Tuesday, September 11, 2018

ISTANA ATAU PUSARA DI PD


Akhirnya anwar dengar juga nasihat aku,  jangan pilih kawasan majoriti melayu lebih 60%..

Anwar juga mengelak dari berlawan dengan calon Melayu. 

Cuma tak dengar nasihat jangan kosongkan kerusi dalam masa terdekat. 

39 comments:

  1. Istana keadilan sesudah 20 tahun anwar di uji insyaallah berganding semula dgn tun pm yg sama.

    ReplyDelete
  2. pusara yg akan di kencing rakyat....mark my worfs

    ReplyDelete
  3. MOH LAH SUMO KITO POIE KO PD
    UNTUK KEMENANGAN DSAI DAN RAFIZI
    NANTI KITO HAMBAT LAH YANH SEKO INI
    MELAYU MUDAH LUPA LAA.. SAPO LAGI..!!


    HAAAHHH JOMMM KITO KO PD..


    HAAHHA APO LAIE... TOPUKK..TOPUK..!

    ReplyDelete
  4. Kenapa bukan di Permatang Pauh, kerusi tradisinya dan kaum kerabatnya? Adakah kerana Permatang Pauh diwakili oleh anaknya dan ia sayang untuk 'mengorbankan' masa depan politik anaknya sendiri atau disebabkan Permatang Pauh mempunyai jumlah pengundi majoriti Melayu dan ia takutkan keadaan itu berbanding PD?

    Kenapa pula PD? Ia bukan pun kerusi majoriti Melayu dan bukan juga negeri asal kelahirannya mahupun negeri tempat ia dan keluarganya bermastautin?

    Rupanya Naga kelahiran Pulau Pinang mahu menguasai bukit dari negeri lain, dan memilih pula bukit yang selamat sebagai tempat untuknya bersemayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahabatku john doe..kalau nak tanya kenape PD, Anwar pun tak boleh jawab..WAWI ikut saje.. PH @ PKR pun tak tahu mana logik nya.Tanya Rafizi.. Rafizi tahu, tahu semuanya sbb Rafizi Raja Catur.

      Delete
    2. Panji2 itam dah siap?...

      Delete
    3. Yg ko nyibok perhal?...mcam ko plak yg nak menentang anwar di PD..pegi lah siapkan panji2 itam tu dulu jon die oooi....mahathir dah tak sabar nak pegang panji2 itam yg ko buat cito dongeng tu..

      Delete
  5. kiya lihat n 'scrutinize voters racial breakdown'.

    jika ramai melayu, calun menentang wajib memaklumkan kpd pengundi2 melalyu islam tentang mengenai kegiatan liwat nya yg terang2 d tegah olih agama.

    sokongan drpd kaum india saja tidak mencukupi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Port Dickson :-

      Pengundi: 70,524 Pecahan Kaum: M:42.35% C:33.81I:21.41% L:2.43% 

      Permatang Pauh:-

      Pengundi: 71,699 Pecahan Kaum: M:68.5% C:24.79% I:6.3% L:0.41% 

      Di Permatang Pauh, majoritinya ialah Melayu dengan jumlah 68%, lebih kurang sama dengan komposisi kaum Melayu di negara ini

      Di Port Dickson pula kaum Melayu adalah majoriti terbesar tetapi tidak membentuk kaum majoriti kerana bilangan mereka tidak mencecah separuh. Hanya 42%. Sekiranya semua Melayu tidak mengundi DS Anwar dan semua bukan Melayu mengundi DS Anwar, maka DS Anwar tetap akan menang, tetapi sekiranya ia tidak mendapat skor munasabah daripada kalangan pengundi Melayu, maka legitimasinya sebagai pilihan orang Melayu akan hilang.

      Sekiranya di Permatang Pauh saya percaya Anwar akan menghadapi tentangan sengit dan boleh dikalahkan, di Port Dickson pula saya kira Anwar akan mendapat laluan yang selesa, dan hampir pasti akan menang.

      Apa pun manusia hanya merancang sedang Tuhan yang akan menentukan.

      Delete
    2. Dna ke 3 dlm jubo sefool rahman yg punyo...orang codik tak percayo cakap ekau rahman pencen oooi..poiei lah kempen...jadi ketua bahagian bersatu pekan pon kena pecat...

      Delete
  6. Kau nak cerita pasal apa ni KD?
    Kau dah mandi junub ke belum?

    ReplyDelete
  7. Harap2nya pusara. Apa yang dibuat oleh Anwar n his loyalists hanyalah for personal gain not for the people. Dia juga hanya mengesahkan yg pkr ditubuhkan bkn utk reformasi but rather to make him prime minister. Kepada penyokong anwar.. tell me n others who are not keen of having him to lead this country.. apa yang hebat sangat tentang dia ni? Dia dah buktikan dulu he was not a great leader.. just an excellence orator... itupun hanya utk memuji diri sendiri yg kononnya dia hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. jumpe juga kawan yg sependapat..

      Delete
    2. Saya pula berpendapat Anwar akan menang mudah dalam PRK ini.

      Sama ada kemenangan itu akan membawanya ke Istana atau ke Pusara hanya masa yang akan menentukan.

      Delete
    3. Jauhlah hebat anwar dari ko yg buta politik....kalo ko berani sangat masuk calon lah lawan anwar...

      Delete
  8. jon doe lantak dia la nak tanding kat mano... klu belakang umah uwan kau ade kawsan nak tanding skli pun lantak dio la... tg kau comeh bebona kenapo..??

    macai tomato yg lain mcm ngilu ngilu ulu ati.. gelisah.. makan tak lalu berak pun tak sonang... bejubo ngan bini pun tak ade selero apo kono ekauu sumo...

    ... apo kono eehh kau jang...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cemas? Hehe, langsung tidak. Cuma berdebar menantikan satu perisitwa besar yang telah dikhabarkan 1400 tahun dahulu akan berlaku di akhir zaman kelak, dan saya sedang melihat ia benar-benar sedang berlaku di hadapan mata saya, sebuah Kingdom yang kini memiliki 10 orang raja yang memakai 10 mahkota berlainan, dan berlakunya 'blasphemy' di dalam Kingdom ini.

      Saya telah pun membuat kesimpulan bahawa Tun M adalah orangnya yang telah dikhabarkan melalui khabar nubuwwah 1400 tahun dahulu ia akan muncul dan menjadi 'pemimpin Islam bagi sebuah negara Islam di Timur, ketua kepada satu pasukan yang akan menyertai banyak pertempuran pada zaman fitnah dan mereka menang di dalam kesemuanya'. Gelarannya ialah Shuaib Bin Soleh At-Tamimi, pembawa Panji-panji Al-Mahdi yang akan memasyhurkan khalifah terakhir umat ini sebagaimana seorang Menteri Besar memasyhurkan Sultannya dan sebagaimana Perdana Menteri Malaysia akan memasyhurkan YDP Agungnya.

      Di dalam dunia ini tidak ada seorang pun Perdana Menteri mahupun Menteri Besar atau apa saja yang setaraf jawatannya sebagai 'Pemasyhur seorang Raja' yang telah memasyhurkan lebih banyak Raja daripada jumlah Raja yang telah dimasyhurkan oleh Tun M sebagai PM Malaysia yang ke-4. 5 orang Raja telah dimasyhurkan olehnya (iaitu YDP Agung ke-8 sehingga YDP Agung ke-12). Tidakkah kalian melihat fakta ini dan merenung hikmahnya mengapa Tun M adalah calon tunggalnya?

      Bermakna kemenangan orang ini dan pasukannya telah pun dijanjikan (sebab kemenangan-kemenangan ini telah pun dikhabarkan 1400 tahun dahulu) sedang kemenangan mutlaknya hanya akan berlaku apabila berlakunya pertempuran klimaks di antara pasukannya dan pasukan lawan.

      Kesimpulannya : Maka biarlah perjalanan ke pertempuran klimaks itu berlaku mengikut jadual.

      Wallahu a'lam.

      Delete
    2. Jon die takut anwar...panji2 itam belum siap jahit..

      Delete
    3. Penyokong tun kena belajar bahasa tamil untuk kempen anti anwar..hahaha..

      Delete
  9. SabotajSabotaj .. Sabotaj ... Takder kerja lain. ... Ada pro ada kontra. ... Bersangka baik dulu baru best. . .. Walaupun gelojoh. .... Tetap tak akan sabotaj ..... Mahathir hebat .. Anwar pun hebat. ... Dua2 berani amik risiko .. .

    ReplyDelete
  10. Mahathir hebat. .. Anwar pun hebat .... Najib pun hebat kot ?? . .. Anwar harap dapat membantu semula mahathir secepat mungkin. .... Kesian tun m. ... Buang yang keroh amik jernih ..... Buang persepsi yang buruk. . . Buang hasad. . Buang dengki. .. . Akan banyak BATU API . Nanti. ..

    ReplyDelete
  11. Wlcm back... Tak lama dah..

    ReplyDelete
  12. Harap2nya pusara. Apa yang dibuat oleh Anwar n his loyalists hanyalah for personal gain not for the people. Dia juga hanya mengesahkan yg pkr ditubuhkan bkn utk reformasi but rather to make him prime minister. Kepada penyokong anwar.. tell me n others who are not keen of having him to lead this country.. apa yang hebat sangat tentang dia ni? Dia dah buktikan dulu he was not a great leader.. just an excellence orator... itupun hanya utk memuji diri sendiri yg kononnya dia hebat.


    cantik ayat ni

    ReplyDelete
  13. KUN-FAYAKUN!
    Jadilah, maka jadilah....................malas nak cakap banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. john doe jadi panji taek hitam....malas nak cakap bnyk.

      Delete
  14. Yg goma membatu api dan fitnah mamak mudah lupa.. skg buat buat lupa jadi jahat fitnah jijik kannn...!!!!

    ReplyDelete
  15. Lokman adam boleh jadi cakon mic....ramai yg akan tolong kempen percuma...ikut KD beribu hulubalang alam maya akan bantu lawan anwar...BN tak payah kempen....jimat belanja..hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko cakap komen2 netizen pebyokong tun madey dlm sosial media akan bagi kesan kpd undi untuk anwar...kalo tak sampai 10 orang yg konen tak payah cerita lah...kicik sangat dey thambi..

      Delete
  16. Di Port Dickson pula, PKR mendapat 59.1 peratus daripada keseluruhan undi pada PRU lalu.

    Bagaimanapun Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail yakin kawasan parlimen itu masih kerusi selamat memandangkan ia dipegang PKR sejak 2008.

    sementara itu Rafizi turut menyangkal tanggapan Anwar tidak mempunyai sokongan pengundi bukan Melayu.

    Beliau berkata bawah kepimpinan Anwarlah pembangkang dahulu mendapat sokongan besar orang bukan Melayu pada PRU 2008 dan 2013.

    Pengundi Port Dickson merangkumi 45 peratus pengundi Melayu dan 55 peratus pengundi bukan Melayu (Cina 33 peratus, India 22 peratus).

    ReplyDelete
  17. Lokman yakin Mahathir sendiri akan halang Anwar menang PRK

    Shakira Buang
    11 Sep 2018, 1:26 tengahari (Dikemaskini 11 Sep 2018, 3:25 petang)

    A A
    Datuk Lokman Noor Adam meramalkan impian Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri kelapan menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad tidak akan kesampaian.

    Anggota Majlis Tertinggi Umno itu berkata permusuhan kedua-dua tokoh itu belum selesai dan Mahathir sendiri akan menghalang perkara itu daripada terjadi.

    "Saya yakin Dr Mahathir akan tolong letak calon (di PRK Anwar, jika pembangkang tidak berbuat demikian).

    "Ini pasti. Dr Mahathir akan usaha bersungguh-sungguh bagi memastikan Anwar tidak jadi perdana menteri. Dia bersungguh-sungguh tak mahu Anwar jadi PM," katanya dalam sidang media di PWTC.

    Beliau berkata, kegagalan Mahathir untuk menghalang kemenangan Anwar menandakan detik permulaan kehancuran Pakatan Harapan (HARAPAN).

    Beliau berkata demikian ketika mengulas isu PRK yang bakal diadakan - mungkin dalam masa terdekat - bagi membolehkan Anwar yang juga bakal presiden PKR untuk kembali ke Parlimen.

    ReplyDelete
  18. Umno boleh letak calon melayu kerana ade 45% pengundi melayu...pengundi india hanye ade 22%...

    KJ sudah sarankan umno letak calon linggi anak tempatan...

    Kenyataan anwar nak elak berdepan calon melayu jauh tersasar...

    Ramai penyokong tun madey akan gelisah menunggu anwar dipusarakan...hihihihi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau letak rosmah jadi calon baru best.

      Delete
  19. hehe... Saya sedang tersengih je....
    Sumbang dan sumbing. Kdg² gelihati tengok muka bersungguh ² dia...

    ReplyDelete