Google+ Followers

Monday, October 16, 2017

YANG MANA LEBIH BENAR.. DEDAH ATAU LINDUNG (?)

Perhimpunan anjuran PH Selamatkan Malaysia mendedahkan segala bentuk PENYELEWANGAN...

Pendedahan bukan atas kapasiti mengaibkan individu tetapi ia melibatkan salah urus tadbir sebuah kerajaan dan kezaliman ke atas rakyat dengan sistem percukaian yang menekan sedangkan negara kaya dengan segala sumber semulajadi.

Matawang RM merudum kerana pelabur kurang yakin kepada ketulusan dan integriti kerajaan menguruskan ekonomi hingga ke arah muflis kerana hutang keliling pinggang yang melebihi 70% dari reserved negara.

Tetapi ada pihak yang MEMPERTAHAN MELINDUNGI jenayah dan

keburukan yang sudah pun dilakukan  (?)

Bukan seorang, bukan sekelompok tapi SATU DUNIA telah bercakap tentang skandal terbesar ini.

Hasutan ke atas lim kit siang berlegar tetapi jho low pelingkup negara ditatang, dijentik pun tidak...

Untuk tampak mulia,, dipangilnya lebai PAS untuk berdamping... Walhal 2x5... Satu sapu duit negara, satu sapu duit tin milo..
# Monyet memang tak mampu berfikir.


4 comments:

 1. Terbaru pendedahan YB Rafizi tentang penjarahan duit felda melalui clone akaun di BVI. Modus operandi yg lebih kurang sama dgn 1mdb. Kesian melayu diniaya tiada berkesudahan. Kini peneroka pula jadi mangsa. Habis segala harta benda digadai, dijarah dan disamun. Akhirnya rakyat yg tanggung beban!

  ReplyDelete
 2. Salam. Tu sebab sekarang ni penyakit banyak. Kerana terlalu banyak makan duit haram. Anak anak mereka juga jadi haram jadah. Kalau nafsu menguasai diri bukan saja negara lingkup malahan agama pun tergadai gara gara kerakusan demi harta dunia.

  ReplyDelete
 3. Boleh dipercayai ke cakap YB Rafizi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ntah..
   Tp yg penting YB pekan mmg langsung xbleh dipercayai

   Delete