Monday, April 15, 2019

KAMU BOLEH KECAM MAHATHIR TERMASUK MEMBERINYA AMARAN TETAPI KAMU TIDAK MAMPU BERKATA NO KEPADANYA...

Kelebihan MAHATHIR, dia BOLEH berdiri sendiri di padang yang rata.

Disokong bukan kerana takut kepadanya..

Disokong walaupun paling kedekut. ...no dedaks.

Sukar nak tapau, nak buli , nak blackmail  MAHATHIR  - no skandal

Yang BOLEH sekadar tembak angin, tin kosong seperti di bawah../Ulang cerita basi..



#Apa maksudnya bila Azmin kata jangan bandingkan Najib dengan MAHATHIR, macam langit dengan bumi...
https://kedahlaniie.blogspot.com/2019/04/ecrl-apa-beza-sebelum-dengan-selepas.html

Next: Singapura.

17 comments:

  1. Tak percaya langsung kalau 'no dedaks'. Yg berkeliaran dan bergentayangan di keliling tun mahathir perlukan apa kalau bukan dedak? Mana² prk yg selepas pru14, apa yg ditabur oleh ph pimpinan tun mahathir kalau bukan dedak? Tak payah aku senaraikan bahan bukti sebagai fakta kerana tulisan ini boleh disemak dalam senarai aduan kesalahan pilihanraya ke spr. Dedak ke bukan dedak tu? Oooh..sedekah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kluangman tak dapat dedak...vincent tan dan ananda dapat ape?....

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    4. Kluangman cakap je lebat tapi penakut...hihihihi..

      Delete
  2. Cukuplah satu komen, lebih pun bukan ADA isi..tin kosong.

    ReplyDelete
  3. Sebab itulah akhirnya mereka hanya menyerang Tun dengan cercaan semata-mata, sebab apa-apa serangan selain cercaan yang dibuat ke atas Tun tidak mampu menumbangkannya dan hanya mampu menambahkan nanah di dalam hati-hati para pembencinya.

    Itupun cercaan-cercaan itu langsung tidak meninggalkan sebarang bekas ke atas Tun M. Semakin hari beliau semakin kukuh bukan setakat di dalam negara bahkan seantero dunia.

    Maka menanahlah hati-hati para pembenci Tun semuanya... Hahahaha... Sama ada mereka menyokong Tun M yang berada di jalan yang benar dan mengakui ketelanjuran mereka selama ini yang memfitnah, mentohmah dan mencercanya, atau kelak mereka akan mati di dalam keadaan hati yang bernanah kerana kekal di dalam ketewasan apabila bertembung dengan Tun. Asal kelak jangan cakap tiada sesiapa yang telah memberikan nasihat mahupun peringatan.

    Nah saya kongsikan di bawah komen seorang anon di dalam blog ini tidak berapa lama dulu yang menggambarkan betapa amat berkemungkinan benarnya perkongsian saya bahawa kelak akan sampai satu masa di mana kesemua para pembenci Tun dari kalangan ahli politik mahupun golongan istana yang akan kena checkmate serentak oleh pasukan Tun.

    Tun dan 313 penyokongnya bakal menewaskan semua lawan mereka serentak di klimaks kelak, in shaa Allah.

    Que sera sera.

    Wallahu a'lam.

    ---------------------

    AnonymousMonday, February 25, 2019 9:21:00 PM

    kah kah kah... 

    pas ajak madey bersilat... 
    pkr ajak madey bertinju
    dap ajak madey berkuntao...
    umno ajak madey berpantun..

    madey relek je .. pkr ajak bertiju madey panggil pas bersilat..

    dap ajak berkuntao ... madey panggil umno berpantun

    pas ajak bersilat madey panggil amanah bersurah

    umno ajak bepantun...ph sedia bersajak.. 

    kah kah kah.. 

    madey bapak segala politik... kalah jadi abu menang jadi arang nak tak nak biar seri je lawan mahathir..

    kalau tak, akan jadi la macam najib tak pun nuar..

    nuar pun dengan nada seri.. aku tak kacau ko, ko nanti jangan kacau aku.

    mahthir ni taraf pendita dah ni..

    ReplyDelete
  4. Ye lah... Tun M sesuci embun pagi, kentut dia pun bau wangi, tahi dia kalau diramas ramas boleh dijadikan bedak sejuk ubat penyakit jerawat.

    ReplyDelete
  5. Kluangman pon bukan ade fakta yg bernas...madey tak ade kelebihan yg hebat...sudah 3 prk berani say no to madey...

    Nak bodek pon biarlah sepadan dgn bendanye...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Politik tidak semestinya menang untuk menang..

      Kedudukan setelah lima prk..sekadar 3-2
      MAHATHIR masih PM..
      Najib sedang kalut..

      Itulah fakta

      Delete
    2. Kalau macam tu biarlah kalah aje....sebab kalah tidak semestinya kalah, boleh jadi menang ....

      Delete
    3. InsyaAllah tak lama lagi PH ke laut!

      Delete
    4. Seblm 100 hari PH menang....selepas 100 hari PH tewas....

      Pru15 PH out...angkara madey..

      Delete
  6. Tadi saya lihat dalam you tube pasal najib kutuk mahatbir sekitar yahun 2016 hingga 2018 sblm pru14

    1. Kepala bapak kau
    2. Umur lanjut 93 cannot lead this country

    Bila saya kaji betul2 setelah mahathir kalahlan umno/bn, jelas Allah telah menyebelahi mahathir. Tambahan pula najib telah TULAH dengan seorang yang usianya boleh jadi bapa dia.

    Alhamdulillah...itu kebesaran Allah swt.

    ReplyDelete
  7. Sedihnye...

    Malaysia kini dikenali dan dilaporkan sebagai "World's worst share market". Baca di sini.

    Semalam, Bloomberg telah menaikkan pangkat Bursa Malaysia menjadi bursa paling teruk dalam dunia untuk tahun 2019. Bukan senang untuk menjadi nombor satu di dunia. Tahniah kepada PM, Menteri Kewayangan dan Menteri Ekonomi.

    Bloomberg juga berpendapat bahawa harapan untuk Kerajaan PH menarik balik pelabur asing bagi memulihkan ekonomi semakin pudar setiap hari. Bloomberg juga mengesahkan bahawa Bursa Malaysia mencapai rekod tertinggi di bawah Kerajaan BN sebelum PRU14 tetapi kini sudah jatuh sebanyak 14%.

    Pasaran-pasaran saham di dunia sedang dalam keadaan "rally" ataupun dalam trend menaik. Malangnya, Malaysia adalah satu-satu negara sahaja yang jatuh. Sebelum PRU14, Malaysia dikenali sebagai "World's longest running bull market". Baca di sini.

    Kesimpulannya, dari 'World Longest Bull Market 'kepada 'Asia's Only / Sole Loser' kepada 'World's Worst and Boring Major Stock Market'. Dari 'Among the Most Stable Debt Market in Asia' kepada 'Being ditched by the world's largest Sovereign Funds' kepada nak kena dikeluarkan pula dari World Bond Index.

    ReplyDelete
  8. Kata Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, kerajaan PH akan berdepan masalah jika rakyat ketika ini berasa menyesal mengundi gabungan itu dalam PRU14 yang lalu.

    Tegas beliau, pilihan itu hanya dilihat betul jika rakyat merasakan kehidupan mereka di bawah kerajaan PH ini adalah lebih baik berbanding semasa BN dahulu.

    “Kalau mereka merasakan suatu kesilapan tidak mengundi BN, ia adalah petanda bahaya kepada PH,” ujar beliau lagi.

    Apa sebenarnya perasaan rakyat ketika ini?

    Kenapa hanya dalam tempoh beberapa bulan saja selepas menumbangkan Najib Razak, bekas Perdana Menteri itu seolah-olah disanjung serta diminati semula?

    Mengapa dalam tiga PRK terakhir – Cameron Highlands, Semenyih dan Rantau – pengundi tidak lagi memberi kemenangan kepada PH sebagaimana empat PRK sebelumnya – Sungai Kandis, Seri Setia, Balakong dan Port Dickson?

    Adakah pengundi sudah menyesal dan menyedari kesilapan mereka, lalu ingin berpatah balik memilih BN semula?

    ------------------------------

    Guan Eng pon sudah tahu orng cina dan india sudah mula berpaling kpd BN…Guan Eng bagi signal secara lembut kpd madey…

    Madey masih keras kapla dan menganggap rakyat masih bodooh….boleh dikencing..

    pH bakal jadi kerajaan sepenggal angkara madey

    pH mesti di selamatkan dgn berani singkirkan madey seblm terlambat..…

    ReplyDelete
  9. Walau tua ada 'benda'
    Otak terbaek sayang negara
    Kerja tekun penuh waspada
    Orang caci belakang kira!

    Mana ada dalam dunia
    Dua kali Perdana Menteri
    Sebab dulu Bijan aniaya
    Allah tahu siapa pencuri!

    Dulu nasihat parti Melayu
    Yang buruk cepat singkir
    Tak mahu dengar telinga kayu
    Dulu tangki kini cangkir!

    Dituduh kini menjual negara
    Projek keretapi dia teruskan
    Dipaksanya China semula kira
    Minyak sawit China belikan!

    Tidak tunduk kepada siapa
    Britain, Israel, Amerika, China
    Yang berani..tunjuk siapa?
    Ada orang hati merana!

    Siapa nak naik mesti bersabar
    Banyak rintangan nak naik bukit
    Jika kain penuh selumbar
    Sendiri perit cari penyakit!

    Jangan dibanding sang negarawan
    Dengan klepto yg banyak cakap
    Jika bersalah si M.O.One
    Mungkin lama tinggal di lokap!

    Selama ini rakyat ditipu
    Melayu,Islam dia gunakan
    Banyak kes boleh ke mampu?
    Tulah dulu..shopping sakan!




    ReplyDelete