Google+ Followers

Thursday, March 22, 2018

APA MASALAH DENGAN SI BAJU HIJAU, KALUT?

Aku malas nak ambik tau pasal nama,  jawatan atau siapa yang jadi panel,  tidak mahu dipengaruhi dengan title.. Biar kita menilai mereka atas apa hujah mereka. 

Kalut benar si baju hijau. 



Kalau dia seorang pensyarah,  Universiti berkaitan wajar mempertimbangkan semula kehadirannya di universiti tersebut,  masa depan yang gelap bagi mahasiswa/i.

Realiti politik semasa - faktor umur adalah yang paling akhir untuk diambilkira kerana banyak lagi ciri² lain yang perlu diberi keutamaan seperti pengalaman, integriti,  rekod kejayaan masalampau,  pengurusan krisis,  kesihatan,  keupayaan berhujah dan pengaruh serta lain² lagi. 

Kerajaan baru yang akan ambilalih kerajaan lama bukan satu pertukaran kerajaan yang normal tetapi mengambilalih kerajaan lama yang sarat bermasalah termasuk hutang. 
Hanya pemimpin yang biasa dengan kerajaan lama akan tahu untuk menguruskan kerajaan baru dengan lebih mudah. 

Manifesto PH tidak disebut "memartabatkan Islam"???
Begitu dangkal sekali kerana dia mencari ayat hingga lupa nilai yang ada dalam manifesto.. 
Sebutkan mana satu menifesto uang bertentangan dengan Islam? 
Apakah menangani si kelepek dan si korup itu tidak Islamic.. 
Apakah jadi PM tanpa jubah tanpa serban itu tidak Islamic? 






78 comments:

  1. Sekarang bersepah Ph d...mudah dapat Ph d...kalo Ph d yg sepadan dengan pemikirannye tak boleh dipertikaikan...

    Tapi kalo mcm dr palsampah kamarul lebih kurang dgn cai aku mula bertanye dari universiti mana dia dapat Ph d dan siapa supervisornye....adekah supervisornye mcm dia jugak?...

    Lihat nama2 seperti professor ungku Aziz dan syed naguib alattas...2 tokoh ini tak de saper yg berani pertikaikan ketokohan kedoktoranye...ph d nye bernilai tinggi dan wajar orang yg memiliki Ph d di hormati dan disanjungi...

    Dr palsampah kamarul layak pegang diploma sahaja...menjatuhkan imej pemegang Ph D...melambangkan UUM blm layak diiktiraf sebuah universiti kerana tenaga pengajarnye tidak ade ketokohan yg selayak dengan title kelayakan yg dipegang...

    ReplyDelete
  2. Dr palsampah kamarul tidak ade ketokohan di panggil penganilisa politik berlatar belakangkan akedemik...bila dia mengajar di UUM adekah pelajarnye boleh paham ape yg di syarahkan?...

    Patut di cari pelajar beliau untuk bagi komen cara penyampaiannye semasa kuliah.......

    ReplyDelete
  3. Bila kena tenyeh dengan tun madey yg bukan pemegang dr palsampah perbezaan boleh dilihat samada dr palsampah ni layak jadi penganilisis politik ato jadi cai sahaja dan adekah layak diiktiraf dr palsampah yg dia pegang....

    Pembodek umno patutnye jadi penganilisis umno sahaja....tinggal yg bodoo2 sahaja dlm umno...dr palsampah pon bodoo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita di hutan
      Phd ,Dr tu sekarang diberi tak timpal , senang shj dapat macam Datok datok tu lah. IQ lembab pun boleh dapt PHD lah di hutan ini. Agama juga sering di perekplotasikan untuk kesesuaian mengikut kehendak atau motif di hutan. kah kah kah

      Delete
  4. Kalo masih menyokong dan membela prompak tak usah bercakap pasal bela islam....merompak kerja haram dalam islam...

    Memalukan orang islam disisi orang kapir....orang kapir pon ramai yg tidak merompak dan menipu...yg berserban pon menyokong prompak lagi menjatuhkan nilai orang dan ajaran islam...

    Sukar orang kapir untuk terima dan masuk islam bila orang islam cakap itu haram ini haram tapi orang islam sendiri yg melakukan dan membela yg haram mungkar...orang uslam sendiri memaluka irabg dan ugama islam....bermuka2 dengan islam

    ReplyDelete
  5. Melihat penyampaian dan cara tun madey menyekolahkan dr palsampah kamarul buat najib lagi kecut nak berdebat dgn tun madey...

    Jadi siapa yg ade kelayakan dan ketokohan yg paling layak untuk memimpin malaysia?....yg berotak lembu akan pilih najib..

    ReplyDelete
  6. You win la kejora bapok bodo. Sekali kd posting, you terus ambik 5 tempat teratas. Ni payment lain ke share dgn payment kd? Apapun good luck, semoga perjuangan berhasil. Kalau tak menang pru, sekurang²nya kocek kembung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. You masih ketinggalan jauh dibelakang...setaraf dengan dr palsampah kamarul...melayu yg masih rendah tarafnye dengan bangsa lain...

      Delete
  7. Parti pembangkang @ PH dikatakan terlibat dgn PA atau Progresive Alliance. PA pulak dikatakan turut berjuang untuk LGBT. Ini menunjukkan bahawa percaturan politik PH tidak Islamik. Kalau setakat mengaku perjuangan PH untuk memerangi kleptokrat dan rakus kuasa, parti kominis dan lain² parti di negara kafir juga mempunyai agenda sama. So, harap dapat penjelasan blogger kd tentang dakwaan penglibatan PH dengan PA ini. Semoga penjelasan dapat merungkai persoalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi lah bukti dulu hubungan yg dikatakan dan siapa yg berkata....kalo liberal..en azalina menteri najib dah lame liberal...umno berkuasa...mcm2 undang2 umno dah buat..nak buat yg baru plak akta berita tak palsu di palsukan....

      Kenape umno tak buat undang2 sekat lgbt?...

      Delete
    2. http://progressive-alliance.info/2018/03/22/background-malaysia-run-general-election/#article-anchor

      Delete
    3. En kejora bapok bodo, saya nak penjelasan dpd blogger kd tentang terlibat atau tidak dap (PH) dengan PA. Kenapa mintak bukti pulak dpd saya? Saya bertanya kpd blogger kd sebab ada maklumat yg menyebut begitu. Sahih atau tidak maklumat tersebut saya tak pasti. So, en kejora bapok bodo, biar blogger kd yg jawab jika beliau ada fakta, bukan en yang jadi juru tulisnya. Jawab ikut soalan, bukan menjawab dengan pertanyaan. Harap en kejora bapok bodo tak rasa ada keperluan menjawab soalan kpd org lain. Biar soalan tidak berjawab, jangan orang lain yg hanya reti mintak bukti sedangkan persoalannya benar atau tidak sahaja serta tidak berstatus tuduhan.

      Delete
    4. Dari mana sedara dengar pasal PA ni ade kaitan dengan PH?...kalo dap yg ade kaitan tak semestinye PH pon ade kaitan...tak semestinye soklan ditanye kpd KD...dan KD tahu semua benda...dan ade baiknye sedara bertanye dulukpd umno bila naj buat undang2 sekat lgbt kerana sangat merbahya kpd masyarakat malaysia...
      Dan boleh mintak kpd PAS masukkan dlm RUU 355 ...

      Delete
    5. Ini ruangan komen, bukan bertanya. So, sesiapa pun boleh jawablah encik perasan bagus. Kalau nak tahu sgt tanyalah pada org yg sampaikan maklumat pada encik. Bukan bertanya kat sini..

      Delete
    6. Anon 5:10 PM menulis,

      'Saya bertanya kpd blogger kd sebab ada maklumat yg menyebut begitu. Sahih atau tidak maklumat tersebut saya tak pasti'
      -------------------------------------------------------------------

      Maklu mat mana? Mak lu mat siapa?
      Mat Taib ker? Mat Masalan ker?

      Itu pasal sekolah biar sampai abis, jangan sekerat jalan..

      Delete
  8. Tun madey ade sebut perkataan ketenangan...bila bercakap kelihatan tun dlm keadaan tenang...ketengan kunci kpd otak boleh betfikir dengan cerdas dan sampaikan hujjah yg berisi dan teratur.....dr palsampah kamarul kelihatan gopoh dan gabra..susunan sebutan dan nada tone suara yg berkecamuk....isi percakapan bertaburan...

    Ini kekebihan yg di miliki oleh tun madey...

    ReplyDelete
  9. Cai2 umno BN semua.. Hangpa tgk.. Sempoi tak Tun M dgn Tun Hasmah mai sesi diskusi tu.. Mcm ni baru la org ada confident.. Berani face to face and share pandangan diaorg, jwb balik apa yg org dok kata pasal depa.. Hangpa nak harap najib mcm ni, tok sah mimpi la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr kamarul zaman tu ckp pun sangkut2 byk sgt, pastu dok telan air liur jer.. Anyway, utk berlaku adil, kita bagi peluang dgr juga la apa dia nak ckp..

      Delete
    2. Najib berani buat undang2 aje sekat itu dan sekat ini...salahguna akta untuk linndongi diri sendiri...terbaru tun madey cabar debat....

      ade tak cai boleh tolong carikan pil berani supaya najib berani debat dgn tun...berani cakap belakang jeer...

      Cai melalak pasal lgbt tapi najib tak mao buat undang2 sekat lgbt...

      Delete
    3. tapi dulu masa bicara DSAI pasal tuduhan meliwat..dia takut pula mai mahkamah kan...kan...?

      Delete
    4. Tun madey tak de kaitan secara lansong dgn kes...hanye disyaakki konpirasi...pihak yg nesyaaki boleh tepot polis....jadi bust aoe di sapina ke mahkamah...

      Delete
    5. Kalo dibuat wacana layak ke tidak najin jadi pm beranikah najib hadir?...

      Delete
  10. Mari kita lihat komen2 selepas wacana berikut.....

    Othaman Ahmad
    1 second ago
    Dr. Kamarul bercakap with prejudice mind. Dia sendiri yg begitu jauh muda dan berkelulusan tinggi kelihatan janggal bercakap dgn nada gopoh, tergagap-gagap, terketar-ketar & tidak lancar asyik tengok nota saja. Kesudahannya, dia menjatuhkan kredibilitinya sebagai seorang professional yg bercakap guna emosi tanpa rasional & bukan otak .

    Goh Kok Leong
    11 minutes ago
    Tun masih relevan untuk menjadi PM buat kali ke 2. Tun bukan hendak memimpin lama, dengan pengalamannya beliau boleh wujudkan sebuah kabinet yang berkebolehan maka akan menolong beliau laksanakan proses pembetulan dan pembangunan semula negara. Dr. Kamarul Zaman hujahan beliau tidak dapat mencerminkan keadaan sebenar di bumi nyata. Tun cuma guna otak bukan hendak guna tenaga seperti bangla yang angkat bata atau ikat besi. Tun 100% layak memegang jawatan PM sekali lagi.

    Fin Ariff
    35 minutes ago
    Ak dgr suara dr.kamarul mcm nervous..tul x?

    abuya N
    33 minutes ago
    Very True .....

    chlaw64
    22 minutes ago
    berpusing2 kata2nya tu....

    Azmi Ab
    6 minutes ago
    Fin Ariff, bkn saja nervous ttp telur dlm seluar pun dh jadi kecut. Ckp langsung tiada kualiti dan trgagap gagap.

    Syazana Zana
    53 minutes ago
    tun m lebih bijak tenang bijak bila menjawab soalan.walaupun diusia 93 .
    boleh jd pm lg .no problem
    ph tetap pilihan ku.
    selamat berjuang bersama rakyat tun.
    rakyat is still with tun.
    ada panel yg perlu belajar dgn tun.
    yg baju hijau.

    Ramesh Krishnan
    44 minutes ago
    This Dr Kamarul Zaman is the problems. Bodoh sombong!!!

    kennytancg
    32 minutes ago
    Called himself a lecturer? English tonggang terbalik

    Mohamad Tarmizi Mohamad Daud
    8 minutes ago
    This Dr. Kamarul Zaman is pro BN. Gagap bila 2 ahli penal lagi persoal kata2 dia. Stupid lecturer

    kennytancg
    No standard

    Gamemaster 0912
    45 minutes ago
    of course tun M .boleh jadi PM semula

    Syazana Zana
    52 minutes ago
    i just wait tun m be next pm..

    one moment one moment
    43 minutes ago
    Tua , tua lah rakyat x kisah yg penting Tun M next PM .. pengalaman tadbir negara dan hubungan antarabangsa tu yg penting ..

    Syafrizal Abu Mansor
    54 minutes ago
    Terkedu kau. Hahahaha

    Oommar Oommar
    52 minutes ago
    Hahahaha terkejut ekauu

    moe o
    28 minutes ago
    nama jer prof..tapi bodoh..

    HEBAT AHMAD
    26 minutes ago
    apa si baju hijau ni cakap ni!!

    boss puzzle
    1 hour ago
    Hahahahah

    Adzarul Buqary
    34 minutes ago
    MAHATHIR IS THE BOSS

    Gamemaster 0912
    37 minutes ago
    mengaruk apa dr kamarul zaman ni. dedak nya dr kamarul zaman

    Azmi Ab
    3 minutes ago
    Sombongnya Dr Kamarul ni. Org lain semua brdiri bila Tun M tiba. Mmg sah dia ni pncacai Umno dan BN. Cara duduk pun dh tak tntu arah. Nmpak sgt kecut perut bila Tun duduk d dpn. Klu btl2 gentleman balunkah Tun cukup2 jgn hanya berani d belakang aje.

    Kimmy Jong-Un
    31 minutes ago
    hahahha u are great b tun

    Fyrdause Mohd
    44 minutes ago
    Dr Kamarul terlihat dia terlalu stress. Terlalu menolak dari perbincangan ilmiah.

    abuya N
    32 minutes ago
    Too bad...
    He is lost.

    Fyrdause Mohd
    19 minutes ago
    Dia tidak bersikap professional dan tidak bertindak sebagai penganalisa politik. Dia tenggelam dan amat tak bersedia.

    abuya N
    12 minutes ago
    Tun speaks 100x better than him.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fyrdause Mohd
      1 minute ago
      Dan hanya dia bersikap biadap dengan tidak berdiri memberi penghormatan. Seorg yg professional harus bersikap professional namun hanya dia yg melawan arus.

      zuraidi
      55 minutes ago
      Good talk

      gebei1
      25 minutes ago
      haha... kelihatan org uum ni sgt tdk tenteram berpanel... mcm amatur...

      Will
      2 minutes ago
      Tun M masuk kat 1:02:51

      Ahmad FM
      11 minutes ago
      yg baju hijau tu cara duduk pun dh cuak.. menggigil je bercakap..mampuihh

      fiz peace
      13 minutes ago
      Nampak sgt cuak c baju hijau tu..hahahaha

      Ahmad FM
      13 minutes ago
      sape yg baju hijau tu...menggelabah je...penjelasan pun xde isi ...

      Samsuri Mahmud
      14 minutes ago
      Daya pemikiran kau la yg menurun..tun m jawab soalan pn tak pakai note. Ko yg muda pn tak ingat fact.. hancing la ko prof

      ahmad fahmy
      15 minutes ago
      Wacana Jadi lain..tu lah..tadi nak hentam sgt TUn heheh..sekali Tun dtg...jemmm Ehheheh...semoga Allah beri kesihatan unggul pada TUn dna Isteri..untuk memimpin Malaysia utk Kali ke2 sebelum serahkan kpd DSAI...

      rio kio
      21 minutes ago
      kemunculan tun m 1:01:58 ..1:02:23 dr kamarul dh stat cuak smpai lupa nk bdri.. 1:03:04 still cuak kahkahkah

      Mat Besi
      22 minutes ago
      yg pakai baju hijau,nk cakap ilmiah..dia pun tak ilmiah...

      AF Global
      25 minutes ago
      Memang uum ni port lepak orang macam prof kongkang ni ka..

      chlaw64
      25 minutes ago
      Teringin nak lihat wajar Dr.Kamarul tu bila Tun mucul tak dijemput di depan matanya...Ha!ha!

      My Sue
      29 minutes ago
      mcm takut2 jak.. hahah

      Cemon Monk
      30 minutes ago
      tergagap-gagap anjing perliharran umno

      ntahapapa xtaw
      45 minutes ago
      sora truih sangkut2...

      Zamri Muhammad Nor
      18 minutes ago
      Walaaun....bangang.

      Zamri Muhammad Nor
      1 minute ago
      Hidup Tun..hidup pakatan harapan
      -------------------------------------

      Patut ler Najib takut FACE-TO-FACE dgn Tun M, rupa2nya Tun M masih berketrampilan, masih ada aura, masih ada chemistry hingga ada ahli panel yg prejudice pun hilang pertimbangan.

      Bayangkan kalau budak2 tak abis sekolah berhadapan face-to-face dgn Tun M, mau terkencing terberak agaknya......!!




      Jamesdean1 Jamesdean123 March 2018 at 01:55
      Aku tgok video semua hadirin bagun berdiri hormat kehadiran tun...cuma prof pro umno je tak berdiri.


      Dah ler tajuk pasal umur tun m, tapi prof pro umno cerita pasal manifesto ler pulak.sama macam kejora jgk prangai.bodoh tak bertempat

      Delete
  11. UUM

    Universiti Umno Malaysia....

    universiti tak de kreditability...

    ReplyDelete
  12. Apa2 pum madey lah paling terer uturn kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo ade gaung didepan tapi ko tak mao u turn mampos lah ko...hihihihi..

      Delete
    2. Bodo perompak pun dok bela....pencacai umno bengap 2..

      Delete
    3. 5.27,

      U turn untuk negara tak per Asal jangan ditangkap rasuah kata derma pak arab...:)

      Delete
    4. Bro...itu klentong oleh bapak klentong negara penakut...

      Delete
    5. Yang paling terer uturn, hang najib. Cth kes 1MDB. Mula2 tak mengaku, ckp fitnah, tak ada akaun, bila kantoi, derma pulak blablabla... Itulah namanya uturn dari planet saturn.

      Delete
  13. Lebih baik yg tua tapi boleh majukan negara dari muda sikit tapi jahanamkan negara...

    ReplyDelete
  14. I have seen the video 3 or 4 times and trying to size up intellectuality of that UUM lecturer. My personal view is that:

    1. That the professor has little if not no intelectual argument at viz the other 2 panels.

    2. That whilst Dr Mat Saat is far above this pseudo prof from UUM, Kevin is far far ahead of him (the pseudo prof of low intellectuality)

    3. That his body language as a prof of UUm does not at all showing his ability to express hos message.

    4. That his choice of words reflects very much of a kampong boy albeit his educational achievement

    5. That he is clealry being overwhelmed by the other 2 panels even with Kahar the moderator perhaps the presence of TDM and his wife may have caused him to tremble and even could not speak fluently when compared to the other 2 panels

    Congrats TDM for being calm and collect. A true Statesman indeed



    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes I totally agree with you...panel ke 2 lebih berwibawa dan ade sekali tegor dr palsampah kamarul yg tersasul yg cuba lari dari tajuk...

      Ade sikit sangat intelektuali...tu pasal saya ragu2 mcm mana dia diberi ph d...

      Delete
    2. 5:48 pm...

      2 words in plain simple English.....

      'Guilty Conscious'
      (Rasa Bersalah).

      Delete
  15. My son has totally ignore UUM as his choice to pursue his higher education. He asked what kind of lecturer UUM has? No quality lecturer like the one in the video, he added?

    ReplyDelete
  16. Tak kisah lah apa pun, pangkah lah apa pun asalkan jangan DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP is far better than a hypocite party like UMNO full of thieves, who cannot distinguish rasuah dan derma, mencuri dan investment

      Orang macam kamu nama saj melayu dan muslim tapi tak dapaat bezakan CINA RAKYAT MALAYSIA dan CINA KOMUNIS TANAH BESAR YANG DAH PINJAM DUIT DENGAN KERAJAAN BAWAH UMN sehingga aank cucu cicit kita terpaksa bayar hutang itu nanti.

      Buat diri kamu tak per, najib bagi dedak bagi makan anak cucu kamu. Ingat dedak pasti akan habis padda suatu masa. Masa itu, SESAL tak BERGUNA

      Delete
    2. Orang kampong aku lagi cedik ...nak pangkah PH tak kira ape parti asal tangkap jumaah prompak..

      Delete
    3. Orang kampong aku pon tahu gst bayar faedah hutang cina komninis hingga je cucu cicit....

      Delete
    4. Pangkahlah apa pun asalkan bukan umno dan suku sakatnya.

      Delete
  17. Maka akan berulang lah sejarah hitam Semangat 46 selepas PRU 14 nanti. Ulang tayang sejarah hitam ini, kali ini di lakunkan oleh PPBM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat 46 bukan pakatan harapan.

      Kamu serupa 6.03 di atas.

      Wake up...live in reality with facts and truths.

      Nak takutkan orang dengan parti DAP...buat pae?

      Cina Komunis tanah besar tak sokong lbgt, liberalisma, pluralisma etc etc?

      Mengapa bengap sangat nak faham? ohhh...boleh jadi setara prof kangking dari UUM...

      malaukan melayu muslim saja

      Delete
    2. Dulu masa semangat 46 lain..kali ni banyak org umno sendiri nk pankah parti lawan..dh tak caya dengan ketua ug terkenal dgn takda telonya lepas tu nk tau jugak yeker dia mencuri...klau hukum hudud pas cakap mencuri potong tanhan yer tak

      Delete
    3. Semangat 46 parti tak bersemangat...harap2 umno tak hilang didunia lepas pru...biarlah umno jadi pembangkang untuk check and balance...

      Delete
    4. Maka lepas ini umno akan menjadi catatan dalam lipatan sejarah aje.

      Delete
    5. Confirm.....umno bakal tersungkur di negeri umno dilahirkan setelah anak jati wira felda Johor dianiaya oleh si Rosmah.

      Delete
  18. Susahkan kalau org dh benci...tu la yg kali jgan sokong perompak...org lain semua dh tahu..tingal prncacai umno jer dok dlm gelap lagi..yg nampak duitduitduit..islam ker melayu ker anakcucu ker..lantakla..lagi satu nk cakap janji umno ..tak yah caya la tak bole pakai...semua menipu jer ...rakyat makin lama makin susah..conto ruma logik ker ruma flat hager ratus ribu..yg bangang dia cai umno .ni dorang sendiri pun banyak tkda ruma dok setingan lagi .itupun cakap umno baik..kesian la tengok dorang dh macam luncai pun ada..Menang sorak kampung tergadai..aai nasib kau la labu..tak habis2 kena bodo jer..tapi nk buat mcam mana tu yg korang nak..

    ReplyDelete
  19. Dari jawapan Tun M memang sah yg dia nak semua PM selepas dia buat apa yg dia nak. Kalau tak ikut ..siap di ungkit ungkit nya.Dia nak jugak tu jambatan bengkok di teruskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umo tun tak mungkin sampai 150 tahun...dia hanye nak baiki kerosakan yg dibuat najib... Kalo najib tak buat kerisakan dan ikut telunjuk rosmah dan ahok jho lo tun tak peduli dah pentadbiran najib...kerana orang umno degil tak mao buang kapla prompak berjumaah tun tubuh parti baru nak buang umno najib...

      Delete


    2. Memang betul la tu, 6.35.
      Betul TDM hendak semua PM dan parti yang memerintah ikut kehendak dia selepas ini, ia itu, memerintah dengan baik, telus, jujur dan amanah. Bukan macam Najib buat sekarang, menghancurkan bangsa dan negara.
      Dan jambatan bengkok itu memberi kelebihan kepada Malaysia, bukan Singapura seperti sekarang ini.


      Delete
    3. Yg kaki ungkit umno. Tiap hari dlm tv cerita pasal keburukan TDM. Cerita 20-30 tahun dulu pun nak rci. Anda tidak lihatkah itu?

      Delete
  20. Klau cakap najisb skrg ni goyang bole tak pencacai umno semua...kedah akan jato kt bn..selangor penang sepatutnya umno jgn mimpi sebab rakyat selesa dgn government skrg ni setidaktidaknua dapat gak air free kt selango bas pun free...korang umno baik jaga hal sendiri dari jaga hal org lain ..sebab sabah pun silap2 haribulan melepas..pada pencacai elok la kumpul duir banyak2 takot tak sempat..pada pm yg tercinta sebenarny anda keseorangan kerana kebanyakkan penyokong anda tak setia dan iklas..dorang cuma pikir duitduitduit dan pas pulak kena hatihatila rakyat tengok parti pas ni seolaholah betsetongkol dengan bn manayaknya yg.rakyat tengok yg pas ni cuma membutakan mata lansung tkda bantahan dgn apa yg bn buat..mcam setuju plak...brg naik pun pas buat bodo jer..ni dh jadi satu perkembangan yg tak sihat..klau lepas ni pas menang gak kira pas nasib baikla..islam tu baik..tapi klau pas bersntongkal dgn prompak itu tak dibenarkan islam yer tak tok lebai

    ReplyDelete
  21. Pp slgr akan tumbang.. Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pp dan selangor pasti ph menang. Kedah perlis perak johor insyaAllah ph menang. Bn akan jadi pembangkang insyaAllah

      Delete
  22. Skrg kita byk ckp tak guna. Macai umno dok serang sanggah hasut blog PH buat apa...
    Sudah2 la ketua main hide n seek mcm budak2 tadika bergaduh dgn hujah berselang seli.
    Naaah! TUN sudah cabar Najib face to face live....
    Nakhoda PH sudah jual.
    Beranikah pahlawan nakhoda Bugis yg dikata berani bijak membeli ..akhirnya?
    Tak perlu pusing2 jauh.
    Ada tulur laah, dah hujung2 ni, semua rakyat Umno dan semua2 lah, tunggu apa lagi bertekak.
    Rakyat tgk,tunggu, masing2 kata ketua dia power...
    Siapa yg takut dlm hal ini?
    So? Kalau belum cukup berani atau layak..usah malukan diri di blog PH.

    ReplyDelete
  23. Yang berbahas kat sini bukan lah mewakili majoriti pengundi... .syok sendiri je yang lebih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Tapi kalau nak berbahas dlm blog ini, jangan bodoh macam prof kangkung dari UUM.MEMGELABAH BERCAKAP DEPAN MAHATHIR....TERUK TERUK

      Delete
    2. Padan muka 8:25. Tentu semua kenal si tongong ini, tak gitu.....??

      Delete
  24. Setuju 8.25..kdg2 aku kesian kdg muak pun ada dgn geng pakatan ni.. Konfiden tahap dewa.. Ukur kuat dr ramai org dtg tgk sarkas.. Byk komen kat youtube fb..tak ramai pun sbnrnya..yg komen 2 tu adlh org2 yg kecewa.. Kalau dulu zmn mhadet Internet mudah mcm skrg mahadet pun xkn berangan nk jd pm lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. api kalau nak berbahas dlm blog ini, jangan bodoh macam prof kangkung dari UUM.MEMGELABAH BERCAKAP DEPAN MAHATHIR....TERUK TERUK

      Delete
  25. Masaalahnya di Malaysia ni ramai tenaga pengajar kat universiti universiti yang berstatus "professor" setakat bagus dari segi "paper qualifications " sahaja. Ramai diantara mereka setakat mengguna ilmu bagi mengajar pelajar di universiti sahaja. Mereka tidak mahir dari segi human relations, mereka tidak mahir dari segi public communications dan tidak mahir dari segi human interactions. Jadinya bila berdepan dg public figures dia jadi gabra.
    Kalau professor dlm bidang sains tak semestinya pandai dlm politik. Kalau professor dlm pengajian Islam tak semestinya pandai dalam politik. Kalau professor dlm bidang ekonomi atau perniagaan juga tidak semestinya pandai dalam politik.
    Jangan ego sangat macam kalau dah ada status "professor" tu dah pandai dalam serba serbi .

    ReplyDelete
  26. Mcai2 umno dan pas disarankan usahla dimalukan lagi puak anda sendiri. Sini blog PH yg open (*tak mcm kerahan ala komunis sebelah umnobnpas. Ataupun mcm parlimen, dimana MP nak baca pun tak bagi.Usahlah kata rakyat yg bayar gaji pembuat dasar kaparat, langsung tak diberi ruang utk tahu.
    Hampeh tul kaan?
    Buat apa la nak malikan diri sendiri dan tuan2 kamu. Tahulah diupah Taek.Tapi tak perlulah susah2 kaberap umnobnpas lagi disini...malu beb.
    Tgk prof kangkung sepeken anglai pun kucil. Ada pulak nak pulas konon disini bukan majoriti.
    Oklah...kita ambil jalan islamik musyawarah saja.
    Sah depan mata ketua PH sudah ajak Debat dgn Najib...dia nak tanya apa pun boleh...tak perlu TV3 nak mimik muka terok2 paksa naratif sehala terhadap rakyat lagi.Orang2 UMNOBnPas pun selesa kalu disambut secara islamik suci musyawarah dua hala.
    Yg lari tak jadi apalah toksah dok ungkit...TUN dah pun usul fresh punya. DEBAT BIG BOS...OPEN,NO RUN, NO HIDE...Simple easy.BN,GAGASAN,PH semua happy.

    SO? Najib yg hebat vs TUN yg tua renta gelas tak pecah.
    Sudahkah tumbuh buah zakar itu?

    ReplyDelete
  27. Apa debat2 ..igt jadual pm mcm jadual catuan air kt slgr ke.. Pm ada ms nk debat sana sini.. Lain la org tua kutuk byk masa lg baik duk masjid buat ibadat.. Ni x dbg umur pnjg pun smlm xde ucp alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoilaaa...Jadual pulaaak.
      JADUAL..JA DU WALLL.
      Ko biar betul 907 !!!
      Pembohong dan tak islamik langsung,
      Buka lah mata hati tu dipagi Jumaat yg suci ini.
      Balik pada soaln tadi
      So? Najib yg HEBT PIDATO LINTAR vs TUN yg tua renta gelas tak pecah.
      SO?

      * No more stupid excuses please.

      Delete
    2. 907.
      Simpkify.
      If YES...WHEN?
      IF NO...WHY? *bukam jadual air selangor

      Delete
    3. Debat?...jangan sebut debat...Najib dan chai fobia dengan debat...najib sibok buat jadual hingga tak cukup tido...


      Dari mana plak datang jadual air selanhor...

      Cai bodoo tak tahu siape yg diberikan lesen operator air oleh SPAN di selangor...

      Delete
    4. Cai mencacai... Bak kata KBB cuba tengok siapa yang jaga air kat Selangor tu. Kroni umnu kan? Padanlah kronik. Mmg tak efisyen langsung.

      Delete
  28. NAJIB SUDAH KALAH 0-3 KEPADA TUN MAHATHIR...

    Lelaki tua berusia 93 tahun yang bernama Tun Mahathir Mohamad ini memang luar biasa.

    Tidak saja bijaksana, punya daya kepimpinan dan yang bukan biasa-biasa, malah keberaniannya sudah terbukti mampu mengalahkan orang yang lebih muda daripadanya.


    Najib Razak yang baru menginjak usia 65 tahun dan jauh lebih muda daripadanya, kini sudah terdampar dengan kekalahan 3-0 kepadanya.

    ReplyDelete
  29. Selepas debat antara anwar ibrahim dengan shaberi chik tahun 2008 banyaklah kutukan orang umno kpd shaberi chik kerana cuba nak jadi hero berdebat dgn anwar ibrahim...shaberi lari dari tajuk..

    Selepas wacana ni agak2 ade tak dikalangan acedemician dan umno kutuk dr palsampah kamarul yg berlagak pandai dah tunjuk bodoo tak layak kutuk tun madey...

    ReplyDelete
  30. Agak2 bila najib boleh balas kurang2 1 gol....hehehrhehe...malu beb..

    ReplyDelete
  31. Dlm majlis wacana di karangkraf semua hadirin menghormati tun madey kecuali dr palsampah kamarut...kesipuan.

    ReplyDelete
  32. "sikap kalut" yang ada padanya memang tak sesuai pada mana² majlis ilmu.

    Dua lagi panel tidak 100% sokong Tun tetapi perbezaan pendapat itu boleh diterima.

    ReplyDelete
  33. spesis lobai pas..loghat cakap pun dah tahu..dapat naik pangkat sebab lobai upline. bagi malu budak uum ..

    ReplyDelete
  34. ASSALAMU ALAIKUM WAROHMATULLAHI WABAROKATU...
    Salam sejahterah bagi kita semua...
    Mohon maaf bilah kedatangan saya mengganggu. Perkenalkan nama saya agus sodikin asal surabaya seorang mantan TKI dulu kerja di pabrik triplek malaysia selama 4 tahun lamanya. Singkat cerita.. Saya sangat berterima kasih kpd pak h.cahyono atas bantuan beliau melalui pemasangan nombor togel 6D nya alhamdulillah saya menang RM,450.000 selama 3X pusingan, saya tidak menyangka kalau saya bisa seperti ini dan ini semua berkat bantuan pak h.cahyono, saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang alhamdulillah kini sekarang saya sudah punya rumah dan usaha sendiri. Saya tidak tau harus berbuat apa untuk membalas kebaikan beliau karna banyaknya orang yg perna saya pon dari google untuk minta bantuannya tidak ada satu pun yg berhasil malah hutang saya tambah banyak. Beliau juga bisa bantu melalui Uang gaib/Bank gaib tanpa tumbal, Uang balik, Pelet, Pelaris, Nomer togel 3D/4D/6D.. Bagi saudara yg diluar negri maupun dalam negri butuh bantuan beliau jangan takut atau maluh segerah pon pak h.cahyono di nombor +6285 213 737 273 / WhatsApp 085213737273 insya alloh beliau pasti membantu anda seperti saya. Demi alloh inilah kisah nyata sye.. Sekian dan terima kasih atas tumpangannya semoga dengan adanya pesan singkat ini bisa bermanfaat...


    ReplyDelete
  35. Aduiio ckp pun tgk note sampai uganda dgn iran punya constitution pun dickp apa kene mengena dgn politik umur malasyia

    ReplyDelete