Google+ Followers

Thursday, November 1, 2018

MELULUSKAN USUL KEKALKAN TUN 5 TAHUN TIDAK BERTAMADDUN..


https://www.amenoworld.org/2018/11/ppbm-setiawangsa-luluskan-usul-tun.html

Hanya rakyat boleh bebas membuat keputusan atau memberi pandangan,  parti komponen terikat dengan perjanjian dan persetujuan.

Cara sayang dan hormati Tun dengan meminta terus bekerja dalam usia sebegini dan beban negara yang berat sangat tidak wajar.

https://www.amenoworld.org/2018/11/ppbm-setiawangsa-luluskan-usul-tun.html

31 comments:

  1. syukurlah ... tun m masih ada. berita ni bermakna bersatu sedang tenat..

    ReplyDelete
  2. Suara mahadet tp diucap oleh penjilat mahadet. Bloger plk buat2 terkujut . Sekilas ikan di air dh ku tahu jantan betina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyamun depan mata pun kau buta, apa lagi ikan di air..

      Sembang, kencang..
      Babi pun boleh terbang

      Delete
    2. Penyamun kau nampak
      Kepala perompak kau buat-buat tak nampak

      Delete
    3. Penjubur kau pura2 tak nampak.

      Delete
    4. Jubo busuk ko yg kena tala oleh penjubur tak payahlah bising2...

      Delete
    5. 11:22. Jubo busuk ko dan bapak ko, anak beranak jubo busuk tak laku...hihihi

      Delete
  3. Manusia suka menimbulkan masalah dan persengketaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jin sedang mengira hari bila akan masuk dlm sg buluh..

      Delete
  4. Usul dibuat oleh zahid mat arip setiausaha politik madey...

    Kalo tun berhenti dulu zahid musuh ketat anwar nak kerja ape?...

    Zahid bekas mursidul am TIBAI..

    ReplyDelete
  5. Orang politik dgn nama zahid selalu ade masalah..

    ReplyDelete
  6. setiap warga yg berjiwa nasionalis wajib mempunyai semangat juang saperti tun m. age is just a number.

    saya menyokong penuh agar tun kekal selagi dia ada kudrat n selagi negara memerlukan khidmat bakti nya.

    keadaan politik negara sekarang agak cair (fluid) n jika tidak redakan ,maka ia nya bolih membawa kpd keadaan yg tak terkawal.

    ada benar nya saranan t sri annuar agar semua memberi dokongan kpd tun m utk memulihkan negara.

    ReplyDelete
  7. Bukan madey seorang saja yg layak dan mampu tadbir negara...dah masuk 6 bulan masih tak nampak ape kesan baik yg di buat oleh tun madeykpd negara....keadaan ekonomi tidak nampak kedepan...

    Hanye penjilat madey yg perlukan madey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat sudah memilih, tak perlu menyalak. Mari berganding bahu memajukan negara. Bersyukurlah Malaysia masih amam dan harga brg masih lg rendah berbanding Singapura.

      Delete
    2. Bersyukurlah harga barang tak melambong...nasib baik najib dan umno di kojolkan..

      Delete
  8. Anyone But Anwar Ibrahim!!!!!

    A BIG BIG NO NO!!! to a PELIWAT as Prime Minister. As a Muslim I will never accept that my PM is a sodomite and a rapist. Undang bala ke apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik anwar dah liwat jubo ko...berape kali?...berak mesti lawas yop...mata terang...

      Delete
    2. #abai tu moslim ke?..

      Delete
    3. Hahahaha....SETUJUUUU!!!!!!

      Q : are you a homosexual or bisexual?
      A : aa uu aa ii huhu haha hihi

      Q: so u are NOT a homosexual or bisexual?
      A : aa uu aa ii huhu haha hihi

      Kahkahkahkah

      Delete
    4. Engko pon dah kena liwat ngan anwar jugak ...patut kuat suara...hihihi.

      Delete
  9. BARU AKU MINTAK DOA PD TOHAN YG ESA
    PANJANGKAN USIA SI LIDAH BERCABANG
    DARI 93 KE 120 TAHON LAGI USIA DIA
    MESIA X SELAMAT ITU MACAI YG GEBANG
    KLU PADAM CEPAT SELAMATKAH MESIA..??


    KIKIKI... MACAI LAN BERGANTUNG HARAP.PADA ATOK LIDAH BERCABANG.. DEP KAN KATA MESIA X SELAMAT MINTAK ATOK BERKUASA SEMOLA...

    MOH LA KITA DOA PANJANGKAN LAGI USIA LIDAH BERCABANG NI 120 TAHON LAGI..


    MEHHH LAAA..KITA DOA MEEEHHH....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engko subahat dgn ketua prompak...doa ko sia2 jer..

      Delete
  10. Salam Jumaat bro KD dan pengunjung blog,

    Saya telah menyatakannya dan izinkan saya untuk menyatakannya sekali lagi.

    Tun M adalah calon tunggal yang memiliki ciri-ciri Pembawa Panji Hitam dan demikian dia adalah orangnya. Mahathir bin Mohamad adalah nama kod yang paling tepat bagi Shuaib bin Soleh.

    Tun M akan kekal menjadi perdana Menteri sehinggalah zaman fitnah ditinggalkan dan khilafah ditegakkan. Pembawa Panji Hitam adalah seorang pemimpin sebuah negeri Islam di Timur yang bakal menjadi pemasyhur khalifah akhir zaman. Semasa ia memasyhurkan khalifah ia sendiri sedang memegang kekuasaan di negerinya.

    Malaysia adalah sebuah negara yang dirahmati. Ia adalah negeri kelahiran Pembawa Panji Hitam dan ejaan nama negara ini apabila diterbalikkan akan berbunyi 'Aisyalam' yang bermaksud 'hai selamatlah', atau 'hai sejahteralah'.

    Negara yang selamat dan sejahtera ini pasti tidak akan berduka melihat seorang pesalah liwat yang diampunkan mengangkat sumpah jawatan sebagai PM. Maka walau apa pun perancangan manusia, yang akan berlaku hanyalah apa yang dikehendaki atau yang diizinkan Allah, dan saya berkeyakinan penuh 'menjadikan seorang pesalah liwat sebagai PM' tidak akan termasuk di dalam 'perancangan-perancangan manusia yang akan diizinkan oleh Allah untuk berlaku'.

    Kini saya mula percaya kepada kebenaran firasat seorang Imam Masjid Nabawi yang pernah memberitahu bahawa daripada firasatnya Dr Mahathir akan meninggal dunia sebagai Perdana Menteri. Firasat ini dikongsikan ketika Tun M menjadi PM-4 dan kini Tun M kembali sebagai PM-7.

    Pembenci Tun M dipersilakan untuk terus memfitnah dan mencercanya. Itu sahajalah yang kalian mampu lakukan kerana kalian tidak akan mampu menang. Pada zaman baru kelak, sejarah akan membuktikan kebenaran khabar nubbuwah bahawa Pembawa Panji Hitam adalah 'pemimpin pasukan yang tidak pernah dikalahkan oleh mana-mana pasukan lain pun'.

    Sebagaimana kalian benci kepada kebenaran dan mahu menghalangnya, kalian tak akan sesekali mampu menghalangnya. Berkibarnya Panji hitam adalah khabar nubuwwah, maka ia pasti akan berlaku, dan tidak dapat dihalang oleh mana-mana manusia pun, in shaa Allah.

    Berkibarnya sesuatu panji pula bermakna pasukan tersebut telah pun menewaskan sama sekali pasukan lawannya 'for good'. Apabila Panji Hitam telah dikibarkan itu bermakna kebenaran itu telah pun datang dan kedatangannya itu telah pun melenyapkan kebathilan dan kebathilan yang lenyap itu tidak akan kembali lagi.

    Sama-sama kita nantikan.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abu ya jon doo akan mampos dgn panji hitam legamnye..

      Delete
  11. Tekanan politik UMNO sebagai pembangkang yg sudah dilemah oleh Tun Mahathir. Walaupun masih mahu bercakap pasal Tun M atau DSAI tetapi sekadar dipinggiran facebook atau media sosial.
    Pahlawan Bugis sudah tertewas dan bukan lg presiden UMNO. Presiden DSZH UMNO tetapi bukan PM. Apa lagi macai besar presiden semua boleh buat melain mampu mendoakan saja. Susahnya apabila kehilangan sumber pendapatan apabila UMNO tumbang adalah kerana roda impian sudah dilenyapkan oleh kerajaan PH.

    ReplyDelete
  12. Najib akui tidak pernah sahkan sumber RM2.6 bilion, anggap derma Raja Saudi

    BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini dilaporkan mengakui bahawa beliau tidak mengesahkan sumber dana RM2.6 bilion yang diterima dalam akaun banknya, yang dipercayai telah diseleweng dari 1Malaysia Development Berhad (1MDB)

    Bercakap dalam program Aljazeera 101 East, Najib berkata bahawa dia menganggap duit itu adalah "derma-derma" yang ada kaitan dengan Raja Arab, Raja Abdullah bin Abdulaziz Al Saud selepas baginda memberikan jaminan untuk menyokongnya.

    Persoalannya ialah ketika saya menerima dana itu sama ada saya sedar sumber dana itu ataupun samada duit itu dalam pertikaian tentang siapakah pemiliknya. Sudah tentu dalam kapasiti saya, saya tidak mempunyai akses kepada maklumat perbankan.

    ReplyDelete
  13. How Najib Nearly Sold Out Malaysia To China

    26 October 2018 28
    The latest six charges laid against Najib and his trusty lieutenant, Treasury secretary-general Irwan Serigar Abdullah, confirm again how blatantly the previous prime minister and his government were prepared to lie in the face of evidence leaked by brave insiders to Sarawak Report.

    They also lay bare the outrageous extent to which this former prime minister was willing to rob his country, laying it open to economic imperialism by its neighbouring super-power, which was naturally quite happy to suck Malaysia into a vortex of debt that would have destroyed the nation’s independence.

    Way back in 2016 Sarawak Report published the secret agreement that lay behind the sudden inflation of the budget for the East Coast Rail Link to double the original proposed cost of $30 billion. The secret deal with China’s state owned CCCC (China Communications Construction Company) laid out in clear detail (including amounts and dates) how the repayments on the debts owed by 1MDB were to be concealed through those inflated figures.

    The Chinese government had effectively sanctioned the corrupt deal, offering Najib a 2% loan and various up-front incentives, after Najib’s fugitive proxy Jho Low negotiated the terms on his behalf in Beijing. And, as the figures showed, Jho Low had taken care to look after himself in the process by apparently using the deal to also purchase shares in companies he had originally bought using 1MDB’s stolen money.

    Najib and his ministers, including then Public Works Minister, Sarawak’s Fadillah Yusof, (brother to Bustari Yusof a key collaborator of Najib and major recipient of money diverted from 1MDB) at the time claimed the story was nonsense.

    However, within just a few weeks Najib had visited China and signed off on exactly the contract terms that had been leaked to Sarawak Report for the now massively expensive rail project that experts predicted could never be made profitable for Malaysia.

    And this week, following the new charges, the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) has made clear that the money to fund 1MDB’s loan repayments was being funnelled through the project just as had been detailed in Sarawak Report. Inflated pipe line projects in East Malaysia were being employed for the same reason.

    Further tranches of cash were also purloined using an inflated and unnecessary land purchase by Bank Negara (no wonder the long standing deputy resigned) and, perhaps even more disgracefully, a straight theft of money from BRIM, the payments supposed to alleviate the lives of the poor.

    Courtesy of Malaysiakini
    Courtesy of Malaysiakini

    Given Najib had time and again boasted of BRIM to curry votes it is particularly notable that he was prepared to raid it to pay for the massive hole in 1MDB accounts punctured by thefts used, for example, to pay for his step-son’s production of Wolf of Wall Street and Jho Low’s massive payment of a quarter of a billion dollars for one of the world’s largest super-yachts.

    And yet today the ex-PM’s lawyer (Shafee Abdullah, himself facing charges for laundering money from 1MDB and failing to declare tax) called the charges laughable. Few others in Malaysia are likely to see the joke as the sums officially alleged as misappropriated by Najib have leapt by a further staggering RM6.6 BILLION to RM 9 BILLION (and rising

    ReplyDelete
  14. Berdepan dakwaan di AS, Jho Low kata dia tak bersalah
    2 Nov 2018, 9:27 pagi (Dikemaskini 2 Nov 2018, 9:38 pagi)

    A A
    Ahli perniagaan yang sedang diburu Low Taek Jho atau, Jho Low, berkata dia tidak bersalah dalam berdepan dengan pendakwaan oleh Jabatan Kehakiman AS (DOJ) semalam.

    Dalam satu kenyataan yang dihantar oleh pasukan peguamnya pagi ini, seorang jurucakap mengulangi, antara lain, bahawa Low tidak memegang sebarang jawatan rasmi dalam 1MDB, atau dilantik oleh kerajaan Malaysia

    "Seperti yang dinyatakan dalam dakwaan hari ini, Low tidak memegang jawatan rasmi dalam 1MDB, atau dilantik oleh Goldman Sachs, atau kerajaan Malaysia atau Abu Dhabi.

    "Lebih-lebih lagi, penawaran bon yang diperincikan dalam pendakwaan iu dilaksanakan secara terbuka dan mengikut undang-undang antara institusi kewangan yang berpengalaman dan diselia dengan baik dan entiti-entiti kerajaan," kata kenyataan itu.

    Ia juga menyatakan bahawa DOJ telah menyatakan bahawa Low "dianggap tidak bersalah sehingga terbukti bersalah".

    Low seterusnya berkata DOJ telah menyatakan tuduhan dalam pendakwaan iu merupakan tuduhan dan dia 'tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah'.

    "Low hanya meminta orang ramai berfikiran terbuka terhadap kes itu sehingga semua bukti dikemukakan, yang dia percaya akan membuktikan dia tidak bersalah," kata jurucakap itu.

    DOJ telah menyatakan malam tadi bahawa ia telah mendakwa Low tanpa kehadirannya atas dakwaaan bersubahat untuk mengubah wang haram membabitkan berbilion dolar dari 1MDB dan berkomplot untuk melanggar Akta Amalan Rasuah Asing Amerika (FCPA).

    Turut didakwa atas beberapa pertuduhan ialah Tim Leissner, bekas pegawai Goldman Sachs dan Roger Ng.

    Leissner adalah nekas pengerusi Goldman Asia Tenggara manakala Ng, yang namanya penuh nama Ng Chong Hwa, bekerja untuk Goldman di Asia Tenggara.

    Sementara itu, Wall Street Journal (WSJ) telah mengenal pasti pasangan Goldman yang kedua, yang telah disebut sebagai konspirator oleh pendakwa AS dan telah dirujuk sebagai "warga Itali" dalam kertas pertuduhan, sebagai Andrea Vella.


    Vella didakwa mengetahui yang rasuah dibayar dan didakwa juga membantu Leissner melepasi pegawai patuh dalaman Goldman

    "Vella diminta bercuti pada hari cuti Khamis, menurut seorang yang biasa dengan perkara itu, dua minggu selepas dia dilucutkan aripada tanggungjawab pengurusannya sebagai ketua bahagian perbankan pelaburan Goldman di Asia

    ReplyDelete
  15. Andai Tun M larat...what is the problem then? And, its just a proposition, usul jer.

    Given the choice, would AI be able to carry on where Tun M's left? Doubt it bigtime! Himself tainted and kept invoking Agong's words that he's not guilty....true the matter he was afforded and accorded lawyers, defence and the staging of an open trial and he's guilty as such, simple!

    But, you have not heard him say loud clear and to the world that he did not engage in sodomy, no just pure deflection at every corners....

    Malaysia can see and think for themselves whether AI is fit or rather has the brain to bring the country out from its current mess created by the kleptocrats!!!!

    ReplyDelete