Monday, January 15, 2018

SIAPA ITU MELAYU DAN SIAPA ITU ISLAM

Siapa itu Melsyu
umno ke

Siapa itu Islam
pas ke

https://m.malaysiakini.com/news/408019

10 comments:

  1. Doktrin umno:
    Melayu itu Islam
    Islam itu Melayu

    Amanat Fatwa pas Hadi Awang Bini3:
    umno Kafir

    Natijahnya.....
    Kedua-dua entitik ini punyalah bahalol lagi tolol tanpa rasional dan realiti disebabkan buta sejarah hingga kesudahannya menjilat kembali ludah berkahak mereka apabila keduanya bersekongkol untuk mempertahankan KERAjaan KLEPETokrasi pimpinan pasangan laki bini yg heboh dicemuh-hina oleh masyarakat antarabangsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Dah jadi tebiat perangai Kejora apabila kebuntuan, mulalah dia mengotorkan laman web orang dgn ramalan judi no. ekor.

      Delete
    3. Wahai Wak Seman kadok

      Melayu itu Islam ada dlm perlembagaan Malaysia, dlm perlembagaan Singapura tak ada.
      Wak Suman asal Singapura, mana tahu hal ni.

      Delete
    4. Terpandang je komen Tua Suman ni, secara otomatik Teringat pd Othman Wok. Sama specis yg menipu dn Kianat bangsa sendiri.

      Delete
    5. Ketahuilah sudah lebih 40 tahun saya berwarganegara Malaysia.

      National Constitution, Employment Act & Industrial Relation Act adalah lauk bagi saya kerana itu ada hubung kait dgn kerjaya saya dulu2, terutama bila berinteraksi dgn pelabur2 asing. Ini termasuk perlembagaan umno ketika menjawat pengerusi tetap bahagian buat 5 penggal.

      Kamu tuu yg kurang pelajaran & asuhan khilaf besar mengatakan 'Melayu itu Islam'.

      Dalam perlembagaan definisi Melayu menyatakan.... 'Melayu itu mestilah beragama Islam, mengamalkan adat budaya Melayu & bertutur menggunakan bahasa Melayu'. Tapi Melayu tak mestinya Islam kerana hakikatnya berapa ramai orang Melayu dah murtad keluar dari Agama Islam, sama ada dgn sengaja atau tak sengaja, contoh seperti kamu yg mencela Allah SWT dgn mengatakan, 'Allah meliwat dunia akhirat Tun Mahathir, dan juga kamu berdo'a pd tuhan jesus agar Tun Mahathir sekeluarga dilaknati'.

      Itu pasal...

      Sekolah mendidik Otak
      Orang Tua mendidik Watak....!!

      Tak gitu, Kejora.........???

      Delete
    6. Baca buku penjajah byk sgt jd la mcm otman ni..suh ngaji kitab malas...ngaji tinggi saje tp rugi xtau asal usul..sedihnye. yg sy nj bgtau.. tu bkn doktrin umno ye pak otman..

      Delete
  2. Melayu kalau tampa Islam satu benda pun takde yg ada hanya temberang.. Islam Malaysia rosak kerana Melayu

    ReplyDelete
  3. Slogan "Islam Itu Melayu" dan "Melayu Itu Islam" ada suatu kesepakatan diantara pembesar..ulama..dan rakyat jelata suatu zaman dahulu..yg telah pun menjadi ijmak ulama yg muhakkikin.. singkaplah semula khazanah kesultanan dan ulama melayu kita yg dlu bernama kalaha dan telah diberi nama al mala'u (Melayu)... jgn dilupa asal usulmu wahai yg bergelar melayu..

    ReplyDelete
  4. Secara berasingan Melayubangsa, Islam agama.
    Apabila Melayu welding sekali,
    Melayu jadi Bodoh.
    Islam jadi hanyut.

    Hanya terdapat 2 bangsa yg welding Bangsa dgn Agama iaitu:
    MELAYU dgn ZIONIST.

    Nampak tak kebodohan nyata ini?

    ReplyDelete