Google+ Followers

Friday, September 14, 2018

ANWAR BAWA POLITIK MELAYU KE ARAH LOW CLASS?



Keputusan mengosongkan kerusi parlimen tidak dibincangkan di peringkat tertinggi parti,  apa penjelasan anwar.?

Hanya dibincang di kalangan pemimpin tertentu..kata rafizi,  bila di asak.. Dibincang dalam biro politik.. Kata Saifuddin.
Dah jadi standard mat maselan sama lokeman adam.



Terbaru,  zahid jadi broker kepada seberkas AP umno memberi kuasa untuk berunding dengan komponen PH dalam laluan menjadi sebahagian kerajaan.
Begitu murah untuk mudah.. Politik alibaba.

DALAM MASA YANG SAMA MACAM BERSUNGGUH UNTUK BEKERJASAMA DENGAN PAS...
PAS TAHU KE PERANCANGAN ZAHID INI?
ATAU LAGI SEKALI PAS DILEMBUKAN?

Apakah message itu yang dibawa oleh Zahid ketika mula² bertemu Tun? Kurang yakin kalau tak jumpa juga Anwar.

Adakah melayu² ini yang akan memimpin kita.. Mengurus negara?  Apa jaminan lebih baik dari najib?  Lebih baik dari Tun?


PENYATUAN MELAYU PINTU BELAKANG??
Apakah ini selari dengan hasrat Raja² Melayu berhubung penyatuan Melayu dan Islam?

34 comments:

  1. Pening lar KD...mmg bangsa melayu ni masih kurang bertamadun. Kalau bangsa kafir di barat berpolitik rakyat menjadi agenda mereka...org melayu berpolitik tak tahu apa tujuan dah. Yang orang politik asik memikirkan.diri.sendiri..yang pengikutnya.mcm.takleh berfikir.memuja2 org pokitik mereka. Mmg org melayu ni masih tebal.feudal mereka. Mereka sibuk menaikkan tuan mereka...sdgkn.sbg rakyat...mereka lah sepatutnya.menjadi tuan yg sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang kau ni setakat hingar bingar dalam ni kira bertemadun le kot. Udah2le tu nak bercakap temadun bagai. Ape sumbangan untuk bina negara ke atah Malaysia Baharu. Tu baru di kira bertemadun. Setakat hingar bingar dalam ni tak memadai..

      Delete
  2. Kikkikiki..

    APO PASAL LA SKG SUMO MACAI TOMATO BUSUK PANASS SUMA.. MIANG SATU BADAN.. PANAS MONTOT.. ADA YG TAK KENA KA...?

    MAKAN LALU KE IDOK..? BERAK LEPAS KA ATAU SEMBELIT...? TIDO LENA KA ARI NI..? MAKAN ADE SELERO KA..? TIDO ADA MIMPI MERACAU KA...?

    MERACAU CEMAS TAK SELERO MAKAN
    MACAI TOMATO BUSUK MULA BERBALAH
    BIA LA INI NEGARA DEMOKRASI KANN..!!
    TAKAJUT KA ATAU TAKAJUT MENGELABAH
    ATOK MAKIN GRLABAH & KEPANASAN



    #BANGKITLAWANFITNAHSYAHID

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertama dan terakhir disiarkan... Jika masih menggunakan semua huruf besar.

      Perbezaan pendapat diraikan walaupun hujah sangat tawar..

      Delete
    2. Aju nampak najib yg cemas menunggu taqdir selepas polis umumkan siasatan 1 mdb....umno dan zahid pon tak keruan menunggu persetujuan anwar dgn pkr ...menunggu buah yg rak akan jatuh..

      Delete
  3. Kalau mahathir undur kerana ingin mengelakkan perbalahan didlm PH, aku berubah menyokong umno kembali.

    Dan aku juga yakin ramai akan bersimpati dgn tun m kerana dialah najib berjaya diturunkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju ko sokong umno kembali kerana parti tun madey hanye penumpang dlm PH..

      Delete
    2. Tak ade perbalahan pon dlm PH...hanye pertandingan rebut jawatan dlm PKR...biasalah tu..

      Tapi kenape plak pentakdub mahathir yg sibok marah anwar nak bertanding di PD...anwar bukan lawan Bersatu..

      Tun sudah buat kenyataan sokong anwar...haiyya geng bersatu ni kenape bimbang sanggat?...ade pabglima panji hitam yg reka spekulasi akan berlaku pertempuran sengit antara anwar dan tun...awal2 lagi bak laga2 jan tun mahathir dgn anwar..

      Kalo anwar nak bertempur sengit dgn tun tak perlu anwar masuk parlimen...sekarang pon anwar dah boleh buat kalo dia nak..

      Panglima panji hitam kuat khayal hingga KD yg cedik sikit pon turut bimbang...

      Yg bimbang 2 ni mungkin kerana rasa anwar bisa sangat?...hihihihi

      Delete
    3. Kalo kerana tun najib diturunkan Bersatu dah boleh kluar dari PH...tun mahathir dah kuat boleh tubuh kerajaan sendiri...

      Delete
    4. Umno dah lembik, boleh tutup kedai.

      Delete
    5. 5:42....lembik mcm kote kau...kikiki

      Delete
  4. Serang anwar buat apa bro? Cubs tanya hati dgn ikhlas, serangan kpd anwar ni atas sebab benci kpd anwar ke atau sbb taksub sgt kpd tun? Tun sendiri ckp bahawa anwar call dr hongkong utk pengosongan kerusi port dickson dan tun tak kata dia halang! Itu hal dalaman pkr kata tun. Yg org lain menembak anwar, serang anwar dan tuduh anwar mcm² ni apahal? Lebih sudu dari kuah ke apa? Jadi macai tembak kaki sendiri. Kerjalah utk kuatkan pasukan kerajaan, bukan jd macai mcm lembu cocok hidung, tak tahu fikir hal lain. Fikir tuan yg bagi dedak aje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello, kau ingat aku ini blogger makan dedak ke..

      Kalau Najib atau zahid atau lim guan eng buat sesuatu yg aku rasa bagus kpd rakyat dan negara, aku akan tetap sokong.

      Kalau Tun buat salah, kena tentang, kenapa perlu aku perbodohkan dori untuk taksub pada manusia.

      Begitu juga pd anwar, kalau kau percaya dia bagus, pertahankanlah kenapa perlu marah pada orang lain punya pandangan.

      Tembak kaki sendiri? Sorry bro, aku tak jual diri untuk mana²pihak.. Pendirian dan pandangan berubah ikut isu..

      Yang haram tetap haram..hukum tak berubah ikut pemimpin atau parti.

      Delete
    2. Setuju cakap KD....Dah hilang berpuluh billion zaman 22 tahun dulu adalah sesuatu yg bagus...hasil negara gone with the wind...anak2 dan kroni kaye raye ...pm terbaik di kalangan pm yg teruk...pm paling pandai
      sorok kesalahan..

      Delete
    3. bagus statement kau KD....??!!!##$4

      Apa yg Tun M atau PH dah buat sekarang ni yg kau rasa bagus untuk rakyat??


      - Hapus GST, ganti dengan SST (langkah kebelakang-Seluruh negara didunia tertawakan kita)

      - KDNK jatuh dari anggaran 5.5 kpd 4.5...tahun depan ekonomi akan hancur. Pelaburan asing menurun. Byk projek dibaal atau ditangguh (ini tak membantu pertumbuhan ekonomi negara)..Tahun depan Tun M kata budget Korban...Dia suruh rakyat berkorban. Dah gila ker apa!!!...

      - Ringgit sblm PRU 3.88 , Lepas PRU 4.13

      - Dulu ada BRIM sekarang jumlah makin kurang dan akan dihapus (kalau BN menang BRIM jadi RM 2000)

      - Bnyk bantuan di kurangkan dan dihapuskan (konon hutang 1 trillion - penipu besar)

      - Undang2 telah di rimbakan....(very obvious )

      - Manifesto tak dilaksanakan sepenuhnya (mnipu rakyat- alasan konon hutang 1 trillion)

      - Sekarang kerajan baru yg bododh ni mnegajar kita kalau hutang kena cakap termasuk interest. Contoh kalau hutang personal loan RM 150,000. Biasanya orag akan tanya , berapa hutang kau buat? RM 150,000. Tapi skrg LGE yg bododh atau PH bodoh kata hutang adalah 280,000 sebab termasuk interest...Mana ada org yg buat macam tu. Itulah yg berlaku skrg...Bila kos ERCL 50 billion dia kata kos sebenar ialah RM 80 billion sbbb termasuk interest....Ini statement mnegelirukan...

      Kita beli rumah harga RM 150,000. Tak perlu sebut kalau denagn interest jadi RM 280,000 sbb kita byr over long period of time...pendapatan kita pun nanti akan semakin bertambah. tak ada masalaah nak byr pun...



      PH , kalau dah tak tahu nak mentadbir negara dan nak mengurus ekonomi, elok bagi ajer pada BN....

      - Hutang negara 50.9 % dari total KDNK negara

      - BRIM ada (RM 2000 setahun)

      - GST byk membantu kerajaan (bila dah hapus GST, kerajaan hilang byk duit- lepas tu menuduh kata duit kena curi lah...menteri kewangan sekarang yg paling bododh)
      Sekranag baru dia tahu....kerajaan tak cukup duit...Lepas ni kena pinjam duit,

      - Byk bantuan oleh kerajaan BN dulu

      - Byk projek mega untuk kesejahteraan rakyat

      - Ada wawasan jauh e.g TN 50


      - Islam, hak orang melayu dan institusi Raja terjaga (sekarang musuh2 dah berani cakap terang2)

      - Saham sblm PRU 1850 hampir 1900 (Lepas PRU jatuh teruk hingga 1720...skrg naik pun paling tinggi hingga 1820 lepas tu turun dan naik)



      Delete
    4. KD memang cakap selupe bikin..tatak klentong maa..

      Delete
    5. Kalo ade klentong pon sikit sikit aje..

      Delete
    6. Kalo KD makan dedak pon tak de saper yg tahu...kos nak buat blog dan maintaince pon bukan kecik...KD dah kayer rayer?..

      Delete
    7. Ok kd, kalau itu pandangan kau. Apa komen kau tentang penahanan dan tan sri shafie abdullah, ketua pasukan pembelaan ds najib razak? Kau rasa normal atau terselit projek politik tun mahathir dlm menangani kes src dan akhirnya nanti 1mdb. Jwb dgn jujur kd sbb kau bukan blogger makan dedak. Aku cuba utk respek kau.

      Delete
    8. Bc dn hadam point yg tuan Kd berikan. Kami tdk taksub pada manusia. Yg bagus kami sokong dn setuju siapa pun dia. Yg tak elok dn banyak agenda banyak songel nya, utk apa kami perbodohkan diri..

      Delete
    9. PRU 5 tahun sekali, report card pada tahun kelima..

      SPM untuk budak tingkatan lima selepas 5 tahun bersekolah.. Menengah..

      Baru perintah 4 bulan..
      Baru sekolah 4 bulan (tingkatan 1)

      Kau orang dah buat analisa.. .Agak² bangang ke tidak?

      Delete
    10. Kompom bangang... Umpama anak baru umur 4 bulan tapi dah disuruh pergi masuk kebun.

      Delete
    11. Bodoh punya perbandingan..selepas takkan harini kawin esok dpt anak..

      Delete
  5. Anwar dah tahu kalo bincang dulu dgn pemimpin2 parti pkr banyak songeh yg akan berlaku...Anwar ketua parti...kekuatan pkr terletak kpd anwar...dah ramai cabut tapi pkr terus mendapat sokongan rakyat kerana anwar....sape tak setuju boleh angkat kaki mcm ezam zahrain lokeman dll...senangkan...ato musim pemilihan akan datang boleh tanding jawatan presiden..

    Tak ade pemimpin pkr yg rugi kalo anwar nak bertanding...buat ape persoalkan...

    Tanpa kepimpinan dan kebijaksanaan anwar pkr dah lama berkubor .....pm mahathir sendiri sanggup merayu menagih sokongan anwar...

    Sape2 yg benci sangat dgn anwar boleh lawan anwar di PD...ini pluang besarjatuhkan anwar..kalo takut dan tulur kicik baik diam...tak guna melalak jauh2..

    ReplyDelete
  6. Zahid presiden...perlukah zahid mendapat persetuan semua mp umno untuk berunding dgn pihak lawan?...biasanye majlis tertinggi sahaja yg beri persetujuan..

    Apapon strategi zahid itu hak dia dan umno...

    Umno yg lembukan pas ato pas yg dah permainkkan umno?...

    Umno bagi duit kpd pas umno kalah di terengganu kelantan
    kedah dan beberapa negeri lain..

    Sg kandis hanye beberapa kerat saja pemimpin pas turun bantu umno...ahli pas boikot umno...

    Di sri setia pemimpin dan presiden umno all out bantu pas...presiden pas sendiri tak turun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presiden umno all out bantu??? Wow..

      Kalah juga, tak power lah macam tu..

      Delete
  7. Apa cerita menteri kewangan Malaysia?
    Hari ni nak keluarkan statement bodoh pasal apa pulak?

    Kelulusan akauntan, tapi bangsat! Memalukan bila buat kenyataan. Ingatkan cerdik sgt cina ni, rupanya bahlol jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa statement?
      Apa isu?
      Takkanlah dia bangsat 24 jam?

      Delete
    2. Ada juga kelulusan berbanding kau...

      Delete
    3. Bukan ringgit malaysia saja susut...wang nagara2 lain pon turut jatuh....zaman najib ringgit jatuh cecah 4.40... Harga barang melambong...ringgit sekarang masih jauh dari 4.4 ..
      sedolar....kalo najib menang lagi banyak susut ringgit...minyak naik tiap hari laa...harga barang melambong2...

      Puak umno memang pembangang..

      Delete
  8. Mudah sgt puak ni mengbangsatkan org, mengkepala bapakkau kpd org. Sama mcm si songel dulu. Sabelum ni, perwakilan mca riuh rendak gelak ketawa bila najis cakap tun kepala bapak kau. Skarang, si songel kepala bapakkau sebelah kaki dah dlm jel, nungu t thomas sepak 1 lagi kaki kedalam, mca bertanding prk hampir2 hilang deposit. Itulah balasan org yg membangsatkan org lain n bagi yg menyambut dgn gelak ketawa. Padan muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dgn najib sama jer, dua2 si songel, bodoh punya songel...kikiki..

      Delete
  9. Tak lama dah tu.. Gelak la puas2 ..

    ReplyDelete