Saturday, November 17, 2018

KEINDAHAN DAN KEPETAHAN CAKAP POLITIK AZMIN, ANWAR MAMPU TIDOR LENA...

https://www.nst.com.my/news/politics/2018/11/431631/i-stand-united-anwar-ready-work-rafizi-azmin


5 comments:

  1. Cakap bukan guna modal bro..
    Kalau kita semua dengar cakap cakap org politik kita boleh jadi mampus tak makan..
    Org politik org politik juga macam lawyers dan Dr kalah menang tetap kena bayar. Hidup atau mati pun tetap kena bayar
    Yg rugi kita semua..
    Mana ada kita dgr di Parlimen org politik bersusah payah untuk rakyat.. semua berlakun..
    Undang2 di buat untk kebaikan dan kepentingan politik mereka..
    Mana dia undang undangvlapuk yg tidak adil od rakyat di ubah..
    Contoh jika Dr melakukan kesilapan siapa yg tahu..
    Number kereta kotor atau fensi denda rm300. Pkr yg tidak blh menyebab kan kematian dan kerajaan membenar kan berbagai jenis number pendaftaran.. .putrajaya proton.rimau .malaysia.. dan lain lain. Number ini bukan number ini semua tidak dapat mengikut ukuran.. jika ikut ukuran penuh bamber. Tapi tak pula kena saman.. adoi.. standard kan lah ...
    Mcm mcm lagi ada dalam malaysia..

    ReplyDelete
  2. Mohon izin tuan blog keluar tajuk sikit tapi masih berkaitan.

    Para pendusta sememangnya menyangka mereka akan terus dibenarkan berdusta sehingga mereka mati atau sehinggalah dunia ini kiamat.

    Hakikatnya mereka silap kerana tidak memahami hadith Nabi Muhammad saw yang jelas mengatakan bahawa umatnya akan hidup di dalam 5 zaman sebelum berlakunya kiamat iaitu :-

    1. Zaman. Nubuwwah
    2. Zaman khulafa ar-rasyidin
    3. Zaman mengggit (zaman khalifah monarki)
    4. Zaman fitnah (disebut zaman mulkan jabbariyyan)
    5. Zaman baru Islam (zaman khilafah manhaj nubuwwah)

    Kita sekarang berada di hujung zaman yang ke-4 iaitu zaman fitnah. Disebabkan kita masih berada di zaman fitnah, maka para pendusta dah ahli-ahli fitnah masih lagi dibenarkan bersukaria untuk terus menerus menipu, memfitnah dan mengadu domba.

    Walaubagaimanapun mereka tidak akan dibenarkan selama-lamanya melakukan kejahatan-kejahatan ini sehingga dunia kiamat kerana sebelum dunia kiamat akan terjadi dahulu zaman khilafah manhaj nubuwwah. Pada zaman ini, pendusta dan ahli fitnah sudah tidak wujud lagi disebabkan tempoh mereka dibenarkan bersukaria telah pun tamat sebelum itu.

    Tamatnya tempoh bersukaria para pendusta dan ahli fitnah ini akan menjadi cut-off date berakhirnya zaman ke-4 iaitu zaman mulkan jabbariyan dan berlakunya transit untuk umat ini melangkah ke zaman baru atau zaman terakhir umat Nabi Muhammad saw iaitulah zaman khilafah manhaj nubuwwah.

    Saya telah mengatakannya beberapa kali dan saya akan ulanginya sekali lagi. Para ahli fitnah kesemuanya akan bersemadi di dalam zaman ke-4 ini, iaitu zaman fitnah, dan mereka tidak akan dibenarkan untuk melangkah ke zaman ke-5, zaman khilafah manhaj nubuwwah.

    Bilakah tempoh bersukaria para pendusta dan ahli fitnah bakal tamat? Ia bakal tamat pada hari berlakunya PERTEMPURAN KLIMAKS di antara kebenaran (pasukan Tun Mahathir) dengan pasukan-pasukan bathil yang bersekutu.

    Apabila Panji-panji Hitam telah berkibar, itu bermakna kebenaran telah pun menghancurleburkan kebathilan dan kebathilan itu telah pun lenyap.

    Berkibarnya panji hitam dari sebuah negeri Islam di Timur adalah khabar nubuwwah, maka ia pasti akan berlaku.

    Apabila datang kebenaran maka lenyaplah kebathilan. Sesungguhnya yang bathil itu pasti lenyap. Hanya sahaja ia sedang diberikan tempoh bersukaria.

    2019M / 1440H in shaa Allah.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko paham sangat ker dgn hadis nabi?... Ko ulamak dari cerok mana?...

      Delete
    2. dari cerok lubang jamban.

      Delete
  3. Kalau takdah akai memang depa tak faham. Cuma ulama ada akai.

    ReplyDelete