Google+ Followers

Monday, October 8, 2018

DRAMA ZAHID DAN LOKMAN

PENGUMUMAN RASMI
PEMBATALAN PERHIMPUNAN
#SOLIDARITY4ZAHIDHAMIDI

Atas permintaan YB Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Presiden UMNO.  Perhimpunan #Solidariti4ZahidHamidi di hadapan Ibu Pejabat SPRM jam 9.30 pagi dan 9 malam 10hb Oktober, 2018 adalah dibatalkan sehingga proses pendakwaan dilakukan.  Tiada sebarang perhimpunan berkaitan #Solidariti4ZahidHamidi sehingga saya maklum kelak.
MAAF DIATAS SEGALA KESULITAN.

Dato’ Lokman Noor Adam
Ahli Majlis Tertinggi UMNO
Pengerusi Sekretariat Suara Rakyat dan Pemantau Prestasi Kerajaan
8/10/2018 - 3.10 PM

Hanya satu saluran arahan akan saya gunakan untuk mengelakkan sabotaj musuh.  Sila download Telegram dan tekan join di link dibawah untuk sertai saluran tersebut kerana semua maklumat dapat saya hantar kepada berpuluh ribu orang serentak berbanding whatapp yang kini hanya menghadkan 20 groups sekali penghantaran :
https://telegram.me/lokmanadam

18 comments:

  1. Duit tak turun, sapa nak turun. Simpan dulu, kena tau berapa kali kena gi mahkamah. Baru boleh bajet berapa boleh hadir. Bagi berjuta, 50 jer hadir, bengkok toke dedak. Orang tengah tak pulang balik duit.

    ReplyDelete
  2. ko cakap ni drama.. ini bukan drama.. sebenar nya mmg tak ada yang nak join lokman.. malu la wak jahid.. orang no 1 ameno tak ada orang sokong ..

    kah kah kah

    ReplyDelete
  3. Anom 5:29...siapa kata tak ada orang sokong..hang nie buta perut..bonggok boddoh.

    Aku akan tetap sokong UMNO.

    Pemimpin datang dan pergi..tetapi Parti Tetap UMNO.

    Kau ... nak sokong apa2 parti itu hak engkau lah...

    Yang kau dok sebok pasai UMNO nieh aper hal.

    UMNO dah kalah..bukan memang pru..bukan tadbir negara pon..

    Yg kau dok sebok pasai UMNO aper hal?

    Seboklah diri kau tadbir kerajaan PH bagi idea yh bernas macam mana nak kurangkan beban rakyat, tambah pendapatan negara...

    Sibok pasai UMNO...boddoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 50 orang saje yg akan turun sokong...wak Jahid malu...baik bstal laah..

      Delete
    2. 5.49
      org tak sokong umno sbb ahli2 umno mcm tuan bermati matian menyokong dan menghalalkan kleptokrasi..sbb MO1 rosak habis umno. dari menjadi kerajaan selama 61 thn, kerana nila setitik (MO1 le tu) rosak susu sebelanga. tp yang sedih, org2 mcm tuan ni masih tak sedar diri. umno akan terus rosak lagi jika org2 macam tuan ni tak muhasabah diri, betulkan rumah sendiri yang banyak bocor. itu yang patut dilakukan daripada hari2 dok sibuk pasal org lain..YANG KAU DOK SIBUK PASAL PH APER HAL???HAHAHAHAHAH

      Delete
  4. ok ok .. aku percaya.. ok ok ..

    kah kah kah

    ReplyDelete
  5. http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.com/2018/10/live-ceramah-mega-mahathir-anwar-dari.html?m=1

    Secara live mlm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jon doo takkan tengok program ni rasanye...jon harapkan cuaca buruk..

      Delete
    2. Saya tidak berharap cuaca buruk, cuma saya tertarik dengan pandangan saudara Al-Majid tentang adakah cuaca akan mengizinkan.

      Telahan saya masih sama. DS Anwar akan masuk ke Parlimen melalui PRK PD tetapi legitimasinya akan menjadi persoalan.

      Tahukah kalian selepas Palu kini Balukumba pula yang dilanda gempa?

      Saya telah memberi komen bahawa zaman fitnah sudah hampir ke klimaks dan berdasarkan hadith Nabi saw, apabila zaman fitnah sudah menghampiri klimaks dan kemunculan Imam Mahdi sudah hampir akan terjadi banyak gempa.

      Dengan calon tunggal Pemuda Tamim memang sedang memegang kekuasaan di sebuah negeri Islam di Timur, kita benar-benar sedang menghampiri klimaks.

      Innalillahi wainna ilaihi raji'un

      Delete
    3. John Doe, takkanlah pemuda bani Tamim berumur 93 tahun.
      Nak rekacipta pun agak agaklah.

      Delete
    4. Pada bab umur 93 tahun itu pun telah dijawab. Kalimah yang digunakan di dalam Bahasa Arab ialah 'fata' dan bukan 'shabab'. Fata dan shabab kedua-duanya bermaksud orang muda. Bezanya ialah shabab hanya boleh digunakan secara hakiki (pada umur semata-mata) sedang fata boleh digunakan secara hakiki (umur) dan majazi (pada semangat, tenaga san iltizamnya).

      Kalimah 'fata' telah digunakan ke atas Nabi Ibrahim a.s (Al-anbiya : 60) dan ke atas ashabul-kahfi (Al-kahfi : 13) untuk menunjukkan tenaga, semangat dan iltizam mereka, melebihi daripada umur mereka.

      Siapakah lebih bertenaga, lebih bersemangat, dan lebih beriltizam daripada seorang lelaki berumur 93tahun itu di dalam negara Malaysia ini?

      Para pembenci tidak akan dapat menahan kebenaran daripada mengatasi kebathilan walaubagaimana mereka membenci kebenaran itu dan ingin menutupnya.

      Kebenarannya ialah lelaki berumur 93tahun itulah calon tunggal yang menepati ciri Pemuda Tamim dan demikian dia adalah orangnya.

      Masa akan membuktikan, in shaa Allah.

      Wallahu a'lam.

      Delete
  6. Knp kd tak update betapa havocnya pd mlm ni dgn turunnya pm berkempen utk bro anwar... Blk² pusing cerita psl ameno. Tak boring ke? Kan bagus kasi promosi bekas pm yg jd pm serta pm in waiting...

    ReplyDelete
  7. Lokman ganti jamal..mintak bajet utk 10k org...yg dtg 50 org..belen boleh masuk.kocek sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stail puak umno cari duit poket free..

      Delete
    2. UMNO dah tak ada sumber. Duit dah kena rampas. Nak claim drp siapa lagi? Claim dgn bapak peliwat kebangsaan ke pulak?

      Delete
    3. Liwat jubo bapak ko ler..

      Delete
    4. Duit umno kena rampas duit haram rompak 1 mdb

      Delete
  8. The Star kesal 'kekeliruan' isu laporan khalwat
    8 Okt 2018, 10:32 malam (Dikemaskini 8 Okt 2018, 11:24 malam)

    A A
    The Star hari ini menjelaskan bahawa bahagian yang menjadi pertikaian dalam wawancara Datuk Mujahid Yusof tidak dikaitkan dengan menteri itu.

    Ia selepas setiausaha akhbar Mujahid, Siti Zulaikha Zulkifli semalam memberi masa 24 jam untuk akhbar berkenaan memohon maaf berhubung laporan berkenaan, terutamanya berhubung kenyataan menteri itu yang berhubung serbuan khalwat oleh pihak berkuasa agama.

    "Kami mahu menjelaskan bahawa perenggan berkenaan tidak dikaitkan dengan Mujahid dan ia bukan petikan kata-katanya.

    "Ia berdasarkan jawapan kepada soalan: 'Katakan seseorang terlibat dalam khalwat di ruang tertutup. Pihak anda boleh pecahkan pintu dan menahan mereka. Adakah ini akan berubah?'"

    "Untuk rekod, menteri itu menjawab: 'Saya akan memberi panduan kepada kesemua agensi di bawah saya, terutamanya pegawai penguatkuasa, jangan masuk campur ruang peribadi seseorang. Isu berkaitan penguatkuasaan terhadap khalwat, yang anda rasakan sering disalahgunakan, tidak kesemuanya. Tetapi ada beberapa ketika ia telah dieksploitasi dan disalah guna. Penguatkuasaan ke atas aktiviti khalwat terletak di bawah institusi kehakiman di bawah negeri, dan ia bukan di bawah kementerian saya, tetapi kami mempunyai platform di mana kita akan bertemu kesemua pengarah negeri jabatan hal ehwal Islam, serta berkongsi pandangan dari sudut kerajaan persekutuan berhubung isu ini.'"

    ReplyDelete