Google+ Followers

Thursday, May 10, 2018

KEMENANGAN BERTINGKAT TINGKAT

Banyak untuk dipaparkan,  antaranya... 





29 comments:

  1. Masa tun angkat sumpah "org tu' mcm xberkenan jerr..😠😬😡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tarik gelaran sblm ni kan?
      Allah nak tunjuk le tu..

      Delete
    2. Org yg tk berkenan tu panas la.. sapa nk tlg byrkan bil hotel kt M&O lpas ni... Org lg satu tu dh tutup akaun sbb nk pakai utk diri sndri. Hehehehehehe....

      Delete
  2. Yang penting lalat dan langau pemakan dedak haram dah tak berkeliaran lagi. Takde lagi c&p. Takde lg komen2 takbur sombong kononnya umnobn kuat dan disayangi rakyat. Sblm ni..kemain lagi kutuk tun m...tgklah skrg..org tua yg korang kutuk tu dah berkuasa. Hah..kutuk la lagi.

    Jamal jamban mana? Mamat ni antara yg paling kuat kutuk tun m.

    Suharli dan geng2 dedak dia mana? Apa perasaan dah tak dapat dedak lagi?

    Kah kah kah

    ReplyDelete
  3. Rasa sunyi pulak takde geng2 dedak datang menepek kt blog ni. Kita tabur dedak sekali sekala bagus jugak terutama si suharli tu...pemikiran mantap dia amat diperlukan utk kita kutuk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai 2/3 dah mampoos selepas bramboss...hihihi

      Delete
  4. tahniah PH. kita tgk prestasi 100hari pertama mcm mana ya. dulu sbgai pembangkang, senang nk attack. skrg dh jd govt, dh tak bleh attack. hanya bleh tai chi blame previous govt. then, lepas tu slow2 jd defensive. the tables to be turned... apa2 pun salute Tun for being PM for 2nd time. merasa jugak Tun mentadbir negara dizaman teknologi canggih where the ppl can discuss things on the spot. x bleh nk sorok2 & guna ISA mcm dulu lg. nanti tau langit tinggi rendah. bersiap siaga lah kd utk defend tun. all the best :) bergembira selagi bleh dgn kemenangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecewa ke? Oh ye, nak ingatkan sikit. Kerajaan dah dipilih oleh rakyat, sila wala. Jgn jd pengkhianat nak tumbangkan kerajaan yg ada. Kihkihkih

      Delete
    2. Takziah macai bodoos...tak usah kempen lah
      ..lambat lagi 5 tahun ...tun bijak uruskan negara...yg bodooh duduk diam lagi baik..

      Delete
  5. pak lah disuruh letak jawatan pasal jambatan bengkok.... kami mahu jambatan bengkok disegrakan... jangan buat buat lupa tak ingat pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat apa TDM nak dengar ckp kau. Kau bukan undi PH pun. Kihkihkih

      Delete
    2. Masa pak lah di suruh turun macai ni menikus takut bela pak lah...hahaha

      Delete
  6. ..dan kita tengok bagaimana tun dengan bijaksananya nanti menarik kerajaan negeri pembangkang tertentu menjadi gengnya. Mau tak mau, supaya pembangunan seiring dengan federal, mereka kena buat keputusan bijak jgk atas nama rakyat bukan kerana kepentingan peribadi.
    Jika hal ini berjaya, BN jenama yang akan tinggal sejarah. Hendak gilap & naik semula amat payah.

    ReplyDelete
  7. Ada macai nmpk Prof Dr. Kamarut UUM? Deme kabornya nok jemput dia berforum kat TV3...pakai baju hijau laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah..
      Kena sembur bullshit sekali mahu tekehel leher dia.

      Harap2 semua prof kangkung dihumban ditempat selayaknya

      Delete
    2. Prof tu antara yg akan dapat bullshit dgn Tun.

      Delete
  8. Dulu tun madey cakap buang najib prompak umno degil...tun madey cakap umno akan kalah....cai bodooh tak percaya...

    Najib nak lawan tokey...

    Sekarang umno lingkup...


    Prnyokong umno bodooh nak mampud...cakap besar umno menang 2/3 konon...

    Azmin menteri besar paling singkat...najib pm singkat...cai otak singkat...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah betol tu bro kbb...syukur tak sia sia perjuangan aku untuk mencari kebenaran....diawal 2015 diblog ini jugalah aku ada bagi peringatan untuk macai semua iaitu ada yang tak kena dgn pemerintahan silanun ini.
      nah sekarang tuhan da tunjukkan yang batil akan musnah juga akhirnya.

      Delete
    2. Dulu ada org cakap azmin tak pandai uruskan air kat Selangor. Sekarang orang yang bercakap tu sedang berendam airmata.Macai dia pulak, nak bayar bil air pun duit tak ada..... Kihkihkih .

      Delete
  9. Zamri kadir dpt bantuan pas utk bn kembali berkuasa diperak..jgn ada yg berguling2 dijalanraya mcm dulu sudahlah..seperti disabah berjuta duit habis beli adun utk musa aman trus berkuasa..😲😱😲😱

    ReplyDelete
  10. Dlm politik xde musuh kekal..kita perlu bersedia dgn sebarang kemungkinan..🎭🎭🎭

    ReplyDelete
  11. Mat maslan khabarnya dh buka kedai mkn tanpa gst.cukup untuk tampung kehidupan dihari mendatang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh!kedai makan...jual nasi goreng kot???

      Delete
    2. Nasi goreng murah. RM3.86 je.

      Delete
  12. No dedak no komen. Nanti banyak la blog dedak tutup pasal dedak dah tak ada. Mereka menulis bukan kerana kebenaran, tetapi kerana dedak. Dedak untuk perut.

    ReplyDelete
  13. Apa pun aku tetap syg umno bn yg membela melayu islam..korang tggu la apa nasib melayu akan dtg jgn sampai cucu cicut kencing atas kubur korang sebb bodoh naikkan cina dap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu jho low tu bangsa Melayu ke? Tauke genting tu melayu ke? Jual tanah KTM tu kerja Cina ke? Yg jual tanah Felda, cina jugak ke? Yg buat FGV sampai tanah peneroka tergadai kerja cina ke? Yg bg cina duduk kat malaysia ni bukan kerja UMNO ke? So what? Terimalah realiti yg negara ini berbilang bangsa dan ada hak masing2. Jgn nak jadi cauvinis.

      Delete
    2. Sebenarnya saudara tidak memahami perlembagaan, fungsi majlis raja² & kewujudan askar melayu diraja.
      Siapa pun yg perintah, tidak akan mengurangkan hak² tertentu melayu di dalam perlembagaan.
      Tetapi malangnya, selama 60 tahun, siapakah yg menjual dan menggadai melayu? Di bawah pimpinan mana rasuah macam 'kebiasaan'. Adakah parti roket yg perintah selama 60 tahun?
      In case, cthnya jika lks @ lge jadik PM mereka cuba ubah perlembagaan, cuba hapus raja², mereka kena berhadapan dgn majlis² raja yg diberi beberapa kuasa eksklusif tentang hak Islam & melayu serta pengangkatan senjata Dr RAMD utk menangkap penderhaka.
      Malaysia is different. Ada lapisan² tertentu kena hadap jika cuba 'mengubah' Malaysia.
      Melainkan semua penduduk² melayu, raja² dan askar² bersetuju dan sokong rejim lain secara total, barulah semua boleh berubah.
      Sungguhpun demikian, semua rakyat berbilang kaum diberi hak sama rata dalam perkara² lain, cthnya dalam bidang ekonomi. Siapa yg pandai dan rajin, dialah yg berhak kaya. Siapa yg pemalas kerjanya asyik tunggu duit jatuh ke riba, maka terus meneruslah akan jadi lemah tetapi anehnya cuba menyalahkan orang rajin.
      Termasuklah cthnya, dlm pendidikan, kesihatan dan byklah, semua tu sama rata ye utk semua warganegara.

      Delete