Sunday, September 30, 2018

PH GOYANG - UMNO TUNGGU BULAN JATUH KE RIBA

Sebagai ahli umno,  kena sabar seperti saranan Zahid,  umno akan jadi rebutan sebab Kerajaan PH tidak stabil. 

BERSATU dan PKR akan bergocoh dan memerlukan sokongan umno untuk bentuk kerajaan. 

Begitulah mudahnya umno akan jadi kerajaan semula. 
Ahli umno tunggu sahaja bulan jatuh ke riba. 

Tidak seperti najib,  cash is king, Zahid hanya bermodal air lior untuk dapat semula kerajaan. 

20 comments:

  1. Entah² betul apa kata zahid. Ada yg mati beragan nanti...

    ReplyDelete
  2. Tunggu sahaja taek jatuh ke riba.

    ReplyDelete
  3. ini lah yg kita kata 'angan2 mat jenin'.

    yg d harap tak kesampaian n yg d gendung berciciran.

    kesian !!!

    anwar ! bantu lah mereka2 ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Munge tahi ayam 13 kerusi ...tinggal munge dgn pas jadi pembangkang....mau ker rahman?...

      Delete
    2. 13 kerusi pun solid undi melayu.. kerusi keramat Umno.. PKR kawasan campur.. menangpun agak-agaknya pengundi Cina DAP.

      Delete
  4. Sebelum PRU, hari2 bebel rakyat Selangor semakin tak puashati pada kerajaan PH. Selangor akan jatuh kembali ke tangan BN. Begitu juga Pulau Pinang. Sokongan rakyat semakin meningkat. BN akan menang 2/3 majoriti... Bla, bla, bla... Semuanya nak menyedapkan hati tanpa mengambil kira realiti. Dan sekarang sekali lagi lagu itu didendangkan... Kahkahkah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah, rakyat ingat apa yg dijanjikan oleh pi mana...eh, ph ni betul² punya janji, sbb tu depa tolak bn. Sekali bila depa dh kasi menang ph, ph balas jasa depa undi dgn ayaq kencin... Hari² dok auta duit takdak la, utang besaq gunung la, bla bla bla... La rakyat sedaq yg ph ni janji tak seropa bikin. Tak tau buat, pi salahkan org lain. Kepala otak tak mampu nak pikiaq, pi balun org lain nak bagi depa nampak betui. Ni baru 4 bulan rakyat dh mengeluh, kalau 40 bulan? Bukan maknanya kerajaan lama nak kasi balik kuasa, tak payah la. Depa dh lama mabuk kuasa. Yg baru dpt kuasa, tolong la ingat balik apa yg korang janji. 4 bulan mcm xdak apa yg bagus tentang ph ni. Mcm haram ada la. Hari² putaq belit politik, rakyat bubuh no 18... Tak ke haram jadah mcm tu?

      Delete
    2. Janji pH tak boleh ditunjukkan semuanya.Tapi adakah lebih baik diperintah penyamun setakat ini

      Delete
  5. Cakap zahid boleh dipercayai. Macam dengar bunyi tin kosong. Bukti syiah gred a sampai hilang kuasa, mahatir kutty, dan pelbagai lagi. Syok dengar tapi hampeh.

    ReplyDelete
  6. Kalo puak2 munge yg ciput buat onar tak mustahil akan terbentuk kerajaan perpaduan....anwar pm...

    Anwar berpeluang besar di PD waloun cuba disabitaj oleh puak munge tahi ayam...

    ReplyDelete
  7. PKR: Sentimen pengundi Port Dickson terhadap Anwar positif

    Bernama
    30 Sep 2018, 5:11 petang (Dikemaskini 30 Sep 2018, 5:13 petang)

    A A
    PRK PD | Berdasarkan dapatan awal kaji selidik yang dijalankan PKR, sentimen masyarakat Port Dickson terhadap calon Pakatan Harapan (HARAPAN) bagi PRK Port Dickson, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilihat positif.

    Pengarah Komunikasi PKR Ahmad Fahmi Mohamed Fadzil berkata, kaji selidik yang dijangka siap dalam tempoh beberapa hari lagi itu bertujuan mengetahui penerimaan pengundi tempatan terhadap Ketua Umum PKR itu.

    "Dapatan awal kaji selidik kita nampak sentimen pengundi adalah positif terhadap Anwar dan ramai menyatakan kesediaan menerima beliau sebagai anggota parlimen di sini, malah mereka teruja untuk menjadikan beliau sebagai perdana menteri kelapan.

    Sepool?....negatif?...

    Walo disabotaj hebat oleh puak munge tahi ayam nampaknye peluang anwar makin cerah...sia2 kerja munge bodooh nak sekat anwar

    Orang PD lebih cedik tidak makan hasutan dan dakyah puak munge tahi ayam bodooh..

    ReplyDelete
  8. ini mmg cerdik lagi pandai ..ornag macam ni mmg bagus untuk diketengahkan sebagi ketua..

    zahid dalam pau ada cakap dia nak jadi kerajaan guna cara yang mudah tapi berkesan. low cost high impact

    ini adalah salah satu cara low cost high impact walau terpaksa meliwat maruah dan ahli umno. diharap ahli umno terus menyokong tanpa belah bagi zahid komidi ni

    sebab zahid mmg calon yang sangat sesuai untuk mengkuborkan umno.

    kah kah kah

    ReplyDelete
  9. Bukan munge dan pkrvsaja yg bergocoh pas dan umno sudah renggang kerana PD...

    Elok pas dan munge bersatu...hadi sokong madey 5 tahun...

    Bila pkr jv dgn umno dap dan amanah ikut dlm kerajaan joint venture...

    Hadi boleh sokong madey ketua pembangkang 5 tahun..

    ReplyDelete
  10. Blogger munge mula kritik madey...

    SIAPA MENCATUR PERLANTIKAN PENGERUSI2 AGENSI KERAJAAN?

    Satu semi satu perlantikan pengerusi agensi kerajaan diumumkan dalam minggu-minggu kebelakangan ini.

    Bermula minggu lalu dengan perlantikan pengerusi MARA, Perbadanan Stadium Malaysia dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia atau SKMM, perlantikan pengerusi baru diteruskan lagi minggu ini di Perkeso, Suruhanjaya Sekuriti dan PRIMA atau Syarikat Perumahan Rakyat 1Malaysia.

    Dr. Hasnita Hashim daripada Maybank dilantik sebagai Pengerusi MARA, pemilik syarikat penerbangan Air Asia, Tony Fernandes sebagai Pengerusi Perbadanan Stadium Malaysia dan bekas CEO Kumpulan Pos Malaysia, Al-Ishsal Ishak dilantik sebagai Pengerusi SKMM.

    Semalam diumumkan pula perlantikan CEO Allianz Insurance, Zakri Khir sebagai Pengerusi baru Perkeso menggantikan Aseh Che Mat.

    Hari ini dua perlantikan baru lagi menyusul iaitu Syed Zaid Albar, seorang peguam dan adik kepada bekas menteri, Syed Hamid Albar sebagai Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Eddy Chen, bekas Pengerusi Rehda atau Persatuan Pemaju-Pemaju Perumahan sebagai Pengerusi baru PRIMA.

    Semua pengerusi yang dilantik setakat ini adalah daripada kalangan orang-orang profesional belaka.

    Pengumuman semua perlantikan itu pula bukan dibuat oleh menteri-menteri yang bertanggungjawab terhadap agensi berkaitan, tetapi oleh Pejabat Perdana Menteri.

    Namun demikian, sejak dua minggu lalu Tun Mahathir Mohamad diketahui umum sedang berada di London - New York - London dan hanya akan pulang ke tanahair pada 2 Oktober nanti.

    Lalu, siapakah yang mencatur semua perlantikan pengerusi-pengerusi itu?

    Apakah ini menunjukkan satu lagi "kehebatan" Tun Mahathir yang sudah berusia 93 tahun di mana walaupun beliau berada di luar negara dan sibuk dengan pelbagai acara, tetapi masih mampu mengatur semua perlantikan tersebut?

    ReplyDelete
  11. 7 hari lepas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohammad berada di London, United Kingdom.

    3 hari lepas pula Perdana Memteri berada di New York, Amerika Syarikat bersama isteri, anak, menantu dan cucu kerana acara rasmi termasuk Persidangan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

    Hari ini pula, Perdana Menteri kembali ke London, United Kingdom untuk acara rasmi atau tidak rasmi yang lain pula.

    London ke New York ke London, macam iklan rokok zaman dahulu pula. Pihak Jabatan Perdana Menteri tidak boleh mengaturkah perjalanan Perdana Menteri agar urusan di New York diselesaikan terlebih dahulu sebelum ke London?

    Duit minyak dan penyelenggaraan jet Kerajaan ini bukan guna duit Rakyat kah? Bukankah negara sedang mengalami masalah ekonomi, kata Perdana Menteri. Kenapa nak joli?

    Kedua, dengar kata Presiden Donald Trumph dan rakan sejawatnya Perdana Menteri Theresa May enggan mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri Malaysia.

    Saya sedia perbetulkan kenyataan ini sekiranya ada yang dapat memberi gambar pertemuan pemimpin-pemimpin tersebut. Persoalannya, kalau kedua-dua Ketua negara berkenaan tidak mahu jumpa, apa hasil yang bakal diperolehi dengan jalan-jalan makan angin ini?..

    ReplyDelete
  12. PH sudah ade keretakan bila munge sabotaj anwar di PD...

    Munge nak sekat anwar dari masuk parlimen...

    Kerajaan perpaduan dgn zahid sedang menunggu...kasi ajar sama munge tahi ayam...

    Jon doo menunggu dgn panji hitam di putrajaya...munge tersungkur di parlimen..

    ReplyDelete
  13. Kempen gentelmen: Anwar tidak janjikan projek

    Posted By: Pentadbiron: September 30, 2018 Print Email

    Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau tidak akan menggunakan pendekatan kempen seperti kerajaan sebelum ini yang mengumumkan peruntukan dan projek setiap kali pilihan raya bagi meraih sokongan.
    “Walaupun isteri saya memegang jawatan timbalan perdana menteri dan kerajaan persekutuan serta negeri ditadbir oleh Pakatan Harapan (PH), saya tidak akan mengumumkan sebarang peruntukan atau projek dalam kempen saya.
    “Tadi saya pergi ke kuil Sikh, sebelum itu ke pesta Tanglung, esok ke tokong Cina, kemudian masjid, saya tidak akan umum peruntukan atau projek sebab saya tidak mahu orang cakap Anwar menang sebab peruntukan atau projek kerajaan.
    “Saya mahu pengundi beri kepercayaan kepada saya, apabila menang nanti Insyallah anda akan tengok ada perubahan di Port Dickson ini,” katanya semasa menyampaikan ceramah di Pasir Panjang, di sini, malam tadi.

    ReplyDelete
  14. mana2 pemimpin ph yg belot mari kite rame2 tangkap dan bogelkan pas tu arak ditempat org rame

    ReplyDelete