Monday, July 30, 2018

ISU BANGSA UGAMA KAUM SENSITIF - ISU SIAPA?

Yang bercakap siapa - kebanyakan orang politik,  itu nasi dia.

Yang patut kuatkuasa siapa?  Kerajaan? Siapa?  Menteri KDN? PM?
Kerajaan tiada kuasa pun.

Yang ada kuasa adalah PDRM.
Buku undang² ada pada tangannya.. Dalam buku tersebut tidak disebutkan kena tunggu arahan Menteri atau PM.

Kalau ada kesalahan, PDRM kena ambil tindakan..
Kalau tiada kesalahan,  tiada akta yang boleh dikaitkan PDRM kena bagitau..
Kalau kertas siasatan sudah sampai AG, PDRM kena bagitau..
AG kena jawab...
Kalau ada clause mesti ada arahan Menteri,  PDRM kena juga bagitau..

Isu keselamatan..
Jawapan dari PDRM dan AG
Bukan dari kerajaan atau politik.

Seperti juga logiknya..
Contoh isu harga runcit petrol, tol..
Rakyat tak gesa pun PDRM buat keputusan  dan beri jawapan..
Rakyat tahu itu bidangkuasa Menteri..

So,  orang politik dan penyokong politik. .
Fahamilah..
Rakyat tak sebodoh kamu.

Rule of laws..
Kita follow
Jangan klentong.

Kalau PDRM takut ambil tindakan..
Yang patut letak jawatan ialah KPN,  bukan orang politik..
Orang politik hanya layak ditangkap dan didakwa.

21 comments:

  1. Wah bersemangat sekali admin. Ini baru lah dikata perjuangan rakyat.
    Puak2 politik hanya memperjuang kedudukan dan isi kocek saja.

    ReplyDelete
  2. Lepas ini mesti semua komen yg pro PH akan di 'approved'...
    Yg pro BN/Umno, jgn harap le nak keluar.
    Kalau main bola kat kampung, dicakap main kecoh...harapkan pengadil makan sebelah jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog pro bn sblm ni berani ke nk approved komen anti najib?

      Delete
  3. Aku ingatkan Mat sabu akan jd menteri yg paling teruk kena kutuk sbb rekod lampau nya semasa jd pembangkang.

    Rupanya tidak. Mat Sabu antara menteri yg paling cool, smart, berhemah dlm buat kenyataan serta tidak gelojoh. Mat Sabu melayu dan akademik agak kurang hebatnya jika dibandingkan dengan menteri melayu yg lain, apatah lg jika dibandingkan dgn menteri cina dan India

    Tapi malangnya, menteri serta pemimpin bukan melayu yg kononnya lebih tinggi tahap akademik rupanya tak lebih dari seekor beruk sarkas yg pandai beraksi tapi tak ada otak.

    ReplyDelete
  4. Blog Shahbudin lagi syok, lebih telus...

    ReplyDelete
  5. Dah ler blog pun cikai ciput, nak dapat 10 orang komen pun susah...dia buat main jual mahal lak...
    Piiraahhh...

    ReplyDelete
  6. Berani potong jari ler kalau boleh dapat 10 komen ke atas...

    ReplyDelete
  7. Tengok...dah 3 jam lebih, tak ada satu komen pun masuk. Posting ntah hapa2...padan muka ko...

    ReplyDelete
  8. BILA ADA BUDAYA TAKUT JAWATAN TERBANG JANGAN SANDANG JAWATAN. SIKIT2 KATA TAK ADA LAPORAN. KADANG2 TERDAPAT LEBIH 50 LAPORAN DIBIAT TAK JUGAK ADA TINDAKAN....Tabik dan bodek Bossssss.

    ReplyDelete
  9. Betui...Bukan susah pun Nak memerentah

    ReplyDelete
  10. Terbaik KD, anda telus dan berani!

    ReplyDelete
  11. Ini saya dapat dari blog Shahbudin. Jangan tak siar pulak...


    rahman jpc 31 July 2018 at 13:25

    Saya baru selesai membaca 'Selangor Report" yg melaporkan secara detail mengenai duit 'haram'( jumlah nya amat fantastis) yg d simpan olih azmin n keluarga d beberapa buah bank d luar negara.

    harap ia nya satu berita'hoax'. pihak berkuasa wajib membuat penyelidikan dgn rapi. jika d dpti laporan itu benar, maka his polical career is as good as gone.

    jadi tak payah lah hendak terus menawarkan diri dlm pemilihan dlm PKR. jawatan selaku menteri persekutuan pun mungkin akan terlepas.


    Anonymous 31 July 2018 at 14:01

    Pak Rahman JPC @ 13.25

    Saya pun jumpa mesej pasal duit Azmin tu:

    Ada org hantar aku msg file pdf..
    Isi kandungannya aku tak pasti, tapi saja kongsi sikit sini ..

    !¿¿¿¿
    INTL TRANSFER WITHDRAWAL 575, 184.00 DUETSCHE BANK – ZURICH BR MOHAMED AZMIN BIN ALI 004 1 3118 9 2 10 4 Ending Balance 2, 011, 572.60 December 2016 NO RECORDED TRANSACTION January 2017 Beginning Balance 2, 011, 572.60 10/01/2017 INTL TRANSFER 876, 201.00 BARCLAYS BANK – SINGAPORE MN BR KUMPULAN EUROPLUS 9 110 4 77100 13 8 26/01/2017 INTL TRANSFER WITHDRAWAL 1, 670, 000.00 HABIB BANK AG –ZURICH BR MOHAMED AZMIN BIN ALI 047 2 9100 3 7 11 9 Ending Balance 1, 217, 773.60 February 2017 NO RECORDED TRANSACTION March 2017 NO RECORDED TRANSACTION April 2017 Beginning Balance 1, 217. 773.60 07/04/2017 INTL TRANSFER 329, 500.00 EMIRATES NBD – DUBAI BR TATA GROUP 010510 10379 2 8 Ending Balance 1, 547. 273.60 May 2017 NO RECORDED TRANSACTIONS June 2017 Beginning Balance 1, 547, 373.00 16/06/2017 INTL TRANSFER 277, 400.00

    €€€€€€€€€€€

    Hah haa...mampos ko Min...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh... Setakat benda macam ni pun ko nak suruh org percaya. Yg kat rumah Najib sampai berpuluh beg tu apa cer?????

      Delete
    2. Jika apa yang didakwa ke atas azmin berasas, minta ahli parlimen pembangkang bawa secara officially ke parlimen untuk azmin jawab.

      Atau sekurang kurangnya ke SPRM.

      Jika sekadar berani viral di luar, ia hanyalah omong kosong desperado.

      Delete
    3. Tak kan lah datok rahman jpc nak tipu atau reka-reka cerita.

      Delete
  12. Dah tak berapa hari nak cukup 100 hari. Mana 10 janji yg nak laksanakan dlm masa 100 Har?

    ReplyDelete
  13. Shahbudin buat siaran 'live'...taraf Astro.
    Kat sini, siaran tertunda..tahap RTM jer...
    Tak best lah!

    ReplyDelete
  14. Dulu saya lebih minat blog KD ni berbanding blog Shahbudin sebab kat blog Budin banyak bahan copy-paste yg panjang2 & menyemakkan. Komen kat sini ringkas2 jer.
    Namun, bila sini buat siaran tertunda, saya lebih syok blog Budin lah yg buat siaran 'live'.
    Come on la KD...please...balik lah ke siaran langsung, yer dik...please...

    ReplyDelete
  15. Isu pokok adalah tulisan yang lebih berkualiti dan membina, komen lebih baik dari tulisan saya.

    Jika live tapi yang ditulis sampah, lebih baik tertunda yang ada sedikit isi dan faedah.

    ReplyDelete