Google+ Followers

Saturday, June 2, 2018

SETAKAT MANA PENERIMAAN ANWAR DAN MUHYIDDIN MENGENEPIKAN CITA² PERIBADI SEBAGAI PM DENGAN MEMBERI LALUAN PADA AZMIN

KENYATAAN MEDIA
31 Mei 2018

GANDINGAN NIK NAZMI DAN SYED SADDIQ

Kerajaan Pakatan Harapan perlu mengenengahkan anak-anak muda yang berpotensi untuk menganggotai kabinet.

Kolaborasi anak muda dan mereka dan mereka yang berpengalaman adalah perlu untuk mencapai kata maksud bagi memacu Malaysia kearah negara yang lebih berdaya saing.

Gabungan idea dan tenaga orang muda bersama pengalaman orang lama, mampu melahirkan kekuatan khususnya dari sudut pentadbiran negara.

Ahli Parlimen Setiawangsa, YB Nik Nazmi Nik Ahmad yang juga Ketua Pemuda Pakatan Harapan selayaknya diberi peluang menerajui Kementerian Belia dan Sukan.

Umum mengetahui kementerian ini dahulu diterajui oleh Ketua Pemuda Umno, YB Khairy Jamaludin.

Isu penyelewengan dana 100juta melibatkan pegawai Kementerian Belia dan Sukan adalah satu bukti kelemahan urustadbir KJ dalam menerajui kementerian tersebut.

Justeru selayaknya kedudukan ketua pemuda umno itu diganti dengan ketua pemuda pakatan harapan. 

Memandangkan pengalaman beliau sebagai setiausaha politik, timbalan speaker dan exco kerajaan negeri Selangor, tentunya beliau berupaya mengetuai kementerian belia dengan lebih baik.

Manakala Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman pula wajar diketengahkan sebagai timbalan menteri belia dan sukan. Seorang anak muda yang segar dengan idea-idea bernas, tentunya gandingan beliau bersama Nik Nazmi mampu memperkukuhkan peranan belia di negara ini.

Saya yakin gandingan mantap ini akan berjaya mengangkat peranan belia ke satu tahap yang jauh lebih baik dari yang sebelumnya.

Justeru itu sudah sampai masanya Pakatan Harapan mengiktiraf peranan anak muda dengan mengangkat mereka yang layak untuk berada dalam kabinet.

Sekian.


SYED BADLI SHAH B. SYED OSMAN
Pen. Setiausaha Angkatan Muda Keadilan Nasional
Setiausaha Angkatan Muda Keadilan Selangor


200% sokong

33 comments:

  1. Sampai sekarang aku masih tak puas hati mana hasil siasatan seleweng duit kbs berjuta-juta tu. Sprm punya siasatan mana, pdrm punya siasatan mana...apa hal senyap. Bukan 2 ringgit beb...100 juta tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bos baru sprm sibuk nak fali banyak jes felda felcra mara kes gopi tokey rumah urut haram...sabar lah..

      Delete
  2. Majulah kondom untuk muda mudi kita..slogan kem belia dan sukan..kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seks, seks, seks... Itulah dalam kepala otak macai. Dah papa kedana pun masih tak sedar.

      Delete
    2. Dengan kondom tu senang lah bapok tua bodo buat keje jubo menjubo suka sma suka...kehkehkeh

      Delete
    3. Bapok tua tu sapa? Engkau ke? Aaaaa mmg kau. Kentut kau pun bunyi mcm dah loose... Muahahahahaha

      Delete
  3. Jika komen² sampah dan semah berterusan, tapisan komen akan dibuat semula. Harap beri kerjasama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampah busuk elok dibuang...kepala penuh dgn sampah..

      Delete
  4. Elok benar orang muda diberi ruang dlm barisan kepimpinan...
    Azmin ada potensi pm masa hadapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, org muda elok benar diberi ruang dlm barisan kepimpinan. Bapok tua bodo mcm ko langsung takde potensi dan takde harapan msa hadapan.

      Delete
    2. Pru 15 berkuburlah ph kalau ikut situasi skrg.rakyat dh marah...kah kah kah

      Delete
    3. Elok benar cai meroyan...5 tahun lah ko meroyan kebuluran...hihihihi..

      Delete
  5. budak syed tu lembut tak rela uuuu


    kah kah kah.... awwuuuw

    ReplyDelete
  6. Rafizi Ramlee OK, dia ada good qualification, expertise and
    experiance. Malangnya dia jadi budak suruhan Anwar Ibrahim.
    Kalau dia masih terus macma ni, dia akan berakhir jadi macam
    Hishamuddin Rais. Dah tua baru Hishamuddin bangun dari tidurnya
    yang panjang. Harap Rafizi muhasabah diri dan fikir baik-baik.
    Untuk berjaya sebagai pemimpin, bukanlah menjadikan 'BUDAK SURUHAN'
    sebagai kerjaya hidupnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yg ko merepek ni...ko syok kat nuar tapi nuar tak layan...tu pasal ko marah sangat...hihihi..

      Delete
    2. Ko tahu tak..rafizi tu anak didik anwar ibrahim..rafizi tak ade DNA umno mcm ko...ade 2 degree..kalo rafizi gila kekayaan rafizi dah lama masuk umno...

      Delete
    3. Cik minah ni orang suruhan Kalimullah hassan ...kumpulan Third force yg nak menghalang anwar jadi pm...

      Delete
    4. Kikiki..
      Biasanya cacai umno je yg slalu komen kt blog ni.
      Xtau pulak cai anwar pun ade.

      Ke cytrop dh dpt wahyu baru. Anwar nk kowtim dgn umno+pas dan jdk kerajaan baru.
      Kikikiki..

      Apela strategist bn ni. Mudah2 dh kantoi

      Delete
  7. Cik minah...ko sepatutnye nasihatkan tun mahathir jangan jumpa anwar dan mintak
    maaf dgn anwar untuk join pkr dlm PH ...tanpa tun pon PKR dah ade pakatan....tun boleh bertanding sendirian mcm Pas..ato ko jangan sokong PH kerana adanye anwar...tapi muka ko tak malu...suku sakat umno dna umno susah nak berubah dgn lagak ego.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni komen nk ckp ape pun xphm..
      Anwar bukan suku sakat umno?
      Kah kah kah kah

      Delete
    2. Nasib baik org UMNO bantu beri undi pd PH utk buang Najib sbg PM. Jgn cakap besar sangatlah. Buat kerja elok-elok, jgn sampai rakyat Malaysia meluat dan terima nasib spt UMNO sekarang.
      Jgn tunjuk sangat kalian berebut kuasa, nanti rakyat ludah atas muka.

      Delete
    3. Siapa terhegeh cari siapa?..

      Delete
  8. Muhyidin xdesperate nk jdk pm.
    Dulu yg berani lawan dollah adlh muhyidin. Bukan najib.
    Najib hanya diam tersipu sokong x lawan pun x.
    Xkata nk jatuhkan pemimpin islam mahupun tumbangkan kerajaan pun masa tu dan najib gembira dpt jawatan pm.

    Anwar sudah hilang punca.
    1. Kerana dia rasa dia xkn dpt jdk pm selepas 2 tahun.
    2. Kalau pun dpt jdk pm, xde markah mahupun perjuangan yg dikenang kerana org tua yg berjaya tumbangkn bn dan bg dia jdk pm.
    3. Dpt turunkan mahathir dari kerusi pm secara paksa shj akan membuatkan legasi anwar hidup dan namanya dikenang. Kerana tiada siapa pernah dpt kalahkan org tua dlm semua peperangan yg disertainya.

    Sejaran perang tun m
    1. Lawan tunku abdul rahman.
    2. Lawan kekebalan agong dan merubah perlembagaan negara.
    3. Lawan ku li dan musa
    4. Lawan anwar
    5. Lawan Tun dollah
    6. Lawan najib 2018

    Ku li lg bnyk kerja dari bercakap pun xmampu nk kalahkan tun m.
    Ni kan pula anwar yg hanya pandai berucap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa sudah berubah..yg kuat takkan kuat selamanye...kalo kuat takkan dapst 13 kerusi..hihihi...

      Delete
    2. Kalo nak perleceh kan anwar bawak saja bersatu kluar dari PH...senang cerita...bersatu masuk umno semula...

      Delete
    3. Kalau kuat, takkan tinggal dua neger?
      Muahahahahahahahahahaha

      Berebut nak jadi MB pulak tu.
      Muahahahahahahahahahahahaha

      Delete
    4. Dulu panggil munge. Skrg terhegeh2 nak PPBM...
      Muahahahahahahaha

      Delete
  9. Kalo dah rasa kuat kenapa tak tanding sendirian mcm pas..dapat jugak 18 kerusi dan 2 negeri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kuat kenapa belum sampai sebulan dah papa kedana?
      Muahahahahahahahahahaha...

      Delete
  10. Berani ker tun bawak bersatu kluar dari PH join umno dan pas tubuh kerajaan?...penyokong2 tun tentu setuju ...PH jadi pembangkang pon tak ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru boleh tengok kuat ke tidak tun untuk kekal jawatan PM...amacam?...

      Delete
    2. Umno dh mampos, bos2 dh kantoi,bercanda dgn jumaah penyangak loboi.
      Masih ada hati nak catur game dgn PH.
      Nasihat free, pegilah cari Dollah Lena pakmertua KJ tu, mana tau kot2 dia ada idea atau stock Taek lebih2.

      Pendek kata pegi lah main jauh2. PH byk kerja nak betulkan negara

      Delete
    3. 10:28 AM...

      Ingatkan Kejora Musibat toksah merepek meraban, tumpu ajer pd 9 Jun 2018, jam 11:00 mlm di Dataran Bandaraya JB.....!!

      Delete