bersumpah laknat sebaliknya.

    Yang ada hanyalah anon-anon tikus (VIRGO pastinya) yang hanya berani melaknat saya tetapi tidak berani bersumpah laknat ke atas diri mereka sendiri. Bacul sungguh.

    Nyatalah para macai A9 hanyalah pengecut yang tidak berani menyegerakan penghakiman Allah ke atas diri mereka sekiranya mereka berada di jalan yang bathil sebagaimana yang telah saya lakukan.

    Pejuang kebenaran? Sembanglah A9, mereka semua hanyalah pejuang dedak. A9 itu sendiri adalah dedak.

    Nah untuk macai-macai A9 terutama yang telah melaknat saya pada entry yang lepas, saya hadiahkan sumpah baru sebagai menunjukkan saya tidak ragu-ragu bahawa saya berada di pihak yang benar.

    Demi Allah saya bersaksi bahawa kumpulan A9 adalah pelengkap kepada sifat2 munafik yang keempat di dalam hadith Nabi saw iaitu 'fujur bila berdebat'. Mereka berdusta berterus-terusan semata-mata untuk membela 3 sifat awal munafik iaitu pendustaan, kemungkiran dan pengkhianatan UmNo di bawah Najib. Sekiranya penyaksian saya ini tidak benar maka saya bersedia menjadi bahan iktibar buat manusia melalui laknat Allah.

    Siapakah di antara macai-macai A9 yang mahu menyangkal kenyataan saya dengan sumpah laknat balas menafikan kenyataan saya di atas?

    Awas!!!, saya tidak mencabar mahupun mengajak. Barangsiapa melakukannya maka ia melakukannya di atas kerelaan sendiri dan bukan dicabar oleh saya. Jangan kelak kamu atau ahli keluarga kamu salahkan saya pula apabila laknat itu menimpa.

    Satu lagi, kalau nak melaknat atau bersumpah laknat janganlah menjadi pengecut dan bacul yang berselindung di sebalik anon tikus. Gunakanlah nama nick name sendiri agar boleh menjadi iktibar bagi yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya org tua bodoh komen. Dh tua baru teringat agama.. Cedok sekerat2 dr kelas youtube + pkcik google sudah lagak takkabur.. Petah menipu ats nama Tuhan.. Org mcm ni satu masa nanti akn disiksa atas dunia lg.. Tubuh badan yg lembik tp dibiar hidup mcm tanpa upaya.. Tersiksa dgn sifat munafik yg menebal skrg ni..

      Tunggu lh saat ko dibalas oleh Allah Azza Wajalla dgn tipu helah ko cedok sikit itu ini buat perasa penipu...

      John doe laknatullah..ko adalah spesis hipokrit yg sama spt mahathir kutty..

      Delete
  7. Oooiii, John Doe bersemangat sungguh!! Boleh dicalunkan sebagai bakal PM atau Mufti Besar Persekutuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai 6.24, ko dibayar, diberi habuan, habuan tersebut punca rezeki ko datang dari ketua penyamun, bermakna ko ambil upah membela penyamun, pembelaan ko tak da fakta, hujah, cuma air liur kumbahan ko.

      Ko buat2 gila dengan harapan Allah maaf kan ko, tapi tak semudah itu macai, ko cuba mohon maaf, tapi orang yg ko maki hamun dan cercaan tak maaf kan ko, jadi bagaimana ko mati nanti macai?

      Bertaubat? Tetapi ko kena minta dengan orang yg ko hina....boleh ko terangkan, bagaimanakah persediaan ko nak mati nanti?

      Delete
  8. Bahlol betul anon 7:29 AM ni, mana ade perkataan maki hamun dlm ayat Anon 6:24 AM. Dlm peperiksaan SPM....BM dapat pangkat berapa ye.

    ReplyDelete