Sunday, September 30, 2018

JUMPA PEMIMPIN DUNIA UNTUK APA?

Aku tak go trough news dalam seminggu cuma terbaca hanya beberapa... 

Antaranya Trumph tak nak jumpa Tun?! 
Big story ke? 
Tun request nak jumpa ke? 
Atau Tun yang tak nak jumpa? 

Bagi aku pertemuan mesti ada sebab dan hasil,  kalau setakat nak selfi,  tak perlulah... 
Setakat nak... merapu cakap nak bantu ekonomi amerika,  tak perlulah. 

39 comments:

  1. Trump gergasi besar...madey tu ibarat tikus ajee...untuk ape gergasi nak jumpa tikus?..

    Amerika hutang besar tapi ekonomi kukuh...boleh cetak duit sendiri..

    Madey hutang 1 trillion dah mungkir janji manipesto...
    kD tak usah lah nak bodek madey...madey sekarang bukan madey yg dulu...taring sudah tumpul...jangan nak berfantasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trump gergasi besar. Najib kleptokrat besar. Utk apa kleptokrat jmp gergasi?

      Delete
    2. Madey hutang 1 trilion? Najib buat taik, tp kau tuduh Madey yg berak. Memang perangai haprak.

      Delete
    3. Dulu madey power boleh kontrol umno dan BN...sekarang madey hanye pengerusi PH yg tak boleh pandai2 buat keputusan sendiri....keputusan mesti persetujuan majoriti parti2 gabongan...munge pon kocik aje..

      Delete
    4. Dulu BN power, sekarang mengemis simpati. Lagi malang kerusi makin lamo makin kocik. Terpakso ehh ugut MP jgn keluar umno. Dah tu pulak MCA pun berani bersuaro, kalau tak suko kuar BN. Humang aiii, yg satu kerusi bagi warning kek yg bosar. Kalau yang bosar gadang ompek puloh semilan kerusi berani dah tentu dilawannya balik. Tapi rupa2nya penakut nak mampus. Kocut tolur, Diam tak bobunyi macam tikus. Kikikikikiki

      Delete
    5. MCA Keluar kao buat apa kao menangis di sini?
      UMNO Mengapa kao dilahirkan sebagai manusia dan bukannya binatang?
      MCA Allah UMNOOOOOOOOOOOOOOO......

      Delete
  2. https://youtu.be/qCH5AGXLQAg

    Benarkak trump tolak jumpa tun mahathir?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni aku google belum ada portal berita siar apa apa.. dalam dan luar negara

      kecuali channel youtube bodo ni

      yang ada aku jumpa tun m sahkan tak nak beli kapal terbang dari trump dan mitak trump konsistan

      Delete
    2. Memang chnnel u tube ni nampak bodo...bajet terkorban tu betul...gomen tak ade duit kerana hutang 1' trilion..

      Madey bawak anak branak pegi london ke new york pusing balik ke london menginap hotel mahal tu berape blanja?...10 ribu 100,000 ribu atau lebih besar lagi?...dari dulu lagi
      Madey cakap tarak selupe bikin maa...

      Delete
    3. "adakah anda akan berjumpa trump... tidak kata mahathir"

      - temuramah 1 on 1
      https://youtu.be/Qt_rNTTMQ6k

      Delete
  3. KD, hilangkanlah dendam kesumat jahat tu. Tak ada bedanya kambing dengan serigala. Jadilah pro dan bukannya prost...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada beda serigala dgn kambing? Nampak sangat kau ni bodoh.

      Delete
  4. KD .... Kalo trump tolak jumpa madey memang bukan big big story..

    Ringgit malaysia makin menjarak dari dollar malaysia...sekali trump berdehem ekonomi dan duit turki merudum bulan lepas...

    Bila pelabor amerika kluar dari malaysia bila madey angkat sumpah bskl dan ringgit menjunam..

    Malaysia ni tikus saja bagi tram...

    Untuk pulhkan keadaan anwar yg patut dinaikkan sebagai pm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki..
      Ada lg cai najis nk sbut aljuburi jdk pm. Xtakot kena gelar u-turn ke?

      Delete
    2. Anwar? Kenapa kau tak berterus terang saja yang kau masih mengharap Najib memerintah? Kahkahkah

      Delete
  5. Bekas naib presiden MIC kempen untuk Anwar

    Bernama
    30 Sep 2018, 6:20 petang (Dikemaskini 30 Sep 2018, 6:26 petang)

    A A
    PRK PD | Bekas Naib Presiden MIC Datuk S. Sothinathan turun padang bagi membantu calon Pakatan Harapan (PH) Datuk Seri Anwar Ibrahim berkempen pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Port Dickson.

    Sothinathan, yang baru-baru ini bertindak keluar MIC berkata, beliau berpendapat Ketua Umum PKR itu adalah pilihan terbaik untuk menjadi suara penduduk Port Dickson di Dewan Rakyat.

    Sothinathan pernah menjadi anggota Parlimen bagi kawasan yang dulunya dikenali sebagai Teluk Kemang selama dua penggal, susulan kemenangannya pada pilihan raya kecil yang berpihak kepada Barisan Nasional pada 2000 dan pada Pilihan Raya Umum 2004. MIC adalah parti komponen BN.

    ReplyDelete
  6. apsal kd tak letak video trump kena gelak dekat unga.. kah kah kah

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Sekali tram kukuhkan dollar ringgit malaysia bergoyang...malaysia ni lokat colah gigi tram ajee...omputih amerika dan eropah tak bergantung kpd madey dan malaysia...tak ade ape kepentingan pon kpd mereka..

      Delete
  8. Kenapa Tun bawak anak cucu je ke amarika, London...bawalah sepupu tu sekali, a/p koyakutty & a/l Osman kutty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkan dia nak bawak kau pulak? Kau sapa? Kahkahkah

      Delete
  9. Ada wartawan pernah bertanya pada Tun M siapa Trump dimata beliau. Tun M jawab ... Tak boleh dipercayai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tram pon tahu ramai Rakyat malaysia tak percaya madey...
      Ade buah belit kling..

      Delete
    2. Dan bila ditanya siapa Najib. Tun jawab pencuri. Tp sampai skrg Najib tak berani saman. Kikikiki

      Delete
  10. selain memperli pm yang lama, boleh tak kd beri lain-lain sebab kenapa trump taknak jumpa tun? kerana tun taknak selfi dgn trump? kerana trump tak suka tun? kerana trump tak percaya dengan tun? kerana DoJ tak dengar cakap trump dan lebih-lebih deal dengan tun? atau apa lagi... tak naik darjat awak dan tun hanya dengan menuding jari kepada orang lain. kan bagus kalau naikkan rating tun dengan menunjukkan 4 bulan yang amat berjaya oleh tun...boleh macam tu kd?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape kejayaan madey dlm 4 bulan yg beri impak kpd rakyat malaysia?..jepon dah bagi pinjaman?...banyak mana pelaboran FDI yg dah masuk untuk dapat sediakan 1 juta pluang pekerjaan?...

      Adekah nilai ringgit dapat dipulihkan?...berapa banyak kutipan derma tabong harapan?...adekah wang derma tabong harapan madey gunakan bawak anak branak melancong ke london new york london?...

      Delete
  11. KD madey punye big fan nampak sudah mare dgn berita tram tolak jumpa madey...

    Tak pelah KD...madey kena jadikan malaysia setaraf amerika...1 ringgit hampir 1 dollar...kalo pegi amerika dan london jangan bawak anak branak...jimat duit untuk bayar utang 1 trillion...cakap selupe bikin maa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa dulu kau tak mintak Najib setarafkan Malaysia setaras Amerika? Bukan ke Trump tu kawan baik Najib. Boleh selfie lg pulak tu. Kikikiki

      Delete
  12. tun tak nak jumpa trump? kuang..kuang..kuang....
    lawak gila kau kd. win la kau punya lawak. gila nak mampos.
    tun pegi mana tu? suka-suka pergi kandang orang lepas tu klim tak nak jumpa tuan tanah...hahahaha
    cakap ajelah trump tak suka dan tak nak jumpa tun, kan senang. tak payah pusing-pusing cerita nak kasi darjat tun tu naik. memang trump tak nak jumpa. habis cerita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik kau ckp Trump suka jumpa Najib aje sebab Najib boleh bantu ekonomi Amerika. Kahkahkahkah

      Delete
  13. Tun Dr. Mahathir Mohamad dengan cara unik dan tersendiri bagi menguburkan terus parti keramat Melayu Islam terbesar di dunia itu...

    Dalam sidang media bersama2 wartawan Malaysia yang buat liputan Perdana Menteri di Perhimpunan Agung Tahunan Pertubuhan Bangsa Bersatu di New York, Mahathir sudah beri bayangan awal usaha jahatnya itu...

    Namun Pengerusi Pakatan Harapan (PH) tersebut tidak memberi secara terperinci usaha jahatnya itu secara terbuka kecuali beri petunjuk bahawa kesemua 191 bahagian UMNO akan di serap dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) sebelum akhir tahun ini dan dan ia sudah pun bermula bulan ini secara berperingkat melibatkan beberapa bahagian UMNO tertentu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok dewan merdeka masih penuh dgn baju merah masa PAU 2018...
      Masih ramai yg setia dgn umno yg nak ajak anwar tubuhkan kerajaan perpaduan..dia orang lebih percaya anwar...ramai yg takut belit kling madey...

      Delete
  14. Singapore news outlet calls out Umno leader for spreading fake news on Anwar
    NATION
    Sunday, 30 Sep 2018

    7:23 PM MYT
    by bernad

    PETALING JAYA: A Singapore news outlet has called out an Umno leader for allegedly spreading fake news about PKR president-elect Datuk Seri Anwar Ibrahim.

    BERITAmediacorp, a Bahasa Malaysia news portal under Singaporean conglomerate Mediacorp, said Umno Supreme Council member Datuk Lokman Noor Adam had alleged that the news outlet had reported on a sodomy incident involving the "husband to the Malaysian Deputy Prime Minister"

    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/09/30/singapore-news-outlet-calls-out-umno-leader-for-spreading-fake-news-on-anwar.

    ReplyDelete
  15. Lebih dua ribu penyokong PKR hadir untuk menyokong pencalonan Anwar. Penyokong ini juga kadang kala dilihat kurang terkawal, malah calon bebas Mohd Saiful Bukhari Azlan diboo sebaik sahaja namanya disebut oleh pegawai pilihan raya sah sebagai calon.

    Saiful bersalam dengan Anwar sambil berdiri dan berjalan. Anwar bersalam sambil memerhatikan muka Saiful, namun Saiful kelihatan terkucil. Saiful dikenali dalam radar politik apabila isu liwat 2 yang menuduh Anwar meliwatnya

    Catatan-penulis kini berkampung di Port Dickson untuk mengikuti perkembangan Pilihan Raya Kecil Port Dickson secara lebih dekat lagi.

    Profesor Madya Dr Awang Azman Awang Pawi ialah penganalisis sosiopolitik dan sosiobudaya di Jabatan Sosiobudaya, Universiti Malaya, Kuala Lumpur. Beliau juga kolumnis di Sin Chew Daily dan Malaysian Insight.

    SAIFOOL TERKUCIL?...TOLONG CIK MINAH DAN RAHMAN JPC...PAMPERS MANA?...IRANG BERANI?

    ReplyDelete
  16. No wonder Tun M's haters been branded by OSTB as mere TOADS why?

    Well, if only you could see the line up of world leaders wanting to at least shook his hand if not a picture here and there.

    These toads are not the type to watch through the Asia Society's exclusive forum interviewed by none other the prolific ex Australian PM, himself twice PM 2007 & 2013 Kevin Rudd!

    Council of Foreign Relations, WSJ are amongst the distinguish body and press that sought Tun M's audience and, he didnt't seek to be heard unlike Najib fumbling of the highest order trying to fool Trump Sept 2017 not very long ago!

    Trump however became the butt of the joke at UNGA Sept 2018.

    Still, a million or billion reasons that Tun's efforts are to bring the country back to its glorious past would not be appreciated by these TOADS....hmmmm?

    ReplyDelete
  17. Dengarnya trump kata tun madey ni ingatannya dh tak stabil. Buat apa nk jumpa org mcm tu? Maybe sbb trump nak sakitkan hati tun madey atas lagak laku tun madey di peringkat dunia. Sang tikus nak ajar sang gajah tumbangkan pokok.... Itulah apa yg tun madey nak tunjuk kt dunia. Dgn china nak berbalah, dgn amerika nak bergaduh. Last² rakyat malaysia yg sengsara. Ingat contoh negara cuba, tak baik dgn bnyk negara besar, nampak gah dan berani lawan samseng dunia. Tapi hakikatnya rakyat merana dan sengsara. Itukah cara tun madey nak naikkan darjatnya di mata dunia dgn menjadikan rakyat malaysia sebagai galang gantinya? Hanya itukah modal yg tun madey ada sedangkan banyak lagi pendekatan win-win situation yg tun madey boleh aplikasikan. Sombong tak bertempat bukan caranya tun madey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ko bijak sangat, ko ganti la tun sbg pm pulak.

      Delete
  18. ramai cai2 penjilat najib menulis berdasarkan rasa masing2..tiada satu pun yang berdasarkan bukti..nak sedapkan hati yang gundah sbb tetiba umno jadi pembangkang..tapi kami faham..benda tak de bukti le yang cai2 dok cari, sembang, post. sedangkan benda yang ada bukti dianggap fitnah..bila kecelaruan fikiran terjadi, yang jadi mangsa, umno..dah 60 thn perintah, jatuh terduduk..kesian cai2..

    ReplyDelete
  19. Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

    Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

    Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

    Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

    Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

    ReplyDelete