Google+ Followers

Tuesday, May 1, 2018

KERAJAAN ADA 1001 CARA TINGKAT PENDAPATAN NEGARA TETAPI KENAPA PILIH GST DAN TIADA SUBSIDI HARGA RUNCIT PETROL YANG MENYEBABKAN KOS SARA HIDUP RAKYAT TINGGI, MENEKAN MEMBEBAN...

Itu sebab umno perlu dikalahkan,  Najib muflis idea untuk kesejahteraan rakyat.

Idea dengan umum billion peruntukan dan projek mega sekadar menambah hutang dan cukai perlu dinaikan bagi menampungnya, itu pasti. 



29 comments:

  1. Malaysia kaya dgn hasil...minyak getah kelape sawit logam koko balak dll...

    Pengurusan yg lemah dan boros...ketirisan dari atas hingga bawah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada satu lagi..kaya ngan derma..he2 he2

      Adoi sakit perut!!! Apapun malaysia boleh!!!

      Delete
  2. Salah satu punca subsidi bahan api ditamatkan adalah berpandukan nasihat dpd tun mahathir sewaktu masih berada dlm parti umno dahulu. Beliaulah yang memberi cadangan agar suatu masa subsidi bahan api perlu dipotong kerana subsidi itu hanya menguntungkan pihak kaya yang membeli bahan api dgn kadar yg lebih banyak berbanding org miskin dan susah. Itulah, dulu dia yg bg idea, kini dia pulak yg sesar balik idea dia. Melayu mudah lupa kot. Subsidi minyak ditarik tu jasa dia, kini kenapa nak bidas balik? Serupalah dgn isu GST, TS muhyiddin pernah berhempas pulas mempertahankan GST semasa masih menjadi TPM. Bila dah ditunjukkan jalan keluar dari kerajaan sedia ada, lain pulak cakapnya. Org jerman kata SONTOLOYO, dulu ckp lain skrg ckp lain. Mcm sumpah², berubah ikut habitat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki..
      Tarik subsidi mnyk sbb nasihat mahathir..

      Mahathir kn dh jdk musuh, buat pa ikot nasihat dia lg.
      Kah kah kah kah kah...

      Xke bangang namanya berperang dgr nasihat musuh.
      Kah kah kah kah kah..

      Org kaya beli kete mhl, byr cukai mhl, byr insuran mhl, byr income tax mhl.
      Kalau xcukup, naikkan lg income tax utk org kaya.
      Kah kah kah kah

      Bodohnya hujah pencacai najis. Patutlah sokong najis.
      Ada akal xmau pikir.
      Kah kah kah kah..


      Xde kata SONTOLOYO dlm bahasa german..
      Berhentilah menipu wahai najis dan cacainya.
      Kah kah kah kah kah kah kah kah

      Delete
    2. Kikikiki..betul tu bro!! Hujah kepala taik! Ikut nasihat konon!! Masa Tun bagi nasihat suruh berenti jdi PM tu, nape x berenti? He2 he2..hujah kepala taik!!!

      Delete
  3. Katalah apaupun aku tetap undi bn yg tetap melayu jgk pemimpin nya dari pakatan yg dap ketuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presiden umno skang pun bukan melayu, xi apakenama tu! China merah! Mca dah x confident ngan najib. Gambar presiden parti komunis china diletakkannya!!! Kah kah kah hidup parti komunis umno!!!!

      Delete
    2. Propaganda dap naikkan poster tu.taktik lapuk zaman komunis..guna cara lain la

      Delete
    3. Kalau dap naikkan poster tu kenapa tak ada yg turunkan mcm potong ganbar Mahathir? Odoh tul macai ni.

      Delete
  4. GST DAH DI BUAT 200 NEGARA
    SINGAPORK NAIK 9%GST LAGI
    TAK YAH DENGOR YG RENTUNG RENTA
    SUMA NAK SLAMAT KAN ANAK KRONI. ..




    #DAHTUAPUNBODOH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 200 negara tu x ada 1mdb!! Ha2 ha2

      Delete
    2. 200negara tu xde pemfinah macam kau.

      Delete
    3. 200 negara x ada pencacai bengap cam kau!! He2 he2

      Delete
    4. 200 negara yg buat GST harga barang tak melambong mcm malaysia...salahkan peniaga plak.....

      Delete
    5. 200 negara tu tak ada pemimpin yg dipanggil klepto...

      Delete
  5. Pemerhatian di pos2 pkr sekitar sgor kalah dgn pos2 bn dr segi petugas2.berbeza dgn pru 13 dulu..kini dah terbalik..adakah ini salah satu petanda bn merampas kembali slgor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Negara maju buat pilihanraya tak ade pos/ markas pon...nak jaga ape pks ni?...dok sembang2 kosong....tunggu lah balaci hantar duit untuk minum...kerja bodoh buat pos...

      Delete
    2. Pos penuh tp ceramah kosong. Baik tak yah. Buat habis duit aje ternak macai.

      Delete
  6. Jemin ali dah goyang minta bantuan daim bantu kempen..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko yg goyang...veteran2 umno sukarela bantu kempen PH...ade veteran umno bantu najib?...makhluk perosak...

      Delete
    2. Betul KBB. Veteran umno bersama PH. Yang ada kat sekeliling umno skrg cuma macai yg menanti dedak...

      Delete
  7. KAN DOLU LAGI DAH KATA
    ASSMIN MB SGOR REKOD DICIPTA
    TITLE MB TERSINGKAT MAKIN NYATA
    LEPAS PRU PENDAKAP LEHER DIPAKAINYA
    NAIK MAHKAMAH LEPAS PILIHANRAYA



    KIKIKIKI....





    BERAMBOS.....



    #'DAHTUAPUNBODOH. ..'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas pru ni sg buloh homestay mengamit ah jib, menjadi penghuni setia...keh keh keh


      # muda2dahbengap

      Delete
    2. Masih mimpi khayalan barua cina kominis...

      Delete
  8. 'Najib takut, terkencing tengok gambar saya'
    1 Mei 2018, 10:59 malam (Dikemaskini 1 Mei 2018, 11:18 malam)

    Pengerusi HARAPAN Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan beberapa insiden tindakan SPR yang potong buang gambar beliau sebagai sesuatu yang cukup pelik.

    "Pilihan raya ini cukup pelik, gambar saya tak boleh tunjuk.

    "Gambar Datuk Seri Najib, gambar Ku Nan boleh. Bila tengok gambar saya dia (Najib) takut terkencing.

    "Lepas 9 hari bulan Mei ini, dia takkan tengok gambar saya lagi," kata Mahathir dalam suatu majlis ceramah HARAPAN malam ini, di Flat Desa Pandan, Parlimen Titiwangsa.

    ReplyDelete
  9. Cuba korang puak Pakatan Hopeless ni tanya Nuar Braham pasal kes AP Nenek 'Queen AP' Rafidah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba kau pulak puak penjilat Barisan Nisan ni tanya Najib pasal kes Cash is King 1MDB?

      Delete
    2. Paul Baggio...

      Saya perhatikan bukan main lagi kau pertahankan PAS. Cuba komen sikit ttg auta kelntong PAS ini......

      Baru2 ini loyar Pas, Wan Rohimi Wan Daud pulak dahh...berauta meloyakan tekak konon Imam PAS Hadi Bini 3 memenangi kesemua lima permohonan interlokutori (permohonan dalam permohonan) bagi kes saman fitnahnya terhadap Editor SR, Clare Rewcastle Brown.

      Tak hal Mahkamah Tinggi London hari itu memerintahkan SR membayar keseluruhan kos 28,900 pound iaitu bersamaan RM155,791 untuk perbicaraan penuh pd tahun depan bermula 1 hingga 12 April 2019.

      Walau bagaimanapun rata-rata pemimpin dan penyokong Pas dilihat terloncat-loncat beruk kegumbiraan setelah dikeliru & gormalkan apabila loyar PAS ini menganggap perintah tersebut sebagai kemenangan mutlak Abdul Hadi terhadap saman yang difailkan pada 21 April 2017 itu. Walhal, SR hanya diarah untuk membayar kos bagi permohonan interlokitori yang difailkan oleh SR untuk membatalkan saman oleh Imam PAS, Hadi Bini 3. Hal ini bermaksud jika tiada permohonan interlokutori lain, kedua-dua pihak perlu bersedia untuk perbicaraan penuh memandangkan saman yang difailkan Abdul Hadi mempunyai kewajaran untuk diteruskan.

      Delete
    3. "Sarawak Report, however, in a post on Monday (April 30) refuted PAS' announcement that five of its applications were defeated and said that its claims that Abdul Hadi had won the libel case was "false".

      Sarawak Report also said that the half day hearing in front of Justice Dingemans was only related to its procedural application.

      "Political parties cannot sue in the UK and Sarawak Report had petitioned for a quick preliminary trial to determine whether it was Abdul Hadi or PAS who was behind the case to silence Sarawak Report on the issue of money flowing from Umno into the political party," it claimed.

      Sarawak Report said the judge had set a provisional date for a full trial for 10 days lasting from April 1 to 12, 2019.
      --------------------------------------------------------------
      The war is not over yet, the battle is just beginning.

      Kalau kes dah selesai kenapa ada perbicaraan pada tahun hadapan, iaitu pada 1 April hingga 12 April, 2019.

      Delete