Google+ Followers

Thursday, October 4, 2018

ADAKAH UNDANG² ZALIM UNTUK DITANGISI?




Kalau pun simpati,  kalau pun sokong aku tak faham kenapa perlu menangis? Bukankah rosmah dan najib perlu diberi peluang segera membebaskan diri mereka daripada difitnah? 

Drama murahan yang mencemar imej cool dan tidak rasa bersalah,  najib dan rosmah. 


11 comments:

  1. Ini actress "Pekong" dan Haprak,, kenapa Mat over tak ke Mahkamah support Najib,, mana hilang Rosham Noor.....??

    ReplyDelete
  2. Suka hati dia lah
    Nak menangis ke, nak berguling ke
    Kalau dia minta tisu dgn kau
    Patutlah kau komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki..
      Xpergi berdemo depan court ke?

      Kesian Bapa dan Ibu Kleptokrat Negara

      Delete
  3. Org tu nk masuk penjara.. Apa yg drama nya? Mesti la org tu sedih.. mmg confirm sedih.. Pompuan plak tu.. Drama mender.. Tk sensitif langsung.. Kalau dia salah atau tidak pun.. masih sedih jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sensitif?
      Sedih?
      Oh, kalau jdk presiden umno xboleh diambil tindakan jika melakukan kesalahan.

      Kerana nnt ada yg sensitif dan sedih.

      Mungkin dia xtgk bersiri ucapan bongkak najib sebelum kehilangan kuasa.

      Dh xkeluar lg ucapan "kepala bapak" ke?

      Delete
  4. Name pun actor, Yg Satu tu , siap buat cerita hantu lagi, ape sgt la nak buat babak nangis2 ni, Yg penting feel nak ade. Yg Satu lagi plak, Satu dunia Salah, Aku je betul. jawapan popular Dan simple ,saya tak Tau.

    ReplyDelete
  5. Yg drama ialah yg mendakwa. Apa relevannya mohon ikat jamin sampai 10 juta. Gila ke apa? Najib dan rosmah tu badan masing² bukan kecik anak. Besar² belaka. Mana lubang nak sorok. Kalau nak pastikan mereka tak lari dari negara ini, padan dgn tahan paspot antarabangsa sudah memadai. Nilai ikat jamin 1 atau 2 juta dh cukup. Itupun antara rekod tertinggi yg pernah dicatat oleh mahkamah malaysia. Nilai yg dipohon oleh pendakwa sebanyak 10 juta sebenarnya bertujuan MENDERA mereka. Pendakwa berharap sgt rosmah gagal bayar ikat jamin lalu kena tidur dlm lokap. Dlm situasi ini siapa sebenarnya yg jahat dan kejam? Org kena tuduh belum tentu bersalah sehingga mahkamah memutuskan kelak. Barang perlu diingat, rakyat memerhati bagaimana sistem mahkamah dan keadilan berlangsung. Mereka yg duduk atas pagar boleh berubah fikiran bila² masa shj. Jgn pulak fikir kuasa di tangan maka rule of law boleh diberak kencingkan menjadi rule of jungle. Ingatan shj kpd yg menjalankan amanah sbb kuasa bukan utk selama-lamanya. Pemerintah zalim tiada tempat yg paling sesuai kelak kecuali NERAKA JAHANNAM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 626, patutnya kau jadi lawyer rosmah..

      Tapi siapalah kau

      Hahahaha

      Delete
    2. Bila sapu, tak ingat rakyat ke?Masih Ada yg sokong tanpa rasional

      Delete
  6. baru kena tuduh dah meraung... kalau masuk ke dalam ?? ..ini cuma drama sebelum demo dilaksanakan.. cari simpatisan dulu .. kah kah kah

    idea lapok... adakah berkesan kita saksikan drama ini

    ReplyDelete