Google+ Followers

Friday, June 8, 2018

ZAHID PALING LAYAK PRESIDEN UMNO

Berapa ramai ketua cawangan tarik diri?
Berapa ramai Ketua Bahagian, Ketua Wanita,  Ketua Pemuda,  Ketua Puteri tarik diri. 
Berapa ramai Ahli Majlis Tertinggi tarik diri. 
Pucuk pimpinan Najib,  Hishamuddin dan Sharizat sahaja yang tarik diri tetapi tidak secara total. 
Hishamuddin kalau dia bertanding apapun,  tanpa sepupunya yang sudah hilang kuasa,  akan kalah. 

Yang paling kartun,  Presiden dah tarikh diri..tetapi orang yang dilantiknya Setiausaha,  Bendahari dan Ketua Penerangan dengan muka tak malu tak faham² tak tarik diri lagi. 

Jadi apa perubahan yang orang luar sebok² bercakap.
Dan sejak bila pula umno dengar cakap?
Ku Li nak ke kotorkan tangannya membina semula umno?

Jadi,  memang layaklah zahid pimpin.
Yang cerdik sikit. Mad Hassan,   tapi salah parking pula,  setakat Timbalan Presiden.








13 comments:

  1. Dah syok sendiri . ..
    Asal boleh buat duit. ..
    Tempat agama pun bedal ..
    Asal Muaii Nak untung ...

    ReplyDelete
  2. Ada pemimpin cakap, dia tak tawar diri jawatan presiden dan timbalan krn tiada pitis. Hanya yg ada wang besar jer boleh tanding presiden. Mereka dah nampak, kalu jadi presiden, banyak la poket nak kena isi. Ini bila dah tiada presiden, bulan ramadhan lesu tiada aktiviti tulis pak budin.

    ReplyDelete
  3. umno perlu berubah dgn erti kata perubahan sebenar bukan tiga suku!

    Sy lihat kepimpinan tertinggi umno mesti diubah! Yg mana sedia ada hampir kesemuanya telah merosakkan umno dan membuatkan rakyat meluat dgn kerenah dan perbuatan mereka!

    Zahid hamidi TAK LAYAK menerajui umno! Mungkin Ku Li atau tok pa sesuai dgn jawatan tersebut.. sy cenderung tok pa.. beliau berimej bersih dan belum terpalit dgn skandal..! Sesuai utk menerajui umno..! Sesuai utk menarik semula sokongan rakyat! Beliau ada WOW FACTOR!! Walaupun ura2 mengatakan tok pa tak nak bertanding kerusi presiden! Tok mat jg sesuai.. tetapi beliau dah pilih kerusi timbalan presiden.. terpaksa lah akur..

    Maka, Tok mat (bekas MB N9) sesuai utk menduduki kerusi timbalan presiden! Dan dilihat boleh bganding baik dgn tok pa..!

    Manakala, dato johari juga sesuai dgn kerusi naib presiden! KJ susah nak ckp kerana beliau terpalit dgn pelbagai skandal.. dari kisah kuasa tingkat 4 sewaktu pak lah memerintah sehingga lah kes 100 juta di KBS..! Dato mahadzir TAK SESUAI..! Tajuddin rahman juga TAK LAYAK! Khaled nordin BOLEH DIPERTIMBANGKAN! Anyway, perlu lebih ramai calon bertanding utk kerusi ini..!

    Khairul azwan harun SEMESTINYA TAK LAYAK utk jawatan ketua pemuda..!! Asyraf wajdi dusuki calon yg dilihat amat sesuai dan berkaliber! Mempunyai pendidikan yg bagus dan pengetahuan agama yg sgt meluas! Sesuai utk menerajui pemuda yg kelihatan amat lesu pd waktu ini..! Semangat kemelayuan dan islamik yg beliau miliki boleh membantu umno dlm menarik semula sokongan anak muda dan rakyat! Ini sekaligus dpt menangkis istilah politik wang dlm umno..!

    Utk kerusi timbalan ketua pemuda umno.. perlukan lebih ramai calon yg bertanding! Setakat ni nama2 yg disebut masih tiada WOW FACTOR..!!

    Ketua dan timbalan ketua wanita jg perlu diganti dgn yg lain..!

    Maka, pengundi umno yg layak nanti..! Pastikan anda memilih calon yg betul..! Demi agama, bangsa dan negara.. umno perlu berubah dan dipertahankan..!!

    Kekalahan umno @ bn di pru lalu harus dijadikan iktibar..!!

    Ini kali.. kepimpinan umno harus dipilih berdasarkan tinjauan umum rakyat..! PENERIMAAN RAKYAT KE ATAS PEMIMPIN UMNO ITU PENTING..!! KERANA UMNO BUKAN UNTUK UMNO SAHAJA..!! TETAPI UMNO UTK RAKYAT..!!

    SELAMAT BERJUANG UMNO BARU..!!!

    ReplyDelete
  4. From one perspective, umno cud reemerge with sultans' suoport. Nampak dah selangor n johor royalty trying to revive umno albeit slowly.

    ReplyDelete
  5. Umno hari ini xubah spt sebuah syarikat. Masuk sebab nk buat duit.
    Dh rugi biar jelah. Xde rezki meniaga.
    Tu belum kena haram dh carca marba.
    Baiklah org tua ada rs kesian lg. Kalau ikot style "jiwa besar" najib, haramkan umno, tangkap semua jerung besar..
    Hahahaha..

    Mcm anai2 kena pecah busut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe la kalo dia tak nak. Makna nya yg tinggal tu memang ikhlas. Biar la umno mulakan hidup baru. Ahli parti lain pon tak perlu kecoh. Manatau ada manfaat nya nnt. Wat pe nk gaduh2. Anak aku support ph pon aku siap bagi kereta isi minyak dan wang saku gi kempen ,politik matang. Tapi kalo org amik kesempatan, sombong tak bertempat no more next time.

      Delete
  6. Eloklah kalau Zahid Hamidi jd Presiden.
    Makin cepat UMNO mereput dan pupus.
    Zahid Hamidi tu, kalau jd ketua kampung aku pun aku tak sudi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mcm kita ambik jadi ketua kuda kepang ajelah.

      Delete
  7. Wak Jade pun problem juga. Sbb kes pecahkan muka bopren anak tu nak naik balik.
    Takut silap pilih lg, presiden umno kena buka pejabat dlm sg buloh.
    Last2 bubar sj parti karat tu.

    ReplyDelete
  8. Harga tempe baru 20 sen sebungkus.murah dari tauhu

    ReplyDelete
  9. Mana kelibat Kejora hilang tiba2, buat2 lupa ker nak tutoh saya dan isteri saya malam ini jam 11:00 di Dataran Bandaraya JB......??

    ReplyDelete