Friday, September 21, 2018

KICAUAN RAFIZI SAMA STANDARD KICAUAN NAJIB

Sama sahaja matlamatnya,  nafi dan kaberap..
Setakat mana sejauh mana ada integriti..

Yang melingkupkan umno adalah najib dan diwariskan beban,  malu dan percakaran sesama pemimpin dan menjurus ke arah perpecahan.
Kepimpinan zahid walaun kerusi banyak tetapi minya nyawa kepada pas sehingga terpacul dari mulut hadi,  umno dalam kawalan kita?  Begitu murah rendah dan naif.

Najib masa berkuasa,  dicabar ke mahkamah membersihkan dirinya,  tapi enggan,  mengelak,  takut.
Hari ini katanya,   33 pertuduhan merupakan satu  peluang dia membersihkan dirinya?
Peluang or lubang?

Rafizi juga dalam situasi yang sama,  bertanding timbalan presiden atas alasan yang lemah dan bergantung kepada nama anwar. Hasilnya Anwar dilihat begitu lemah,  untuk sekat Azmin,  anak didikannya,  timbalannya seolah kena pakai orang seperti rafizi?

Anwar sudah tidak mampu menghadapi dan tangini kelajuan poliTik licik Azmin?  Begitulah persepsi.
Ini gara² rafizi punya pasal.

Apabila ini hari ada cakap² pkr akan berpecah atas pertandingan ini,  rafizi cuba kaberap..sudah mula takut pkr akan lemah..
Menafikan tidak cukup.. Berilah alasan bagaimana pkr tidak mungkin pecah kalau azmin kalah?

Beri alasan bagaimana pkr tidak berpecah jika azmin menang?  Bukankah itu satu batu loncatan satu kekuatan untuk azmin terus benar² berusaha memintas anwar sebagai PM?
Bukankah Azmin lebih layak?  Bukankah Azmin lebih kenal Anwar dan keluarganya?
Bukankah azmin lebih banyak "senjata" untuk menidakan anwar sebagai PM.

Mempergunakan Rafizi intuk menyerang Azmin merupakan satu kesilapan besar...





20 comments:

  1. Tuan Kd. Bila melihat tingkah laku rafizi kebelakangan ini, buat 1 berfikir. Adakah perkara atau pembongkaran yg di buat beliau sebelum ini utk kepentingan umum atau sebenarnya utk utk peribadi sama ada utk beliau ataupun untuk idola beliau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu sebelum ni Rafizi dipuji sbb berani dan berfakta dlm mendedah penyelewengan kerajaan BN, apa hal tu? Dulu puji masa jd pembangkang, dah jd kerajaan keji pulak?

      Delete
    2. Kau pun sama daaa. Dulu masa jadi kerjaan bukan main sombong. Dah jadi pembangkang semakin bodoh... Lama2 jd SOMBONG BODOH. Muahahahaha...

      Delete
  2. SELAGI 2 EKO MUNAFIK NI HIDUP MESIA TAK SELAMAT... SEKO LIDAH BERCABANG SEKO LAGI SONDOL BELAKANG... SUMA DARI UTARA


    UMNO PAS JOM ZINA - MASA UTK BERZINA INSYALLAH ANAK YG LAHIR BUKAN ANAK ZINA ANAK MALAYSIA ISLAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. 548.
      Ko ni penganut IsLe bawaan Nabi Libai Anatahu Al Musibaten.
      Sbb ko pandai, sila jelaskan, apa hukumanna sekuranya:
      Pasangan gay kelantan sedang konkek. Yg lelaki berdiri sebelah kelantan,pasangan lelakinya sdg betdiri diterengganu .ataupun Golok.
      Sila jawap dgn hemah tanpa ciri hamun.
      Buktikan ko tak konkek Islam. Aku tunggu ...

      Delete
    2. 6.10

      hukum nya tak berdosa pun seko kat kltnn seko kat golok sbb

      kote tak panjang.. tak smpi



      kikkiki

      Delete
    3. 2 eko munafik tu sama jer dua2 jerangkong taek...kikiki..





      Delete
  3. KD

    please run a poll whether we want Anwar as PM or not.

    this poll mustrun on th premise that

    1. azizah says HARAM sojobg lgbt
    2. nahathir kata there is no room for lgbt in malaysia
    3. anwar says anti sodomy law shud be repealed
    4. bisexual is part of lgbt
    5. refer to an ibterview with anwar on the question askex...ARE YOU A GAY OR A BISEXUAL? Look at anwar's reaction

    thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. That interview ask weird question bro. Better look at your own reaction? Double weirdo. Why ask something stupid like that?

      Delete
    2. you are stupid not to understand a direct question unless you have something to hide.

      a straight YES OR NOT would suffice. Why abeating around the bush....stupid arsehole

      Delete
    3. Stupid. Thats not yes or no question. That multiple choice questions. Weirdo.

      Delete
    4. Should put A. Homo B. Bisex C. Straight D. None above. If Yes or No - Are you a homosexual? Hahaha.

      Delete
    5. Adekah blog kd ni dibaca berjuata orang?...anom yg suruh kd buat poll memang high stupidity...

      Delete
  4. Style politik PKR didominasi Rafizi tetapi biasanya keputusan politik dipintas oleh Azmin. Jadi tak ada peliknya jika mereka bersaing sebab ada kelebihan dalam seni berpolitik.

    Yang pelik dan bodoh bila jadi ahli politik tapi terpaksa pakai gaya UGUT, DOA LAKNAT, CHAI dan DUIT untuk undi ahli sendiri. Hahaha.

    ReplyDelete
  5. Azmin ato rafizi yg tewas tak beri ape 2 kesan keburukan kpd azmin...dua2 nye tetap bersama anwar...dlm perebutan pkr tetap menang di 2 prk..

    Azmin blm mampu pintas anwar kerana azmin lebih di kenali di peringkat selangor sahaja...

    ReplyDelete
  6. Sokong 100% entry tuan admin. Tiada penambahan.

    AISYALAM MALAYSIA
    (Selamatlah Malaysia)

    ReplyDelete
  7. Ada siapa boleh beritahu siapa Raggie Jassy ni..............????
    Boleh percaya ke gebang dia ni.....???

    https://www.thethirdforce.net/anwar-youd-better-read-this-you-may-be-going-to-jail/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah makcik minah yg baca blog raggie tu, knp tanya org lain? better angah cadangkan makcik minah tanya sendiri kt raggie jassy tu siapa dia. entah-entah jiran sebelah rumah makcik minah tak, mana tau.

      Delete
    2. Makcit baru sekali ni je masuk blog ni, angah. Itupun dapat link from blog Tukar tiub. Itu sebab makcit bertanya ni sebab bunyi si raggie ni macam Raja Petra Kamaluddin of Malaysian Today. Suka bermelodrama........hahaha

      Delete